Què és IPSec i com funciona? |


Què és IPSec?

IPSec (Internet Protocol Security) està format per diversos protocols de seguretat i dissenyats per tal que els paquets de dades enviats a través d’una xarxa IP siguin visibles i inaccessibles per tercers. IPSec proporciona alts nivells de seguretat per al protocol d’Internet. El xifrat s’utilitza per assegurar la confidencialitat i per a l’autenticació.

Per què és popular IPSec?

Gràcies al seu enfocament de dos punts, IPSec és una de les formes més segures de xifrar les dades. També té el principal avantatge d’operar a nivell de xarxa, mentre que sistemes com SSL funcionen a nivell d’aplicació. Els sistemes de seguretat SSL requereixen modificació a aplicacions individuals, però IPSec només requereix una modificació al sistema operatiu.

Com funciona IPSec?

La majoria dels altres protocols de seguretat funcionen a la capa d’aplicació de comunicació de xarxa. Un avantatge important d’IPsec és que, com que funciona a nivell de xarxa en lloc d’aplicacions, és capaç de xifrar un paquet IP sencer. Això ho fa amb dos mecanismes:

Capçalera d’autenticació (AH) – això col·loca una signatura digital a cada paquet, protegint la vostra xarxa i dades de les interferències de qualsevol tercer. Un AH significa que el contingut d’un paquet de dades no es pot modificar sense detecció, i també permet la verificació d’identitat entre els dos extrems d’una connexió.

Encapsulant la càrrega útil de seguretat (ESP) – mentre que l’AH impedeix la manipulació d’un paquet, l’ESP garanteix que la informació del paquet està encriptada i que no es pot llegir. Una capçalera, tràiler i bloc d’autenticació ESP s’utilitzen per xifrar la càrrega útil completa d’un paquet.

Detalls tècnics

  • Compatible amb Windows 7+, Windows Server 2008, encaminadors Cisco, macOS i dispositius iOS.
  • Admet versions compatibles per a Linux i altres sistemes operatius.
  • El protocol principal és Internet Key Exchange (IKE)
  • Utilitza Internet Security Association i Key Management Protocol (ISAKMP), tal com es defineix a IETF RFC 2408 per implementar la negociació del servei VPN

Com funciona IPSec al costat dels protocols VPN?

IPSec s’utilitza conjuntament amb altres protocols VPN per proporcionar un servei ràpid i segur. Hi ha dues opcions principals:

L2TP / IPSec

L2TP (Protocol de tunelament de capa 2) és un protocol de tunelització programat a la majoria de sistemes operatius i dispositius preparats per VPN. Per si sol, no proporciona cap xifrat. Tanmateix, combinada amb IPSec, es converteix en l’eina ideal per a una VPN. L2TP / IPSec ofereix altes velocitats i nivells de seguretat extremadament alts per als paquets de dades. Generalment fa ús de xifradors AES per a xifratge.

IKEv2 / IPSec

IKEv2 (Internet Key Exchange Version 2) va ser un desenvolupament conjunt de Microsoft i Cisco, i és nativament suportat per Windows 7+, iOS i Blackberry. També s’han desenvolupat versions de codi obert per a Linux. Igual que L2TP, és un protocol de túnel que és eficaç per a utilitzar-lo com a VPN quan es combina amb IPSec. Els seus principals punts de venda són la resposta i la flexibilitat: IKEv2 es torna a connectar automàticament després de breu pèrdua de senyal i, gràcies al protocol MOBIKE, pot gestionar fàcilment els canvis a la xarxa.

Quins són els avantatges i els inconvenients de IPSec?

Com tots els sistemes de seguretat, IPSec té els seus propis avantatges i contres. Aquí hi ha alguns:

Avantatges

  • Com que IPSec funciona a la capa de xarxa, només s’han de fer canvis al sistema operatiu en lloc d’aplicacions individuals.
  • IPSec és completament invisible en el seu funcionament, el que la converteix en l’opció ideal per a VPNs.
  • L’ús d’AH i ESP garanteix el màxim nivell possible de seguretat i privacitat.

Desavantatges

  • IPSec és més complicat que protocols de seguretat alternatius i més difícil de configurar.
  • Per IPSec calen claus públiques segures. Si la vostra clau està compromesa o si teniu una mala gestió de claus, podeu tenir problemes.
  • Per a la transmissió de paquets de mida petita, IPSec pot ser una manera ineficient de xifrar les dades.

Necessiteu una VPN fiable? CactusVPN t’ha cobert!

El nostre servei VPN és més que capaç de protegir la vostra identitat en línia. Utilitzem el xifratge AES líder a la indústria per assegurar totes les vostres dades i trànsit a Internet per mantenir la vostra experiència de navegació de la manera que ha de ser – segura i privada.

A més, els nostres servidors d’alta velocitat utilitzen tecnologia IP compartida, el que significa que no hi ha cap possibilitat que les adreces IP dels nostres servidors es puguin localitzar enrere..

I no us preocupeu: no registrem cap de les vostres dades. Tenim una política estricta sense registres establerta. Oh, CactusVPN també ve equipat amb un Killswitch per assegurar-se que la vostra identitat en línia no s’exposi mai, ni tan sols quan tingueu problemes de connectivitat..

Aplicació CactusVPN

Encara no estàs convençut? Cap problema: oferim una prova gratuïta les 24 hores, de manera que podeu comprovar si el nostre servei de VPN pot satisfer totes les vostres necessitats abans de triar una subscripció. I fins i tot després de triar un pla, continuareu quedant cobert per la nostra garantia de devolució de 30 dies.

Linia inferior

Malgrat la seva complexitat, IPSec s’està convertint ràpidament en el protocol d’elecció per a les VPN. En incorporar diverses funcions de seguretat i encriptació juntes, és capaç de garantir el màxim nivell de privacitat. Amb el pas del temps, IPSec es veu cada vegada més segur de convertir-se en l’estàndard del sector de seguretat VPN.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me