Pregled VPN Windscribe (2020)

logotip windscribe logo kvadrat


Če ste pred drugimi premisleki stroškovno pozorni, je morda Windscribe pravi VPN za vas.

Zato je Windscribe eno redkih relativno zanesljivih VPN podjetij ponudite brezplačno različico svojih storitev. Seveda ste omejeni, na koliko strežnikov se lahko povežete in na koliko podatkov lahko uporabite, vendar bi to lahko bilo povsem sprejemljivo za nekatere uporabnike.

Za druge je Windscribe osnovna storitev VPN. Imajo nekaj dobrih točk in nekaj tudi slabih. Dobite OpenVPN protokol, ki je priporočljiv, skupaj z AES 256-bitnim šifriranjem. Torrenting in skupna raba datotek so dovoljeni in njihovi Včasih delujejo specifični strežniki Netflix kot je oglašano.

Vendar imajo omejeno omrežje strežnikov, še posebej, če uporabljate brezplačno različico storitve. Prav tako imajo sedež v Kanadi, kar nekateri morda vidijo kot pomanjkljivost.

To je zato, ker je Kanada član od Mreža Five Eyes, obveščevalno zavezništvo, v katerem so tudi ZDA, Avstralija, Nova Zelandija in Velika Britanija. Vsi ti narodi si medsebojno izmenjujejo podatke o obveščevalnih podatkih, kar pomeni, da če vaša vladna agencija odkrije vašo internetno dejavnost in osebne podatke, vsi ti podatki bodo kmalu razpršeni po številnih vladnih bazah podatkov. To ni posebej obetavno za nekoga, ki bi raje ostal zaseben in anonimen.

Težava je v tem, da imajo države, ki spadajo v to zavezništvo, in druge, ki so mu všeč, zakone o hrambi podatkov. To pomeni, da bodo nekateri ponudniki internetnih storitev in nekateri VPN morali zapisovati določene podatke in jih hraniti dlje časa.

Ti podatki so lahko ranljivi za kramp ali pa bodo v kazenski preiskavi predmet sodnih pozivov. Če se vam to sliši kot slaba novica, potem najverjetneje pojdite z VPN-jem, ki ima sedež v državi, v kateri ni omrežja Pet oči ali celo v omrežju, ki ni 14 Oči. Temu opisu ustrezajo nekateri najboljši VPN-ji, ki so danes na voljo, na primer Nord in Express.

Če vas kanadska domača baza Windscribe ne moti, boste morda želeli vedeti več o tem. Nekatera dobra novica je, da je storitev združljiv z mnogimi napravami. Ljudje z operacijskim sistemom Mac, Windows, Android, iOS in Linux ne bi smeli imeti težav.

Poleg tega imajo razširitve za Firefox, Chrome in celo Opera. Morda boste tudi cenili, da obstajajo različne aplikacije za pametne televizije. Upoštevati to raznolikost je mogoče na Windscribe priključite neomejeno število naprav.

To je še posebej velikodušen del njihove storitve, kar je redkost tudi med nekaterimi najboljšimi VPN-ji, ki jih resnično priporoča vaš.

Združljivost aplikacije Windscribe

Če želite, lahko na usmerjevalnik povežete Windscribe VPN, kar olajša povezavo vseh naprav. Ko so nameščene na usmerjevalniku, se lahko vaše igralne konzole povežejo tudi z Windscribe, še en določen plus.

Druga prednost, ki jo boste morda cenili, je ta Windscribe je resnično uporabniku prijazno. Tudi ljudje, ki so novi v VPN-jih, bodo verjetno imeli malo težav z namestitvijo in zagonom. Morda bo treba spremeniti nekatere konfiguracije kot privzete nastavitve varnosti in šifriranja niso optimalne.

Na koncu je bil Windscribe precej počasen, kar velja tudi za plačljivo različico. Če vas skrbi hitrost ali če nameravate narediti veliko muk, to verjetno ni pravi ponudnik VPN za vas. Njihova strežniška mreža je tudi majhna, kar pomeni tudi, da bo ta storitev verjetno omejena.

Pregled vetrobranskih napisov

ZnačilnostiInformacije
Uporabnost:Enostaven za uporabo
Politika beleženja:Brez prepoznavanja dnevnikov
Velikost strežnika:480 ++ strežnikov
Porazdelitev strežnika:66 držav
Podpora:Samodejna podpora za klepet
Torrenting:Dovoljeno
Pretakanje:Dovoljeno
VPN protokol in šifriranje:OpenVPN protokol; 256 bitna AES enkripcija
Sedež:Kanada
Cena:4,08 USD na mesec
Uradna spletna stran:https://windscribe.com

Varnost in šifriranje

nastavitev protokola vetrovnega pismaNajbolj znani protokoli VPN so na voljo na spletni strani Windscribe. OpenVPN velja za najpomembnejšega med njimi. Ostala priporočena protokola sta IKEv2 in SOCKS5. Čeprav OpenVPN uživa najboljši ugled za varnost na planetu, Windscribe naredi IKEv2 njihov privzeti protokol.

To nima smisla, saj ni nenavadno, da je OpenVPN opisan kot industrijski standard. Ko uporabljate OpenVPN z Windscribe, dobite AES 256-bitno šifriranje, ki je tudi priznan kot najboljši na voljo.

Ta šifrirana šifra vključuje 4096-bitni RSA ključ in SHA512 avt. Če ste strokovnjak za varnost IT, potem veste, da je to raven šifriranja.

Če niste strokovnjak za varnost IT, bi morali še vedno imeti dostop do najboljše razpoložljive šifriranja, ne da bi se morali ujemati s privzetimi nastavitvami. Ljudje, ki so novi v VPN-jih, verjetno to ugotovijo, toda zakaj na začetku ni OpenVPN privzeto?

Testiranje na puščanje in viruse ni pokazalo težav. Varno je prenesti in uporabljati Windscribe v kateri koli napravi v vašem domu.

Lokacije strežnika Windscribe

Windscribe pravi, da so skoraj v lasti 500 strežnikov v približno 50 državah. To ni preveč slabo, toda v primerjavi s kakovostnimi VPN-ji se nič ne hvali.

Veliko najbolj cenjenih VPN podjetij, kot so NordVPN, imajo množično mrežo več kot 3.000 strežnikov. Še bolje, ti strežniki so razporejeni v več kot 100 državah. Možnosti, da boste lahko našli strežnik v vaši bližini, so z eno od teh storitev veliko večje.

meni lokacije lokacije strežnika

Omeniti velja, da če boste imeli brezplačen račun Windscribe, boste imeli samo nekaj strežnikov. Te najdemo v Kanadi, ZDA, Veliki Britaniji, Hong Kongu, Franciji, Nemčiji, na Nizozemskem, v Švici, na Norveškem in v Romuniji. Strežniki v preostalih državah so rezervirano za uporabo strank, ki plačujejo.

Na tem seznamu so številne evropske države. Vključujejo Italijo, Irsko, Španijo, Švedsko, Dansko, Poljsko, Avstrijo, Češko, Madžarsko, Finsko in druge. Windscribe ima celo strežnike v Rusiji. Na seznam se uvršča tudi Mehika, države Južne Amerike, Brazilija, Kolumbija in Argentina.

Zajetje v Afriki vključuje Južno Afriko in Libijo, kar je nenavadna izbira. Države Bližnjega vzhoda Izrael in Turčija imata tudi strežnike. V Aziji se podjetje ponaša s strežniki v Hong Kongu, na Japonskem, v Singapurju, Južni Koreji, Maleziji, Vietnamu in na Tajskem. Avstralija, Nova Zelandija in Indonezija imajo tudi strežnike.

strežniki vetrovnikov

Uporaba BitTorrent ali P2P z Windscribe VPN

Delitelji datotek in oboževalci hudournikov bodo navdušeni, ko bodo slišali, da Windscribe nima nobenih težav, če se boste udeležili svojih najljubših spletnih dejavnosti. Vadnice na spletnem mestu vam pomagajo pri konfiguriranju sistema za hudournike na odjemalce, kot so VUZE, uTorrent in Deluge.

vektor pretočnih storitevVendar je vredno omeniti, da niso vsi Strežniki Windscribe so združljivi s P2P in hudourniki. Preden se odločite, ali je ta storitev primerna za vas, si oglejte lokacije strežnikov, ki podpirajo P2P.

Gledanje filmov in televizije prek pretočnih storitev je v teh dneh priljubljeno. Netflix velja za vodilnega v tej panogi. Razumno je, da boste morda želeli gledati to storitev pretakanja med uporabo svoje VPN.

Na žalost Netflix ne mara, da ljudje za ogled vsebine uporabljajo VPN-je. To je zato, ker z uporabo VPN-a izgledate, kot da ste na drugem mestu kot v resnici. V skladu s tem bi lahko dobili dostop do vsebin Netflix, ki so omejene na regijo, in to lahko krši številne pogodbe.

Netflix je postal dober v tem, da v svojih storitvah blokira ljudi, ki uporabljajo VPN. Med brskanjem po enem od značilnih strežnikov Windscribe so jim preprečili ogled Netflixa.

Vendar pa, ta VPN ima posebne strežnike, ki so omogočeni za uporabo z Netflixom. Imenovani strežniki Windflix, te alternative delujejo kot čar za pretakanje.

Rezultati testiranja hitrosti VPN-ja

Z uporabo programa Windscribe boste upočasnili hitrost prenosa podatkov. Seveda velja za vse VPNS, toda zgornji VPN bodo vašo povezavo upočasnili precej manj kot slabši.

Žal je Windscribe eden takšnih. Povprečne hitrosti prenašanja in prenašanja so bile v bistvu upočasnjene za 50 odstotkov z Windscribe-om. Hitrosti primerjalne vrednosti brez VPN so bile 98,71 Mbps za prenose in 53,00 Mbps za prenose.

Vse to se je spremenilo, ko je bil povezan Windscribe.

Ta strežnik v Nizozemska zagotovili prenose 42,97 Mbps in naložbe le 5,12 Mbps. Stvari poslabšal se je pri povezovanju s strežnikom v ZDA. S hitrostmi prenosa 29,74 Mbps in hitrostjo prenosa 2,07 Mbps je bilo jasno, da bo čakanje na Windscribe za vzpostavitev povezav izziv.

rezultat preskusa hitrosti vetrobranskega stekla

Nato je bil strežnik v Veliki Britaniji. Hitrost prenosa 17,25 Mbps je bila za 82 odstotkov počasnejša od referenčne, medtem ko je bila hitrost prenosa 4,86 ​​Mbps manjša za 91 odstotkov.

Ti rezultati hitrostnih preskusov so bili doseženi z uporabo „premium“ računa. To pomeni, da so za to grozljivo predstavo zamenjali denar.

Težko si je predstavljati, kako razočarajoči bi bili rezultati z brezplačnim računom, ki omogoča dostop do peščice strežnikov. Če vam je hitrost sploh pomembna, bi bilo bolje, če se boste lotili storitve, ki dobiva boljše ocene VPN za hitrost prenosa podatkov.

Pravilnik o beleženju VPN-ja

Najboljši protokoli VPN in šifriranje na svetu ne pomenijo nič, če vaš VPN vodi dnevnike o vaših dejavnostih in identiteti. Nekateri senčni VPN prodajajo te podatke oglaševalskim in trženjskim podjetjem. Drugi ga hranijo tako, da vam lahko tržijo. Te dnevnike lahko vladni organi uporabljajo tudi v kazenski preiskavi.

Dobra novica je, da Windscribe pravi, da o svojih kupcih ne vodijo nobenih dnevnikov. Lahko spremljajo, koliko pasovne širine ste uporabili, še posebej, če ste na prostem načrtu, ki vsak mesec prejme le vnaprej določeno količino podatkov. Kar zadeva druge zapise, jih hranijo samo za približno tri minute.

Rezultat je to vam ni treba skrbeti, da se dnevniki vodijo glede vaših spletnih dejavnosti. Prav tako Windscribe ne hrani kopice vaših osebnih podatkov na strežniku, kjer bi se lahko vdrli.

Možnosti cen za Windscribe VPN

Windscribe je mogoče uporabljati brez kakršnih koli stroškov. Vendar je ta možnost izjemno omejena. Vsak mesec lahko uporabite le 10 GB podatkov. Če ste uporabnik interneta, boste vsak mesec hitro dosegli kvoto.

Poleg tega boste imeli dostop le do peščice strežnikov. Nahajajo se v Kanadi, ZDA, Veliki Britaniji, Hong Kongu, Franciji, Nemčiji, na Nizozemskem, v Švici, na Norveškem in v Romuniji. Potencialni uporabniki, ki živijo v drugih regijah, verjetno ne bodo dobili dovolj dobrih zmogljivosti, da bi lahko Windscribe objavili primerno igro.

Uporabniki, ki se odločijo za enega od plačljivih programov “Pro” dobiček dostop do celotnega omrežja Windscribe, čeprav je to precej manj impresivno omrežje, kot ga nudijo najboljši VPN-ji. Mesečni načrt stane devet dolarjev vsak mesec. To je precej drago, še posebej v primerjavi z drugimi VPN-ji, ki imajo veliko več strežnikov, boljšo pokritost in boljše rezultate hitrostnih preizkusov, vendar ne stanejo toliko.

Shranite lahko z letnim načrtom, ki stane približno 4,08 USD na mesec. Ta načrt se zaračuna na letni ravni 49 USD.

Lahko pa kupite dve leti vnaprej. Stroški 3,70 dolarja na mesec, skupno 89 evrov se zaračuna enkrat na 24 mesecev. Ljudje, ki se odločijo za ta načrt, dobijo tudi šestmesečno naročnino na Dashlane, odličnega skrbnika za gesla.

shema cen vetrobranskih cen

Preden se s storitvijo Windscribe zavežete za kakršen koli plačani načrt, je koristno razumeti njihovo politiko vračila. Ko plačate, imate le tri dni časa, da se premislite. Če ste v teh treh dneh porabili več kot 10 GB podatkov, potem morda nimate sreče.

To ni najbolj radodarna politika vračila. Najbolje je, da tega ponudnika preizkusite kot brezplačno storitev. Načrt kupite le, če brezplačna storitev za vas deluje res dobro.

pravilnik o vračilu stroškov

Ali je Windscribe VPN priporočen?

S svojimi razmeroma visokimi stroški in slabšimi zmogljivostmi pri hitrostnih testiranjih, težko priporočam Windscribe. Upoštevajte tudi, da je njihova politika vračila dokaj grozna in da je njihova strežniška mreža komaj obsežna.

Če potrebujete bolj stroškovno učinkovito rešitev, nam dovolite, da vas usmerimo v pravo smer. Oglejte si naše ocene o Surfshark in NordVPN za dih svežega zraka. Oba sta še danes najbolj pregledana VPN-ja in to iz več razlogov. Cena, zmogljivost in hitrost so označene za izboljšave v primerjavi s ponudbo podjetja Windscribe. Prepričajte se sami.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me