Què és el programari de client VPN (Com funciona un client VPN) |


I fins i tot si no feu servir VPN i només voleu conèixer-ne, aquest és un bon punt de partida com qualsevol. Fins i tot llençarem una definició ràpida de VPN abans que també comencem.

Què és VPN?

Una VPN (xarxa privada virtual) és un servei que podeu utilitzar per ocultar geo-blocs i censura del govern amagant la vostra adreça IP real a Internet. A més, una VPN pot xifrar les dades i el trànsit d’Internet per mantenir-la sense vigilància i protecció dels pirates informàtics.

Què és el programari client VPN?

Un client VPN és el software de xarxa privada virtual instal·lat al dispositiu per establir una connexió entre ell i el servidor VPN i oferir accés als serveis VPN.

La majoria de plataformes populars com Windows, macOS, iOS i Android disposen de programari de client VPN preinstal·lat, però també podeu instal·lar clients de tercers per gaudir d’una interfície d’usuari millor i de més funcions..

Tipus de clients VPN

Generalment, hi ha dos tipus de clients VPN:

Clients VPN natius o integrats

Es tracta de clients VPN preinstal·lats o preconfigurats disponibles en alguns sistemes operatius com Windows, macOS, iOS, Android i Linux, com ara Ubuntu.

Clients VPN de tercers

Es podrien dividir en dues categories:

 1. Clients VPN desenvolupats per desenvolupadors de protocols VPN. Alguns exemples inclouen clients OpenVPN i SoftEther.
 2. Els clients VPN desenvolupats per proveïdors de serveis VPN Les aplicacions VPN desenvolupades per proveïdors VPN ofereixen funcions addicionals que els clients de VPN bàsics desenvolupats pels desenvolupadors de protocols no solen oferir, com les aplicacions. Killer, un Killswitch, la capacitat d’agrupar servidors per país, triar entre protocols VPN, connectar-se automàticament a l’inici i molt més.

Per què necessita programari de client VPN?

És bastant simple: per establir una connexió VPN a un servidor VPN i també per garantir que el túnel VPN xifrat està configurat entre tu i el servidor, el dispositiu necessita un client VPN ja que és el responsable de gestionar tot això..

Com funcionen els clients VPN?

Abans que un client i un servidor VPN es puguin comunicar fins i tot, es autentiquen entre paquets de dades. Aquest procés d’autenticació mútua és crucial perquè assegura que el client es comunica amb el servidor adequat i viceversa.

Després, el programari VPN xifra les dades abans d’enviar-les al servidor VPN. Una vegada que el servidor rep la informació, la desxifra i reenvia el trànsit al web. Quan el servidor VPN rep les dades d’Internet que vau sol·licitar (accés per exemple al lloc web, per exemple), el xifra i el torna a enviar al client VPN del vostre dispositiu, que després procedeix a desxifrar la informació per a vosaltres..

Gràcies al procés de xifratge, el vostre ISP (o qualsevol agència de vigilància governamental o pirates informàtics, per aquest motiu) no pot mantenir fitxes de les vostres sol·licituds de connexió i del trànsit en línia per veure què feu al web. Només el client VPN i el servidor VPN poden xifrar i xifrar les dades.

En quines plataformes funcionen els clients VPN?

Tant els clients VPN integrats com els de tercers estan disponibles en els sistemes operatius i dispositius més populars. Com a regla general, el programari client VPN funciona en:

 • Windows (inclòs Windows XP)
 • macOS X (és possible que els clients de tercers no funcionin en la versió anterior)
 • Linux (algunes distribucions només poden manejar configuracions de VPN manuals)
 • iOS
 • Android
 • eReaders (com el Kindle Fire)
 • Amazon Fire TV (i probablement altres dispositius que facin funcionar el sistema operatiu Fire)

Tot i això, no tots els sistemes operatius i dispositius tenen suport natiu per a clients VPN. Per exemple, els televisors intel·ligents que no utilitzin un sistema operatiu Android o Fire OS no poden tenir instal·lades aplicacions VPN. El mateix passa amb les consoles de jocs com Xbox o PlayStation o els telèfons mòbils com BlackBerry que exploten BlackBerry 10 OS.

En aquestes situacions, encara es poden establir connexions VPN manuals en alguns dispositius aprofitant el suport del protocol VPN i utilitzant fitxers de configuració que ofereixen proveïdors VPN.

Tot i això, si no és possible, l’única opció és compartir la connexió web d’ordinador o portàtil amb el dispositiu en qüestió (cosa que pot resultar força inconvenient) o configurar una VPN al router..

L’opció d’enrutador sol ser la millor ja que, si ho fas, qualsevol dispositiu que accedeixi a la xarxa a través del teu encaminador utilitzarà una connexió VPN, sí, fins i tot dispositius IoT com termòstats intel·ligents o panys intel·ligents.

Com dir a un client VPN de tercers és fiable

En general, aquí teniu les coses que heu de vigilar quan es revisin els proveïdors VPN i els seus clients:

 • El client VPN ha de ser compatible entre diverses plataformes, ja que haureu de poder utilitzar el servei VPN tant dins com fora de casa.
 • El client no hauria de registrar cap de les vostres dades ni, com a mínim, només hauria de registrar dades relacionades amb la connexió diverses que no us puguin fer el seguiment i que només s’utilitzen per a la resolució de problemes..
 • El client VPN no ha de filtrar cap de les vostres dades al web. Si voleu veure com podeu provar una connexió VPN per assegurar-vos que està segura, aquí us oferim un guia útil.
 • El client us hauria de permetre triar quin protocol VPN voleu utilitzar quan us connecteu al servidor VPN, tret que el dispositiu / sistema operatiu que utilitzeu només admet un tipus de protocol VPN, per descomptat..

Necessiteu una VPN amb un gran client?

Et tenim cobert: hem treballat dia i nit per assegurar-nos que els nostres clients VPN són extremadament fàcils d’utilitzar, intuïtiu i sense problemes generals..

A més, ens hem assegurat que funcionen a les plataformes més populars del mercat:

 • Windows
 • macOS
 • iOS
 • Android
 • Android TV
 • Amazon Fire TV & Stick de TV de foc

Les nostres aplicacions VPN estan equipades amb funcions

Podeu triar entre 6 protocols VPN quan voleu connectar-vos a un dels nostres més de 28 servidors d’alta velocitat i també podeu tenir la connexió automàtica del client en iniciar-la..

Client CactusVPN

A més d’això, vam equipar el nostre client VPN amb protecció DNS Leak, una aplicació. Assassí i Killswitch: tot el que necessiteu per assegurar-vos que la vostra privadesa no s’exposi mai a Internet, independentment de les circumstàncies. Sense oblidar-nos de tot el vostre trànsit web i les dades estan garantides pel nostre potent xifratge AES.

Ah, i no us preocupeu pel fet que el nostre client registri cap informació sensible. Exigim una política estricta sense registres a la nostra empresa.

Gaudeix d’accés sense restriccions a tones de contingut

El nostre client té un servei DNS intel·ligent integrat al costat del servei VPN. Si voleu gaudir de més contingut, sempre podeu utilitzar Smart DNS per desbloquejar més de 300 llocs web de països com el Regne Unit, Estats Units, Canadà, Austràlia, Polònia, Suïssa, França, Alemanya, Suècia.

Proveu a CactusVPN de forma gratuïta!

No heu d’aconseguir cap compromís de seguida: podeu provar el nostre servei VPN de forma gratuïta durant 24 hores primer per comprovar si compleix totes les vostres necessitats. Voleu gaudir de totes les nostres funcions i no ens heu de proporcionar cap tipus de dades sobre la targeta de crèdit.

I no tot això. Un cop us convertiu en un usuari de CactusVPN, la garantia de devolució de 30 dies restarà garantida si alguna cosa no funciona com anunciada.

Linia inferior

Aleshores, què és el programari client VPN? En poques paraules, és un programari integrat o de tercers que instal·leu o configureu al vostre dispositiu / sistema operatiu. L’utilitzeu per connectar-vos a un servidor VPN i establir una connexió xifrada mitjançant diversos protocols VPN.

Quan busqueu un proveïdor de VPN amb un client digne, assegureu-vos que l’aplicació sigui compatible entre diverses plataformes, fàcil d’utilitzar i que tingui diverses funcions (com Killswitch o Apps. Killer) que protegeixen la vostra privadesa en línia.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me