Tekeekö VPN Internet-nopeuteni

Tavalliselle Internet-käyttäjälle Internetin nopeuden käsite alkaa ja päättyy numeroilla, joita heidän Internet-palveluntarjoajaan (ISP) käyttää palveluidensa myyntiin. Internet-palveluntarjoajat kiertävät Internet-nopeudet teoreettisiksi maksimiarvoiksi perustelemaan jatkuvasti kasvavia hintojaan.


Suurista lupauksista huolimatta on tavallista, että yhteyden suorituskyky puuttuu, kun se testataan normaalissa käytössä.

Jotkut meistä yrittävät kääntyä VPN-verkkoon etsiessään tapoja lisätä Internet-nopeutta. Monet kaupalliset palvelut väittävät tarjoavan nopeusparannuksia. Siellä on myös paljon tekniikan asiantuntijoita, jotka väittävät, että se ei ole totta.

Totuus on jossain niiden välissä, ja selittääkseni olen koonnut tämän oppaan. Puhun siinä lyhyesti Internetin todellisen nopeuden perusteista ja autan sinua ymmärtämään, milloin noille nopeuksille voidaan auttaa (tai loukkaantua) käyttämällä VPN: ää.

Internet-yhteytesi nopeus

Jos olet suorittanut Internet-nopeustestin, sinun pitäisi olla perehtynyt (tai ainakin nähnyt) esimerkiksi pingiajat ja lataus- ja lähetysnopeudet. Todennäköisesti olet saapunut tuolle nopeustestisivulle yrittääksesi päästä selville, miksi Internet-palvelusi tuntui hidasta tai miksi et pystynyt virtaamaan videota sujuvasti.

Monissa tapauksissa testi antaa tulokset, jotka osoittavat, että yhteys on riittävän nopea käsittelemään sisältöä, jota yrität käyttää. Näille näennäisesti ristiriitaisille tiedoille on syy.

Verkon suorituskykytekijät

Verkossa yhteydet verkkosivustoihin ja palveluihin kulkevat monimutkaisen verkon kautta. Verkosto on lukemattomien henkilöiden ja yritysten valvonnassa ympäri maailmaa. Tästä syystä nimi World Wide Web. Taustana olevan verkon rakenne muistuttaa läheisimmin kytkettyjen koneiden hämähäkkiverkkoa.

Suorittaessaan nopeustestiä testitiedot eivät yleensä koskaan poistu Internet-palveluntarjoajan verkosta. Joten tulokset eivät aina heijasta todellisuutta. Toisaalta, kun vierailet sivustolla, et voi hallita polkuasi, jonka tietosi kuluttavat määränpäähänsä. Et voi myöskään hallita verkon ehtoja tällä polulla.

Todellisessa maailmassa esimerkiksi verkon ruuat, laitteistoviat ja palvelunestohyökkäykset voivat tuoda nopeimman Internet-yhteyden polvilleen. Ja nämä ovat vain muutamia asioita, joita voit kohdata säännöllisesti.

Internet-yhteys VPN: n kautta

VPN-palvelu tarjoaa salatun ja suojatun yhteyden sinun ja VPN-palveluntarjoajan välillä. Sieltä Internet-liikenne saavuttaa määränpäähänsa samalla tavalla kuin se olisi, jos se olisi tullut suoraan laitteeltasi.

Se on hyödyllinen työkalu kaikille, jotka haluavat estää muita näkemästä verkkoliikenteen sisältöä. Se on myös suosikki niistä, jotka haluavat pysyä nimettömänä verkossa.

Kaavio VPN: n toiminnasta kuristimen estämiseksi

VPN-yhteyden luonne tarkoittaa, että verkkoliikenne ei enää kulje suoria reittejä. Sen on ensin kuljettava VPN-palveluntarjoajan palvelimien läpi. Liikenteen salaus ja muutos datapolussa voivat joskus nopeuttaa hidasta Internet-yhteyttä. Kaikki riippuu kuitenkin syistä, miksi se oli ensinnäkin hidasta.

Kun VPN voi parantaa Internet-nopeutta

Joissakin tilanteissa VPN: n käyttö voi parantaa Internet-nopeutta. Esimerkiksi, jos yhteytesi on hidas tyypillisen datapolun viiveiden vuoksi. Jos VPN-yhteys on ensin mentävä palvelimelle, se voi ratkaista ongelman välttämällä polun osia, jotka aiheuttavat hitautta.

Voit myös kokea nopeuden lisääntymisen, jos liikenteesi on tarkoitettu verkkoon, jolla on parempi yhteys VPN-palveluntarjoajan verkkoon kuin Internet-palveluntarjoajasi tekee. Molemmat nämä ehdot eivät kuitenkaan ole kaikki niin yleisiä.

Yksi yleisimmistä Internet-hitauden syistä on kaistanleveyden katkaisu, ja se on jotain, jonka VPN voi auttaa pysäyttämään. Internet-palveluntarjoajat turvautuvat usein liikenteen hallintaan tällä tavalla, usein ilman, että ilmoitetaan tapahtuneesta. Se voi olla yksi hitaimman Internet-yhteyden turhauttavimmista syistä. Sen lisäksi, että se on vaikea havaita, se on myös hidastuminen, joka aiheutuu tarkoituksella.

Kaistanleveyden kuristus selitetty

Jos et ole koskaan kuullut siitä, kaistanleveyden katkaisulla tarkoitetaan tilannetta, jossa Internet-palveluntarjoaja hidastaa tietoisesti tietyn tyyppisen datan liikennettä. Se voi tapahtua myös saavuttaessa ennalta määrätyn tiedonsiirtorajan.

Se on käytäntö, joka todennäköisesti tulee vielä yleisemmäksi amerikkalaisten Internet-palveluntarjoajien keskuudessa. Tämä ei ole vähäistä, koska FCC poisti määräykset, jotka varmistivat verkon neutraliteetin. Kun Internet-palveluntarjoaja turvautuu kaistanleveyden säätämiseen, ne kohdistavat useimmiten hyvin erityyppisiä tietoja. Tästä syystä käytäntö on niin ärsyttävä ja vaikea havaita.

Monissa tapauksissa Internet-palveluntarjoajat kurottavat liikennettä, joka käyttää BitTorrent-protokollaa. He myös kohdistavat suuren kaistanleveyden yhteydet videoiden suoratoistopalveluihin, kuten Netflix tai Hulu.

ISP kuristaa Netflixin suoratoistoa

BitTorrent-tapauksessa Internet-palveluntarjoajat väittävät, että heidän kuristusvoimansa hallitsee immateriaalioikeuksien varkauksia ja piratismia verkkoissaan. Se ei kuitenkaan ole totta. He tekevät sen, koska BitTorrent tuottaa hyvän osan Internetin kokonaisliikenteestä. He haluavat kohdistaa videoiden suoratoistoalustoja samasta syystä – niistä on nopeasti tulossa merkittävin Internet-liikenteen lähde maailmanlaajuisesti.

Internet-palveluntarjoajat seuraavat aktiivisesti liikennetyyppejä, joita he haluavat hallita, ja toimivat aggressiivisesti hidastamaan kyseisiä yhteyksiä. He toimivat myös usein tietämättä käytännöstä, kun kutsut heitä siihen. Sen sijaan Internet-palveluntarjoajat yrittävät usein myydä sinulle kalliimman Internet-nopeustason.

VPN voi kuitenkin auttaa sinua estämään Internet-palveluntarjoajaasi häiritsemästä liikennettä kokonaan.

Kuinka VPN lopettaa kaistanleveyden kaatumisen

Jos kyseessä on Internet-palveluntarjoajan kohdistettu kaistanleveyden kaataminen, VPN on erinomainen tapa ratkaista ongelma. Salaisuus piilee VPN: n tarjoamassa nimettömässä.

Internet-palveluntarjoajat määrittävät kaasulähteeseen käytetyn liikenteen ennalta määrättyjen tunnistussääntöjen perusteella. He voivat esimerkiksi etsiä yhteyksiä tiettyihin palvelimiin verkossa tai liikennettä, joka käyttää yhteisiä portteja, joita he haluaisivat rajoittaa.

Kun VPN on kuitenkin käytössä, kaikki liikenne on salattu ja näyttää olevan tarkoitettu VPN-palvelimelle sen todellisen loppukohdan sijaan. Tämän vuoksi Internet-palveluntarjoaja ei voi luokitella VPN-yhteyden kautta kulkevaa liikennettä. Jos he eivät pysty tunnistamaan sitä, he eivät voi kuristaa sitä. Tämä kyvyttömyys toimia erittäin tehokkaasti suojaa sinut tarkoituksellisilta hidastumiselta.

Kun VPN ei paranna Internetin suorituskykyä

Valitettavasti VPN ei ole ratkaisu kaikkiin hitaan Internet-yhteyden syihin. Joissakin tilanteissa he voivat jopa tehdä asioista hitaammin kuin muuten olisi.

Itse asiassa on useita tapauksia, joissa saatat paremmin poistaa VPN: n käytöstä kokonaan. Nämä sisältävät:

 • Maantieteellinen etäisyys
  Jos VPN-palvelimen sijainti on toisella puolella maailmaa ja etäällä edelleen tietosi loppukohdasta, datan kuljettava lisäetäisyys vähentää yhteyden kokonaisnopeutta. Valitse VPN-palveluntarjoaja, jolla on suuri määrä palvelinpaikkoja, jotta tämä ongelma voidaan välttää.
 • VPN-palvelimen ruuhkia
  Jos VPN-palvelin, jonka tietojen on läpäistävä, ylikuormittuu, siitä tulee kuristuspiste, joka johtaa hitaampaan yhteyteen. Jos näin tapahtuu, yritä vaihtaa sen sijaan kevyesti ladattuun palvelimeen. Lähes kaikkien VPN-palveluntarjoajien avulla voit tehdä tämän.
 • Salauslatenssi
  VPN-verkossa kaikki lähtevä data on salattava ja kaikki saapuvat tiedot on salattava. Koska tämä prosessi tapahtuu reaaliajassa, se voi lisätä toisinaan huomattavan viiveen vanhemmissa tai pienemmissä laitteissa. Tarkista VPN-asiakasasetuksesi ja valitse vain niin suuri salaus kuin tarvitset.

Voit myös yrittää nopeuttaa VPN-yhteytesi nopeuttamiseksi tilanteissa, joissa yhteyden katkaiseminen ei ole mahdollista tai ei ole toivottavaa..

Paras VPN nopeampaan Internetiin

Jos etsit VPN-palvelua kaistanleveyden kaatumisen estämiseksi tai sellaista, joka antaa sinulle parhaan kuvan Internetin suorituskyvyn parantamisessa, heti batin jälkeen välttää ilmaisia ​​palveluntarjoajia.

Yksi suurista eroista maksetun ja ilmaisen välillä on suorituskyky. Ilmaiset VPN-palvelimet ovat tunnettuja ylikuormittuneisuudestaan, ja ylikuormitettu palvelin johtaa aina hitaampaan nopeuteen. Sitä ei vain ole olemassa.

Pelkästään tämän tosiasian perusteella premium-palveluntarjoajat ovat tie. Kyllä, ne maksavat rahaa, mutta se on todennäköisesti vähemmän kuin saatat ajatella. Voit helposti tilata joitain suosituimmista VPN-palveluista vain muutamalla dollarilla kuukaudessa. Tämä tilaus antaa sinulle pääsyn satoihin VPN-palvelimiin ympäri maailmaa. Kaikki nämä palvelimet käyttävät huippuluokan laitteistoa ja toteuttavat oikean käyttäjän kuormituksen tasapainottamisen.

Mittaamalla säännöllisesti kymmenien VPN-verkkojen suorituskykyä tämän sivuston ylläpidossa. Kutsun sinut katsomaan täydellistä luetteloa nopeimmista tarjoajista, alla on kolme parasta. Nämä ovat ehdottomasti paras veto pysäyttää kaistanleveyden kuristaminen ja lisätä Internet-yhteytesi lataus- ja latausnopeutta.

ProviderFeaturesCost

Nopeustesti | Palvelinluettelo
Maat:90
palvelimet:7159
protokollat:OpenVPN, L2TP / IPSec, PPTP
Platforms:Windows, Mac, Linux, iOS, Android, Kodi, reitittimet
liitännät:7
puunkorjuun:Ei kirjautumista
Sijainti:Romania
1 kuukauden suunnitelma:$ 12,99 / kk
Vuotuinen suunnitelma:$ 2,75 / kk
Ilmainen kokeilu:Joo
Rahat takaisin:45 päivää
maksu:Luottokortti, PayPal, Bitcoin

Nopeustesti | Palvelinluettelo
Maat:131
palvelimet:2070
protokollat:OpenVPN, L2TP, PPTP, SSTP, IPSec / IKEv2
Platforms:Windows, Mac, Linux, iOS, Android, reitittimet
liitännät:5
puunkorjuun:Yhteyspäivä, käytetty kaistanleveys kokonaisuudessaan
Sijainti:Hongkong
1 kuukauden suunnitelma:$ 10,95 / kk
Vuotuinen suunnitelma:$ 3,33 / kk
Ilmainen kokeilu:Ei
Rahat takaisin:31 päivää
maksu:Luottokortti, PayPal, BitCoin, Alipay, Suuret lahjakortit, CashU, muut kryptovaluutat, Paymetwall

Katsaus | Nopeustesti | Palvelinluettelo
Maat:58
palvelimet:5645
protokollat:OpenVPN, L2TP, PPTP, IPSec / IKEv2
Platforms:Windows, Mac, Linux, iOS, Android, reitittimet
liitännät:6
puunkorjuun:Ei hakkuita
Sijainti:Panama
1 kuukauden suunnitelma:$ 11,95 / kk
Vuotuinen suunnitelma:$ 3,49 / kk
Ilmainen kokeilu:Ei
Rahat takaisin:30 päivää
maksu:Luottokortit (Visa, MC, Amex, Discovery), Crypto (Bitcoin, Etherum, Ripple), Amazon Pay, Alipay, UnionPay, Muu

Pohjaviiva

Yleensä VPN ei aio toimia luotettavana tapana lisätä Internet-nopeutta, ellei käsitellä joitain erityisiä syitä. Tietenkin, VPN tarjoaa myös yksityisyyttä ja turvallisuutta. Joten, vaikka se ei nopeuttaisi internetiasi, se on monissa tapauksissa erinomainen sijoitus.

Jos yhteys muodostuu hitaasti, yritä ensin selvittää ongelman syy ennen kuin otat mahdollisen ratkaisun käyttöön VPN: ssä. Erinomainen paikka aloittaa on testata kaistanleveyden kuristusta. Jos kuristus on todellakin syyllinen, yhden yllä mainitun VPN: n käytön avulla pitäisi tehdä suuri ero ja auttaa lisäämään Internet-nopeutta. Jos ongelma on kuitenkin muualla, se saattaa olla parasta jättää Internet-palveluntarjoajan tehtäväksi.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map