ZenMate-snelheidstests

ZenMate kan zijn topconcurrenten niet helemaal evenaren wat betreft het aantal geavanceerde functies of serverlocaties, maar ze zijn nog steeds een VPN die het overwegen waard is. Van brede apparaatondersteuning en consistent snelle servers tot ijzersterke beveiliging en een van de laagste prijzen die er zijn, er valt heel wat te waarderen.


Voordelen
 • Goede, constante snelheden
 • Ondersteunt tal van apparaten
 • Staat P2P-verkeer toe
 • Heel betaalbaar
 • Heeft een gratis proefperiode
Nadelen
 • Slechte klantenondersteuning
 • Enkele privacy-vraagtekens
 • Client-app heeft werk nodig

Snelheidstest

Bliksemsnelheden. Dat is hoe ZenMate de prestaties van zijn servers beschrijft. Zo ver zou ik niet gaan, maar al met al maakte ZenMate indruk.

Hoewel ZenMate geen VPN-snelheidsrecords brak, lieten mijn tests inderdaad enkele zeer respectabele resultaten zien.

Mijn beste server, zoals gekozen door de klant van ZenMate en waarvan ik verwacht dat deze de snelste is, klokt op iets meer dan 80 Mbps voor downloads en 60 Mbps voor uploads. Dat is snel genoeg voor zo ongeveer alles, van het streamen van video van ultrahoge kwaliteit tot torrenting en het verwijderen van grote bestanden.

Verder weg deed ZenMate het ook goed, met gemiddelde downloadsnelheden tussen 50 en 60 Mbps. Uploads waren voor het grootste deel in hetzelfde bereik. Nogmaals, dat soort prestaties zal alles goed doen.

Wat echt indruk op me maakte, is hoe consistent de snelheden waren. Met Australië als enige uitbijter vielen de cijfers op elke andere locatie allemaal in hetzelfde bereik.

Ik vind het leuk om te weten dat ik, waar ik ook verbinding mee maak, vergelijkbare resultaten kan verwachten. Zeer weinig providers bieden het soort consistentie dat ZenMate biedt, vooral bij snelheden ten noorden van 50 Mbps.

Een ander ding dat ik ook moet vermelden, is dat het vrij grote prestatieverschil tussen mijn niet-VPN- en VPN-runs niets is om je zorgen over te maken. Al mijn snelheidstests laten het zien.

Ik gebruik heel bewust een internetverbinding die veel sneller is dan wat een consumenten-VPN levert. Op deze manier krijgen we de absolute maximale prestaties te zien die we ooit kunnen verwachten, in plaats van cijfers die worden beperkt door mijn verbinding.

Dus, zonder verder oponthoud, hier zijn de snelheidstestresultaten van ZenMate voor mijn beste server, evenals de zeven meest populaire locaties over de hele wereld waar VPN-gebruikers verbinding mee maken.

Beste server
ZenMate beste VPN server snelheidstestresultatenMet VPN ZenMate beste server baseline snelheidstestresultatenGeen VPN
Verenigde Staten
ZenMate verenigt staten VPN server snelheid testresultatenMet VPN ZenMate verenigt staten baseline snelheidstestresultatenGeen VPN
Verenigd Koningkrijk
ZenMate Verenigd Koninkrijk VPN server snelheid testresultatenMet VPN ZenMate Verenigd Koninkrijk baseline snelheidstestresultatenGeen VPN
Canada
ZenMate Canada VPN server snelheidstestresultatenMet VPN ZenMate Canada baseline snelheidstestresultatenGeen VPN
Australië
ZenMate Australia VPN server snelheidstestresultatenMet VPN ZenMate Australia baseline speed test resultsGeen VPN
Nederland
ZenMate Nederland VPN server snelheid testresultatenMet VPN ZenMate Netherlands baseline speed test resultsGeen VPN
Duitsland
ZenMate Duitsland VPN server snelheidstestresultatenMet VPN ZenMate Duitsland baseline snelheidstestresultatenGeen VPN
Frankrijk
ZenMate France VPN server snelheid testresultatenMet VPN ZenMate France baseline snelheidstestresultatenGeen VPN

Over ZenMate

In de overvolle en bloeiende consumenten VPN-markt lijken het erop dat bijna elke uur nieuwe providers opduiken. Ter vergelijking: ZenMate kan worden beschouwd als iets van een oudere staatsman in de industrie, die al in 2013 is gelanceerd.

In de jaren daarna werd ZenGuard GmbH, het bedrijf achter het platform, gekocht door het in Isle of Man gevestigde cybersecuritybedrijf Kape Technologies (hoewel ZenMate zelf blijft opereren vanuit Duitsland).

Door de overname is ZenMate nu de neef van de mede-VPN-service CyberGhost. ZenMate heeft ook het unieke onderscheid dat het de enige VPN-service is die u kunt kopen via het Amerikaanse shop-at-home gigantische QVC-netwerk.

ZenMate biedt een uitgebreide reeks VPN-producten die een verscheidenheid aan populaire apparaten, platforms en webbrowsers bestrijken. De service is ook beschikbaar in vele smaken, variërend van een semi-beperkte gratis versie helemaal tot een ultiem plan dat is ontworpen om te voldoen aan de behoeften van iedereen die gegarandeerde bandbreedte nodig heeft en de industriestandaard encryptie van OpenVPN.

Privacy en beveiliging

Vanuit veiligheidsoogpunt is ZenMate van topklasse. Hun service is afhankelijk van het TLS 1.2-protocol met 128-bit AES-encryptie via hun browserextensie en 256-bit AES via de desktop en mobiele clients.

Met Perfect Forward Secrecy (PFS) aan de mix toegevoegd, heb je een luchtdicht versleutelingssysteem dat het voor iedereen bijna onmogelijk zou maken om een ​​kijkje te nemen in je gegevens. Zoals eerder vermeld, bieden sommige plannen van ZenMate ook OpenVPN-ondersteuning, wat een extra kogelvrije beveiligingsoptie aan de mix toevoegt.

Wat privacy betreft, is dit een provider die u ook lijkt te hebben gedekt. Volgens het privacybeleid van ZenMate volgen ze een strikt 100% no logging-beleid. Met andere woorden, er is geen kans dat iemand uw gebruikersactiviteit ooit van de service kan krijgen.

ZenMate verzamelt natuurlijk de persoonlijke informatie die u nodig heeft om uw account te openen en te onderhouden (naam, betalingsgegevens, inloggegevens). Maar dat is te verwachten van elke geloofwaardige VPN-service.

Het enige voorbehoud hier is dat ZenMate opereert vanuit Duitsland, dat lid is van de zogenaamde 14 Eyes-overeenkomst. Dat betekent dat het onmogelijk is om uit te sluiten dat ze onder bepaalde omstandigheden gedwongen zouden kunnen zijn om toezicht te houden op hun gebruikers.

Toch is het vermeldenswaard dat Duitsland een van Europa’s grootste voorstanders is van persoonlijke gegevensprivacy (de speerpunt van de passage van GDPR), dus het is onwaarschijnlijk dat ZenMate zich in die situatie zou bevinden.

Kenmerken

ZenMate is rijk aan functies en ondersteunt vrijwel elk type modern, met internet verbonden apparaat dat u zich maar kunt voorstellen. De VPN kan met maximaal 5 apparaten tegelijk worden gebruikt, dus een enkel account kan een kleine tot middelgrote familie beschermen (afhankelijk van hun niveau van technische obsessie).

Belangrijke kenmerken van het platform zijn onder meer:

 • Kill Switch-technologie

  De ZenMate desktop-clients bevatten een ingebouwde kill-schakelaar die alle internettoegang blokkeert als u ooit onbedoeld de verbinding met de VPN-server verbreekt.

  Het helpt ervoor te zorgen dat u niet per ongeluk gegevens verstuurt via uw niet-versleutelde ISP-verbinding zonder het te beseffen.

 • DNS-lekbescherming

  De desktopclients van ZenMate bevatten ook een functie die ervoor zorgt dat alle DNS-verzoeken servers gebruiken die door ZenMate worden geleverd, en die actief verhinderen dat verzoeken naar servers gaan die door uw ISP worden geleverd.

  Dat elimineert de mogelijkheid dat de ISP uw gedrag kan volgen door DNS-verzoeken te loggen (die zouden identificeren welke sites u bezoekt).

 • Automatische start

  ZenMate biedt u ook de mogelijkheid om uw VPN-verbinding te laten starten met uw computer of apparaat, waardoor automatische bescherming wordt gegarandeerd van opstarten tot uitschakelen.

 • Slimme locaties

  Met de clientsoftware kunt u vooraf configureren welke server moet worden gebruikt voor specifieke sites en services. Dat is handig als u toegang wilt tot geografisch beperkte sites die van serverlocatie moeten wisselen om te kunnen werken.

  Met Smart Locations zorgt de ZenMate-app voor het schakelen van verbindingen op de achtergrond, zodat u gewoon verbinding kunt maken en overal naartoe kunt gaan waar u maar wilt online.

Zoals eerder vermeld, is ZenMate beschikbaar op veel platforms, browsers en apparaten, waaronder:

 • ramen
 • MacOS
 • Linux
 • iOS
 • Android
 • Google Chrome
 • Firefox
 • Opera

Daarnaast biedt ZenMate OpenVPN-ondersteuning. Die functionaliteit breidt zijn bereik uit naar elk apparaat dat in staat is om de populaire open-source VPN-standaard te gebruiken.

Beperkingen

Officieel legt ZenMate geen echte beperkingen op aan uw gebruik van zijn dienst. Dat betekent dat ze geen verbindingen belemmeren of de toegang tot specifieke sites en services blokkeren. Het is zeker iets dat ik zou verwachten van een grote VPN-provider.

Geen beperkingen betekent dat u ZenMate vrij mag gebruiken op welke manier dan ook. Maar er is wat kleine lettertjes te overwegen.

De Servicevoorwaarden van ZenMate verbieden specifiek het gebruik van de service om wetten te overtreden, inclusief copyrightbescherming op digitale media. Dat betekent dat hoewel je BitTorrent kunt gebruiken op een van de ZenMate VPN-servers, ze zich het recht voorbehouden om je account te beëindigen als je het gebruikt om illegaal muziek en films te downloaden of iets anders waar je geen recht op hebt.

Dat specifieke verbod roept een aantal netelige vragen op over het beleid van ZenMate om niet te loggen. Ik weet niet zeker hoe ze een dergelijk verbod kunnen afdwingen zonder uw activiteiten op de een of andere manier te controleren.

Als je bedenkt dat Duitsland berucht is omdat het wordt geplaagd door auteursrechttrollen die gebruikers bedreigen met boetes voor schendingen van het auteursrecht (soms voor werken die ze niet eens bezitten), doet de combinatie van de TOS-taal en waar ZenMate opereert je afvragen.

Klantenservice

Als er een deel van de service van ZenMate is dat ik altijd heb gemist, is het hun klantenservice. Het is niet zo dat hun klantenservice niet behulpzaam is. Verre van dat. Ze kunnen in de meeste gevallen meer dan alle vragen beantwoorden.

Het probleem is dat het niet zo eenvoudig is om daadwerkelijk contact op te nemen met iemand die kan helpen.

Om te beginnen biedt ZenMate geen 24/7 live chat. Ze laten u in plaats daarvan een e-mailondersteuningsverzoek indienen via hun website.

Deze verzoeken worden voor het grootste deel binnen 24 uur beantwoord, maar hebben vaak de vorm van standaardantwoorden die niet noodzakelijkerwijs op uw daadwerkelijke vraag betrekking hebben. Dat betekent dat het dagen kan zijn tussen het melden van een probleem en het krijgen van zinvolle hulp.

Hoewel de uitgebreide en uitgebreide Help-sectie van ZenMate bijna alle veelvoorkomende problemen behandelt waarmee gebruikers te maken kunnen krijgen, kan het gebrek aan directe ondersteuning een dealbreaker zijn voor beginnende VPN-gebruikers.

Serverlocaties

Voor ieder van ons die een flexibele VPN nodig heeft met veel servers en locaties om uit te kiezen, is er veel leuks aan ZenMate. Terwijl ik dit schrijf, zijn hun servers beschikbaar in 74 landen.

Hoewel dat verre van toonaangevend is, omvat ZenMate’s infrastructuur voor alle doeleinden en zowat elke regio en elk groot bevolkingscentrum op aarde die de meesten van ons zouden willen. Ze zijn een geweldige oplossing als u geografische beperkingen op websites of online services wilt omzeilen.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me