Kajian VyprVPN (2020)

logo vyprvpn min


VyprVPN dimiliki oleh syarikat induk Golden Frog, yang berpusat di Switzerland. Negara ini mempunyai sejarah panjang untuk memperjuangkan privasi dalam talian, hampir sejak hari-hari awal Internet.

Golden Frog mengatakan di laman web mereka bahawa syarikat itu ditubuhkan pada tahun 1994 sebagai tindak balas langsung terhadap kejadian Room 641a yang terkenal. Skandal ini melibatkan NSA secara haram memasuki AT&Rangkaian T untuk tujuan melakukan pengawasan terhadap warga swasta.

Ketika orang-orang yang mengasaskan Golden Frog mengetahui kejadian itu, mereka segera mengajukan aduan kepada FCC. Malangnya, tunjuk perasaan mereka tidak dijawab. Ketika itulah mereka memutuskan untuk mengambil tindakan untuk diri mereka sendiri.

Mengingat pengabdian Golden Frog dan Switzerland untuk privasi dalam talian, nampaknya VyprVPN adalah perkhidmatan yang cukup dipercayai yang memberikan anda semua anonimiti yang anda mahukan.

Mereka melakukan pekerjaan dengan adil, tetapi ada VPN yang jauh lebih baik.

Gambaran Keseluruhan VyprVPN

Ciri-ciri Maklumat
Kebolehgunaan:Mudah untuk digunakan
Dasar Pembalakan:Dasar Pembalakan Sifar
Saiz Pelayan:700 ++ pelayan
Pembahagian Pelayan:70 ++ lokasi
Sokongan:Sokongan Sembang Langsung 24/7
Torrenting:Dibenarkan
Penstriman:Dibenarkan
Protokol dan penyulitan VPN:Protokol OpenVPN, PPTP, IPSec, dan L2TP; Penyulitan 256-bit AES
Ibu pejabat:Switzerland
Harga:$ 3.75 / bulan
Laman web rasmi:https://www.vyprvpn.com

Keselamatan dan Penyulitan

gambar vektor penyulitan dataSesiapa yang memutuskan untuk menggunakan VPN mungkin bimbang tentang privasi mereka. Mereka tidak suka idea Penyedia Perkhidmatan Internet mereka dapat melakukannya menjejaki semua lalu lintas web mereka. Lebih-lebih lagi, mereka mempunyai kebimbangan mengenai penggodam dan penjenayah lain yang mungkin cuba mencuri maklumat mereka.

Tugas VPN apa pun yang bernilai adalah untuk mengelakkan individu atau entiti daripada mengintip bahu anda semasa anda melayari. Ini bermaksud bahawa VPN yang anda pilih mesti ditawarkan penyulitan yang sangat kuat dan protokol VPN yang boleh dipercayai.

Protokol VPN adalah alat yang bertanggungjawab memastikan kerahsiaan dan kerahsiaan anda. Terdapat banyak protokol yang berbeza, tetapi sejauh ini yang paling diberi perhatian adalah OpenVPN. Dibuat dengan dan dikendalikan oleh kerjasama profesional keselamatan siber di seluruh dunia, OpenVPN pada dasarnya dianggap sebagai tidak terlena.

OpenVPN adalah protokol yang anda dapat dengan VyprVPN. Ini adalah tetapan lalai, walaupun anda boleh memilih dari protokol alternatif seperti IPSec, L2TP dan PPTP. Terlepas dari protokol mana yang anda pilih, anda akan mendapat keuntungan dari penyulitan AES 256-bit, iaitu standard penyulitan emas yang dipercayai oleh kerajaan persekutuan, agensi penguatkuasaan undang-undang dan tentera di seluruh dunia.

keselamatan vyprvpn

Kerana Golden Frog dan VyprVPN sangat dikhaskan untuk privasi dalam talian, mereka juga mempunyai mengembangkan teknologi proprietari yang mereka sebut Bunglon. Alat ini direka untuk mengelakkan pemindaian metadata pemeriksaan paket dalam yang memberi amaran kepada pihak berkuasa tertentu mengenai penggunaan VPN seseorang.

Imbasan pemeriksaan paket dalam ini sering digunakan oleh pemerintah totaliter di tempat-tempat seperti China dan Korea Utara untuk memastikan bahawa warganegara tidak menggunakan VPN. Bagi orang-orang yang tinggal di negara-negara ini, perlindungan tambahan Bunglon mungkin bermaksud perbezaan antara hidup dan mati. Ini amat penting jika anda takut dan ingin menghentikan kebocoran DNS.

Rangkaian Pelayan VyprVPN

Ramai orang yang baru menggunakan VPN tidak menyedari perbezaan yang boleh dibuat oleh rangkaian pelayan yang luas. Semakin banyak pelayan yang dimiliki VPN, semakin sedikit pelanggan yang diarahkan melalui setiap pelayan.

Lebih banyak pelayan biasanya diterjemahkan ke perkhidmatan yang lebih pantas.

pelayan vyprvpnSekiranya terdapat banyak pelayan yang diedarkan di kawasan yang berlainan secara geografi, ada juga kemungkinan lebih baik anda menjumpai pelayan yang berdekatan dengan lokasi fizikal anda. Itu penting kerana semestinya bermaksud kadar pemindahan data yang lebih pantas.

VyprVPN telah berakhir 700 pelayan diedarkan di seluruh 70 lokasi. Jika dibandingkan dengan beberapa VPN yang dinilai paling tinggi, 700+ pelayan tidak perlu dibanggakan. Pemain yang sangat besar dalam perniagaan ini mempunyai ribuan pelayan yang tersebar di hampir semua negara.

Namun, 700 pelayan VyprVPN adalah cukup dihormati, dan mereka mempunyai kepelbagaian geografi yang baik. Lokasi mereka bahkan merangkumi negara-negara dengan pemerintah yang menindas seperti Rusia, China, dan Turki. Amerika Utara dan Selatan, Eropah, Asia, Afrika, dan Timur Tengah semuanya ada pelbagai lokasi pelayan juga.

Adakah VyprVPN Sesuai dengan BitTorrent atau P2P?

VyprVPN mengatakan bahawa mereka tidak memantau lalu lintas web. Ini bermaksud bahawa tidak ada seorang pun dari syarikat yang memeriksa akaun anda untuk mengetahui sama ada anda sedang mengalir atau menggunakan kaedah perkongsian fail P2P yang lain.

Sebenarnya, mereka menyatakan bahawa mereka memperlakukan semua lalu lintas web sama.

VyprVPN dengan NetflixNamun, mereka meminta agar semua orang mematuhi undang-undang hak cipta tempatan. Banyak orang mempunyai mereka akaun dibatalkan setelah Golden Frog menerima notis pelanggaran hak cipta dari pemegang hak cipta.

Hasilnya adalah bahawa anda harus mengalir dengan berhati-hati di VyprVPN atau mencari perkhidmatan lain yang bertukar menjadi lebih banyak buta terhadap aktiviti ini. Perkara ini sangat mustahak jika anda tidak tahu mengalir secara haram di lokasi anda.

Ketika datang ke Netflix, pelayan VyprVPN A.S. tidak menghadapi masalah untuk menyampaikannya. Persembahan itu cepat dan tidak disekat sepenuhnya. Perkara yang sama tidak dapat dinyatakan untuk pelayan yang diuji di Eropah, Kanada, dan Belanda. Semua itu disekat, jadi jika melihat Netflix adalah perhatian utama anda, anda lebih baik menggunakan VPN yang berbeza.

Keputusan Ujian Kelajuan dengan VyprVPN

VyprVPN menawarkan beberapa cantik hasil yang baik dalam ujian kepantasan. Kelajuan penting dengan VPN apa pun. Semakin cepat kadar pemindahan data, semakin sedikit masa yang anda habiskan untuk menunggu kandungan dimuat. Menggunakan VPN yang perlahan menjamin pengalaman yang mengecewakan. Sebaik-baiknya, anda tidak akan mengalami banyak kelambatan ketika menggunakan VPN berkualiti tinggi.

VyprVPN menunjukkan prestasi yang baik dalam ujian kelajuan beberapa penyedia VPN terbaik. Ujian penanda aras menghasilkan hasil muat turun 98.71 Mbps. Kadar muat naik sedikit lebih perlahan pada 53.00 Mbps.

Menghubungkan ke pelayan VyprVPN di EU mengakibatkan muat turun di 74.48 Mbps dan memuat naik pada kadar 35.88 Mbps. Secara keseluruhan, ini adalah penurunan hanya 24 peratus. Memandangkan beberapa VPN melambatkan kadar pemindahan data dengan jumlah yang mengejutkan, prestasi ini tidak buruk.

Perkara menjadi perlahan ketika menyambung ke pelayan di New York. Muat turun sekarang 51.09 Mbps dengan muat naik menjadi 3.17 Mbps.

Pelayan di Hong Kong hampir sama. Hasil daripada 54.29 Mbps untuk muat turun dan 8.22 Mbps untuk memuat naik tidak begitu mengagumkan, tetapi pasti ada yang lebih buruk.

Pelayan UK di London disediakan muat turun hasil daripada 70.46 Mbps dan memuat naik daripada 37.47 Mbps.

Hasil ujian kepantasan menunjukkan betapa pelayan VypyVPN EU dioptimumkan. Pelayan A.S. mereka adalah jauh lebih perlahan. Dengan kemasukan baru ke pasaran, Kelajuan VyprVPN tidak menumpuk kecuali anda berada di Eropah. Walaupun anda berada di Eropah, terdapat VPN yang lebih pantas di luar sana.

Adakah VyprVPN Menyimpan Log?

Sekiranya ada, VyprVPN dasar privasi adalah faktor penebusan. Memandangkan dedikasi syarikat untuk semua perkara yang berkaitan dengan privasi dalam talian, anda menjangkakan bahawa VPN ini akan mematuhi dasar pembalakan sifar yang ketat, dan anda tidak akan kecewa.

VyprVPN adalah perkhidmatan VPN log tanpa audit pertama yang pertama di dunia.

Ini adalah jenis perkara yang anda harapkan dari VPN yang paling terkenal di luar sana. Anda menggunakan VPN untuk mengelakkan ISP anda tidak dapat mengesan aktiviti dalam talian anda. Ini menunjukkan bahawa anda tidak mahu VPN anda menggantikannya dengan menyimpan catatan sejarah penyemakan imbas anda, siaran media sosial dan data lain.

VPN yang paling dikhaskan untuk menyediakan jumlah tanpa nama dalam talian melakukannya dengan tidak menyimpan sebarang rekod pelanggan mereka. Ini mungkin termasuk tidak meminta nama dan alamat e-mel. Banyak penyedia VPN malah berusaha keras dengan membuat pembayaran Bitcoin dan cryptocurrency lain. Ini bermaksud bahawa tidak ada alasan untuk mengungkapkan data peribadi apa pun ke VPN.

Log yang sering disimpan oleh penyedia VPN, tidak dikumpulkan oleh VyprVPN

log privasi vyprvpn

Walaupun melegakan bahawa Golden Frog, syarikat induk VyprVPN, berada di Switzerland dan berada di luar jangkauan rangkaian Mata Mata Lima Mata, Sembilan Mata dan 14 Mata, itu tidak bermaksud bahawa negara ini tidak memiliki segala macam undang-undang mengenai penyimpanan rekod.

Seorang penyokong privasi yang benar akan baik untuk terus melihat-lihat.

Berapa Kos VyprVPN?

Harga VyprVPN

Pelanggan memilih antara dua tahap perkhidmatan, sama ada VyprVPN atau VyprVPN Premium. Kos tahap lebih rendah $ 9.95 setiap bulan dengan kos perkhidmatan mewah $ 12.95 sebulan. Pada tahap yang lebih rendah, anda hanya mendapat tiga sambungan serentak. Lima ada di tingkat atas. Itu adalah serangan besar terhadap VyprVPN sejak VPN yang paling disyorkan membolehkan lima sambungan pada setiap titik harga.

Adakah VyprVPN adalah VPN yang Disyorkan?

VyprVPN mempunyai banyak usaha. Keputusan ujian kelajuan sangat dihormati– sekurang-kurangnya dengan pelayan EU. Mereka mempunyai enkripsi yang baik dan dasar pembalakan. Walau bagaimanapun, keterbatasan pada sambungan serentak dan kelajuan yang pantas pada banyak pelayan bermaksud demikian sukar untuk dicadangkan mereka.

Orang yang ingin menggunakan VPN untuk melindungi privasi mereka dalam talian boleh melakukan yang lebih baik dengan perkhidmatan yang menawarkan lebih banyak dan mungkin harganya sedikit lebih sedikit. Benarkan kami mengarahkan anda ke arah yang betul — lihat ulasan kami tentang Surfshark dan NordVPN. Kami berjanji anda tidak akan kecewa.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me