Snelheidstests van de servers van NordVPN

NordVPN is een provider die alles goed lijkt te doen. Het is een echte no-log-service, heeft een groot aantal snelle servers met een geweldige wereldwijde dekking en biedt een heleboel geavanceerde functies. En het zit ook allemaal verpakt in een supervriendelijke en intuïtieve klant. NordVPN is een service waar je niet mis mee kunt gaan.

Voordelen
 • Uitstekende privacy zonder logboekregistratie
 • Groot (en steeds groeiend) servernetwerk
 • Goede verbindingsprestaties
 • Speciale servers (inclusief dubbele VPN, versluierd en Tor over VPN)
 • Schone, gebruiksvriendelijke client
 • Werkt met Netflix en de meeste andere streamingdiensten
 • Staat Torrenting en P2P toe
 • Biedt speciale IP-adressen
Nadelen
 • Geen split-tunnelfunctie
 • Een beetje prijzig op kortere termijnplannen

Snelheidstests

Wanneer u door de website van NordVPN bladert, leest u uitspraken als ‘Bliksemsnelheid’ en ‘Supersnelle servers overal’. Het is duidelijk dat NordVPN graag gelooft dat ze topprestaties leveren.

Het blijkt dat ze absoluut gelijk hebben.

Voordat we op de details ingaan, is er één ding dat we duidelijk moeten maken. Ik test met internetsnelheden die veel hoger zijn dan wat een VPN kan evenaren (500 Mbps lager, 100 Mbps hoger). Dit is om ervoor te zorgen dat de resultaten niet worden beperkt door de prestaties van mijn eigen verbinding.

Als je gewone internet langzamer is dan de nummers van NordVPN, dan zijn die lagere snelheden wat je kunt verwachten. Met dat uit de weg, terug naar de resultaten!

De downloadsnelheden van NordVPN zijn snel en consistent over de hele linie.

Australië is de enige locatie die een beetje verbetering kan gebruiken. Maar zelfs als de zaken er nu voorstaan, zijn snelheden van meer dan 30 Mbps niets om over te klagen en meer dan voldoende voor de overgrote meerderheid van ons.

Ook uploadsnelheden zijn uitstekend en ook zeer consistent.

In feite zijn de prestaties van NordVPN hier enkele van de beste die ik heb gezien. Over het algemeen geven de meesten van ons meer om downloads dan om uploads. Maar als je in de laatste groep valt, is dit zeker een VPN-provider om te overwegen.

Een ander ding is dat ik dacht dat de selectie van de clientsoftware van mijn beste server een beetje verkeerd was. Het doet redelijk werk, maar ik vond dat het kiezen van de server met de laagste belasting in mijn omgeving me meestal iets betere snelheden gaf.

Het verschil was niet groot. Maar als je elke laatste prestatie uit je VPN probeert te persen, lijkt handmatige serverselectie hier de betere keuze.

Als je nieuwsgierig bent naar hoe NordVPN zich verhoudt ten opzichte van andere services, bekijk dan mijn snelste VPN-vergelijkingspagina. En mocht je het je afvragen, op diezelfde pagina ga ik ook dieper in op hoe mijn tests precies worden uitgevoerd.

Beste server
NordVPN beste VPN server snelheidstestresultatenMet VPN NordVPN beste server baseline snelheidstestresultatenGeen VPN
Verenigde Staten
NordVPN verenigt staten VPN server snelheid testresultatenMet VPN NordVPN verenigt staten baseline snelheidstestresultatenGeen VPN
Verenigd Koningkrijk
NordVPN Verenigd Koninkrijk VPN server snelheid testresultatenMet VPN NordVPN Verenigd Koninkrijk baseline snelheidstestresultatenGeen VPN
Canada
NordVPN Canada VPN server snelheid testresultatenMet VPN Resultaten van de basissnelheidstest van NordVPN CanadaGeen VPN
Australië
NordVPN Australia VPN server snelheid testresultatenMet VPN Resultaten van de basissnelheidstest van NordVPN AustraliaGeen VPN
Nederland
NordVPN Nederland VPN server snelheid testresultatenMet VPN NordVPN Netherlands baseline speed test resultsGeen VPN
Duitsland
NordVPN Duitsland VPN server snelheid testresultatenMet VPN NordVPN Duitsland baseline snelheidstestresultatenGeen VPN
Frankrijk
NordVPN France VPN server snelheid testresultatenMet VPN Resultaten van de basissnelheidstest van NordVPN FranceGeen VPN

Over NordVPN

NordVPN is gevestigd in Panama.

Het bedrijf is opgericht in 2012 en hoewel het vrij nieuw is, laat dat je niet misleiden. NordVPN doet alles goed.

Ze bieden een uitstekende service met veel functies en vermijden veel van de fouten die sommige van zijn concurrenten maken.

Volgens hun over-pagina wordt NordVPN geïnspireerd door idealen van innovatieve technologie en klantvrijheid, vertrouwen en vertrouwen. En het laat zien.

Dit is de reden waarom, ondanks zijn relatief jonge leeftijd, de service wordt aanbevolen door PCMag, Wired, Yahoo! Tech, CNet, Forbes en TechRadar.

Privacy en beveiliging

Als het op privacy aankomt, doet niemand het beter dan NordVPN.

Om te beginnen zijn ze gevestigd in Panama, een land zonder wetten voor gegevensbewaring, geen overheidstoezicht en een volledig ongecensureerd internet. Panama ligt ver buiten het bereik van de Amerikaanse NSA- en Britse GCHQ-organisaties.

NordVPN is ook een van de weinige providers die echt niet logt, zoals duidelijk wordt vermeld in hun Servicevoorwaarden:

NordVPN controleert, bewaart of registreert geen logboeken voor een VPN-gebruiker. We slaan geen verbindingstijdstempels, gebruikte bandbreedte, verkeerslogboeken, IP-adressen op.

En zo hoort het ook.

Ook al lijken anonieme tijdstempels en gebruikte bandbreedte dingen die niet kunnen worden gebruikt om u uniek te identificeren, dat is helaas niet het geval. Als u over de juiste middelen beschikt (a la de overheid), zou het u verbazen wat u met die gegevens kunt doen.

Door deze statistieken niet bij te houden, is het beste wat NordVPN kan doen wanneer hem wordt gevraagd om ze om te draaien, hun schouders ophalen (om te beginnen dat het moeilijk zou zijn om naar dat punt in Panama te komen).

De enige persoonlijke informatie die NordVPN nodig heeft, is een e-mailadres. Betaling kan volledig anoniem worden gedaan met Bitcoin.

Wat beveiliging betreft, gebruikt NordVPN encryptie van militaire kwaliteit.

De standaard bij de Windows-, macOS- en Android-clients is het OpenVPN-protocol via UDP met AES-256-CBC-codering en een 2048-bits Diffie-Hellmann-sleutel. De iOS-client gebruikt IKEv2 / IPsec met het AES-256-GCM-coderingsalgoritme en 3072-bits Diffie-Hellmann-sleutels.

Als deze acroniemen en cijfers u niet veel zeggen, hoeft u alleen maar te weten dat uw gegevens volkomen veilig zijn.

Voor de betrokkenen zult u ook blij zijn te horen dat mijn NordVPN-test geen IPv4-, IPv6- of WebRTC-lekken heeft onthuld.

Als de standaard beschermingsniveaus het gewoon niet voor u doen, biedt NordVPN ook twee extra functies waarin u mogelijk geïnteresseerd bent.

De eerste heet dubbele VPN. NordVPN is een van de weinige providers die ik ken die het ondersteunt.

Kortom, met dubbele VPN kunt u twee VPN-servers aan elkaar koppelen. Gegevens laten uw apparaat zoals gewoonlijk versleuteld achter en reizen naar de eerste VPN-server. Eenmaal daar, in plaats van naar internet te gaan, worden uw gegevens een tweede keer versleuteld en doorgestuurd naar een tweede VPN-server. Slechts één keer op de tweede server heeft het toegang tot internet.

De tweede functie, Onion over VPN – ook wel Tor over VPN genoemd – is vergelijkbaar, maar in plaats van te ketenen op een tweede VPN-server, worden uw gegevens via het Tor-netwerk verzonden. Al uw communicatie krijgt toegang tot internet via een Tor-relais.

Houd er rekening mee dat het gebruik van dubbele VPN of UI via VPN uw verbinding zal vertragen. Maar als beveiliging en privacy van het grootste belang zijn, is het wellicht de moeite waard om een ​​van deze functies te gebruiken.

Een laatste noemenswaardige beveiligingsfunctie die door NordVPN wordt ondersteund, is de kill switch-functionaliteit. Als uw VPN-verbinding om welke reden dan ook plotseling zou uitvallen, zal de kill-schakelaar elke site of software die u vooraf hebt geconfigureerd, van tevoren afsluiten.

Op deze manier weet u zeker dat er nooit per ongeluk gevoelige gegevens worden blootgesteld.

Kenmerken

NordVPN’s is compatibel met zowat elk platform onder de zon. Alle grote namen die u verwacht, zoals Windows, macOS, iOS en Android, zijn er, maar dat geldt ook voor Windows Home, Chrome OS, Linux, RaspberryPi en een groot aantal routers.

De clientsoftware ziet er strak uit en is intuïtief in gebruik.

U kunt verbinding maken vanaf een wereldkaart of een lijstservers. Door vanaf de kaart verbinding te maken, wordt de best beschikbare server van het land gekozen, vermoedelijk op basis van belasting en afstand tot uw locatie.

Verbinding maken vanuit de serverlijst geeft u veel meer controle. De lijst geeft u de huidige serverbelastingen en hun afstanden tot u. Vanuit dit menu kunt u ook een doelspecifieke server kiezen voor bijvoorbeeld peer-to-peer of dubbele VPN.

Voor degenen die gewend zijn servers op plaatsnaam te kiezen, ondersteunt dat niet de klant van NordVPN. Uiteindelijk maakt dit helemaal niet uit, omdat je kunt kiezen op basis van de echte belangrijke statistiek, afstand.

Ik denk dat het gewoon opviel en ik vond het eerst een beetje raar omdat ik er zo aan gewend ben om op deze manier verbinding te kunnen maken.

Ik heb een paar verschillen opgemerkt tussen de Windows- en macOS-versies. Deze laatste voelde niet zo compleet aan, maar was nog steeds erg bruikbaar.

Het ontbrak bijvoorbeeld aan het kunnen sorteren van servers in de serverlijst op belasting of afstand. Op geen enkele manier een showstopper, maar een functie die leuk zou zijn om te hebben. Ik stel me voor dat het, aangezien het in de Windows-versie is geïmplementeerd, uiteindelijk ook naar de andere platforms zal gaan.

Kill switch-functionaliteit, Onion over VPN en Double VPN zijn allemaal beschikbaar met NordVPN. Bekijk het gedeelte Privacy en beveiliging hierboven voor meer informatie over alle drie de functies.

Smart DNS, in dit geval gebrandmerkt als Smart Play, is ook aanwezig en verantwoord.

Deze functie werkt door DNS-verzoeken op specifieke locaties op te lossen, zodat u geografisch geblokkeerde inhoud kunt bekijken. NordVPN werkt inderdaad beter met Netflix en de iPlayer van de BBC dan de meeste andere providers.

U hoeft niets aan uw kant te doen om Smart DNS op gang te krijgen. Het detecteert automatisch wanneer het nodig is en routeert uw zoekopdrachten dienovereenkomstig.

Ga voor veel meer diepgaande informatie over al deze functies naar mijn recensie van NordVPN.

Beperkingen

De enige beperking die elke VPN-provider heeft, is het aantal gelijktijdige verbindingen. Voor NordVPN is het ingesteld op 6. Dat is een brancheniveau dat geen enkele andere provider kan evenaren.

Als je veel apparaten (of veel familieleden) hebt die tegelijkertijd met de VPN zullen worden verbonden, houd NordVPN dan zeker op je radar.

Er zijn geen andere beperkingen waar u zich zorgen over hoeft te maken bij NordVPN.

Klantenservice

24/7 Ondersteuning bij NordVPN komt in de vorm van live chat (mijn favoriete methode), een ticketsysteem of e-mail. Facebook en Twitter zijn ook haalbare opties voor minder gevoelige vragen.

De reactie is snel en lijkt deskundig.

De twee keer dat ik via chat contact opnam met ondersteuning om hun snelheid en kennis te testen, sprak ik binnen twee minuten met iemand. De mensen met wie ik sprak lijken te weten waar ze het over hadden en ik kreeg niet het gevoel dat ik voorgelezen werd uit een script.

Voor zelfbedieningsondersteuning biedt de NordVPN-website ook een uitgebreide FAQ en setup-tutorials voor zowat elk denkbaar besturingssysteem, apparaat en router.

Tot voor kort bood NordVPN een gratis proefperiode van 7 dagen aan. Dat is niet meer het geval. Ze hebben echter een aantal geweldige kortingen die worden ondersteund door hun genereuze terugbetalingsbeleid van 30 dagen voor het geval u niet volledig tevreden bent met de service.

Het enige voorbehoud is dat als een verzoek om terugbetaling vanwege een technisch probleem (niet dat ik er een tegenkwam), NordVPN zal proberen het eerst op te lossen.

Serverlocaties

NordVPN heeft een behoorlijk indrukwekkend netwerk van servers. De teller staat momenteel op 5645 machines in 58 landen.

Het enorme aantal servers staat op de tweede plaats na Private Internet Access. Met NordVPN kunt u echter kiezen met welke server u verbinding wilt maken. Je kunt niet met PIA.

Het aantal landen is ook niet het hoogste (die eer behoort toe aan HideMyAss! En PureVPN), maar ik zou goed geld hebben, het zal meer dan genoeg zijn voor 99% van de gebruikers. Ik kon geen enkel land bedenken waarmee ik verbinding zou willen maken dat niet op de serverlijst van NordVPN staat.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map