ExpressVPN-granskning

ExpressVPN-granskning

ExpressVPN-logotypGöra:
9,0 / 10


En av de mest kända VPN-leverantörerna runtom, ExpressVPN erbjuder snabb prestanda, bra klientprogramvarudesign och några av de starkaste säkerhetsfunktionerna du hittar. Det är både lätt för nybörjare att plocka upp och springa med och packar mer än tillräckligt med kraft för alla avancerade användare.

Fördelar
 • En funktionsrik och intuitiv klient
 • Stark back-end-teknik
 • Massor av servrar och serverplatser
 • Snabba och konsekventa anslutningshastigheter
 • Fungerar med amerikanska Netflix
 • Högsta kundsupport
Nackdelar
 • En del aggregerad loggning
 • Inte den billigaste

Om jag var tvungen att välja en VPN-leverantör skulle jag kunna rekommendera till nästan vem som helst, ExpressVPN skulle vara högst upp på min lista.

Allt börjar med en förfinad klient som är så enkel att vem som helst kan använda den men packar tillräckligt med funktioner för även de mest avancerade användare.

Säkerhetsalternativen är lufttäta. Och så finns det naturligtvis den stora globala nätverkstäckningen och serverprestanda.

Ja, det kanske inte är den billigaste VPN-leverantören runt – om än bara med några få dollar. Men som jag förklarar i denna ExpressVPN-granskning är tjänsten värd vartenda öre.

Funktioner

Som en mer etablerad VPN-leverantör kan du förvänta dig att ExpressVPN levererar på alla mainstream VPN-funktioner. Och de klarar sig verkligen mycket bra där.

Split Tunneling

ExpressVPN har ett splitternativalternativ tillgängligt på sina Windows- och macOS-klienter. Även om det av vissa skäl på macOS heter det Connection Per App.

I en enda mening låter delad tunneling dig att skicka data från vissa appar via den krypterade VPN-tunneln och samtidigt låta andra appar använda din vanliga internetuppkoppling.

Du kan växla mellan funktionaliteten i avsnittet allmän inställning i klientprogramvaran. De tre alternativen du har är att:

 • Få alla appar att använda VPN (motsvarande att stänga av split tunneling)
 • Ange vilka appar du vill använda VPN (som standard, alla andra appar får du den vanliga internetanslutningen)
 • Ange vilka appar du inte vill använda VPN (som standard använder alla andra appar VPN)

Konfigurationsalternativ för ExpressVPNs delade tunnelfunktion

Jag har testat funktionen på de två operativsystemen där den är tillgänglig och i båda fallen fungerade den exakt som annonseras.

Och vad ska man göra om du vill använda split tunneling på, till exempel, en Android-enhet? Då måste du tyvärr gå med en annan leverantör. IPVanish och ProtonVPN, båda granskade VPN: er, erbjuder det i sina Android-klienter.

BitTorrent och P2P

Det nämns inte alls om torrenting eller P2P på någon av ExpressVPN: s huvudsidor. Så vid första anblicken ser saker inte bra ut. Tack och lov, i detta fall är inga nyheter goda nyheter.

När du har grävt i lite, hittar du en hel sida tillägnad BitTorrent-support. De hjälper till och med att komma igång med uTorrent.

Så ja, du kan absolut använda ExpressVPN för strömning. Och om du undrar kan du göra det på valfri server.

Är Expressvpn säkert för spännande?

Bara för att en VPN tillåter strömning, betyder det inte att det är säkert att göra det. Med ExpressVPN är det dock lite att oroa sig för.

Eftersom jag kommer att täcka lite längre ned i den här recensionen använder ExpressVPN inte bara mycket säkra protokoll och skottbeständig kryptering, utan den fungerar också av en sekretessvänlig jurisdiktion och har en utmärkt noll-loggningspolicy.

Med andra ord, när du använder ExpressVPN för att torrent, finns det ingen chans att aktivitet kan spåras tillbaka till dig. Du är säker.

ExpressVPN och Netflix

Att hitta ett VPN som inte har blockerats av Netflix – särskilt av den amerikanska versionen – har inte varit någon enkel uppgift sedan företaget införde ett VPN-förbud i början av 2016.

ExpressVPN verkar dock vara ett av få undantag och fungerar helt fint (åtminstone när jag skriver detta).

ExpressVPN arbetar med Netflix

Inte varje amerikansk server får ett pass. Cirka hälften av dem avvisades med det fruktade ”Du verkar använda ett unblocker- eller proxy-fel”. Men att hitta en som fungerar borde högst ta några återanslutningsförsök.

På andra håll klarade ExpressVPN sig bättre med Netflix. Till exempel hade jag noll problem med åtkomst till den kanadensiska eller brittiska versionen av tjänsten.

Data, bandbredd och anslutningsgränser

ExpressVPN sätter inga gränser för data eller bandbredd, och jag skulle inte heller förvänta mig att de skulle göra det. Ingen själv respekterande VPN-leverantör gör det idag.

Det finns dock en gräns för antalet samtidiga anslutningar.

Hur många användare kan använda ExpressVPN?

Med en ExpressVPN-prenumeration får du ansluta fem användare eller enheter samtidigt.

Du kan installera klienten på så många enheter du vill. Du kan bara inte ansluta mer än fem av dem till VPN samtidigt.

Fem är mer eller mindre industristandarden, och i praktiken behöver du sällan köra fler anslutningar på en gång. Faktum är att för mig tre sträcker det.

Som sagt, om du hittar dig själv som ser meddelandet “Connection Limit Reached” lite för ofta, kör ExpressVPN på routrar. När den är konfigurerad så räknas bara routern som en aktiv anslutning, och de potentiellt dussintals enheter som sitter bakom den räknar inte.

Alternativt, om anslutningsgränsen blir ett problem, kan du också undersöka andra välgranskade leverantörer som Surfshark som inte täcker samtidiga anslutningar alls.

Andra funktioner

Det finns några andra anmärkningsvärda ExpressVPN-funktioner.

Den ena är VPN-hastighetstestning i kund. Det låter dig testa aktuellt latens- och nedladdningshastighet för varje ExpressVPN-server (du kan dela upp saker per region).

Latensresultaten verkade tillräckligt exakta. Resultaten för nedladdningshastigheten var emellertid långt bort, som i mycket långsammare än vad de faktiskt är.

Till exempel visar mina egna hastighetstester av Amsterdam-platsen nedladdningsprestanda upp till 50 Mbps.

ExpressVPN-granskning av anslutningshastigheter

Det bästa jag fick via klientens verktyg var 11,79 Mbps mätt.

ExpressVPN: s snabbtestresultat för kunder

Jag ser att den här funktionen är användbar för att välja den snabbaste nuvarande servern (och kanske är det den är avsedd för). Men det verkar inte returnera siffror som indikerar faktiska prestationer, av vilka jag kommer att prata om mer lite senare.

En mer användbar funktion, ExpressVPN erbjuder också en kill switch. Även den här kommer jag snart att få i avsnittet om integritet och säkerhet nedan.

Sekretess och säkerhet

När en VPN-leverantör arbetar från ett privatlivsvänligt land, har en tydligt definierad ingen loggningspolicy och använder några av de mest robusta krypteringsalternativen som finns, vet du att du (och dina data) är i goda händer.

Med Express VPN får du exakt det.

Jurisdiktion

ExpressVPN verkar från de brittiska Jungfruöarna (a. BVI). Det är goda nyheter för privatlivet.

För det första har BVI inga lagar om datalagring. För det andra ingår de inte i några delningar av intelligensdelning (världens 5 ögon, 9 ögon eller 14 ögon).

För det tredje är BVI känt som ett skatteparadis. Om upprätthållande av integritet någonsin var ett problem, tvivlar jag allvarligt på att det skulle vara fallet.

Loggningspolicy

Även om ExpressVPN är ganska nära att ha en absolut ingen loggningspolitik, kommer de dock lite kort.

De lagrar inga kritiska detaljer som kan användas för att identifiera dig, till exempel din IP-adress, DNS-frågor eller trafikdestination (som du kan se från skärmdumpen från deras webbplats nedan).

ExpressVPN-uttalande om deras ingen loggningspolicy

De loggar dock några detaljer för anspråk för att säkerställa en bra användarupplevelse. Dessa beskrivs i ExpressVPNs sekretesspolicy och inkluderar:

 • Vilken version av appen du använder
 • Datumen som du ansluter till en VPN-server (men inte tiderna)
 • Vilket land eller ISP du ansluter från (men inte din IP … det är viktigt)
 • Vilken VPN-plats du ansluter till (men inte utgående IP … det är lika viktigt)
 • Det totala dagliga beloppet för dina dataöverföringar

Inget av ovanstående, till och med i kombination med loggar från din internetleverantör och någon webbplats eller tjänst du besöker, räcker för att identifiera dig unikt.

Så medan jag föredrar helt leverantörer av noll loggning (varför ta några chanser), kommer ExpressVPN ganska snyggt och säkert nog för att hålla dig helt anonym.

Kan ExpressVPN spåras?

Som vi just såg loggar ExpressVPN inte någon internettrafik. Din IP-adress, din delade server-IP-adress eller exakta tider när du använder tjänsten lagras aldrig.

Det betyder att så länge du är ansluten till VPN kan ingen av dina onlineaktiviteter spåras tillbaka till dig.

Sekretess vid registreringen

När du registrerar dig för ExpressVPN måste du ge dem din e-postadress. Den betalningsform du väljer dikterar vilken annan personlig information du behöver tillhandahålla.

Betalningsalternativet som kräver minst information är Bitcoin (förresten den enda accepterade cryptocurrency). Så om du inte är villig att dela med någon personlig information utöver din e-post är det vad du bör använda.

När du registrerar dig kommer ExpressVPNs webbplats naturligtvis att lagra din IP och cookie din webbläsare. Det kan också vara ett privatlivsproblem för vissa av oss.

Ett enkelt sätt att ta sig runt det är att registrera dig från ditt lokala kafé med ett privat webbläsarfönster. Och om du redan tar saker så långt, kan du samtidigt skapa en e-postadress som kastas bort och bara ge det till ExpressVPN. På så sätt får ingen din riktiga IP-adress.

Har ExpressVPN en Kill-switch?

Precis som alla premium-VPN-leverantörer kommer ExpressVPN med en internet-kill switch. Och precis som många VPN-leverantörer valde de också att ge det sitt eget namn. Om du letar efter det kallas det Network Lock.

ExpressVPN-appens allmänna alternativfönster har kill switch-växling

Nätverkslås är som standard aktiverat och inställt för att stoppa all internettrafik – men bara internettrafik – när / om VPN plötsligt sjunker. Lokalt nätverk fortsätter att vara tillåtet. För mig är det perfekt.

Men om du av någon anledning vill döda din nätverksanslutning helt under en oväntad VPN-koppling, är detta alternativ också tillgängligt.

Observera att kill switch-funktionen bara är tillgänglig på Windows- och Mac-klienterna. För närvarande stöder ingen annan plattform den.

Specialservrar

Kanske ett område där ExpressVPN faller lite kort är att inte erbjuda speciell serverfunktionalitet som dubbla VPN, TOR över VPN eller serverförstörning. När integritet och anonymitet är av yttersta vikt är dessa funktioner (i kombination med en kill-switch) som du vill använda.

Jag håller med om att få av oss behöver ta saker så långt. Det är troligt varför ExpressVPN valde att inte investera sin tid och pengar där.

Men det är värt att nämna. Och om det är funktionalitet som är viktigt för dig, kan en annan leverantör som NordVPN vara bättre lämpad för dina behov.

Protokoll och kryptering

Ditt val av protokoll med ExpressVPN är ganska nära att slutföra.

Alternativen inkluderar OpenVPN över UDP eller TCP, SSTP (endast på Windows), L2TP / IPsec och PPTP. IKEv2 är den udda mannen och stöds för närvarande inte.

Granskning av ExpressVPN: s anslutningsprotokollalternativ

Som standard har klientprogramvaran på alla plattformar protokollvalet inställt på automatiskt. Detta väljer den mest lämpliga för dina nuvarande nätverksförhållanden.

På mobila enheter är det bara OpenVPN över UDP och TCP tillgängliga. I de allra flesta fall är det emellertid vad du vill ha. Så det begränsade antalet alternativ är inte nödvändigtvis ett problem.

För kryptering använder ExpressVPN en AES-256-CBC-kodning med SHA-256 HMAC-datainterifiering.

Om dessa standarder inte betyder mycket för dig, är takeaway dina data mycket, mycket säkert. Detta är den krypteringsnivå som myndigheter och banker använder för att säkra sina grejer.

Läcktest

Alla integritets- och anonymitetsfunktioner betyder lite om en VPN-leverantör läcker din DNS- eller IP-adress. Tack och lov, med ExpressVPN finns det inga problem.

Jag körde mina standardtester och inga läckor kunde hittas. IPv4, IPv6 och DNS passerade alla med flygande färger, inklusive via WebRTC.

Skärmdump av ExpressVPN: s läcktestresultat

ExpressVPN har sina egna DNS- och WebRTC-läcktester tillgängliga på sin webbplats. Genvägar till dessa finns tillgängliga under Hjälpen & Support klientens undermeny. Även om de verkar tillräckligt exakta, bara i princip föredrar jag att använda webbplatser från tredje part.

Appar och klienter

Jag har spelat upp ExpressVPN-klienten redan några gånger. Det är nu dags att gräva in och se hur bra det egentligen är.

Det första du antagligen märker är hur rent det ser ut. Det överväger inte alls.

En ExpressVPN-app kopplad från tjänsten

Allt är logiskt utformat, och de mer avancerade funktionerna är fint gömda bort i inställningsmenyn. Så de stör inte din upplevelse om du inte vill att de ska göra det.

Knappen Smart Location väljer din bästa tillgängliga server och ställer den in på den valda platsen. Val som detta sker vanligtvis baserat på en kombination av avstånd, latens och serverbelastning.

Om du vill ansluta någonstans specifikt kan du också välja en plats med knappen Välj plats.

Platsval i ExpressVPN-appen

När din valda plats är inställd går du av genom att trycka på den jätte strömbrytaren i mitten. Du kopplar bort genom att klicka på samma knapp igen.

Det är en enkel och intuitiv process.

När det gäller manuell serverval är det den funktionen som kan vara lite förvirrande till en början (men som kommer att vänja sig vid andra eller tredje gången).

Fönstret som dyker upp efter att ha klickat på knappen Välj plats har tre flikar på det, inklusive de som kallas Rekommenderas och alla. Servrarna som anges som rekommenderade är bara en liten delmängd av alla tillgängliga servrar. Inte varje plats är där.

Om du till exempel vill ansluta till Storbritanniens Kent-server kan du inte från den rekommenderade listan. Och eftersom det finns några andra brittiska servrar listade där, kanske du tror att UK Kent inte ens existerar. Det gör det, precis under fliken Alla.

När du inser vad som händer är det enkelt nog. Men som jag sa. Till att börja med kan det kasta bort dig.

Stödda plattformar

Vägrar du att släppa din Blackberry-telefon? I så fall kanske ExpressVPN inte är för dig. Men för nästan alla andra tänkbara plattformar har du täckt.

Oh vänta. Blackberry stöds också.

Lista över enheter som stöds av ExpressVPN

ExpressVPN har också webbläsarförlängningar för Chrome, Firefox och Safari.

Om du undrar, här är den omfattande listan över behörigheter som Firefox-tillägget frågade mig:

 • Tillgång till dina data för alla webbplatser
 • Byt ut meddelanden med andra program än Firefox
 • Visa aviseringar till dig
 • Läs och ändra sekretessinställningar
 • Kontroll av webbläsarens proxyinställningar
 • Åtkomst till webbläsarflikar
 • Lagra obegränsad mängd data från klientsidan
 • Få åtkomst till webbläsaraktivitet under navigering

Från en integritetssynpunkt är det bara OKish. Om detta inte var en recension av Express VPN utan någon annan leverantör, skulle jag vara mer bekymrad. Men jag litar ExpressVPN tillräckligt för att veta att de inte kommer att försöka dra något skissartat.

Över hela linjen, oavsett om det är fristående, mobil eller webbläsarförlängning, alla klienter delar samma logiska layout. Så att hoppa mellan de olika versionerna är en bris.

Granskning av ExpressVPN-klienter på olika plattformar

Utöver nedladdningsbara klienter och tillägg får du också detaljerade installationsguider för nästan alla andra enheter du kanske vill ha ett VPN på. Från routrar och spelkonsoler till smarta TV-apparater och olika strömningsenheter är de alla där.

Serverplatser

Även den mest funktionsrika, intuitiva och säkra VPN-leverantören är mestadels värdelös om du inte kan ansluta till en plats du behöver. Med ExpressVPN är jag villig att satsa bra pengar som aldrig kommer att bli ett problem.

Med servrar i 95 länder och 151 platser har ExpressVPN ett av de största tillgängliga nätverken. Nordamerika och Europa får naturligtvis huvuddelen av täckningen. Men det är inte att säga att andra världsregioner är försummade. Du kan se hela serverlistan här.

Bild av alla landplatser som stöds av ExpressVPN

Om ExpressVPN av en liten chans inte har den plats du vill ha, skulle jag först vilja veta vad den här platsen är (jag är verkligen nyfiken). Sedan kan du undersöka de få andra leverantörer som har ännu större servertäckning, inklusive PureVPN och HideMyAss !. Men som sagt, jag tvivlar på att det kommer till det.

Alla ExpressVPN-servrar stöder P2P-trafik.

Hastighet och prestanda

ExpressVPN har många styrkor, och prestanda är ännu en fjäder i deras mössa. Deras servrar är snabba och konsekvent, vilket gör dem enkelt till en av de snabbaste VPN-leverantörerna på marknaden.

Som med alla tjänster jag granskar, körde jag en komplett uppsättning prestandakontroller på åtta av de mest populära platserna runt om i världen. Här är några prover tagna från de fullständiga testresultaten.

Bästa server
ExpressVPN bästa testhastighetsresultatMed VPN ExpressVPN bästa bashastighetsresultat för serverhastighetIngen VPN
Förenta staterna
ExpressVPN amerikanska serverhastighetstestresultatMed VPN ExpressVPN US-bashastighetsresultat för servertestIngen VPN
nederländerna
ExpressVPN Nederländernas servertestresultatMed VPN ExpressVPN Nederländernas bashastighetsresultat för serverhastighetstestIngen VPN

Ovan inkluderade jag min bästa server, bestämd av ExpressVPNs klient (detta borde teoretiskt sett vara den snabbaste anslutningen), en nordamerikansk server och en europeisk server.

Resultaten är ganska imponerande. De är också mer än bra nog för även de mest bandbreddintensiva aktiviteterna som stora nedladdningar och 4K-videoströmning.

Med andra ord är prestanda inte något du behöver oroa dig för med ExpressVPN.

Bromsar ExpressVPN Internethastighet?

Ja, att använda ExpressVPN – eller någon annan VPN-tjänst för den delen – kommer att bromsa ditt internet. Hur mycket beror på hur snabb din anslutning är.

I mitt fall, eftersom mitt internet är mycket snabbare än hastigheterna ExpressVPN: s servrar kan nå, är avmattningen betydande – åtminstone i termer av procenttal. Men det är klokt i antal, men anslutningen är fortfarande väldigt snabb och gör att jag kan göra vad jag vill ha online.

Om ditt internet emellertid är långsammare än vad VPN-servern du ansluter till kan hantera, bör du inte titta på mer än ett resultatfall på 10% till 15%.

Kundservice

VPN-branschen är inte alltid känd för sin fantastiska kundtjänst. Även här står ExpressVPN ovanför publiken.

Till att börja med erbjuder de livechatsupport dygnet runt, 365 dagar under året. Och inte bara chattstöd. Kunskap och bra chattstöd.

E-post är naturligtvis också ett alternativ om du föredrar att göra saker lite mer gammal skola.

Du kan också skicka in en kundsupportbiljett direkt från klienten. Jag gillar det. Inte bara är något problem du har upplevt fortfarande friskt i ditt sinne (och du kan därför beskriva det mer detaljerat), utan klienten kan också valfritt inkludera information om de senaste fel som den har hittat.

Den kombinationen gör det mycket mer troligt att ditt problem kommer att lösas snabbt och till din tillfredsställelse.

ExpressVPNs supportportal

Och om du är mer en gör-det-själv-själv, är ExpressVPN-kunskapsbasen platsen för dig. Allt från installation till olika felsökningsguider finns där. Kunskapsbasen kan också nås direkt från klienten.

Pris och värde

Om du har läst allt fram till denna punkt bör det vara tydligt att ExpressVPN är en premiumleverantör. Och med det, tyvärr, kommer premiumpriser.

Hur mycket kostar ExpressVPN?

ExpressVPN har tre prenumerationsplaner: 1 månad, 6 månader och 12 månader. De nuvarande priserna är följande:

 • 1 månad: 12,95 $ per månad
 • 6 månader: $ 9,99 per månad
 • 1 år: 6,67 dollar per månad

Aktuella ExpressVPN-prenumerationspriser

Även om 12-månadersplanen (plus tre månader gratis) för $ 6,67 per månad är den bästa ExpressVPN-rabatten som finns för närvarande, är den i den högre änden av skalan.

Som sagt, trots den relativt höga kostnaden är det fortfarande ett pris som är väl värt att betala.

Hur köper du ExpressVPN?

Så här köper du ett ExpressVPN-prenumeration:

 1. Klicka här för att gå till ExpressVPNs dolda rabatt-sida för att se till att du får bästa möjliga pris.
 2. Klicka på någon av de röda knapparna på rabatt-sidan. Om du gör det aktiveras försäljningen och tar dig till en annan sida som visar de tillhörande ExpressVPN-planerna och deras priser.
 3. Välj den plan du vill ha.
 4. Fyll i din e-postadress (behövs för att ExpressVPN skickar din prenumerationsnyckel) och fortsätt med kassan.

Betalningsmetoder

När det är dags att betala för ditt abonnemang gör ExpressVPN det enkelt. Varje större betalningsform accepteras.

En lista över tillgängliga ExpressVPN-betalningsmetoder

Det område där de kanske faller lite kort är valet kryptokurser. Endast Bitcoin är tillgängligt. Men om du är tillräckligt med krypto för att gå den vägen kommer det inte att vara något problem att ha det enda alternativet.

ExpressVPN gratis prövning och återbetalning

Det finns ingen kostnadsfri testversion med ExpressVPN. Men vad de har är en utmärkt återbetalningspolicy.

När du köper ett prenumeration har du en generös 30-dagars pengarna tillbaka garanti som ger dig säkerhet. Till skillnad från andra leverantörer kan det inte heller ställas några frågor.

Tekniska problem? Det spelar ingen roll. Bara förändrade dig? Det spelar ingen roll. Ingen förklaring behövs, pengar tillbaka i banken.

Observera att det är en 30-dagarsgaranti, inte en hel månad. Undvik någon besvikelse där.

Avslutande tankar

Sammantaget är ExpressVPN en utmärkt leverantör som ingen som söker integritet, anonymitet eller säkerhet kan gå fel med.

Från en enorm global pool med välpresterande servrar och robusta säkerhetsfunktioner till en av de bästa kundserviceavdelningarna som jag har behandlat, du mer än att få dina pengar värda.

Min erfarenhet med ExpressVPN har alltid varit positiv, både under den här granskningsprocessen såväl som under de många gånger jag har använt dem tidigare. Det är anledningen till att jag så enkelt kan rekommendera dem.

ExpressVPN-logotypGöra:
9,0 / 10

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me