Els VPN són legals i està legal d’utilitzar una VPN? |


Discutirem quina és la situació en els països on les VPN són il·legals i si les VPN són legals o no a països com els Estats Units, el Regne Unit i el Japó (en cas que vulgueu conèixer altres països en concret, no dubteu per enviar-nos un missatge al respecte).

Renúncia. Comproveu que la informació que presentem en aquest article és el resultat de la nostra pròpia investigació. No som advocats, així que no podem oferir la garantia de que tot el que es discuteix sobre aquest tema sigui 100% veritable tot el temps. Per obtenir els millors resultats, us recomanem consultar amb el vostre propi advocat sobre la legalitat de VPN al vostre país si us preocupa.

VPN és il·legal o bé està bé utilitzar-la?

La resposta breu a la pregunta és “Sí, utilitzar una VPN és perfectament legal.“A menys que resideixis en un país on les VPN han estat prohibides específicament (cosa que tractarem a continuació), no hi ha res de què preocupar.

Tot i així, tingueu en compte que, mentre que la VPN utilitza a la majoria de països és legal, és il·legal utilitzar una VPN per cometre actes il·legals. El que constitueix actes il·legals depèn de les lleis del vostre país, però sol incloure coses com el frau, el robatori d’identitat, la persecució, la pornografia infantil i, de vegades, l’ús compartit d’arxius.

Per què alguns països prohibeixen les VPN??

És bastant difícil respondre aquesta pregunta sense fer especulacions, però, en general, es tracta de dos escenaris:

  1. Les persones utilitzen la tecnologia VPN per iniciar-se en activitats delictives i els governs intenten lluitar contra ells restringint l’accés als serveis VPN.
  2. Els governs, les agències de vigilància i les autoritats temen que la gent pugui accedir gratuïtament a la informació dels llocs web censurats, informació que va en contra de la seva narració. Per tant, prohibeixen l’ús de VPN per frenar els drets i la llibertat en línia.

Països on la VPN és il·legal

Espereu, és il·legal fer servir una VPN en alguns països?”

Malauradament, ho és. No molts països han realitzat accions legals contra l’ús de VPN, però són pocs els que cal destacar.

és vpn il·legal

Abans d’arribar a això, però, heu d’entendre una cosa: alguns països podrien adoptar lleis contra l’ús de la VPN, però això realment no impedeix que les persones d’aquests països utilitzin VPN..

Una gran part del temps, les lleis són bastant vagues i tenen llacunes que els usuaris en línia poden utilitzar al seu avantatge. Per descomptat, en casos extrems, l’ús de VPN és estrictament il·legal i està totalment prohibit.

Xina

La Xina és coneguda per la seva dura posició contra la llibertat d’Internet. El govern va amenaçar amb prohibir les VPN moltes vegades, i fins i tot va obligar Apple a eliminar les aplicacions VPN de la botiga d’aplicacions xinesa. A més, el febrer de 2018, el govern va anunciar que començarà a bloquejar les aplicacions VPN no aprovades al març.

Malgrat això, molts usuaris d’Internet a la Xina encara van aconseguir utilitzar VPNs a la xarxa.

Aleshores, què passa: són VPN legals a la Xina o no?

Bé, la legalitat de VPN a la Xina és una zona molt grisa. A moltes persones els agrada parlar de com utilitzar una VPN a la Xina és completament il·legal, però aquesta no és la veritat. El que el govern xinès considera que és il·legal és establir i executar la seva pròpia VPN privada, que pot ser penalitzada amb fins a 5 anys de presó o algunes multes.

Generalment, també es considera il·legal utilitzar una VPN d’un proveïdor basat en la Xina que no estigui aprovat pel govern i que una empresa del país utilitzi VPN sense obtenir el permís del govern primer..

Tanmateix, si només utilitzeu una VPN que no es troba a la Xina (com CactusVPN), no serà realment il·legal. Per què? Com que les lleis xineses no s’apliquen a empreses externes, no haurien de complir-les.

Per descomptat, cal esmentar que hi ha diferències regionals en les lleis a la Xina. Per exemple, tot i que l’ús d’una VPN a la majoria de països del país podria ser legal, pot ser que fos il·legal fer-ho a Chongqing, on les autoritats locals van decidir castigar les persones que es passen per alt del gran tallafoc de la Xina (ja sigui accedint a xarxes internacionals de manera privada o mitjançant “Canals il·legals”) fins a pagar-los fins a 2.178 dòlars.

En general, si utilitzeu una VPN a la Xina, l’escenari dels pitjors casos generalment vol dir que us pot demanar que elimineu les aplicacions VPN del dispositiu si us deixen atrapar les autoritats o que el vostre hotel us pot deixar fora de la xarxa si us connecteu. a un servidor VPN. Tot i això, encara heu de tenir cura si sabeu que esteu a una regió de la Xina on es pot multar l’ús de VPN.

Rússia

Igual que la Xina, Rússia té un enfocament complicat sobre com podeu utilitzar les VPN. El 2017, el govern va anunciar una nova llei que estava molt descrita com una prohibició dels serveis VPN a Rússia. La realitat era una mica diferent, però, la llei tenia com a objectiu restringir els serveis de proxy (com les VPN) que ajuden els usuaris en línia a accedir a contingut d’Internet prohibit, no a prohibir definitivament l’ús de VPNs.

El govern rus va tenir els seus ulls en un primer moment en els proveïdors de serveis VPN amb base a Rússia, no en els usuaris de VPN. Les autoritats tenien la intenció de “convèncer” que els proveïdors apliquen la llista negra de censura en línia del govern, essencialment bloquejant l’accés a diversos llocs web per als seus usuaris.

Si els proveïdors de VPN amb seu a Rússia es neguen a complir, seran multats fins a 4.850 dòlars. A més, si utilitzeu la vostra pròpia VPN i deixeu que la utilitzin altres persones, també podreu multar fins a 480 dòlars. També podeu pagar multes de fins a 80 dòlars si publiqueu o promocioneu qualsevol informació o enllaços a Internet sobre VPN. Si sou com a funcionari i feu aquesta tasca a la vostra empresa, podeu obtenir una multa fins a 800 dòlars.

Així doncs, si bé no es parla realment de fer temps de presó per fer coses relacionades amb VPN com aquesta, ja que tu o un proveïdor VPN arrisquen multes, és segur tenir en compte totes les accions per sobre d’il·legals a Rússia.

En definitiva, encara podeu utilitzar una VPN a Rússia, ja que no és il·legal fer-ho. Només heu d’anar amb compte amb el que dius sobre les VPN en línia.

Per descomptat, si no podeu accedir als serveis VPN al país perquè els llocs web estan bloquejats i només podeu utilitzar un proveïdor de VPN basat a Rússia que comparteixi les vostres dades amb el govern, aquest tipus de derrotes té com a objectiu l’ús d’una VPN..

Tot i així, segons FlashRouters, la prohibició de VPN no s’ha aplicat realment.

Iran

L’Iran és prou conegut per quant li agrada censurar Internet i també va començar a bloquejar les VPN el 2013. Tot i que l’ús de VPNs és tècnicament il·legal al país, les lleis no semblen aplicar-se. Els usuaris mitjans en línia utilitzen les VPN regularment per evitar la censura del govern i, fins i tot, els polítics iranians fan el mateix.

Hi ha hagut declaracions a Internet que podeu obtenir temps de presó si us pateixen mitjançant una VPN, però no hem pogut trobar fonts creïbles que confirmin que.

Els Emirats Àrabs Units

La censura a Internet és la norma als Emirats Àrabs Units, i l’ús d’una VPN es pot considerar tècnicament il·legal a causa de les lleis del país. Al cap i a la fi, la legislació contra el ciber del crim dels Emirats Àrabs Units estableix clarament el següent:

“S’imposarà un càstig de presó temporal i una multa no inferior a 500.000 AED i no superior a 2.000.000 AED, o qualsevol d’aquestes dues penes a qui utilitzi una adreça fraudulenta de protocol de xarxa informàtica mitjançant una adreça falsa o una tercera. adreça de partit o per qualsevol altre mitjà amb la finalitat de cometre un delicte o impedir-ne el descobriment.

Qualsevol persona que eludeixi l’adreça protocol·lària d’Internet mitjançant una adreça delictiva o una adreça d’altres persones o per qualsevol altre mitjà amb la finalitat de cometre un delicte o d’impedir-ne el descobriment serà castigada amb presó i una pena no inferior a (AED) 150.000) i no superior (500.000 AED) o per qualsevol d’aquests càstigs. “

Per tant, podeu obtenir temps de presó i una multa de fins a mig milió de dòlars si us pateixen mitjançant una VPN. Per descomptat, la llei estableix que l’adreça IP que heu d’utilitzar per ocultar les vostres empremtes digitals ha de ser “fraudulenta” i que heu d’utilitzar una VPN per cometre un “delicte” o evitar la seva descoberta per tal de sancions a aplicar.

A més, si la VPN s’utilitza amb finalitats “legítimes”, utilitzar-la no constitueix delicte.

Veieu quin és el problema? La redacció és molt vaga i fàcil d’interpretar. De manera que, si utilitzeu una VPN pot ser que tècnicament no sigui il·legal als Emirats Àrabs Units, si les autoritats us atrapen fent-ho i decideixen que és il·legal, així ho serà. Tingueu en compte que les trucades de VoIP, l’accés a contingut pronogràfic i els llocs web antigubernamentals constitueixen delictes als Emirats Àrabs Units.

Oman

Des del 2010, l’ús de VPN és il·legal a Oman per a particulars. Si us en queden atrapats, n’existeixen una multa de fins a 1.300 dòlars. Les empreses poden utilitzar VPN, però només si tenen un permís per a això. En cas contrari, seran multats al voltant de 2.600 dòlars. La falta de pagament de la multa pot causar presó.

La TRA (Autoritat de regulació de les telecomunicacions d’Oman) va utilitzar una definició molt àmplia per a les VPN, cosa que significa que les autoritats poden abusar de la llei i perseguir a qui vulgui..

Resum: podeu utilitzar una VPN a Oman com a persona individual si el país no té prohibit el servei de VPN, però és molt arriscat fer-ho. Segons el nostre coneixement, no hi ha hagut casos publicitaris d’usuaris en línia Omani condemnats a presó o amb multes per utilitzar VPNs.

Turquia

Turquia està bloquejant els serveis VPN des del 2016. La prohibició s’ha aplicat principalment per tallar l’accés als llocs web de les xarxes socials i altres canals on la “propaganda” antigubernamental es pot estendre fàcilment.

Malgrat que BTK (l’Autoritat de Telecomunicacions de Turquia) va afirmar haver bloquejat completament l’accés a les VPN el 2018, molts usuaris en línia turcs encara poden utilitzar VPN. Consulteu com el govern veu les VPN, és segur dir que són “il·legals”, però no hem trobat proves que puguin ser penalitzats si us pateixen mitjançant una VPN..

Iraq

El país va començar a prohibir les VPN el 2014. El govern va utilitzar el pretext de lluitar contra els ISIS i la seva manipulació en línia per il·legalitzar les plataformes de xarxes socials, les aplicacions de xat i les VPN. Això afecta a totes les persones de l’Iraq i és força segur dir-se, donat el context, que si es tracta de fer servir una VPN, podreu ser perseguides per les autoritats ja que poden acusar-lo fàcilment de ser “terrorista”.

Turkmenistan

Les VPN no són legals a Turkmenistan ja que el govern no vol que la gent accedeixi a mitjans de comunicació estrangers. Tots els intents d’utilitzar proxies i VPNs estan bloquejats i els usuaris d’Internet que es troben atrapats mitjançant VPN són presumptament intimidats pel Ministeri de Seguretat Nacional..

Bielorússia

La censura en línia és bastant comuna a Bielorússia i el país fins i tot va prohibir Tor el 2015. El govern també va prohibir les VPN, ja que tenia com a objectiu totes les “tecnologies d’Internet anonimitzades”.

En general, l’ús de VPN és il·legal a Bielorússia, però els usuaris en línia del país encara troben maneres d’evitar aquestes restriccions. Suposadament, si us han capturat utilitzant una VPN, podríeu obtenir una multa.

Corea del Nord

Trobar dades precises sobre la llibertat i els drets d’Internet a Corea del Nord és molt difícil a causa de la forta censura del país de gairebé tota la informació. Fins i tot als treballadors i diplomàtics de Corea del Nord se’ls prohibeix accedir a la web des dels telèfons intel·ligents.

És segur dir que l’ús de VPN a Corea del Nord és il·legal, però només per als nord-coreans. Suposadament, si sou turistes, podreu gaudir de l’accés al servei web i VPN. En certa manera, té sentit veure com Corea del Nord fa molts diners per turisme.

Uganda

El govern d’Uganda ha començat a pressionar les telecomunicacions nacionals per bloquejar els serveis de VPN a partir del juliol del 2018. Aparentment, ho estan fent perquè la gent d’Uganda utilitza VPNs per evitar l’impost diari de les xarxes socials que han de pagar per accedir a les plataformes de xarxes socials..

No tots els serveis VPN s’han bloquejat amb èxit i no hi ha penalitzacions reals pel que fa a l’ús de VPN, com a mínim, de moment. Després de tot, el director executiu de la UCC (Uganda Comissió de Comunicacions) va dir el següent:

“És una decisió governamental, no és una decisió de la UCC. La gent hauria de pagar impostos. És una llei, si el govern diu que pagueu un impost, hauríeu de pagar ”.

Així, si bé no hi ha lleis exactes que prohibeixin l’ús i el funcionament dels serveis VPN a Uganda, la manera en què les autoritats tracten aquest tema ens porta a creure que podrien començar a emprendre accions legals contra els usuaris de VPN en el futur..

Egipte

Al 2017, el govern egipci va començar a forçar els ISP nacionals a bloquejar els serveis VPN. Tot i així, moltes persones a Egipte continuen utilitzant serveis VPN per evitar la censura en línia al país.

Quant a si l’ús de VPN és legal o no, és difícil dir-ho, sobretot perquè la legislació sobre els llocs web prohibits és molt vaga. En general, si accediu a contingut en línia prohibit a Egipte, arrisqueu com a mínim un any de presó i una multa. Tot i això, la llei no estableix clarament si l’accés a llocs web prohibits amb una VPN és il·legal. Però, atès que Egipte està bloquejant l’accés a les VPN i que el govern ha fet que la llei sigui intencionadament ambigua al respecte, és segur que les autoritats puguin abusar d’aquella llacuna si volen perseguir els usuaris de VPN..

Cerqueu un servei VPN fiable?

Independentment del lloc on estiguis, si necessites una VPN en la qual pots confiar, CactusVPN té l’esquena; oferim més de 28 servidors d’alta velocitat a tot el món amb un ample de banda il·limitat..

A més, podeu triar connectar-vos al web mitjançant protocols VPN d’alta seguretat (com OpenVPN o SoftEther). A més, el vostre trànsit i dades en línia no estaran vigilats gràcies al nostre xifratge AES de gamma alta.

I no us preocupeu: no guardem cap registre sobre les vostres activitats en línia.

Oferim un servei de DNS intel·ligent que us pot ajudar a desbloquejar més de 300 llocs web amb restriccions geogràfiques de països com els Estats Units, el Regne Unit, Alemanya, Polònia, Canadà, França, Suècia, Suïssa, Austràlia.

Doneu als nostres serveis un Test-Drive de forma gratuïta

Voleu veure si CactusVPN pot satisfer totes les vostres necessitats i assegureu-vos que funciona correctament al vostre final? A continuació, proveu la nostra prova gratuïta les 24 hores: no calen dades de la targeta de crèdit.

Això no és tot, un cop escolliu un pla de subscripció, restareu garantits amb la nostra garantia de devolució de 30 dies si alguna cosa no funciona com anunciada.

És VPN legal a la resta del món?

Les VPN són legals a la majoria de països. Ràpidament cobrirem els països que els usuaris ens han preguntat més. En cas que vulgueu saber com un país aborda la legalitat VPN, no dubteu a enviar-nos missatges al respecte.

és vpn legal

Les VPN són legals als EUA?

Si bé els Estats Units no tenen el millor historial de respecte dels drets d’internet i la privacitat, l’ús d’una VPN és completament legal al país, sempre que no l’utilitzis per incomplir la llei, per descomptat..

Les VPN són legals al Regne Unit?

Sí, usar una VPN al Regne Unit és perfectament legal. Tot i així, tingueu en compte que si escolliu un proveïdor de VPN amb seu al Regne Unit, es veuen obligats a complir les lleis i a compartir les vostres dades amb les autoritats quan ho sol·licitin..

Les VPN són legals a la UE?

Bàsicament, depèn de cada estat membre i del seu enfocament legal a les VPN. No obstant això, el conjunt de la UE ha tingut un llarg termini per protegir els drets en línia (des de la posició més dura del geo-bloqueig fins a la protecció de la privacitat dels usuaris amb GDPR), de manera que és bastant segur suposar que l’ús d’una VPN a la UE és legal. – sempre que no s’utilitzi amb finalitats il·legals, de manera natural.

Les VPN són legals a Austràlia?

Tot i que Austràlia va aprovar lleis que li permeten censurar determinats llocs web, l’ús d’una VPN és legal a Austràlia, sí, fins i tot si voleu utilitzar-la per accedir als llocs web bloquejats (sempre que no parlem de llocs web que continguin contingut altament il·legal).

VPNS són legals al Canadà?

El 2015, David Purdy, de Rogers Communications, va demanar al govern canadenc que tanqués les VPN. Afortunadament, encara no es van emprendre accions, de manera que actualment l’ús d’una VPN és legal al Canadà.

Les VPN són legals al Brasil?

Tot i que els jutges brasilers van ordenar als ISP brasilers bloquejar WhatsApp el 2016 durant 72 hores, l’ús d’una VPN encara és perfectament legal al país.

Les VPN són legals al Japó?

Si bé el Japó és molt estricte en la compartició d’arxius i té penes greus per això, l’ús d’una VPN no es considera delicte al país.

És legal l’ús d’una VPN? La línia de fons

A la majoria de països, l’ús de VPN és completament legal sempre que no utilitzeu aquest tipus de serveis per realitzar activitats il·legals (depenent de les lleis nacionals, que poden variar des d’un frau amb targeta de crèdit fins a compartir fitxers).

Tanmateix, hi ha països on l’ús de VPN és il·legal (Corea del Nord, Oman, Emirats Àrabs Units, Bielorússia, etc.), però on els usuaris en línia encara troben la manera d’utilitzar les VPN per evitar la censura del govern (generalment sota el seu propi risc).

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me