Com funciona una VPN? |


Però abans d’arribar a això, revisem què és una VPN i, a continuació, mostrem (juntament amb les il·lustracions) com experimenteu una connexió en línia sense i amb una VPN, de manera que pugueu entendre millor el funcionament del servei..

Què és una VPN?

Una VPN (xarxa privada virtual) és un servei que podeu utilitzar per protegir la vostra informació personal i el trànsit en línia a Internet. Bàsicament, el servei estableix una connexió xifrada segura entre el vostre dispositiu i un servidor VPN. Totes les connexions web passen pel vostre ISP, però ja no les poden supervisar. A més, la vostra adreça IP real està oculta.

Com et connecteu al web sense VPN

Aquí teniu una representació precisa de com va la vostra connexió a Internet:

Connexió no protegida a Internet

Ràpidament es fa evident que cada vegada que us connecteu a la web, les dades i el trànsit passen pel vostre ISP en un format llegible, el que significa que essencialment poden veure tot allò que feu en línia: què cerqueu, quins fitxers descarregueu, a quins llocs web accediu, etcètera.

Per a alguns de vosaltres, potser no seria una preocupació enorme, però considereu això: molts ISP han de complir les lleis de retenció de dades, de manera que han d’emmagatzemar les dades dels usuaris (sí, que inclou l’activitat web) i compartir-les amb les autoritats i agències governamentals. En llocs com els Estats Units, fins i tot poden vendre aquesta informació a tercers anunciants.

A més d’això, els hackers són una altra amenaça, ja que poden esclatar les teves connexions (sobretot en xarxes sense seguretat) i robar-te les dades privades. Un cop ho facin, poden utilitzar-lo per robar-li diners o cometre el robatori d’identitat o bé posar-ho a subhasta a la xarxa profunda. Oh, i no ens oblidem de les agències de vigilància que poden mantenir lliurement totes les seves fitxes en línia.

I això no és tot, les vostres dades personals i el trànsit en línia no són les úniques coses exposades al web sense VPN. La vostra adreça IP i, en conseqüència, la vostra geolocalització també estan exposades.

No creus que és una cosa de què et preocupes? Bé, penseu-hi així: algunes persones poden fer servir la vostra adreça IP exposada per recopilar informació associada a ella, com ara el país i la ciutat on viviu. En algunes situacions, els ciberdelinqüents fins i tot podrien esbrinar qui és el vostre ISP, o simplement utilitzeu la vostra adreça IP per executar atacs dirigits contra els vostres dispositius i encaminadors.

És més, si esteu en un país on el torrenting és un tema jurídic complicat, el vostre ISP pot enviar-vos una advertència si us atrapen fitxers de torrenting o bé potser reenviarà la vostra informació a les agències de drets d’autor, cosa que us pot resultar rebre. :

 • Avisos DMCA
 • Enormes multes
 • Oracions de presó

Com connecteu-vos al web amb una VPN

Ara teniu el aspecte de la vostra connexió a Internet si utilitzessis una VPN:

Com funciona un diagrama VPN

Bàsicament, utilitzeu un client VPN per connectar-vos a un servidor VPN que després feu servir per accedir al web. El trànsit entrant s’envia al vostre dispositiu mitjançant el servidor i client VPN. Aquest és el que reflecteix el funcionament de les connexions VPN.

Com que entre vostès i el servidor VPN s’estableix un “túnel” xifrat, el vostre ISP (o qualsevol altra persona, per aquest cas) no pot supervisar el vostre trànsit i les vostres dades en línia. Només els dispositius que hi ha a cada extrem del túnel VPN (el client VPN del vostre dispositiu i el servidor VPN) poden desxifrar la informació ja que només poden xifrar-la. A més, el servidor VPN substituirà la vostra adreça IP per la seva pròpia vegada que s’hagi establert la connexió, oculta eficaçment la vostra geolocalització en línia.

Tot plegat, a diferència d’accedir a la web sense VPN, fer-ho amb una VPN garanteix que pugueu gaudir de la navegació privada, tranquil·litat en saber que la vostra informació personal està protegida i l’accés sense restriccions a qualsevol contingut (ja que amagar la vostra adreça IP significa que podeu excedeix els molestos geo-blocs i tallafocs).

Com funciona una VPN?

Una VPN es basa en un client VPN, servidor (s) VPN i protocols de xifratge VPN per oferir una experiència en línia fluida i segura. El client estableix una connexió segura amb els servidors i tots dos xifren i xifren les dades i el trànsit en línia mitjançant diferents tipus de protocols VPN..

Aquí tens una visió ràpida de tot el procés:

 1. Feu servir el client VPN per connectar-vos a un servidor VPN. Quan ho feu, el client comença a xifrar les vostres dades.
 2. El client VPN estableix una connexió amb el servidor adequat mitjançant el vostre ISP i configura el “túnel” VPN.
 3. El servidor VPN substitueix la vostra adreça IP per la seva (oculta així la vostra ubicació geogràfica), comença a desxifrar les dades que rep de vostè i reenvia les seves connexions al web.
 4. Una vegada que el servidor VPN rep les dades en línia que vau sol·licitar de diversos servidors web, la xifra i la torna a enviar al vostre dispositiu a través del vostre ISP..
 5. Quan el client VPN rep el trànsit entrant, el desxifra per a vosaltres.

I és molt com ajuden les VPN a la navegació privada i el seu funcionament. Si bé tot el procés pot semblar que passaria molt de temps, sol passar gairebé de manera instantània.

Com funcionen els clients VPN?

Els clients VPN són programari proporcionat per proveïdors de VPN als seus usuaris per permetre’ls executar fàcilment els seus serveis VPN als seus dispositius. Els clients VPN generalment treballen en diversos dispositius i sistemes operatius i són fàcils d’instal·lar.

Els usuaris normalment només han d’executar el client i triar un servidor al qual volen connectar-se. A més, podrien modificar algunes opcions de connexió, com triar entre TCP i UDP o el protocol VPN que volen utilitzar.

Una vegada que l’usuari triï un servidor, el client establirà la connexió i començarà a xifrar qualsevol sol·licitud de connexió que l’usuari enviï al web..

Què és el programari client VPN

No tots els dispositius ofereixen suport per a clients VPN, per exemple, com les consoles de jocs i alguns televisors intel·ligents, per exemple. En aquest cas, primer cal establir connexions VPN en un encaminador. D’aquesta manera, qualsevol dispositiu que es connecti a la xarxa mitjançant l’encaminador habilitat per VPN ho farà mitjançant connexions segures per VPN.

Ara, les aplicacions de client no són l’única que hi ha. A més de clients desenvolupats per proveïdors de VPN, també teniu clients de protocol VPN. Per exemple, OpenVPN té el seu propi client, i també ho fa amb SoftEther. Tot i això, els clients del protocol VPN solen ser una mica més complexos i realment no ofereixen molta compatibilitat multiplataforma, de manera que molts usuaris en línia prefereixen adherir-se a les aplicacions del client..

A més, de vegades, els clients VPN no són ni tan sols aplicacions, sinó protocols VPN o clients integrats en un sistema operatiu. La plataforma VPN de Windows és un bon exemple. Tot i que, val la pena esmentar que aquestes opcions són més bricolatge i no 100% fiables.

Com funcionen les VPN al mòbil?

El funcionament d’una VPN al mòbil és molt similar a com funciona un client VPN. L’única diferència és que heu de descarregar i instal·lar una aplicació VPN al vostre dispositiu mòbil, normalment a través d’iTunes o Google Play.

En cas que el proveïdor de VPN no tingui un client mòbil funcionant, generalment us oferirà accés a tutorials que us mostren com configurar una connexió manual.

Com funcionen els túnels i xifrats VPN?

Les VPN es basen en el xifratge per protegir les vostres connexions web i el trànsit que rebeu d’Internet. En poques paraules, el xifrat és una manera de convertir les dades d’un format llegible a un codificat. Només la persona / dispositiu que tingui una clau de desxifració (en aquest cas, el client VPN i el servidor VPN) pot convertir les dades de nou en un format llegible.

I és bàsicament com funciona el xifratge VPN.

Protocol VPN

Pel que fa a com funciona un túnel VPN, només cal pensar com una xarxa privada configurada entre el dispositiu i el servidor VPN. Tothom fora del túnel (ISP, agències de vigilància, pirates informàtics) no pot donar un cop d’ull al seu interior.

Ara, la importància del xifratge d’una VPN depèn del protocol VPN que utilitza el programari VPN. Els xifrats menys potents ofereixen velocitats més ràpides, però són menys segurs, mentre que els protocols més potents poden alentir una mica les vostres velocitats a causa del procés de xifrat / desxifrat. Generalment, aquests són els protocols VPN més utilitzats:

 • PPTP
 • IKEv2
 • SoftEther
 • L2TP / IPSec
 • SSTP
 • OpenVPN

Línia inferior: el xifrat és com una VPN proporciona seguretat en línia, com una VPN amaga tu i el trànsit a Internet i com les VPNs mantenen els pirates informàtics a ratlla..

Com funcionen els servidors VPN?

El funcionament d’un servidor VPN és bastant senzill: rep trànsit xifrat des del vostre dispositiu, el desxifra i el reenvia a Internet. A continuació, xifra les dades que rep del web i les envia de nou. El client de VPN després desxifra les dades.

Servidors VPN

Si teniu curiositat amb què són servidors VPN, bàsicament són servidors normals que estan configurats amb programari VPN i disposen de ports de comunicació més lògics. Els proveïdors de VPN allotgen els seus serveis en aquests servidors i els lliuren als consumidors. El programari VPN també gestionarà la mecànica de control d’accés i segur les connexions client / servidor mitjançant diversos tipus de protocols VPN.

A més, la connexió a un servidor VPN com és que les VPN canvien la vostra adreça IP. Un cop us hi connecteu, la vostra adreça IP assignada per ISP es substitueix immediatament per l’adreça IP del servidor VPN. Així doncs, qualsevol lloc web al qual accediu mentre esteu connectat a un servidor VPN només veurà l’adreça IP del servidor VPN.

Busques una bona VPN?

Aquí a CactusVPN tenim la solució per tu: un servei VPN de gamma alta que compta amb un potent xifratge AES, 6 protocols VPN per escollir i una política sense registre. Oh, i també oferim més de 28 servidors d’alta velocitat (9 dels quals tenen suport P2P) i aplicacions compatibles amb diverses plataformes.

A més, a més de la seguretat i la privacitat de més gran qualitat, també oferim altres avantatges, com ara un servei de DNS intel·ligent que us ajuda a desbloquejar més de 300 llocs web georerestringits a tot el món, un Killswitch que us assegura que sempre estareu segurs en línia i un ample de banda il·limitat..

Necessiteu temps per decidir?

Bé, què hi ha de fer-ho mentre proveu el nostre assaig completament gratuït de 24 hores? No calen dades de la targeta de crèdit i podreu utilitzar al màxim totes les funcions del nostre servei.

I n’hi ha molt més: un cop us vingueu fent usuari de CactusVPN escollint una de les nostres múltiples subscripcions favorables al pressupost, encara podreu cobrir la nostra garantia de devolució de 30 dies..

Conclusió

Aleshores, com funciona una VPN? Bé, aquí teniu la versió curta: el programari xifra les vostres sol·licituds de connexió al servidor VPN i la informació web que el servidor us envia de nou, assegurant-vos així que el vostre ISP (qui és el intermediari entre vosaltres i el servidor VPN) no pot supervisar. què fas o accedeixes a Internet.

A més, quan us connecteu a un servidor VPN, la vostra adreça IP assignada per ISP es substitueix per l’adreça del servidor, oculta de manera efectiva la vostra geolocalització (i qualsevol altra informació associada a la vostra adreça IP) quan esteu en línia..

En general, les VPN tenen molts usos, i sempre és convenient confiar en un quan accediu a la web, tant si voleu gaudir de la privadesa millorada, protegir les vostres dades dels pirates informàtics o accedir a contingut restringit..

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map