Kuinka valita VPN

Kun valitset VPN-palveluntarjoajan, tärkeintä on varmistaa, että se vastaa tarpeitasi. Paljon ei ole syytä sijoittaa palveluun, joka ei tee haluamaasi.


Me kaikki käytämme VPN-verkkoja eri syistä, ja mikä sinulle tärkeä saattaa olla vähemmän niin jollekin muulle. Siksi ei ole yhtä täydellistä palvelua, jonka kaikki voisivat tilata ja olla täysin tyytyväinen. Toki, jotkut ovat yleisesti ottaen paljon parempia kuin toiset, mutta vielä on liikkumavaraa varmistaaksesi, että VPN on täydellinen sinulle.

Mitä ottaa huomioon valittaessa VPN: tä

Joten miten valita sinulle sopiva VPN-palveluntarjoaja? Ensimmäinen askel on tunnistaa tarpeesi. Sinun tulisi harkita yhdeksää asiaa, jotka luetellaan alla. Ota muutaman minuutin katsoa niitä. Tämän tehtävän pitäisi auttaa sinua selvittämään, mikä VPN: stä on sinulle tärkeää ja mitä voit vaarantaa. Se varmistaa, että päädyt tuotteeseen, josta olet tyytyväinen.

 1. Sijainti

  Aloitetaan helposta. Saat usein VPN: n, jonka tarkoituksena on muodostaa yhteys tiettyyn sijaintiin tai maahan. Onko sinulla yksi tai useampi mielessäsi? Jos näin on, varmista, että VPN-palveluntarjoaja tukee niitä.

  Valitse VPN haluamillasi palvelinpaikoilla

  Huomaa myös, kuinka monta palvelinta ja IP: tä paikalla on. Mitä enemmän molempia, sitä parempi. PureVPN: n kaltaisen maantieteellisesti monimuotoisen palvelun pitäisi olla suojattu riippumatta siitä, mihin haluat muodostaa yhteyden.

 2. Nopeus

  Nopea VPN-palvelu voi tehdä tai rikkoa kokemuksen. Jos yhteys on tuskallisen hidas, sinun on paljon vähemmän todennäköistä, että käytät sitä ja kirota sitä joka kerta. Ensimmäinen askel on kysyä itseltäsi, mitkä nopeustiedot ovat tärkeimmät. Kolme mittaria, joista huolenaiheita ovat eniten, ovat lataus- ja lähetysnopeudet sekä pingiaika.

  Kaksi ensimmäistä ovat täsmälleen miltä kuulostavat: kuinka nopeasti laite vastaanottaa ja lähettää tietoja, kun se on kytketty VPN-verkkoon. Jos lataat suuria tiedostoja tai suoratoistat paljon videoita, haluat nopeaa latausnopeutta. Toisaalta latausnopeuksilla on merkitystä, jos lähetät merkittäviä määriä dataa. Hyvä esimerkki on kuvien varmuuskopiointi pilveen.

  Pingiaika on kuinka kauan yhden datayksikön (kutsutaan paketiksi) kulkeminen tietokoneelta VPN-palvelimen kautta lopulliseen määränpäähänsä ja sitten takaisin. Pingiaika määritetään millisekunnissa. Mitä pienempi tämä luku, sitä parempi. Matala ping on kriittinen reaaliaikaisten sovellusten, kuten Skypen, IP-puhelinten tai online-pelien pelaamisen kannalta.

  VPN-nopeus on tärkeä palvelunvalintaprosessissa

  Mikä mittasuhde tai mittasuhteet ovat sinulle tärkeitä, riippuu ensisijaisista syistä käyttää VPN: ää. Pidän esimerkiksi erittäin paljon sekä lataus- että latausnopeudesta, mutta pingiaika on vähemmän huomionarvoinen.

  Kun olet tunnistanut tietotarpeesi, etsi VPN-palvelu, jolla on parhaat numerot maasta, johon haluat muodostaa yhteyden. Voit selvittää sen viittaamalla nopeimpien virtuaalisten yksityisten verkkojen luettelooni. Muista, että vain koska VPN-palveluntarjoajalla on uskomattoman nopeita palvelimia Yhdysvalloissa, se ei takaa, että sama pätee muihin maihin.

 3. Yksityisyys ja kirjaaminen

  Monille lisääntynyt online-tietosuoja on ensisijainen syy käyttää VPN: tä. Jos tämä on sinulle tärkeä asia, ensin selvitetään, onko harkittaksesi palveluntarjoaja, joka ei pidä lokit (tunnetaan myös nimellä nolla loki tai kirjaton palvelu).

  Puunkorjuuta on erilaisia. Jotkut palveluntarjoajat kutsuvat itseään kirjattomiksi, mutta voivat silti pitää nimettömiä tietoja, kuten yhteysajat, kaistanleveyden käyttö tai vieraillut IP-osoitteet. Pelkästään se ei ole tarpeeksi tietoa käyttäjän yksilöimiseksi. Mutta heitä seos Internet-palveluntarjoajan lokiin toiminnastasi, ja sinä hämmästyt mitä on mahdollista.

  Jotain muuhun kiinnitettävä huomiota on palveluntarjoajan säilyttämät henkilökohtaiset tiedot. Tarvitsevatko he vain sähköpostia tai tarvitaanko täysi fyysinen osoitteesi ja puhelinnumerosi? Mitä vähemmän he tietävät, sitä parempi.

  Kuinka valita VPN verkkotietosuojaustarpeesi perusteella

  Myös maa, johon VPN-yritys sijaitsee, voi olla kriittinen. Se voi vaikuttaa sekä tietojen säilyttämiskäytäntöihin että siihen, mitä palveluntarjoajan on paljastettava, kun sitä pyydetään. Valitse mahdollisuuksien mukaan maa, jossa sellaisia ​​lakeja ei ole, kuten Panama tai Romania.

  Joten mistä löydät kaikki nämä tiedot? Tarkista palveluntarjoajan tietosuojakäytäntö tai käyttöehdot -sivut. Niin pelottava kuin se saattaa kuulostaa, siellä olevat tiedot ovat yleensä melko helppolukuisia ja sulavia.

  Voit myös katsoa parhaiten no log VPN -artikkeliini. Kaikilla palveluntarjoajilla, joista puhun, on erinomaiset valinnat yksityisyyden suojaamiseksi.

 4. Tekniset ominaisuudet

  Monet ihmiset eivät välitä tästä, mutta joillakin on ensisijainen VPN-protokolla, jota he haluavat käyttää (OpenVPN, PPTP, L2TP jne.). Sinä? Ja jos on, tarjoaako tarjoamasi tarjoaja sen?

  Jos et välitä kummastakaan suunnasta, suosittelen ainakin tarkistamaan, onko OpenVPN käytettävissä. Sitä pidetään turvallisimpana ja kaiken ollessa tasa-arvoisena parhaana VPN-protokollana. Käytä sitä minkä tahansa muun vaihtoehdon kanssa, ellei sinulla ole syytä tehdä toisin.

  Sama koskee salausta. Jos tarvitset AES-256-salausa, RSA-4096-kädenpuristusta ja SHA-512-hash-todennusta, varmista, että sitä tuetaan. Mutta useimmille ihmisille tämä ei ole niin asiaa.

  Protokollien lisäksi on olemassa useita muita ominaisuuksia, joista saatat (tai et ehkä välitä). Jos yksityisyys on sinulle erittäin tärkeä, kaksinkertainen VPN-toiminnallisuus (jota joskus kutsutaan myös multihop VPN) saattaa olla jotain harkittavissa.

  VPN: t eivät ole erehtymättömiä. Onko sinulla kunnossa Internet-yhteytesi hyppäämistä, jos VPN yhtäkkiä putoaa, paljastaen potentiaalisesti mitä olet tekemässä? Jos ei, saatat haluta palveluntarjoajan, joka tarjoaa myös asiakkaan kanssa toimitetun Internet kill -kytkimen.

 5. Asiakkaan ominaisuudet

  Kaikkia VPN-palveluita ei ole saatavana kaikissa laitteissa tai käyttöjärjestelmissä. Ja ne, jotka ovat, eivät välttämättä tarjoa samoja ominaisuuksia jokaisella alustalla. VPN-ohjelmiston Android-versio voi olla Windows-asiakasohjelman poistettu versio. Sama pätee AppleTV: n tai reitittimen toteutukseen.

  Missä tahansa ympäristössä aiot käyttää VPN-verkkoa, tarkista vielä kerran, että kiinnostavat ominaisuudet ovat siinä käytettävissä.

 6. rajoitukset

  Jotkut VPN-palveluntarjoajat asettavat palveluilleen rajoituksia. Enimmäismäärä samanaikaisia ​​yhteyksiä on hyvin yleinen. Tee mielenkiinto kuinka monta yhteyttä olet kohtuudella tarvitset. Tietyt palvelut sallivat vain kaksi, vaikka tämä määrä on yleensä noin viisi. Tällä hetkellä kiistaton samanaikainen yhteysmestari on Surfshark ilman rajoituksia.

  Ota huomioon samanaikaisten yhteyksien määrä tarjoajaa valittaessa

  Jos aiot käyttää tiedostojen jakamista, vertaisverkkoa tai BitTorrent-palveluita, valitse VPN, joka sallii niiden. Vaikka BitTorrentia käytetään usein täysin laillisista ja laillisista syistä, jotkut VPN-palveluntarjoajat päättävät estää sen käytön. He tekevät tämän suojautuakseen kaikilta, jotka käyttävät BitTorrentia kyseenalaisempiin tarkoituksiin.

  Muita rajoituksia, joita VPN-palveluntarjoajat asettavat nykyään, on hyvin vähän. Mutta on aina parasta tarkistaa uudelleen ja välttää pettymästä myöhemmin. Muita rajoituksia, joihin voit törmätä, voivat olla rajoitukset lähetys- tai lataussummille tai pienemmät yhteysnopeudet tietyinä vuorokauden aikoina.

 7. Hinta

  VPN-palveluiden hinnat voivat vaihdella huomattavasti. Budjettisi voi eliminoida joitain vaihtoehtoja heti liikkeellelähtöön.

  Sitoutuminen kuuden tai kahdentoista kuukauden kauteen sen sijaan, että menisikin kuukausittain, alentaa hintaa merkittävästi, joskus jopa 70 prosenttia. Jos olet mukava, että palveluntarjoaja on sinulle sopiva, pitkäaikainen suunnitelma voi säästää paljon rahaa.

  Jos toisaalta olet vielä vähän aidalla, mene joko kuukausittain tai tarkista palautuskäytäntö ennen sitoutumista pidempään. Muutamia poikkeuksia lukuun ottamatta tarkastelet yleensä 7–30 päivää saadaksesi rahat takaisin kokonaan. Monet VPN-palveluntarjoajat tarjoavat myös ilmaisen kokeilujakson.

 8. Maksuvaihtoehdot

  Voit ehkä suosia tiettyjä maksutapoja toisiin verrattuna. Jos yksityisyys on suuri huolenaihe, haluat todennäköisesti maksaa Bitcoinilla. Tai et voi vain tuntea olosi mukavaksi antaa toiselle yritykselle luottokorttinumerosi ja käyttää PayPalia sen sijaan.

  Maksutapahtumastasi riippumatta, tarkista, että VPN-palveluntarjoaja hyväksyy sen ennen kuin viettää enää aikaa tutkia niitä.

 9. Asiakaspalvelu

  Hyvä asiakastuki pitäisi olla pienemmässä tai suuressa määrin kaikkien luettelossa. Vaikka olet teknisesti taitava ja et ehkä tarvitse teknistä tukea, jotain laskutusongelmaa voi esiintyä milloin tahansa.

  Ympärivuorokautinen asiakaspalvelu on mitä aina pyrin ja mitä interaktiivisempi tapa saada tukea, sitä parempi. Pidän esimerkiksi paljon live-chattia sähköpostin tai lipunmyyntijärjestelmän sijaan. Voit yleensä saada ongelman ratkaistua minuuteissa verrattuna tunteihin tai jopa päiviin (varsinkin jos asiaan liittyy edestakaisin).

  Aktiiviset sosiaalisen median tilit ovat myös aina positiivisia ja voivat olla hyvä tapa saada tukea yleisempiin aiheisiin.

johtopäätös

Ja siinä se on. Yhdeksän ajateltavaa asiaa, kun valitset sijoituksesi arvoisen VPN-palvelun.

Älä unohda, että voit aina vilkaista parhaita VPN-suosituksiani. Näin säästät aikaa, kun aloitat lyhyemmän alustavan palveluntarjoajan luettelon kanssa, jotta voit tutkia niitä ja antaa sinulle merkityksellisiä tietoja niistä kaikista erittäin nopeasti.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me