Mijn snelheidstests van PureVPN-servers

Sinds 2006 is PureVPN een gerespecteerde provider en een van de veteranen van de VPN-industrie. Het staat bekend om hoge verbindingssnelheden, uitstekende wereldwijde serverdekking en de mogelijkheid om bijna elke geografisch geblokkeerde inhoud te openen. PureVPN heeft alles wat je nodig hebt voor een snelle, privé en ongecensureerde internetervaring, allemaal voor een lage prijs die maar weinig anderen kunnen verslaan.

Voordelen
 • Uitstekende snelheden
 • Enorm servernetwerk (131 landen)
 • Ontgrendelt Netflix, iPlayer en meer dan 70 andere streamingdiensten
 • Compatibel met meer dan 50 apparaten en platforms
 • Onafhankelijk geverifieerde zero log VPN-provider
 • Speciale IP-optie
 • Grote waarde
Nadelen
 • Apps kunnen wat meer glans gebruiken
 • Enkele intermitterende verbindingsproblemen

Snelheidstests

Op de website van PureVPN staat dat dit de snelste VPN-serviceperiode is. Dat is een grote claim en moeilijk te verifiëren met absolute zekerheid.

Dat gezegd hebbende, mijn snelheidstests lieten zien dat hun servers inderdaad heel erg snel zijn. Dit gold vooral voor downloads. Over de hele linie bereikten de verbindingssnelheden 80 Mbps en hoger, en mijn beste server klokte op 112,6 Mbps.

Er zijn maar weinig andere VPN’s die deze nummers kunnen evenaren. Dus misschien is de snelste claim van PureVPN toch gerechtvaardigd.

Aan de uploadkant zijn de resultaten net zo indrukwekkend – met uitzondering van Noord-Amerika. Uploadsnelheden in zowel de VS als Canada waren, hoewel nog steeds snel, merkbaar langzamer. Dit geldt vooral voor Canada.

Voor de overgrote meerderheid van ons zouden ze echter nog steeds meer dan snel genoeg moeten zijn.

Een ding om te onthouden is dat ik test met een internetverbinding die veel sneller is dan wat een VPN-provider kan evenaren. Hierdoor kan ik de echte prestaties van elke server ontdekken.

De cijfers die door mijn tests worden weergegeven, zijn de maximale snelheden die u kunt verwachten en kunnen worden beperkt door uw eigen internetverbinding.

Met andere woorden, als uw internet 50 Mbps is, verwacht dan geen 100 Mbps downloads van PureVPN. Iets in het bereik van 40 tot 45 Mbps is wat ik in die situatie zou verwachten.

Hieronder staan ​​de snelheidstests voor zeven locaties waarmee wij VPN-gebruikers het vaakst verbinding maken. Ook inbegrepen is een test voor mijn beste server, zoals bepaald door de PureVPN-client.

Als u andere locaties wilt zien toevoegen, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Je kunt ook de snelheidsvergelijkingspagina bezoeken om te zien hoe PureVPN het doet tegen andere snelle VPN’s.

Beste server
PureVPN beste VPN server snelheidstestresultatenMet VPN PureVPN beste server baseline snelheidstestresultatenGeen VPN
Verenigde Staten
PureVPN verenigt staten VPN server snelheid testresultatenMet VPN PureVPN verenigt staten baseline snelheidstestresultatenGeen VPN
Verenigd Koningkrijk
PureVPN Verenigd Koninkrijk VPN server snelheidstestresultatenMet VPN PureVPN Verenigd Koninkrijk baseline snelheidstestresultatenGeen VPN
Canada
PureVPN Canada VPN server snelheid testresultatenMet VPN PureVPN Canada baseline snelheidstestresultatenGeen VPN
Australië
Testresultaten van PureVPN Australia VPN-server snelheidMet VPN PureVPN Australia baseline speed test resultsGeen VPN
Nederland
PureVPN Nederland VPN server snelheid testresultatenMet VPN PureVPN Netherlands baseline speed test resultsGeen VPN
Duitsland
PureVPN Duitsland VPN server snelheidstestresultatenMet VPN PureVPN Duitsland baseline snelheidstestresultatenGeen VPN
Frankrijk
Testresultaten van PureVPN France VPN-server snelheidMet VPN PureVPN France baseline snelheidstestresultatenGeen VPN

Over PureVPN

PureVPN werd in Hong Kong ruim tien jaar geleden opgericht in 2006. Het was een van de eerste bedrijven ter wereld die een persoonlijke VPN-oplossing aanbood.

In de loop der jaren heeft het een reputatie opgebouwd als een van de topaanbieders en heeft het meerdere kritieken ontvangen van organisaties zoals CNET, PC Magazine, Mashable en de New York Times.

Privacy en beveiliging

Hoewel het claimt een nullogboekbeleid, blijkt uit het privacybeleid van Pure VPN dat hoewel ze inderdaad geen activiteitenlogboeken bijhouden, ze wel bepaalde sessie-informatie registreren. Deze informatie omvat de tijd dat er een verbinding is gemaakt met hun VPN-server en de hoeveelheid overgedragen gegevens (hoewel de details van die gegevens niet zijn vastgelegd).

De opgenomen sessie-informatie wordt alleen gebruikt om de servicekwaliteit te behouden, maar is er wel.

Hier is de informatie in hun eigen woorden:

We volgen de gebruikersactiviteit niet en houden ook geen logboeken bij. We hebben daarom geen gegevens over uw activiteiten, zoals welke software u hebt gebruikt, welke websites u hebt bezocht, welke inhoud u hebt gedownload, welke apps u hebt gebruikt, enz. Nadat u verbinding hebt gemaakt met een van onze servers. Onze servers registreren automatisch het tijdstip waarop u verbinding maakt met een van onze servers. Vanaf hier houden we geen gegevens bij van iets dat een specifieke activiteit aan een specifieke gebruiker kan koppelen. Het tijdstip waarop een succesvolle verbinding tot stand wordt gebracht met onze servers wordt geteld als een “verbinding” en de totale bandbreedte die tijdens deze verbinding wordt gebruikt, wordt “bandbreedte” genoemd. Verbinding en bandbreedte worden geregistreerd om de kwaliteit van onze service te behouden. Dit helpt ons om de verkeersstroom naar specifieke servers te begrijpen, zodat we ze beter kunnen optimaliseren.

PureVPN biedt AES 256-bits encryptie van militaire kwaliteit op al zijn verbindingen. Het maakt ook betaling met Bitcoin mogelijk, voor meer anonimiteit.

Een leuke functie die maar weinig andere providers aanbieden is dat Pure VPN hun netwerk volledig zelf beheert. Deze configuratie betekent dat geen derde partij toegang heeft tot de gegevens die door hun servers stromen.

Kenmerken

PureVPN biedt eersteklas apparaatcompatibiliteit met ondersteuning voor meer dan 50 platforms.

Hun clientsoftware is intuïtief te gebruiken en heeft een unieke benadering voor het selecteren van doelen. U kiest waarvoor u de VPN-verbinding wilt gebruiken (bijvoorbeeld stream US Netflix) en de klant kiest automatisch de optimale server om verbinding mee te maken en de beste verbindingsconfiguratie voor dat doel.

Dat gezegd hebbende, biedt PureVPN momenteel twee versies van hun client aan, wat een beetje verwarrend kan zijn. Ik wou dat ze de oude gewoon zouden verlaten en al hun inspanningen achter de nieuwste en beste zetten.

Voor een paar extra dollars per maand kan PureVPN u een speciaal IP-adres geven in het Verenigd Koninkrijk, de VS, Canada, Australië, Duitsland en een paar andere landen. Deze functie is niet iets dat veel providers aanbieden.

Een speciaal IP-adres kan u goed van pas komen als u probeert geografisch geblokkeerde video te streamen.

Een ander uniek kenmerk van PureVPN is hun gesplitste tunnelfunctie. Hiermee kunt u kiezen welk internetverkeer via de VPN-verbinding moet gaan en welke niet.

Deze functie is geweldig als u bijvoorbeeld een torrent-bestand downloadt en toch wat online bankieren wilt doen. Het torrent-verkeer kan via de VPN-verbinding gaan voor maximale anonimiteit, terwijl u zich bij uw bank aanmeldt met uw gewone ISP-verbinding.

Beperkingen

PureVPN biedt een vrij genereuze vijf gelijktijdige verbindingen. Niet de beste van de klas, maar veel beter dan de twee verbindingen die sommige providers toestaan.

Ze leggen ook geen beperkingen op aan de gegevensoverdrachtbedragen of het wisselen van server.

Het enige waar u op moet letten, en dit mag tijdens normaal gebruik nooit ter sprake komen, is dat PureVPN volgens hun gebruiksvoorwaarden niet meer dan 200 verbindingen per dag toestaat. Ze achten dit buitensporig, botachtig gebruik, wat kan leiden tot de opschorting van uw account.

Hier zijn de details:

Gebruik onze website en / of services om geautomatiseerde of handmatig buitensporige verbindingen te maken om verschillende IP’s te krijgen of om welke reden dan ook. Overmatige verbindingen zijn hinderlijk omdat ze een bottleneck creëren en ons netwerk verstikken, waarvan de prijs door andere gebruikers wordt betaald, en dat is volstrekt onaanvaardbaar. Maximaal toegestane sessies zijn 200 per dag en overschrijding van deze limiet kan leiden tot permanente opschorting of beëindiging van uw account, tenzij uitdrukkelijk toegestaan ​​door het bedrijf.

Klantenservice

Ondersteuning komt voornamelijk in de vorm van 24/7/365 live chat, maar kan ook via e-mail of met een ticketingsysteem.

PureVPN heeft een enorme kennisbasis op hun site, inclusief een aantal uitstekende stapsgewijze installatiehandleidingen voor vrijwel elk ondersteund platform.

Ze hebben ook een pagina met veelgestelde vragen die veel algemene en technische vragen beantwoordt, evenals betalingsinformatie.

PureVPN biedt geen gratis proefperiode. Wat ze wel hebben, zijn enkele uitstekende kortingen. Hun deals zijn meestal enkele van de beste die er zijn en maken PureVPN tot een van de meest betaalbare topaanbieders.

De service wordt ook geleverd met een geld-terug-garantie van 31 dagen. Als u om welke reden dan ook besluit dat PureVPN niet is wat u zoekt, is het verkrijgen van een terugbetaling net zo eenvoudig als contact opnemen met ondersteuning en ernaar vragen.

Landen voor serverlocatie

Waar PureVPN echt uitblinkt, is het aantal servers en landen dat ze ondersteunen. Ze hebben momenteel 2070 servers in 131 landen.

Er zijn maar weinig andere providers die deze tellingen kunnen evenaren. Alleen het aantal hardware van HideMyAss staat voor.

De volledige en meest actuele serverlijst is hier beschikbaar.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map