Kuinka turvallisia VPN: t ovat

Ei niin kauan sitten Internet oli meille vähän enemmän kuin mielenkiintoinen uteliaisuus. Nykyään on kuitenkin reilua sanoa, että sillä on rooli melkein kaikissa elämämme osa-alueissa. Se on tuonut aivan uuden mukavuuden ja hyödyllisyyden tason kirjaimellisesti kämmeihimme.


Mutta kaikista Internetin tuomista eduista se tuo myös riskejä. Ja suojautuaksemme eri verkkouhkilta monet meistä ajattelevat tai ovat jo siirtyneet VPN-tekniikkaan.

Paperilla VPN-verkot näyttävät täydellisiltä työkaluilta. He salaavat ja nimeävät tietomme pitämällä ne turvassa ja uteliailta uteliailta.

Ovatko VPN: t kuitenkin turvallisia käytännössä? Asiat ovat ehdottomasti hieman monimutkaisia.

Kun käytät VPN: tä, luovutat liikenteen kolmannelle osapuolelle (VPN-palveluntarjoajalle) luottamalla heidän olemaan rikkomatta yksityisyyttäsi. Tämä tekee varovaisuudesta tärkeän valittaessa VPN-palveluntarjoajaa. Jos valitset väärin, saatat joutua vaihtamaan yhden yksityisyyden painajaisen toiselle.

Katsotaanpa niin, mitä yksityisyyttä uhkaa esiintyy verkossa ja kuinka voit valita luotettavan VPN-palvelun niiden välttämiseksi.

VPN: ään tai ei VPN: ään

Ilmeisimmät online-uhat ovat rikollisia. Varkaat menevät usein pitkälle varastamaan ja hyötymään käyttäjätiedoista, kuten kirjautumistiedot, henkilökohtaiset tunnistetiedot ja luottokorttinumerot..

Mutta rikolliset ovat tuskin yksin yrittäessään saada käsiinsä tietosi. Internetin yksityisyydensuoja on laskussa monissa maissa (olettaen, että niiden olemassaolo alkaa).

Internet-palveluntarjoajat ja tiedonkeruu

Olisi järkyttynyt saadaksesi selville, kuinka paljon tietoa keskimääräinen Internet-palveluntarjoaja kerää käyttäjistään. Ja he rakastavat myös sen tekemistä. Jotkut menevät jopa tarjoamaan alennushinnoittelua, jos hyväksyt heidän vakoilevan sinua (yksityiskohdat, jotka on kauniisti hiottu painettuina).

Miksi kerätä kaikki nämä tiedot? Tietysti myydä se korkeimman tarjouksen tekijälle. Se on erittäin kannattava liiketoimintamalli.

Tiedot, joita IPS voi kerätä ja melko mahdollisesti kerää sinusta, voivat sisältää minkä tahansa seuraavista:

 • Yksittäiset salaamattomat verkkosivut katsottu
 • Verkkotunnukset ja salatut sivut käyneet
 • Käytetyt verkkopalvelut
 • Yksittäiset tiedostot ladattu
 • Lähettäjät, vastaanottajat ja mahdollisesti salaamattomien sähköpostien sisältö

Näiden tietojen perusteella Internet-palveluntarjoaja voi luoda järkyttävän tarkan kuvan sinusta.

He voivat esimerkiksi rakentaa osittaisen lääketieteellisen profiilin sen perusteella, mistä sairauksista luet tietoja tai mitä lääketieteellisiä palveluita etsit.

He saattavat pystyä selvittämään sukupuolesi ja arvioidun ikäsi useimmin käytetyillä sivustoilla.

He saattavat jopa oppia poliittisen taipumuksesi, seksuaalisen suuntautumisen tai muut persoonallisuuspiirteesi, jotka näkyvät käyttäytymisesi kautta verkossa.

Ja ehkä kaikkein pelottavimpana, et voi edes tarkistaa kerättyjä tietoja vähintään tarkistaaksesi niiden oikeellisuutta.

Kuinka VPN: t voivat suojata sinua

Kun käytät VPN: tä, jätät Internet-palveluntarjoajasi pimeässä. VPN luo salatun yhteyden (tai tunnelin) laitteen ja VPN-palveluntarjoajan ohjaaman palvelimen välille.

Mutta oletusarvoisesti kaikki Internet-liikenteesi kulkee tunnelin läpi. Niin kauan kuin näin on, Internet-palveluntarjoajasi ei pysty selvittämään mitään online-toiminnoista.

Luotettu VPN pitää sinut turvassa ja nimettömänä verkossa

Kaikki on salattu ja reititetty VPN-palvelimen kautta. Joten Internet-palveluntarjoajasi ei tiedä mihin tiedot ovat menossa, keneltä ne tulevat tai mitä ne sisältävät.

Kuten mainittiin, tämä kuitenkin siirtää vain luottamustaakan Internet-palveluntarjoajalta ja VPN-palveluun. Jos et lopulta käytä luotettavaa VPN-palveluntarjoajaa, vaihdat vain sitä, kuka hyötyy henkilökohtaisista tiedoistasi, etkä paljon muuta.

Miksi luotettava VPN-palveluntarjoaja on tärkeä

Kun käytät VPN-palvelua suojautuaksesi Internet-palveluntarjoajalta tai muulta luvattomalta kolmannelta osapuolelta, luotat siihen, että VPN ei ole heidän kaltaisiaan. Luotat heihin, että ne eivät kirjaudu tai seuraa Internet-liikennettäsi tai myyvät online-tapojasi tai henkilökohtaisia ​​tietojasi kenelle tahansa, joka on valmis maksamaan siitä.

Itse asiassa, koska jokainen VPN-palveluntarjoaja vaatii sinun kirjautumista sisään käyttääksesi yhtä heidän palvelimistaan, merkitset liikenteesi nimenomaisesti sinulle kuuluvaksi. Jos VPN-palvelu päättäisi luetteloida toimintasi, asiat voivat tulla entistä kompromissivammaisiksi.

Surullinen tosiasia on, että VPN-palveluntarjoajia on aina epärehellisiä, jotka etsivät rahaa tietämättömiltä käyttäjiltä. Aina kun on olemassa yksityisyyden pelottelu, ne ilmestyvät markkinoille droves-markkinoilla.

VPN-palveluntarjoajan huolellisen valinnan epäonnistuminen voi johtaa sinut paljon huonompaan tilanteeseen kuin aloitit, ja voi vaarantaa yksityisyytesi ja tietoturvasi aivan uudella tavalla.

Kuinka turvallinen VPN on

Otetaan ensin syrjään yksittäisten palveluntarjoajien politiikat ja käyttäytyminen.

Useimpien kaupallisten VPN-palveluiden takana oleva tekniikka on erittäin vakaa ja tarjoaa erinomaisen suojan tietoturvallesi ja yksityisyytellesi.

Yleisesti ottaen oikein määritetty VPN tekee luvattomien henkilöiden tai organisaatioiden lähes mahdottomaksi analysoida Internet-liikennettäsi ja yhdistää kaiken toiminnan sinuun..

On tärkeätä muistaa, että VPN salaa vain tietoja laitteen ja VPN-palvelimen välillä. Kun se poistuu palvelimesta matkustaakseen lopulliseen määränpäähänsä, se on yhtä alttiita sieppaukselle kuin mikä tahansa muu kuin VPN-liikenne olisi.

Siihen mennessä VPN-palvelinta pidetään kuitenkin liikenteen lähteenä. Joku olisi erittäin vaikea jäljittää se (ja mikä tahansa online-toiminta tapahtuu) takaisin sinulle.

Mitä etsiä turvallisesta VPN: stä

Joten tekniikan kannalta VPN on turvallinen. Koska tarjoaja voi helposti vaarantaa sen tarjoaman yksityisyyden ja turvallisuuden, hyvämaineisen ja läpinäkyvän VPN-palvelun valitseminen ei ole kriittistä.

Jos et tee niin, menetät koko tarkoituksen maksaa VPN-palvelusta yksityisyyden ja turvallisuuden vuoksi. Heität rahaa viemäriin.

On luettelo asioista, joita sinun pitäisi etsiä varmistaaksesi, että VPN tarjoaa sinulle parhaan mahdollisen suojan. Aluksi minkä tahansa harkittavan palveluntarjoajan tulisi tarjota nämä tekniset ominaisuudet:

 • 128-bittinen tai 256-bittinen salaus
 • DNS-vuodonsuojaus
 • Suuri määrä palvelimia maissa, joihin olet kiinnostunut muodostamaan yhteyden
 • Jaetut (ei erilliset) IP-osoitteet parantavat nimettömyyttä
 • Alustojen välinen tuki
 • TCP- tai UDP-protokollien valinta

Kun nämä kaikki ovat saatavilla, saat vahvan ja turvallisen VPN-palvelun, joka tarjoaa maksimaalisen joustavuuden ja laajan yhteensopivuuden. Ainakin tekniikan kannalta, eli.

Kun olet löytänyt tällaisen palveluntarjoajan, sinun on sitten kiinnitettävä huomiota yritykseen ja sen erilaisiin käytäntöihin, joilla voi olla vaikutusta turvallisuuteen ja yksityisyyteen. Varmista, että heillä on kaikki seuraavat:

 • Selkeä käytäntö, jossa hahmotellaan käyttäjän tiedonkeruukäytännöt
 • Ei liikenteen lähteen tai määränpään kirjaamista
 • Ei käyttäjän kirjautumisten tai kirjautumisten seurantaa (ainakin, mieluiten, ei mitään)
 • Ei kolmansien osapuolien pääsyä palvelimille tai asiakkaille
 • Palvelusehdot, jotka todella ymmärrät

Kun VPN-palveluntarjoaja tarkistaa kaikki nämä ruudut ja täyttää kaikki tekniset vaatimukset, on suuri mahdollisuus, että sinulla on tietoja hyvissä käsissä.

Sitä vastoin, älä aina pidä heidän sanansa. Lue hieman enemmän ja katso, voitko löytää tapauksia, joissa palveluntarjoaja ei noudattanut käytäntöjään tai havaittiin, että hän kerää tietoja, jotka heidän mukaansa ei ole.

Jos haluat hyvän lähtökohdan, palvelut, kuten CyberGhost, NordVPN ja Surfshark, ovat henkilökohtaisesti käyttämiäni ja luotan vaihtoehtoja.

Ovat ilmaiset VPN: t turvassa

Ei ole niin helppoa löytää ilmaista VPN-palvelua, joka on turvallinen ja varma ja joka täyttää yllä mainitut vaatimukset (jotka mielestäni ovat rypälemehuja). Mutta monet ihmiset käyttävät niitä joka tapauksessa.

Useimmat ilmaiset VPN-verkot esittävät rohkeita vaatimuksia turvaominaisuuksistaan ​​ja myöntämästään nimettömyysasteesta. Mutta melkein kukaan ei koskaan elä heidän kanssaan.

Yksinkertainen tosiasia on, että palvelimet ja kaistanleveys maksavat rahaa. “Ilmaisen” VPN: n on katettava nämä kustannukset jotenkin, ja henkilökohtaisten tietojen ja online-tapojen myyminen voi olla yllättävän kannattavaa (enemmän kuin minkäänlainen mainostulo, toinen yleinen tulolähde ilmaisille VPN: ille)..

Luotettava ilmainen VPN-myyntitieto

Useat tunnetut ilmaiset VPN-palvelut on jo paljastettu epävarmoina ja rentoina tiedonkeruukäytäntöjensä kanssa.

Esimerkiksi Hola on saatu punaisella kädellä myymällä VPN-käyttäjiensä kaistanleveys kolmansille osapuolille. Heidän ohjelmistossaan oli jopa virhe, joka antoi hyökkääjän hallita käyttäjän laitetta täysin.

Betternet, laajasti käytetty ilmainen mobiili VPN-palvelu havaittiin sisältävän peräti 14 sovelluksensa upotettua yksittäistä seurantakirjastoa. On todennäköistä, että Betternetin käyttö oli huonompi yksityisyytellesi kuin minkäänlaisen suojan käyttäminen lainkaan.

Henkilökohtaisesti valitsen aina maksetun VPN: n ilmaiseksi. Muutamia poikkeuksia lukuun ottamatta voin luottaa toisaalta, pidän jokaista ilmaista VPN: tä parhaimmillaan kyseenalaisena, ellei suorastaan ​​vaarallisena. Ehkä olen vähemmistö, mutta kun saat laadunvalmistajan, kuten Surfsharkin tai CyberGhostin, vain muutamalla dollarilla kuukaudessa, päätös on mielestäni ketterä.

Valitse viisaasti, pysy turvassa

Luotettavan, turvallisen ja luotettavan VPN: n valitseminen ei ole vähäpätöinen asia, ja sillä on seurauksia, jos saat sen väärin. VPN-palvelun käyttö antaa kaiken Internet-toiminnon ja tietosi heidän käsiinsä. Joissakin tapauksissa se voi olla huonompaa kuin luottaa Internet-palveluntarjoajaasi.

Noudata tämän artikkelin neuvoja löytääksesi rehellisen palveluntarjoajan, jolla on korkeat turvallisuus- ja yksityisyysstandardit. Vietä vähän aikaa tutkimuksesi tekemiseen.

Siellä on monia turvallisia VPN-verkkoja, jotka todennäköisesti tekevät kaiken voitavansa suojataksesi sinua ja tietojasi. Yhden niistä käyttö on kiistatta parasta, mitä kuka tahansa meistä Internetin käyttäjistä voi tehdä.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map