A VPN áttekintése (2020)

windscribe logó négyzet


Ha más szempontok előtt költségtudatos vagy, akkor talán a Windscribe a megfelelő VPN.

Ennek oka az, hogy a Windscribe egyike azon kevés viszonylag megbízható VPN-társaságoknak, amelyek rendelkeznek kínálnak ingyenes verziót szolgáltatásai. Természetesen korlátozza, hogy hány szerverhez tud csatlakozni, és mennyi adatot használhat, de ez néhány felhasználó számára teljesen elfogadható lehet.

Mások számára a Windscribe egy alapvető VPN szolgáltatás. Van néhány jó és néhány rossz pont is. Megkapja az OpenVPN protokollt, amelyet ajánlott az AES 256 bites titkosítással együtt. Torrent és fájlmegosztás megengedett, és ezek A Netflix-specifikus szerverek néha működnek ahogy hirdetik.

Korlátozott szerverhálózatuk van azonban, különösen, ha a szolgáltatás ingyenes verzióját használja. Szintén Kanadában vannak, amelyek némelyikét hátránynak tekintik.

Ennek oka az, hogy Kanada tagja a Öt szem háló, hírszerző szövetség, amelyben az Egyesült Államok, Ausztrália, Új-Zéland és az Egyesült Királyság is tagjai. Mindezek a nemzetek gyakran megosztják intelligenciaadatokat egymással, ami azt jelenti, hogy ha egy kormányhivatal felfedezi az internetes tevékenységeidet és a személyes adatait, az összes információ hamarosan átterjed számos kormányzati adatbázisba. Ez nem különösen ígéretes olyan személy számára, aki inkább magántulajdonban és névtelen marad.

A probléma az, hogy az ehhez a szövetséghez tartozó országok és más hozzá hasonló országok általában hajlamosak az adatok megőrzésére vonatkozó törvényekre. Ez azt jelenti, hogy az internetszolgáltatóknak és néhány VPN-nek lehet, hogy naplózniuk kell bizonyos adatokat, és egy ideig meg kell őrizniük azokat.

Ezek az adatok veszélyeztethetők lehetnek a hackelés szempontjából, vagy pedig bűnügyi nyomozás során beadhatják őket. Ha ez rossz hírnek számít neked, akkor valószínűleg vegye fel a VPN-t, amelynek székhelye egy nem öt szemű vagy akár a 14 szem nélküli hálózati országban található. A jelenleg elérhető legjobb VPN-k közül néhány, mint például a Nord és az Express, megfelel ennek a leírásnak.

Ha nem zavarja a Windscribe kanadai otthona, akkor érdemes többet megtudni róla. Néhány jó hír az, hogy a szolgáltatás sok eszközzel kompatibilis. A Mac, Windows, Android, iOS és Linux rendszert futtató embereknek nem lehet gondjuk.

Ezen kívül kiterjesztéseik vannak a Firefox, a Chrome és akár az Opera számára is. Azt is értékelheti, hogy vannak válogatott intelligens TV-alkalmazások. Ennek a sokféleségnek a megengedése érdekében lehetséges csatlakoztasson korlátlan számú eszközt a Windscribe-hez.

Ez a szolgáltatásuk különösen nagylelkű része, ami ritka az önök által igazán ajánlott legjobb VPN-k között is..

Windscribe alkalmazás kompatibilitás

Ha úgy tetszik, csatlakoztathatja a Windscribe VPN-t az útválasztójához, ami megkönnyíti az összes eszköz csatlakoztatását. Az útválasztóra telepített játékkonzoljait a Windscribe-hez is csatlakoztathatja, újabb határozott plusz.

Egy másik előnye, amelyet értékelhet, az A Windscribe valóban felhasználóbarát. Még azok számára is, akik újak a VPN-ekben, valószínűleg nem lesz nehéz a telepítés és az indítás. Szükség lehet azonban néhány konfiguráció megváltoztatására az alapértelmezett biztonsági és titkosítási beállítások nem optimálisak.

Végül a Windscribe nagyon lassú volt, és ez vonatkozik a fizetett változatra is. Ha a sebesség aggodalomra ad okot, vagy ha sok torzítást tervez tenni, akkor ez valószínűleg nem a megfelelő VPN-szolgáltató az Ön számára. Szerverhálózatuk is kicsi, ami azt is jelenti, hogy ennek a szolgáltatásnak valószínűleg korlátozott fellebbezése lesz.

Szélírási áttekintés

FeaturesInformation
használhatóság:Könnyen kezelhető
Naplózási politika:Nincs azonosító napló
Szerver mérete:480 ++ szerver
Szerver terjesztés:66 ország
Támogatás:Automatizált csevegési támogatás
torrentezés-:Engedélyezett
streaming:Engedélyezett
VPN protokoll és titkosítás:OpenVPN protokoll; 256 bites AES titkosítás
Központ:Kanada
Ár:$ 4.08 / hó
Hivatalos honlapján:https://windscribe.com

Biztonság és titkosítás

windscribe protokoll beállításaA legismertebb VPN-protokollok mind elérhetőek a Windscribe oldalon. Ezek közül az OpenVPN a legelterjedtebb. További ajánlott protokollok az IKEv2 és a SOCKS5. Annak ellenére Az OpenVPN a legjobb hírnevet élvezi a biztonság bolygón, A Windscribe az IKEv2-et alapértelmezett protokollvá teszi.

Ennek nincs értelme, mivel nem szokatlan, ha az OpenVPN-t ipari szabványnak tekintik. Amikor az OpenVPN-t a Windscribe-rel használja, AES 256 bites titkosítást kap, amelyet szintén a rendelkezésre álló legjobbnak tekintnek.

Ez a rejtjelezés egy 4096 bites RSA kulcsot, valamint egy SHA512 hitelesítést tartalmaz. Ha Ön informatikai biztonsági szakember, akkor tudja, hogy a kívánt titkosítási szinttel rendelkezik.

Ha Ön nem informatikai biztonsági szakember, akkor továbbra is hozzáférnie kell a rendelkezésre álló legjobb titkosításhoz anélkül, hogy az alapértelmezésekre hegedülne. A VPN-ben még nem szereplő emberek ezt valószínűleg kitalálják, de miért nem az OpenVPN az alapértelmezés??

A szivárgások és vírusok tesztelése nem tárt fel problémát. Biztonságos a Windscribe letöltése és használata az otthoni eszközökön.

A Windscribe szerverhelyei

A Windscribe szerint szinte tulajdonosaik 500 szerver körülbelül 50 országban. Ez nem túl rossz, de összehasonlítva a kiváló minőségű VPN-ekkel, semmi méltatlan.

A legtöbb tiszteletben tartott VPN-társaság, például NordVPN, hatalmas, több mint 3000 szerverrel rendelkező hálózattal rendelkeznek. Még jobb, ha ezeket a szervereket több mint 100 országban terjesztik. Ezen szolgáltatások valamelyikével sokkal nagyobb az esélye, hogy a közelben szervert talál.

windscribe kiszolgáló helymenüje

Érdemes megjegyezni, hogy ha ingyenes Windscribe fiókkal jár, akkor csak néhány szerverhez fér hozzá. Ezek Kanadában, az Egyesült Államokban, az Egyesült Királyságban, Hongkongban, Franciaországban, Németországban, Hollandiában, Svájcban, Norvégiában és Romániában találhatók. A fennmaradó országok szerverei vannak a fizető ügyfelek számára fenntartva.

Számos európai nemzet szerepel ebben a listában. Ide tartoznak Olaszország, Írország, Spanyolország, Svédország, Dánia, Lengyelország, Ausztria, Cseh Köztársaság, Magyarország, Finnország és mások. A Windscribe-nek még szerverei vannak Oroszországban. Mexikó a dél-amerikai országok, Brazília, Kolumbia és Argentína jegyzékét is felveszi.

Az afrikai lefedettség magában foglalja Dél-Afrikát és Líbiát, ami szokatlan választás. A közel-keleti nemzeteknek, Izraelnek és Törökországnak is vannak kiszolgálói. Ázsiában a cég kiszolgálóival rendelkezik Hongkongban, Japánban, Szingapúrban, Dél-Koreában, Malajziában, Vietnamban és Thaiföldön. Ausztráliának, Új-Zélandnak és Indonéziának is vannak kiszolgálói.

windscribe szerverek

BitTorrent vagy P2P használata a Windscribe VPN segítségével

A fájlmegosztók és a torrent rajongók örömmel hallják, hogy a Windscribe-nek nincs problémája veled kedvenc online tevékenységeidet folytatni. A webhelyen található oktatóprogramok segítségével konfigurálhatja a rendszert az ügyfelek torrentingjára, mint például a VUZE, az uTorrent és a Deluge..

streaming szolgáltatások vektorÉrdemes azonban megjegyezni, hogy nem mindegyik A Windscribe szerverei P2P és torrent kompatibilisek. Mielőtt eldöntené, hogy ez a szolgáltatás Önnek megfelelő-e, nézd meg a P2P-kompatibilis szerverek helyét.

Manapság népszerű a filmek és a TV-nézés streaming szolgáltatásokon keresztül. A Netflix vezető szerepet játszik ebben az iparágban. Magától értetődik, hogy érdemes megnéznie ezt a streaming szolgáltatást a VPN használata közben.

Sajnos a Netflixnek nem tetszik, hogy az emberek VPN-ket használnak a tartalom megtekintésére. Ennek oka az, hogy a VPN használatával úgy néz ki, mintha más helyben lenne, mint ahol valójában vagy. Ennek megfelelően hozzáférhet a régió által korlátozott Netflix tartalmakhoz, és ez számos szerződést megsérthet.

A Netflix jól blokkolja az VPN-eket használó embereket szolgáltatásukból. Meg tudták akadályozni a Netflix megtekintését, miközben a Windscribe egyik tipikus szerverén böngésztek.

azonban, ennek a VPN-nek speciális kiszolgálói vannak, amelyek engedélyezve vannak a Netflix használatához. „Windflix” szervereknek hívják, ezek az alternatívák úgy működnek, mint a streaming bája.

Leírja a VPN Speed ​​Test eredményeit

A Windscribe használata lelassítja az adatátviteli sebességet. Természetesen ez igaz az összes VPNS-re, de a legfontosabb VPN-k sokkal kevésbé lassítják le a kapcsolatudat, mint az alacsonyabb szintűek..

Sajnos a Windscribe az egyik ilyen. Az átlagos letöltési és feltöltési sebességet lényegében 50% -kal lelassította a Windscribe. A benchmark sebessége VPN nélkül 98,71 Mbps volt a letöltéseknél és 53,00 Mbps a feltöltéseknél.

Mindez megváltozott, amikor a Windscribe csatlakozott.

Ez a szerver a Hollandia 42,97 Mbps letöltést és 5,12 Mbps feltöltést biztosított. dolgok még rosszabb lett, amikor az Egyesült Államok szerveréhez kapcsolódott. A 29,74 Mbps letöltési sebesség és a 2,07 Mbps feltöltési sebesség mellett egyértelmű volt, hogy a Windscribe várakozása a csatlakozás megteremtésére kihívás lesz..

szélsebesség-teszt eredménye

Aztán ott volt a szerver az Egyesült Királyságban. A 17,25 Mbps letöltési sebesség 82 százalékkal lassabb volt, mint a referenciaértéknél, míg a 4,86 ​​Mbps feltöltési sebesség 91 százalékkal lassabb volt..

Ezeket a sebesség-teszt eredményeket egy „prémium” számla használatakor sikerült elérni. Ez azt jelenti, hogy pénzt cseréltek erre a szörnyű előadásra.

Nehéz elképzelni, milyen csalódó lenne az eredmények egy olyan ingyenes fiókkal, amely maroknyi szerverhez nyújt hozzáférést. Ha egyáltalán fontos a sebesség, akkor jobb lenne olyan szolgáltatást igénybe vennie, amely jobb VPN-áttekintést kap az adatátviteli sebességről.

Leírja a VPN naplózási irányelveit

A világ legjobb VPN-protokolljai és titkosítása nem jelent semmit, ha a VPN naplókat tart az Ön tevékenységeiről és személyazonosságáról. Néhány árnyékos VPN értékesíti ezt az információt a reklám- és marketingcégeknek. Mások úgy tartják, hogy piacra dobhassák. Ezeket a naplókat a kormányzati hatóságok bűnügyi nyomozás során is felhasználhatják.

A jó hír az, hogy a Windscribe azt mondja, hogy nem tartanak nyilvántartást ügyfeleikkel kapcsolatban. Megfigyelhetik, hogy mekkora sávszélességet használt, különösen, ha a szabad csomagban van, amely csak havonta előre meghatározott mennyiségű adatot vesz. Ami a többi lemezt illeti, csak ezeket tárolják körülbelül három percig.

A felvétel az nem kell aggódnia az online tevékenységeivel kapcsolatos naplók karbantartása miatt. A Windscribe emellett nem tárol egy csomó személyes információt egy olyan szerveren, ahol esetlegesen feltörhetik.

A Windscribe VPN árazási lehetőségei

A Windscriptet bármilyen költség nélkül fel lehet használni. Ez a lehetőség azonban rendkívül korlátozott. Csak havonta 10 GB adat használható fel. Ha Ön nagyon nehéz az internet használója, akkor havonta gyorsan elérheti a kvótáját.

Sőt, csak maroknyi kiszolgálóhoz lesz hozzáférése. Ezek Kanadában, az Egyesült Államokban, az Egyesült Királyságban, Hongkongban, Franciaországban, Németországban, Hollandiában, Svájcban, Norvégiában és Romániában találhatók. A más régiókban élő potenciális felhasználók valószínűleg nem kapnak elég jó teljesítményt ahhoz, hogy a Windscribe ésszerű játékra jusson.

Azok a felhasználók, akik úgy döntenek, hogy a „Pro” fizetett csomagokkal járnak nyereség hozzáférés a teljes Windscribe hálózathoz, bár ez jóval kevésbé lenyűgöző hálózat, mint amit a legjobb VPN-ek biztosítanak. A havi terv havi kilenc dollárba kerül. Ez meglehetősen drága, különösen összehasonlítva más VPN-ekkel, amelyek sokkal több szerverrel rendelkeznek, jobb lefedettség és jobb sebességű teszt eredmények, ám ezek nem fizetnek annyit.

Megtakaríthat egy éves tervvel, amely havi körülbelül 4,08 dollárt fizet. Ez a terv számla éves alapon 49 USD.

Alternatív megoldásként két évre is megvásárolhatja. Havonta 3,70 dollárba kerül, a teljes 89 dollárt 24 havonta kell számlázni. Azok a személyek, akik ezt a tervet választják, havonta előfizetik a Dashlane-re, a nagyszerű jelszókezelőre.

windscribe árazási diagram

Mielőtt elkötelezné magát bármilyen fizetett terv mellett a Windscribe segítségével, hasznos megérteni a visszatérítési politikát. Ha már fizettek, csak három napja van, hogy meggondolja magát. Ha 10 GB-nál több adatot használt fel a három nap alatt, akkor lehet, hogy szerencsétlensége van.

Ez nem a leglelkényesebb visszatérítési politika. A legjobb, ha ezt a szolgáltatót ingyenes szolgáltatásként teszteljük. Csak akkor vásároljon tervet, ha az ingyenes szolgáltatás valóban jól teljesít.

windscribe visszatérítési politika

A Windscribe VPN ajánlott?

Viszonylag magas költségeivel és gyenge teljesítményével a sebesség tesztelésében, nehéz ajánlani a Windscribe-t. Ezenkívül ne feledje, hogy visszatérítési politikájuk meglehetősen szörnyű, és szerverhálózata alig terjed.

Ha költséghatékonyabb megoldásra van szüksége, engedje meg, hogy megmutatjuk a helyes irányba. Nézze meg véleményeinket a Surfshark és NordVPN egy friss levegőt. Mindkettő továbbra is a legjobban felülvizsgált VPN, és sok okból. Az ár, a teljesítmény és a sebesség egyértelműen javult a Windscribe kínálatához képest. Nézd meg magad.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map