Mijn snelheidstests van VyprVPN

Het in Zwitserland gevestigde VyprVPN is een gerenommeerde VPN-provider die altijd zwaar heeft geïnvesteerd in zijn technologie. Van een geverifieerd nulregistratiebeleid en een vriendelijke, veelzijdige client met meerdere platforms tot honderden snelle zelfbeheerde servers en ondersteuning voor veel populaire streamingdiensten, VyprVPN levert op vrijwel elk front.

Voordelen
 • Geen logboekregistratie geverifieerd voor volledige privacy
 • Uitstekende selectie van protocollen en coderingsinstellingen
 • Honderden servers met een grote diversiteit aan locaties
 • Intuïtieve, gebruiksvriendelijke client voor meerdere platforms
 • Ontgrendelt Netflix, BBC iPlayer en anderen
 • Staat P2P en torrent-verkeer toe
 • Hosts eigen servers (geen derden)
Nadelen
 • Geen manier om anoniem te betalen
 • VPN-verduistering niet beschikbaar op basisplan

Snelheidstest

Net als bijna elke andere provider beweert VyprVPN de snelste VPN ter wereld te zijn. Er kan natuurlijk maar één snelste service zijn en helaas voor VyprVPN is dat niet het geval. Althans volgens mijn tests.

Het goede nieuws is dat je niet automatisch slecht bent als je niet nummer één bent. En dat is het geval met VyprVPN. Hun snelheden kunnen concurrenten zoals PureVPN of CyberGhost niet aanraken, maar voor de meeste gebruikers zullen ze meer dan voldoende zijn.

VyprVPN heeft ook iets voor hen dat veel andere providers niet doen, en dat is consistentie. Op enkele uitzonderingen na (die, gezien de veel grotere geografische afstand tot die locaties, niet zo ver weg waren), gaf elke server waarmee ik verbinding maakte me stabiele downloads van meer dan 50 Mbps en uploads van meer dan 40 Mbps.

Dat soort prestaties is voor mij een teken van een goede taakverdeling. En aangezien VyprVPN ervoor kiest om hun volledige infrastructuur in eigen beheer te ontwikkelen, ben ik niet verbaasd om het te zien.

50 Mbps downloads zijn misschien niet de snelste, maar zijn meer dan snel genoeg voor het browsen en streamen van high-definition video (waarbij 5-8 Mbps alles is wat nodig is).

Zelfs als je een actieve torrent-gebruiker bent (iets wat VyprVPN wel toestaat) of van plan bent om grote bestanden te downloaden, zullen deze snelheden je heel goed van pas komen. Op basis van wereldgemiddelden kan de gemiddelde VPN-gebruiker zelfs niet eens 50 Mbps bereiken, omdat zijn eigen internetverbinding ze eerst zal beperken.

Over het onderwerp van uw eigen internet dat uw VPN-snelheid beperkt, houd er rekening mee dat ik opzettelijk een vrij snelle verbinding (veel sneller dan wat een VPN-server kan doen) uitvoert.

Door sneller te zijn, krijgen we de werkelijke maximale prestaties te zien die elke provider kan bieden in plaats van de snelheidslimiet van mijn eigen ISP minus een percentage om rekening te houden met de overhead voor versleuteling en de extra afstand die mijn gegevens moeten afleggen om de server te bereiken.

En als je nieuwsgierig bent naar hoe goed (of niet) VyprVPN het deed ten opzichte van andere providers, neem dan een kijkje in mijn lijst met de best presterende VPN-services.

Beste server
VyprVPN beste VPN server snelheid testresultatenMet VPN VyprVPN beste server baseline snelheidstestresultatenGeen VPN
Verenigde Staten
VyprVPN verenigt staten VPN server snelheid testresultatenMet VPN VyprVPN verenigt staten baseline snelheidstestresultatenGeen VPN
Verenigd Koningkrijk
VyprVPN Verenigd Koninkrijk VPN server snelheid testresultatenMet VPN VyprVPN Verenigd Koninkrijk baseline snelheidstestresultatenGeen VPN
Canada
VyprVPN Canada VPN server snelheid testresultatenMet VPN VyprVPN Canada baseline snelheidstestresultatenGeen VPN
Australië
VyprVPN Australia VPN server snelheid testresultatenMet VPN VyprVPN Australia baseline speed test resultsGeen VPN
Nederland
VyprVPN Nederland VPN server snelheid testresultatenMet VPN VyprVPN Nederland baseline snelheidstestresultatenGeen VPN
Duitsland
VyprVPN Duitsland VPN server snelheid testresultatenMet VPN VyprVPN Duitsland baseline snelheidstestresultatenGeen VPN
Frankrijk
VyprVPN Frankrijk VPN server snelheid testresultatenMet VPN VyprVPN France baseline snelheidstestresultatenGeen VPN

Over VyprVPN

Best beoordeeld VyprVPN is eigendom van Golden Frog, een in Zwitserland gevestigd bedrijf dat al bestaat sinds 1994. Golden Frog biedt ook verschillende andere online diensten en is opgericht met de bedoeling tools te bouwen die de privacy van online gebruikers helpen beschermen en een veilig internet bieden ervaring. VyprVPN past er precies in.

End to end, VyprVPN heeft en blijft altijd eigen interne technologie gebruiken. Dat is in eerste instantie zeker niet de gemakkelijkste route, maar heeft op lange termijn grote voordelen. Nu de technologie volwassen is, kan VyprVPN effectief volledige controle over zijn service behouden en reageren op de behoeften van hun gebruikers bij elke stap. Deze flexibiliteit is iets dat maar weinig andere VPN’s kunnen bieden.

Privacy en beveiliging

Zoals hierboven vermeld, is VyprVPN gevestigd in Zwitserland. Dat is een goed ding.

Zwitserland is een land met een lange geschiedenis in het respecteren van persoonlijke privacy en heeft een sterk wettelijk kader om dat te ondersteunen. Beter nog, Zwitserland heeft ook overeenkomsten met de VS, de EU en vele andere landen, waardoor de privacybescherming tot buiten de grenzen wordt uitgebreid.

Beleidsmatig loggen, het ziet er ook goed uit. Volgens het privacybeleid van VyprVPN houden ze helemaal geen logboeken bij. Geen IP-adressen, geen verbindingstijdstempels, geen verkeersdetails, niets. Als echte online privacy belangrijk voor je is, is dit een provider die dat levert.

Wat beveiliging betreft, implementeert VyprVPN alle verbindingsprotocollen die u nodig heeft: OpenVPN L2TP / IPsec en PPTP. Ze bieden ook een eigen protocol met de naam Chameleon (dat alleen beschikbaar is op het duurdere abonnement).

Chameleon heeft twee voordelen ten opzichte van alle alternatieven: het blokkeert diepe pakketinspectie en maskeert VPN-verkeer zodat het niet als zodanig kan worden geïdentificeerd. Deze zijn allebei erg leuk om functies te hebben in landen waar de overheid minder graag VPN-gebruik toestaat.

U kunt een van de vier beschikbare protocollen kiezen, afhankelijk van uw versleutelingsniveau en verbindingssnelheid. Persoonlijk raad ik OpenVPN of Chameleon aan. Beide zijn sneller dan de andere keuzes en beide bieden vrijwel onmogelijk om 256-bit AES-codering te kraken. Chameleon en OpenVPN laten ook instellingen een aangepaste poort toe.

Kenmerken

De VyprVPN-client is intuïtief en gemakkelijk te gebruiken. Het is ook compatibel met zowat elk apparaat en platform dat ik kan bedenken (zelfs inclusief de privacygerichte Blackphone).

Functies die worden verwacht van de beste VPN-providers zijn er allemaal. Deze omvatten een kill-schakelaar en de mogelijkheid om aangepaste DNS-services op te geven (als er om welke reden dan ook een voorkeur is boven de versie van VyprVPN).

De clientsoftware biedt een goede mate van controle over wanneer verkeer over de VPN moet gaan en wanneer niet, wat per app kan worden geconfigureerd. U kunt zelfs een app nodig hebben om een ​​VPN-verbinding te gebruiken. Deze handige kleine functie voorkomt dat u onbedoeld specifieke software uitvoert wanneer de VPN is losgekoppeld. VyprVPN kan ook worden geconfigureerd om automatisch verbinding te maken wanneer uw apparaat een niet-vertrouwde wifi gebruikt, waardoor uw formulier per ongeluk uw apparaat en gegevens in gevaar brengt.

Uniek voor VyprVPN is hun Chameleon-protocol dat diepgaande pakketinspectie voorkomt en verkeer verhult zodat het niet kan worden geïdentificeerd als VPN-verkeer. Het kan een zeer nuttige functie zijn in landen waar de overheid het VPN-gebruik beperkt. Houd er echter rekening mee dat u het hogere pakket nodig heeft om toegang te krijgen tot Chameleon.

De enige tekortkoming die me opviel, is het onvermogen om te selecteren met welke server je verbinding wilt maken. U kunt alleen het land opgeven en de beste server wordt vervolgens automatisch gekozen, vermoedelijk op basis van een combinatie van factoren zoals huidige belasting en fysieke afstand.

Persoonlijk wil ik die beslissing liever zelf kunnen maken. Verbinding maken met een server halverwege het land alleen omdat de belasting laag is, is niet ideaal voor prestaties. Ik vraag me af of dit de reden is waarom VyprVPN-snelheid is wat het is.

Beperkingen

De service van VyprVPN is vrij licht op beperkingen. Net als elke andere VPN-provider beperken ze het aantal gelijktijdige verbindingen. Afhankelijk van welk abonnement u kiest, is dat aantal 3 of 5. Het is ook vermeldenswaard dat VyprVPN Cloud en het Chameleon-protocol alleen beschikbaar zijn op het duurdere abonnement.

Torrent- en P2P-gebruik is toegestaan. En afgezien van de gebruikelijke lijst met slechte dingen die je op internet kunt doen, maar niet (zoals uiteengezet in de Servicevoorwaarden van VyprVPN), ben je vrij om je VPN-abonnement te gebruiken hoe en wanneer je wilt.

Klantenservice

Ondersteunend personeel bij VyprVPN is 24 uur per dag, 365 dagen per jaar beschikbaar. Ze zijn bereikbaar via live chat, e-mail of een online contactformulier. Voor degenen die er de voorkeur aan geven, is er ook een VyprVPN-communityforum dat vol staat met behulpzame leden, waaronder veel Golden Frog-medewerkers.

Over het algemeen lijkt ondersteuning deskundig en responsief, hoewel ik soms het gevoel niet kon negeren dat ik tegen een robot sprak. Maar toen ik de responstijd en competentie testte, ontving ik antwoorden die mijn vragen binnen enkele minuten volledig beantwoordden. Dus bedmanieren terzijde, ze krijgen de klus geklaard.

De VyprVPN-website is ook opgezet met een handige pagina met veelgestelde vragen en probleemoplossing. Hoewel ze handmatige installatie-instructies bevatten, vond ik ze niet zo gedetailleerd als die van sommige concurrenten. Dus als je een duisterder apparaat hebt en problemen tegenkomt, kun je op het communityforum terechtkomen of met een van de ondersteunende medewerkers praten.

De eerste keer dat u zich abonneert op VyprVPN, komt u in aanmerking voor een gratis proefperiode van drie dagen. Zorg ervoor dat u die tijd goed gebruikt en evalueer of de service aan uw behoeften voldoet, aangezien VyprVPN, in tegenstelling tot bijna elke andere provider, geen restituties doet.

Serverlocaties

De servers van VyprVPN beslaan een zeer indrukwekkende 64 landen. Al met al zijn dat 700+ stukjes hardware op 73 locaties. Al deze hardware is ook volledig eigendom van en wordt beheerd door VyprVPN. Er zijn geen derde partijen bij betrokken. Door alles in eigen beheer te houden, zorgt u voor privacy en prestaties.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map