Historial de VPN i el futur de la tecnologia VPN |


Tanmateix, abans de començar a parlar de l’historial de VPN, fem un cop d’ull ràpidament en què consisteix realment una VPN, de manera que hi hagi malentesos o confusions.

Què és VPN?

VPN és la xarxa privada virtual i és un servei que utilitza diferents protocols de tunnelatge per xifrar les connexions en línia i amaga adreces IP dels usuaris per permetre a les persones de passar els geo-blocs i gaudir d’una navegació segura. Si voleu saber més sobre les VPN, no dubteu a llegir el nostre guia en profunditat.

La història de la tecnologia i els serveis VPN

Quan es va inventar la VPN i qui va inventar la tecnologia VPN?

L’historial de VPN comença el 1996, quan un empleat de Microsoft (la majoria de fonts diuen que Gurdeep Singh-Pall) va començar a desenvolupar el protocol de tunelament Peer to Peer (PPTP). L’any 1999 es va publicar l’especificació. Amb el pas del temps, les VPN i el concepte d’aquesta tecnologia han canviat dràsticament.

Grans corporacions: el punt de partida de la història de VPN

La tecnologia VPN ha estat desenvolupada originalment només per grans empreses i organitzacions per assolir els seus propis objectius, i no estava destinada a usuaris en línia mitjans. Les empreses necessitaven un mètode segur i privat per fer possible la comunicació i el compartiment de fitxers entre diferents oficines i permetre als empleats accedir a fitxers importants de forma remota sense que hi hagi cap risc que els usuaris no autoritzats robin dades sensibles..

Bé, és aquí on van entrar en joc les VPN. Proporcionaven als empleats accés a una xarxa empresarial privada, permetent-los veure dades de l’empresa de qualsevol part del món com si estiguessin a l’oficina..

Amb el pas del temps, els estàndards de xifratge més potents van començar a implementar-se per protegir més les comunicacions empresarials.

Xarxes privades virtuals per a tots els usuaris d’Internet: el següent pas

Les VPN no han estat durant molt de temps les eines comercials exclusives. La gent no va trigar gaire a adonar-se que fins i tot el vostre usuari mitjà en línia podria beneficiar-se del que ofereix una VPN. Molt aviat, tercers proveïdors de VPN (com CactusVPN) van aparèixer al mercat per proporcionar aquesta tecnologia als consumidors.

L’evolució d’Internet va provocar un nou desenvolupament sorprenent, però també va exposar als usuaris en línia a la censura d’Internet, a les amenaces de pirates informàtics, a la mineria de dades i a la publicació de correu brossa amb anuncis. Tot això va ajudar al jove mercat de VPN a créixer a mesura que cada cop més persones es van adonar que utilitzaven VPN va ser una de les úniques coses que van poder fer per protegir la seva privadesa a Internet.

Per què els proveïdors de serveis VPN són tan populars

  • Els escàndols de privadesa, com ara les filtracions de Wikileaks i Edward Snowden, van començar a fer que la gent sigui cada cop més conscient dels seus propis drets de privadesa en línia i de la manera en què les agències governamentals, els proveïdors d’interès i les corporacions abusen d’ells..
  • Plataformes com Netflix, BBC iPlayer, NOW TV i Hulu van néixer, oferint als usuaris en línia accés a tones de contingut de vídeo a demanda, però també geo-restringint-lo alhora perquè no tothom en pugui gaudir. La gent de tot el món va començar a utilitzar serveis VPN per desbloquejar i accedir a plataformes de contingut com aquesta.
  • Alguns països i regions com Rússia, la Xina i l’Orient Mitjà tenen polítiques estrictes d’ús d’Internet i, per tant, censuren molt contingut en línia. Els serveis VPN han estat ajudant els usuaris en línia en aquests països i regions a evitar restriccions injustes durant els últims anys.
  • Els atacs cibercriminals i les vulnerabilitats WiFi han fet que els usuaris d’Internet siguin més conscients del risc que tenen les seves dades personals quan accedeixen al web en xarxes no segures i no adopten mesures de seguretat addicionals..

Necessiteu una VPN fiable? CactusVPN t’ha cobert!

El nostre servei VPN és més que capaç de protegir la vostra identitat en línia. Utilitzem el xifratge AES líder a la indústria per protegir totes les vostres dades i trànsit a Internet per mantenir la vostra experiència de navegació de la manera que ha de ser – segura i privada.

A més, els nostres servidors d’alta velocitat utilitzen tecnologia IP compartida, el que significa que no hi ha cap possibilitat que les adreces IP dels nostres servidors es puguin localitzar enrere..

I no us preocupeu: no registrem cap de les vostres dades. Tenim una política estricta sense registres establerta. Oh, CactusVPN també ve equipat amb un Killswitch per assegurar-se que la vostra identitat en línia no s’exposi mai, ni tan sols quan tingueu problemes de connectivitat..

Aplicació CactusVPN

Encara no estàs convençut? Cap problema: oferim una prova gratuïta les 24 hores, de manera que podeu comprovar si el nostre servei de VPN pot satisfer totes les vostres necessitats abans de triar una subscripció. I fins i tot després de triar un pla, continuareu quedant cobert per la nostra garantia de devolució de 30 dies.

El futur dels serveis VPN

Les VPN es faran cada cop més habituals en els propers anys. Segons els nostres càlculs, seria completament possible veure tots els usuaris en línia que utilitzessin una VPN sempre que naveguessin per la web en el futur, sí, fins i tot els usuaris de països menys desenvolupats (donat que una VPN pot costar avui dia entre 5 i 10 dòlars). per mes).

El futur de la VPN

I no només especulem. Segons la investigació, el nombre d’usuaris VPN ha crescut significativament en els darrers 2 anys. De fet, hi ha hagut un creixement del 165% entre el 2016 i el 2018. Encara són més interessants els països menys desenvolupats que actualment són els principals mercats de VPN en comparació amb països del primer món com els EUA, Austràlia, el Regne Unit o Alemanya..

Les mateixes dades mostren que al voltant d’un 5% dels usuaris d’Internet utilitzen una VPN cada dia. El nombre total d’usuaris en línia ara mateix és d’aproximadament 3.58 mil milions, de manera que significa que uns 1.79 mil milions de persones utilitzen una VPN diàriament.

És segur que el nombre continuï creixent en el futur, ja que cada vegada més persones descobreixin de quina utilitat són realment les VPN i quines amenaces enormes són la censura del govern i les infraccions de dades..

Pel que fa al futur de la tecnologia VPN pròpia, els experts de la indústria esperen nous desenvolupaments com:

  • Projectes de codi obert
  • Obfusió del protocol
  • Autenticació tokenitzada anònima
  • Un focus en el control d’accés a la xarxa
  • Autenticació multi-factor
  • Automatització completa de client VPN

Com veus el futur de les VPN?

Tot i que la nostra investigació va aconseguir mostrar-nos una visió del que pot tenir el futur a la nostra disposició a les VPN, també estem interessats en saber quines són les vostres opinions sobre aquest tema. Per tant, no dubteu en deixar-nos -i la resta de lectors- saber com creieu que canviaran les VPN en un futur proper o llunyà.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me