Consells sobre com utilitzar un ordinador públic de forma segura | Servei VPN


Llegiu aquests consells sobre navegació segura i com mantenir privada la vostra feina, informació personal o financera.

Què tan segur és realment un ordinador públic?

La majoria de les vegades, no teniu informació prèvia sobre els aspectes de seguretat de l’ordinador que utilitzeu temporalment, la seguretat de la connexió i si s’estan enregistrant les vostres accions en línia..

L’ús d’un dispositiu públic pot ser força arriscat per a la vostra navegació segura o informació privada sensible com ara seguretat de dades, seguretat de contrasenyes o detalls bancaris. Si no estàs prenent algunes mesures bàsiques de seguretat de l’ordinador, poden estar en joc les seves dades privades.

Quins riscos hi ha d’utilitzar ordinadors públics?

A continuació es presenten alguns dels riscos més habituals quan s’utilitza un ordinador públic:

  1. Algú que tingui accés a la vostra activitat a Internet, especialment si utilitzeu WiFi pública
  2. Les persones poden ser indiscretes i mirar el monitor
  3. El programari maliciós i programari espia dels ordinadors públics
  4. Accés al vostre historial de navegació
  5. Robatori d’informació personal important
  6. Contrasenyes i robatori de credencials

Tot i això, hi ha maneres de cobrir les vostres pistes en línia si us trobeu en la situació d’utilitzar un ordinador públic. Recordeu, primer, la seguretat.

Com utilitzar un ordinador públic de forma segura?

Tingueu en compte que no podeu fer res per aconseguir que un ordinador públic sigui completament segur. Tot i això, hi ha maneres de reduir notablement els riscos d’utilitzar ordinadors públics.

A continuació, es mostren alguns consells sobre seguretat pública en equips que heu de seguir.

Suprimeix l’historial de navegació

Quan hagi acabat de navegar, sempre assegureu-vos que suprimeix les galetes, dades de formulari, historial de navegació, fitxers temporals o contrasenyes desades.

No deseu cap contrasenya

Hem esmentat abans l’enregistrament de contrasenyes com a extremadament perillós i això hauria de ser evident per si s’utilitza un ordinador públic. Abans d’iniciar la sessió, assegureu-vos que l’opció “guardar contrasenya” no estigui activada de manera predeterminada. A més, vigileu els “Keyloggers”, ja que aquests petits dispositius poden registrar totes les tecles que premeu el vostre teclat i podeu capturar-ho tot des de contrasenyes, missatges personals, detalls de la targeta de crèdit i gairebé tot el que escriviu. Per tant, abans de començar a utilitzar un ordinador públic, sempre heu d’assegurar-vos que no s’han adjuntat dispositius de keylogger.

No utilitzeu la targeta de crèdit ni les dades bancàries

Eviteu sempre accions que puguin revelar contrasenyes o informació personal del compte com ara números de targeta de crèdit i detalls de transaccions financeres. Aquestes accions poden ser extremadament nocives ja que es pot robar i utilitzar la informació.

No deseu fitxers

Alguns dels fitxers que normalment deseu localment poden contenir informació privada o sensible, per exemple, un fitxer adjunt de correu electrònic important. La millor manera de protegir les vostres dades és mitjançant una unitat flash on podeu desar els fitxers si cal.

A més, assegureu-vos de suprimir els fitxers temporals associats a l’ús de programes diferents dels navegadors web. Aquests fitxers normalment se suprimeixen automàticament quan tanqueu el programa o durant el reinici, però no sempre és així.

Reinicieu

Després d’utilitzar un ordinador públic, reiniciar és l’últim pas que heu de fer per esborrar les vostres pistes. Això esborrarà el full de pàgina i també esborrarà tot de la memòria física (RAM).

Vigileu amb els cargols

Com que et trobes en un lloc públic, sempre has de ser conscient dels estranys que t’envolten. Mai no saps qui està passant per darrere l’espatlla. Tingueu en compte també les càmeres de seguretat instal·lades a la majoria de llocs públics, ja que poden gravar tots els vostres moviments, incloent la mecanografia de la contrasenya i la pantalla de la pantalla.

Necessiteu un servei VPN fiable?

Ens hem cobert: CactusVPN ofereix una VPN de gamma alta que inclou encriptació de grau militar, suport 24 hores / 24, Kill Switch, 28+ servidors d’alta velocitat amb ample de banda il·limitat i fins a sis protocols VPN. A més, no registrem cap de les vostres dades i el servei funciona a diverses plataformes.

I si voleu provar altres maneres de desbloquejar llocs web, també us oferim un servei de DNS intel·ligent que desbloqueja més de 300 llocs web. Això i tots els nostres servidors VPN es doblen com servidors proxy.

I, un cop us convertiu en un usuari de CactusVPN, encara tindrem l’esquena amb una garantia de devolució de 30 dies.

Linia inferior

Avui en dia, poques vegades ens trobem en la situació en què hem d’utilitzar ordinadors públics, ja que tothom té almenys un dispositiu personal a mà. No obstant això, en aquelles rares ocasions en què no hi ha cap altra opció, heu de prendre totes les mesures de seguretat possibles per tal de mantenir les vostres dades personals segures. Si realment heu d’utilitzar les vostres contrasenyes o descarregar fitxers, haureu de seguir els consells anteriors. I no us oblideu, canvieu les vostres contrasenyes. Navegació segura!

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me