VPN Terbaik untuk Torrenting – Perkongsian Fail P2P 2020


Sejak kebelakangan ini, semua negara maju telah menyetujui undang-undang hak cipta yang memberi kuasa kepada ISP dan badan pengawasan untuk mempertahankan identiti dokumen atau fail yang diperakui. Tetapi tetap saja, peningkatan pengguna internet untuk tujuan ini tidak terkawal oleh pemerintah.

Torrenting adalah tempat di mana banyak pelanggan berkongsi sedikit dokumen yang lebih penting untuk memperkasakan kelajuan muat turun yang pantas. Tambahan pula, muat turun torrent juga menunjukkan peningkatan dalam muat turun VPN.

Sebilangan besar pengguna Internet menggunakan VPN terbaik untuk torrent untuk meningkatkan keselamatan dalam talian mereka dengan perlindungan data. Terdapat banyak VPN untuk memenuhi permintaan ini, tetapi pengguna internet bingung untuk memutuskan VPN yang boleh dipercayai.

VPN Torrent menyulitkan rangkaian anda dan membiarkan penceroboh menjadi misteri. Oleh itu, jika ada penggodam yang masuk ke dalam saluran anda, dia hanya akan melihat kod-kod yang tidak berguna bagi dirinya. Dengan cara ini, VPN menyembunyikan identiti anda semasa anda menggunakan BitTorrent untuk memuat turun barang.

VPN Terbaik untuk Torrenting – Perkongsian Fail P2P – 2020

PangkatPenyediaHargaDiskaun
1NordVPN$ 3.99 – SebulanDiskaun 66%
2ExpressVPN$ 8.33 – SebulanDiskaun 35%
3PureVPN$ 3.54 – SebulanDiskaun 68%
4VPN PIA$ 3.33 – SebulanDiskaun 12%

Mengapa Perlu Menggunakan VPN untuk Torrenting?

VPN terbaik untuk torrent tidak hanya menjamin identiti dalam talian anda dari ISP dan pengawasan tetapi ia memberi anda anonim kerana memuat turun banyak fail torrent. Itu menjimatkan hubungan anda dari membocorkan maklumat kepada penggodam semasa menggunakan rangkaian P2P.

Apabila anda menyambungkan komputer anda dengan perkongsian fail P2P, ia menghasilkan beribu-ribu nod yang memberikan jalan yang jelas bagi pengintip data untuk mendapatkan akses dan mengawal maklumat sensitif. Dengan VPN terbaik untuk torrent, data menjadi disulitkan, dan penggodam tidak dapat mencari sistem yang diperlukan dari akhirnya.

Fakta mengejutkan yang berkaitan dengan torrenting adalah jumlah pengguna yang menggunakannya. Satu bilion pengguna memuat turun torrents setiap hari yang terdiri daripada 10% daripada populasi Inggeris, 4.6% Australia sementara Amerika Syarikat menguasai 35% secara teratur. Mengingat fakta ini, VPN adalah suatu keharusan untuk digunakan.

Cara Memilih VPN Terbaik untuk Torrenting?

VPN torrent dinilai berdasarkan beberapa faktor. Kita mesti ingat fakta ini bahawa semua VPN tidak sama. Sangat sedikit dari mereka yang mementingkan privasi pelanggan mereka ketika mereka melakukan sesuatu seperti mengalir. Sebilangan besar VPN tidak membenarkan torrent di antara muka mereka, jadi baca dasar penyedia.

Terdapat tiga syarat yang harus dipenuhi oleh VPN terbaik untuk torrenting. Perkara ini mesti dilihat oleh individu yang ingin mengubah pengalaman dalam taliannya di internet. Mereka adalah:-

 • Apakah kelajuan yang disediakan oleh perkhidmatan VPN?
 • Adakah ia mempunyai dasar pembalakan?
 • Adakah perkongsian fail P2P dibenarkan di rangkaian?

Setelah VPN pilihan anda memenuhi syarat-syarat ini, anda sudah bersedia untuk memulakan torrent. Jauhkan dari kerisauan anda bahawa troll hak cipta akan mensasarkan anda kerana IP anda akan dienkripsi. Dengan aktiviti anda dilindungi, tidak ada yang dapat mengawasi anda ketika anda berkongsi fail melalui P2P.

3 VPN Terbaik untuk Torrenting & P2P pada tahun 2020 (Diuji)

Kami telah mengumpulkan VPN terpilih yang memberi anda rasa aman yang memuaskan. VPN terbaik untuk torrent ini memenuhi semua prasyarat untuk melindungi privasi seseorang semasa dia berada di internet. Berikut ini akan membantu anda setiap kali anda menemui idea untuk berkongsi fail yang selamat.

1. NordVPN – Sesuai untuk Anonymous Torrenting

NordVPN adalah VPN berasaskan Panama, dikembangkan pada tahun 2012 oleh sekumpulan empat orang ahli. Ia disenaraikan di antara VPN terbaik untuk torrent kerana memberikan perlindungan yang cekap dari pelanggaran hak cipta dan mengelakkan penyumbatan laman torrent. NordVPN melindungi lalu lintas internet dari jangkauan pengawasan dengan menyebarkannya melalui P2P Server.

NordVPN

NordVPN menyembunyikan lokasi individu yang tersambung ke internet melalui klien VPNnya. Ia memberikan alamat IP yang dikongsi dan menukar data menjadi teks chipper menggunakan Algoritma AES. Ini memberikan anonimiti dengan mengambil data ke tahap penyulitan yang berbeza. Ini menjadikan maklumat selamat dari penggodam dan mencapai sumber log sebenar.

NordVPN meningkatkan internet dengan pelayan double-hop. Mekanisme mengubah alamat IP dan mengarahkan lalu lintas ke laman web tertentu. Ini adalah tindakan torrent VPN yang tidak dapat dihentikan untuk mengamankan operasi internet. Pelayan NordVPN menyulitkan data dan menghantar lalu lintas yang disaring ke pelayan Tor yang dihantar ke internet.

2. ExpressVPN – Cepat untuk Torrenting & P2P

ExpressVPN berpusat di Pulau Virgins Britain dengan pelayannya tersebar di lebih 90 negara. Ini menjadikan ExpressVPN salah satu VPN teratas untuk torrent kerana ia tidak pernah berkompromi dengan kelajuan. Ini adalah bonus bagi mereka yang ingin memuat turun fail menggunakan rangkaian P2P.

ExpressVPN

ExpressVPN memastikan bahawa ia menawarkan suis membunuh internet. Ia memastikan penyulitan bersama dengan protokol yang paling dipercayai untuk VPN. Log aktiviti tidak disimpan, atau log sambungan. Sokongan pelanggan tersedia untuk pelanggan melalui sembang dan E-mel.

Pemikiran tambahan yang menjadikan mereka VPN layak untuk torrenting adalah chatbots 24/7 mereka dan kelajuan pantas yang dimiliki pelayan mereka. ExpressVPN mungkin agak mahal, tetapi ia tetap menjaga kerahsiaan dalam talian anda dengan internet yang selamat. Bahkan ada jaminan wang dikembalikan selama 30 hari jika anda tidak menemui perkara yang menggembirakan.

3. PIA VPN – Pilihan Pengguna BitTorrent

Akses Internet Peribadi adalah VPN yang tersedia di 30+ negara. Ia mempunyai lebih daripada 3500 pelayan dan berkomitmen untuk torrent.

PIA tidak tawar-menawar dengan privasi dan menawarkan penyulitan 256-bit dengan protokol penyaluran yang melindungi aktiviti penyaliran anda.

PIAVPN

Ibu pejabat PIA di AS, dan masih, mereka telah menyatakan, jika pegawai kerajaan menuntut untuk menyerahkan sejarah pembalakan pelanggan, kami akan menutup operasi kami. Ini bermaksud bahawa PIA VPN tidak berminat untuk menyimpan log.

VPN PIA hanya $ 3 sebulan, ekonomik daripada kebanyakan VPN di luar sana. Selain itu, PIA menyokong rangkaian P2P dan tidak mempunyai had berkaitan dengan torrenting.

Adakah Torrenting Selamat dengan VPN?

Anda berada di bawah radar apabila alamat DNS atau IP anda membocorkan tindakan internet anda kepada entiti yang tidak sah. Di sinilah penggunaan VPN untuk torrenting sangat penting kerana ia beroperasi dengan Internet Kill Switch. Ini menghalang lalu lintas internet agar tidak bocor ke agensi pengawasan, ISP, dan penggodam sehingga sambungan anda disusun semula.

Perkhidmatan torrenting VPN berbayar adalah sahih berbanding rakan sejawatnya yang percuma. Apabila anda memasang VPN untuk mencapai tujuan sambungan tanpa nama, anda akan mendapat banyak faedah yang mungkin tidak anda dapati di banyak yang lain.

Ini adalah beberapa perkara utama yang memastikan bahawa VPN akan baik untuk torrent:

 • Muat turun rakan sebaya berjaya.
 • Akses laman web torrent terhad geo.
 • Perlindungan dari ISP dan agensi pengawasan.
 • Lapisan keselamatan tambahan dengan penyulitan.

Yakinlah, apabila anda menggunakan VPN terbaik untuk mengalirkan data anda tidak akan terganggu. Namun, jika anda masih merasa paranoid, anda boleh mengakses laman web popular untuk memuat turun torrent dengan VPN. Mereka berfungsi berdasarkan undang-undang, dan anda boleh memiliki hampir semuanya dari permainan hingga filem.

Penalti hak cipta di negara yang berlainan kerana torrenting

Sebelumnya, netizen dapat diakses untuk mencari torrents tanpa halangan. Sekarang, pemerintah telah memulai pengawasan mereka terhadap bahan cetak rompak yang meliputi internet. Kekuatan pemegang hak cipta dan pengaruh mereka telah menjadikan semua orang berada di bawah radar.

USA – Menurut DMCA, pelanggar hak cipta dapat menanggung dirinya dalam keadaan berbahaya. Di bawah kesalahan pertama, mangsa boleh dikenakan hukuman penjara $ 50000 dan 5 tahun sementara pelanggar yang terus menerus melakukan hukuman, boleh dikenakan hukuman dua kali ganda.

Kanada – Di bawah akta 2014 dengan nama Akta Pemodenan Hak Cipta, pelanggar hak cipta dikeluarkan pemberitahuan oleh ISP mereka. Sekiranya bahan hak cipta tidak dikomersialkan, mangsa tidak menghadapi masalah undang-undang tetapi dikenakan denda sebanyak $ 5000.

UK – Inggeris meluluskan rang undang-undang dengan nama “Digital Economy Act.” Ia menyatakan bahawa siapa pun yang terlibat dalam pelanggaran hak cipta dapat dipenjara selama lebih dari 10 tahun.

Australia –  Pengguna Torrent harus berhati-hati dengan kewujudan dalam talian mereka. Denda paling sedikit yang dikenakan pada pelanggaran hak cipta boleh bermula dari $ 2000. Lebih-lebih lagi, laman web torrent yang popular telah disekat di negara mereka. Dalam situasi seperti itu, VPN untuk Australia harus menjadi penjaga tunggal anda.

Ciri untuk melihat dalam VPN terbaik untuk Torrent?

Berikut adalah aspek-aspek yang mesti dipertimbangkan oleh pencinta torrent untuk mengenali VPN untuk melakukan torrent melalui rangkaian. Ciri-ciri ini memastikan kemudahan pelayan P2P bersama dengan lalu lintas yang disulitkan. VPN umum menawarkan banyak ciri dan membiarkan orang bukan pakar bingung ketika memilihnya.

Kelajuan Pantas

Apabila anda mula memuat turun torrent filem atau rancangan TV melalui perkongsian fail P2P, ia akan menghantar jemputan ke ISP mengenai penggunaan lebar jalur yang tidak dijangka. ISP tiba-tiba mula merosakkan sambungan internet yang meningkatkan tempoh sebenar fail tertentu.

Dalam keadaan seperti itu, disarankan untuk menggunakan VPN terbaik untuk torrent kerana ia menawarkan pelayan VPN khusus untuk torrenting yang mengubah alamat IP asal anda dan mengekalkan lebar jalur internet anda dan menjimatkan masa anda dari penggunaan.

Dasar Pembalakan

VPN torrent mestilah tanpa log, yang bermaksud ia tidak merakam dan menyimpan data mengenai pergerakan anda. Ini boleh bermaksud perincian pelaksanaan yang digunakan untuk meningkatkan item atau maklumat. Strategi lain untuk memilih VPN untuk torrent adalah dengan memeriksa sama ada ia berada di luar AS kerana negara ini mempunyai dasar pembalakan.

Mereka mempertimbangkan apa yang anda gemari dan muat turun, yang digunakan untuk membuat sorotan yang lebih baik. Dalam dunia yang sempurna, pembekal tidak mengumpulkan data dan akibatnya tidak dapat diretas atau ditekan untuk menyerahkan data mengenai pelanggan.

Pendikit Lebar Jalur

Bagi pengendali torrent, pendaratan lebar jalur sangat mengerikan. Anda mungkin pernah melihat penurunan kelajuan internet anda seketika setelah memuat turun fail sehingga had tertentu. Biasanya, VPN untuk bandwidth pendikit torrent tidak mengalami beban. Ini memudahkan mereka dengan mengurangkan kos.

Oleh itu, muat turun yang lebih rendah dan streaming berkualiti rendah berlaku. Hak anda sendiri untuk mempersoalkan VPN anda sama ada melancarkan lebar jalur internet anda atau tidak. Pendikit lebar jalur akan berlaku terutamanya ketika anda melakukan aktiviti tertentu.

Bunuh Suis

Suis kill internet adalah ciri kuat yang disediakan oleh sebilangan VPN terbaik untuk torrent di internet. Ini terus melacak bahawa alamat IP klien tidak boleh didedahkan di web jika sambungan VPN terputus. Untuk meningkatkan perlindungan, ia memutuskan sambungan internet dengan serta-merta apabila VPN ditutup secara salah. Ini tidak menyebabkan tumpahan data.

Sekiranya suis kill tidak diaktifkan dan peranti anda sendiri tersambung ke internet. Oleh itu, memindahkan alamat dan lokasi IP sebenar anda. Jadi, anda berada di radar penggodam, ISP, dan agensi pengawasan. Penyedia VPN dengan ciri suis membunuh internet adalah penting untuk torrent.

Firewall NAT

Terdapat banyak VPN torrent terbaik dengan firewall NAT terbina dalam. Mereka menyekat sambungan dari rakan sebaya melalui Rangkaian P2P dan antara muka lain yang tidak dipercayai. Ini menghentikan torrents, yang bergantung pada sambungan P2P untuk berfungsi dengan berkesan.

Anda mungkin mempunyai akses untuk mematikan firewall NAT dari tetapannya. Sekiranya tidak, pemajuan pelabuhan akan menjadi pilihan yang sesuai. VPN terbaik untuk torrenting memberikan port unik yang akan digunakan untuk trafik P2P. Pengguna Torrent mesti merancang klien BitTorrent mereka untuk mempunyai akses ke port ini. Pengguna perlu menghubungi sokongan pelanggan jika port tersebut tidak ada di laman web penyedia VPN.

Penghantaran Pelabuhan

Di kalangan pengguna torrent, ini adalah topik kontroversi. Ada yang mengatakan bahawa pemajuan Port meningkatkan kelajuan muat turun mereka dengan memberi akses kepada pelanggan torrent dan berhubung dengan lebih banyak rakan sebaya. Sebagai hujah, yang lain mengatakan bahawa ini tidak perlu, dan ini menilai privasi pengguna.

Aktiviti P2P lebih mudah diakses untuk dikesan oleh pengguna tunggal, dan VPN terbaik untuk torrent tidak membenarkan perkara itu berlaku. NAT Firewall malah mengurangkan kelajuan muat turun. Masalah ini dapat diselesaikan dengan mengaktifkan lalu lintas torrent untuk melalui port unik di NAT Firewall.

VPN yang menyebut mengenai Torrenting dalam Polisi mereka

Pasti, mengambil VPN yang tepat untuk torrent yang sesuai dengan pilihan dalam talian anda adalah pekerjaan yang berat. Senarai yang menunjukkan dasar untuk pembalakan dan penyusutan VPN yang dijelaskan di atas. Mereka boleh dianggap yang terbaik kerana mereka semua mengenakan polisi pembalakan dan membenarkan penyaliran di pelayan mereka.

Penyedia VPNDasar PembalakanDasar Torrent
ExpressVPNTiada dasar logDibenarkan
NordVPNTiada dasar logDibenarkan
VPN PIATiada dasar logDibenarkan

Adakah haram menggunakan VPN untuk Torrenting?

Torrenting boleh menjadi aktiviti berbahaya di Amerika Syarikat. Anda umumnya berisiko menghadapi masalah dengan kawalan hak cipta, juga peretas dan virus. Artinya, kecuali jika anda menggunakan VPN.

Banyak laman web torrent telah ditutup di seluruh dunia untuk menghentikan kecurian. Aktiviti ini datang jauh dari menghentikan penggunaan torrenting secara haram dan menggunakan VPN terbaik untuk torrenting untuk memastikan privasi pengguna. Ini membantu meletakkan pelanggan pada tahap keselamatan yang lebih teruk.

Laman web yang kurang dihormati selalu mendapat tempat. Destinasi ini meletakkan pelanggan dalam bahaya virus dan malware yang mencemarkan kerangka kerja mereka dan menawarkan maklumat mereka. Tanpa jaminan keselamatan dan maklumat tambahan, torrenting tidak lagi menjadi gerakan terlindung di dunia.

VPN Torrent mana yang membocorkan log mereka kepada pihak ketiga?

Beberapa VPN mengiklankan bahawa mereka menawarkan kebijakan tanpa log, tetapi ujian telah mengesahkan bahawa VPN membocorkan data dan alamat IP anda. Menurut kajian mendalam mengenai VPN, 84% persen VPN tidak memiliki enkripsi dan perlindungan kebocoran karena kurangnya dukungan IPv6.

Misi penyulitan dan perlindungan kebocoran lalu lintas dapat memungkinkan pengambilan data oleh agensi pengawasan dan ISP. Juga, beberapa VPN untuk torrenting yang telah berbohong mengenai dasar tanpa log mereka dan sebaliknya menyerahkan log tersebut kepada agensi yang merangkumi PureVPN dan HideMyAss.

PureVPN didapati menyerahkan log kepada penegak undang-undang atas kes cyber-stalking sambil menyatakan dasar no-log. Begitu juga, HideMyAss membantu agensi AS dalam mengesan penggodam yang terlibat dalam “LulzSec fiasco” dengan menyerahkan lognya kepada mereka, akibatnya membuatnya ditangkap.

Periksa VPN Torrent IP anda bocor atau Tidak?

Walaupun sebilangan VPN mengaku melindungi identiti anda semasa mengalir, dalam kebanyakan kes, mereka gagal melakukannya. Ini bermaksud anda masih dalam bahaya jika anda menggunakan rangkaian P2P dengan apa yang disebut torrent VPN.

Dalam keadaan sedemikian, following adalah langkah yang harus anda lakukan untuk memastikan VPN anda bocor IP Torrent anda.

 1. Pergi ke laman web pemeriksaan IP yang boleh dipercayai, misalnya, Magnet IP, terkenal dengan hasilnya yang tepat.
 2. Klik pada pautan magnet ujian dan kemudian klik pada butang “muat turun”.
 3. Sekarang, buka dengan pelanggan torrent yang anda mahukan.
 4. Tunggu sebentar, dan anda akan dipaparkan IP penyemak imbas dan IP torrent anda.
 5. Catat IP yang dibentangkan.

Sekiranya anda sudah selesai dengan langkah-langkahnya, akan mendapat gambaran yang tepat mengenai torrent VPN anda. Sekiranya anda ingin meningkatkan pengalaman dalam talian anda, dapatkan VPN terbaik untuk torrent yang tersebar di internet. Bersama mereka, anda akan selamat dari ancaman yang berada di dalam talian, dari perisian hasad hingga bot pengintip.

Protokol VPN terbaik yang boleh dipercayai untuk Torrenting

Protokol VPN digunakan untuk memberikan suasana yang aman dan memberikan pengalaman dalam taliannya. VPN terbaik menggunakan protokol untuk torrent sehingga tidak disentuh oleh sesiapa sahaja di web.

OpenVPN – Protokol yang membolehkan penyesuaian ke rangkaian maya. Oleh itu, ini adalah sumber terbuka untuk mewujudkan sambungan selamat. Ini adalah protokol yang paling mudah disesuaikan dengan masalah torrenting. OpenVPN menggunakan protokol TLS dan TCP / UDP untuk memastikan tanpa nama.

PPTP – Ini telah menjadi protokol yang sesuai kerana memastikan keselamatan rangkaian maya melalui pelbagai protokol lain. PPTP lebih disukai untuk torrenting. Selain itu, ia tidak mempengaruhi kelajuan anda, jadi gunakan protokol ini untuk perkongsian fail P2P.

L2TP – Ini adalah protokol terowong yang memberikan anonimiti sejauh yang paling penting. Sangat mudah untuk mengatur dan tetapi tidak menggunakan penyulitan apa pun. Kerana alasan ini, ia adalah protokol VPN yang paling tidak disukai dan hanya digunakan dalam keadaan sangat diperlukan.

Mengapa mengelakkan VPN percuma untuk Torrenting?

VPN percuma untuk torrenting terkenal kerana mereka menyimpan log aktiviti dalam talian pengguna mereka. Selain itu, mereka menggunakan enkripsi terhad yang menjadi pintu masuk bagi penggodam dan pengintip digital untuk memimpin serangan siber.

Lebih-lebih lagi, VPN percuma untuk torrent merundingkan nama anda dan mengumpulkan log. Maksudnya, jika anda tidak membeli produk, maka anda adalah produk tersebut. Oleh itu, VPN berbayar dalam hal ini adalah yang terbaik untuk mengalirkan air.

VPN Terbaik untuk Torrenting Menurut Redditors

Sebilangan besar Redditor mempunyai pendapat yang berbeza mengenai VPN terbaik untuk torrenting yang terdapat di web. Kelebihan terbaik kerana mempunyai pelbagai pendapat pengguna Reddit adalah mereka tidak berat sebelah.

Setiap pengguna pasti menghadapi masalah tertentu. Ini akan menghasilkan jawapan lengkap dari VPN untuk torrent, yang memperincikan semua kekurangan, kelemahan dan kekuatannya.

Dari semua pendapat yang diterima, yang paling disukai ditunjukkan terhadap PIA VPN. Redditor menyatakan bahawa dengan selamat menyediakan platform untuk pelbagai tujuan yang merangkumi penyiaran tanpa nama dan penyemakan imbas peribadi.

Oleh itu, dapat dibuktikan bahawa PIA VPN adalah VPN terbaik untuk torrent mulai sekarang. Selain dari perkhidmatan VPN yang terkenal ini, pengguna Reddit mengesyorkan, mereka yang mencari VPN, bahawa mereka harus mencari ciri seperti VPN kill Switch, DNS leak protection, dan IPv6 leak protection.

Kesimpulannya

Walaupun terdapat pelbagai penyedia VPN torrent, yang mempunyai kelajuan pantas dan liputan pelayan yang sempurna akan sangat berguna. Senarai VPN terbaik untuk torrenting telah dicatat, dengan kriteria yang dipertimbangkan di atas. Cuma, VPN terbaik memenuhi syarat.

Gunakan mana-mana VPN, dapatkan akses satu klik ke torrent yang tidak berkesudahan. Perlindungan 100% daripada penggodam dan keselamatan tanpa nama terhadap DMCA, troll Hak Cipta, dan ISP adalah faedah penting yang lain. Pada tahun 2019, penggunaan VPN sangat diperlukan terutama ketika anda sedang mengalir.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map