IPVanish snelheidstest

IPVanish biedt zowel prestaties als kracht. De server netwerksnelheden zijn enkele van de beste die er zijn. En de client is zeer configureerbaar en zit boordevol functies. Hoewel niet zonder nadelen, vooral wat bezorgdheid over de privacy van gebruikers, is IPVanish een VPN die het overwegen waard is.

Voordelen
 • Uitstekende serversnelheden
 • Grote keuze aan coderingsinstellingen en privacyfuncties
 • Geen logboekbeleid
 • Staat torrenting toe
 • Maximaal 10 gelijktijdige verbindingen
 • Klantenservice bereikbaar via e-mail, chat en telefoon
Nadelen
 • Gevestigd in de Verenigde Staten
 • Werkt niet goed met Netflix of BBC iPlayer
 • Korte geld-terug-garantie van 7 dagen

Vooraan op de IPVanish-startpagina staat de claim dat ze de snelste VPN ter wereld zijn. Dat is inderdaad een behoorlijk statement.

Helaas, op basis van mijn snelheidstests, is de claim onjuist en de snelste VPN is dat niet.

Dat gezegd hebbende, IPVanish toont nog steeds uitstekende prestaties en heeft veel om trots op te zijn. De Britse serversnelheden bijvoorbeeld – zeer indrukwekkend.

Downloadnummers zijn over de hele linie uitstekend.

Als ik moest muggenziften, zou ik Duitsland en Frankrijk als een beetje ondermaats kunnen noemen.

Toch zijn die verbindingen met respectievelijk 47,12 Mbps en 41,56 Mbps meer dan snel genoeg voor ultra-high-definition videostreaming of redelijk grote bestandsdownloads.

Aan de uploadkant ziet het er nog beter uit. Met een gemiddelde van 54,6 Mbps op de acht locaties die ik heb getest, doet geen enkele andere provider het beter.

Misschien moet IPVanish hun claim op de startpagina wijzigen in ‘s werelds snelste VPN voor uploads. Dan zouden ze correct zijn.

Dat gezegd hebbende, hier zijn de IPVanish-snelheidstestresultaten.

Beste server
IPVanish beste VPN server snelheid testresultatenMet VPN IPVanish beste testresultaten voor baseline snelheid van serverGeen VPN
Verenigde Staten
IPVanish verenigt staten VPN server snelheid testresultatenMet VPN IPVanish Unites States baseline speed test resultsGeen VPN
Verenigd Koningkrijk
IPVanish Verenigd Koninkrijk VPN server snelheid testresultatenMet VPN IPVanish Verenigd Koninkrijk baseline snelheidstestresultatenGeen VPN
Canada
IPVanish Canada VPN server snelheid testresultatenMet VPN IPVanish Canada baseline snelheidstestresultatenGeen VPN
Australië
IPVanish Australia VPN server snelheid testresultatenMet VPN IPVanish Australia baseline speed test resultsGeen VPN
Nederland
IPVanish Nederland VPN server snelheid testresultatenMet VPN IPVanish Nederland baseline snelheidstestresultatenGeen VPN
Duitsland
IPVanish Duitsland VPN server snelheid testresultatenMet VPN IPVanish Duitsland baseline snelheidstestresultatenGeen VPN
Frankrijk
IPVanish France VPN server snelheid testresultatenMet VPN IPVanish France baseline snelheidstestresultatenGeen VPN

Je hebt misschien het grote verschil opgemerkt tussen mijn VPN-snelheidstests en niet-VPN-baseline-runs. Het is te verwachten.

Ik voer al mijn tests uit met een internetverbinding van 500 Mbps down en 100 Mbps up. Beide zijn snelheden waaraan geen servers van VPN-providers van consumenten momenteel kunnen voldoen.

Het punt van het gebruik van een veel snellere verbinding is dat het de werkelijke maximale VPN-serverprestaties onthult.

Als ik bijvoorbeeld maar 50 Mbps omhoog zou lopen, zou mijn apparaat de beperkende factor voor snelheid zijn – we zouden nooit weten dat de servers van IPVanish eigenlijk veel betere prestaties kunnen leveren.

Over IPVanish

IPVanish is in 2012 opgericht door Mudhook Media, een dochteronderneming van de Highwinds Network Group. Het bedrijf noemt Orlando, Florida, thuis.

Vanaf de eerste dag was IPVanish ingesteld op het runnen van een volledig VPN-servernetwerk. Het is iets dat maar heel weinig providers doen en IPVanish zeker onderscheiden van de concurrentie.

En, natuurlijk, anderen hebben er nota van genomen dat IPVanish in de loop der jaren een hot commodity is geworden en meerdere keren van eigenaar is veranderd.

In 2017 werden ze overgenomen door het bekende CDN-bedrijf Stackpath. En in 2019 kocht techgigant j2 Global IPVanish – samen met verschillende andere kleinere VPN-providers.

Dankzij de vele overnames en de daaruit voortvloeiende verhoging van de financiering heeft IPVanish haar software kunnen upgraden en blijven uitbreiden en haar netwerk kunnen uitbreiden – de laatste omvat nu meer dan 1400 servers over de hele wereld.

Privacy en beveiliging

Een van de eerste dingen die de meesten van ons VPN-gebruikers willen weten, is hoe goed een service omgaat met onze privacy en de beveiliging van onze gegevens.

In dat opzicht houdt IPVanish zichzelf aan een zeer hoge standaard.

Volgens zijn privacybeleid biedt het bedrijf een uitgebreide omgeving zonder logboekregistratie:

IPVanish is een VPN-serviceprovider zonder logboeken, wat betekent dat we geen gegevens over verbindingen, verkeer of activiteiten bijhouden met betrekking tot onze Services.

In theorie garandeert deze verklaring ons anonimiteit wanneer we verbinding maken met een van hun servers.

Elk dergelijk beleid moet echter worden ondersteund met geavanceerde technologie. En ook daar stelt IPVanish niet teleur.

IPVanish gebruikt standaard het OpenVPN-protocol met 256-bit encryptie voor alle verbindingen. Het is een snelle en veilige optie waar ook veel andere top VPN-providers gebruik van maken.

De service maakt ook gebruik van de allernieuwste cryptografische protocollen voor sleuteluitwisseling en authenticatie, waardoor het voor derden onmogelijk wordt om de verzonden gegevens te openen en te lezen.

Als klap op de vuurpijl heeft IPVanish een eigen DNS-server. Het is nog een extra laag privacy die uw online activiteiten veel moeilijker te identificeren maakt, en niet te vergeten, de prestaties verbetert.

Het is vermeldenswaard dat IPVanish in de Verenigde Staten is gevestigd en als zodanig wettelijk verplicht is om te voldoen aan verzoeken van wetshandhavers. Niet ideaal voor privacy.

Voor de zeer veiligheidsbewuste onder ons, kan de locatie de service een niet-starter maken.

Het is ook belangrijk op te merken dat IPVanish in 2016 werd gedagvaard en vervolgens gegevens verstrekte aan een Amerikaanse rechtbank. Ik behandel deze kwestie veel gedetailleerder in mijn recensie, maar het komt erop neer dat het incident hun beweringen dat er geen logboekregistratie was, serieus in twijfel trok.

Hun huidige eigenaren – die de controle over het bedrijf overnamen nadat dit incident zich voordeed – staan ​​erop dat, hoewel ze niet kunnen verifiëren welke logging heeft plaatsgevonden voordat ze IPVanish hebben gekocht, ze zich houden aan hun huidige beleid voor nulregistratie en beloven ze ten koste van alles te handhaven..

Kenmerken

Naast uitstekende snelheid, privacy en beveiliging, zijn er nog een aantal andere functies waarnaar we op zoek zijn in een VPN.

Een gebruiksvriendelijke en robuuste client is ongetwijfeld een must en de app van IPVanish levert dat zeker op.

Hun software presteert erg goed en is compatibel met een breed scala aan computers en apparaten. Deze omvatten:

 • Windows-apparaten (pc, tablet, telefoon)
 • macOS
 • iOS
 • Android
 • Amazon Fire TV
 • Linux
 • Chromebook
 • Sommige routers

Kortom, als een apparaat verbinding maakt met internet, is de kans groot dat u IPVanish ermee kunt gebruiken.

Voor meer compatibiliteit biedt de client van IPVanish verschillende alternatieve protocolopties. Ze laten je zelfs een PPTP-verbinding gebruiken.

PPTP is een decennia oude en grondig gecompromitteerde versleutelingsstandaard, maar is snel en is ingebouwd in bijna elk apparaat met internetverbinding dat tegenwoordig wordt vervaardigd.

Uiteindelijk wordt het gebruik van PPTP niet aanbevolen, maar in een mum van tijd is het beter dan helemaal geen bescherming.

Een ander kenmerk waar velen van ons naar op zoek zijn, is BitTorrent-ondersteuning. Ook daar levert IPVanish. Gezien hun uitstekende snelheidstestresultaten is het zelfs een geweldige optie voor het downloaden van grote bestanden.

Andere functies die aanwezig en verantwoord zijn, zijn onder meer een ingebouwde kill-schakelaar – om u te beschermen in geval van een verbroken VPN-verbinding – en DNS- en IPv6-lekdetectie.

IPVanish-beperkingen

Hoewel IPVanish niet veel beperkingen heeft, zijn er een paar dingen die het vermelden waard zijn.

Ten eerste ondersteunt de service geen verbinding met het Tor-netwerk.

De meesten van ons hoeven Tor en een VPN niet tegelijkertijd te gebruiken, en het is een combinatie die de verbindingssnelheden aanzienlijk zal vertragen.

Maar als u op zoek bent naar een gelaagde aanpak voor gegevensbeveiliging, moet u rekening houden met de beperking.

Slechte Netflix-ondersteuning

Voor de streamers onder ons werkt IPVanish niet met Netflix – althans niet erg goed.

Begrijp me niet verkeerd. Serversnelheden zijn meer dan snel genoeg om high-definition streaming te ondersteunen. Het probleem is dat IPVanish niet geweldig is in het ontgrendelen van geografisch geblokkeerde inhoud.

Dit is een van de mogelijke nadelen van een VPN die zijn servers bezit. Tenzij ze speciale stappen ondernemen, maakt het hun IP-adressen gemakkelijk om doelen voor een dienst als Netflix te blokkeren.

Er zijn een paar vreemde servers die u toegang kunnen geven, maar dat zijn er maar heel weinig. Dit is een geval waarin IPVanish een slechte keuze is, vooral omdat er tal van andere VPN’s zijn die met Netflix werken om uit te kiezen.

Klantenservice

Het maakt niet uit hoe goed hun software, betrouwbare hardware en snelle verbindingen zijn, geen enkele VPN-service is immuun voor problemen. Maar wanneer een probleem zich voordoet, staat IPVanish voor u klaar.

In het verleden had IPVanish de reputatie een wat matige klantenondersteuning te bieden. Directe respons was alleen beschikbaar via e-mail en een reactietijd van twee dagen was bijna een gegeven.

De laatste tijd heeft IPVanish de zaken echter omgedraaid.

Realtime chatondersteuning is nu beschikbaar via de IPVanish-website.

Ze hebben ook hun gemiddelde reactietijd voor e-mailondersteuning teruggebracht tot een veel snellere 24 uur, waarbij een antwoord van twee uur redelijk vaak voorkomt.

De website biedt ook een groot aantal nuttige artikelen en handleidingen voor probleemoplossing die u kunnen helpen uw probleem te achterhalen terwijl u wacht op een antwoord.

En als u, als alles is gezegd en gedaan, nog steeds niet tevreden bent met de service, heeft IPVanish 7 dagen volledige terugbetalingsgarantie. Wat uw redenen ook zijn, als u dat wilt, kunt u uw geld terugkrijgen.

Serverlocaties

Behalve dat het snel is, is het IPVanish-netwerk ook vrij groot. De serverlijst bevat momenteel 1437 eindpunten op 77 locaties en 53 landen.

Nee, het netwerk wint geen prijzen voor grootte.

Maar elke locatie waar 99% van ons VPN-gebruikers mogelijk verbinding mee willen maken, is daar. En laten we niet vergeten dat IPVanish ook al hun hardware bezit.

In wezen is het IPVanish-netwerk een tier-1 wereldwijd netwerk, wat betekent dat de servers directe toegang hebben tot elke internet-backbone-provider ter wereld.

Toegang tot internet-backbones vertaalt zich in nuldoorvoerbeperkingen, wat zich op zijn beurt vertaalt in de uitstekende IPVanish-snelheidstestresultaten die we hebben gezien.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map