Què és la navegació anònima (com estar en línia anònim) |


La bona notícia és que es pot aconseguir alguna cosa així, però abans de començar a parlar de com anònim en línia, hem de deixar clara una cosa: realment no hi ha res com ara l’anonimat 100% en línia. Definitivament, podeu adoptar precaucions per protegir la vostra privadesa i reduir significativament el risc de filtrar o exposar les vostres dades personals, però cap enfocament no és completament insensible, ja que la Internet és àmplia, versàtil i propensa al risc.

Així doncs, quan utilitzem termes com “navegació anònima” o “navegació anònima”, aquest és el tipus de cosa a què ens referirem.

Contents

Per què és important la navegació anònima?

Creieu o no, és cada vegada més difícil gaudir de qualsevol tipus de privadesa a Internet. El que feu en línia no es queda simplement entre vosaltres i el vostre dispositiu. Però per obtenir un detall més específic, aquí hi ha algunes raons per les quals necessiteu una navegació privada:

1. Manté la vigilància del govern a Badia

Els governs saben quina és la font d’informació valuosa d’internet i la tracten en conseqüència: tractant d’adoptar-se de tot el que poden, per descomptat..

I, tot i que podríeu pensar que la vigilància governamental només passa als Estats Units, la realitat no queda gaire lluny. Si bé els Estats Units tenen desenes de projectes de vigilància massiva, no és l’únic país a fer-ho.

Tingueu en compte que la majoria dels governs requereixen els proveïdors interns nacionals per posar a disposició de les autoritats les dades dels usuaris i emmagatzemar-les fins a un cert nombre d’anys..

La navegació anònima ajudaria a fer-ho més difícil per a les agències governamentals mantenir les pestanyes sobre el que feu en línia i supervisar el trànsit en línia. Tot i així, val la pena assenyalar que no us protegirà al 100% de la vigilància. Sempre que esteu a Internet, això no és possible.

2. Protegeix el seu dret a la veu

Si bé gairebé tots els països del món atorguen als seus ciutadans el dret a la llibertat d’expressió, cada cop comença a semblar un dret teòric. En realitat, és bastant fàcil deixar-vos fora la vostra veu lliure, ja sigui una plataforma en línia que us censuri o la gent que us acusa a Internet per informar-vos..

De vegades, fins i tot el sistema jurídic no té l’esquena. En països com l’Aràbia Saudita, per exemple, on l’autocensura és la norma. En cas contrari, corre el risc de patir greus problemes legals: des de ser llançat a la presó fins a ser reclòs en públic.

Com puc fer-me anònim a Internet?

Bé, el que és bo de la navegació anònima és que pot donar-vos veu a Internet, fins i tot si no en teniu. Com que la gent no sabrà qui ets, podreu parlar de la vostra llibertat, ja sigui que debatreu sobre qüestions socials, polítiques o econòmiques (només per citar-ne algunes)..

3. Evita que els motors de cerca siguin massa “amables”

No es nega que els motors de cerca han fet que Internet sigui molt més fàcil d’utilitzar i còmode, però coneixeu el cost? Els resultats completats automàticament que obteniu quan escriviu una lletra o una paraula que semblen sensiblement familiars no són només una característica agradable, sinó que són algorismes complexos que usen informació personal per obtenir resultats més personalitzats..

Quin tipus d’informació, pregunta? Doncs bé, motors de cerca com Google, Yahoo! I Bing recullen el següent:

 • Els llocs web als quals cerqueu i accediu
 • La vostra geo-ubicació
 • La vostra edat i sexe
 • Historial de navegació de qualsevol aplicació / lloc web de tercers que es basa en els serveis d’un motor de cerca
 • Qualsevol ordre de veu que emeti a un assistent de veu que és propietat d’ells (com Google Assistant)
 • Contingut de correu electrònic (en el cas dels motors de cerca que ofereixen serveis de correu electrònic)
 • Informació del dispositiu
 • Com es veu (alguns motors de cerca utilitzen el reconeixement facial a les seves fotos)
 • Les vostres creences religioses i polítiques
 • Quina salut estàs
 • Arreu on heu estat
 • Qui són els teus amics

I això només rascen la superfície.

A més, totes les dades s’integren juntament amb altres dades que es recopilen a través dels serveis propis dels motors de cerca (com YouTube, propietat de Google).

Si bé la navegació anònima no et pot protegir contra qualsevol incompliment de la privadesa que esmentem anteriorment, pot ajudar-te a protegir millor les teves dades personals per gaudir de més privadesa i poder utilitzar motors de cerca sense que aquest “espèrit tot ho sé”..

4. Manté les dades sensibles fora de les mans dels anunciants

Com els motors de cerca, els anunciants en saben una mica massa. Com, pregunta? Bé, podeu agrair els motors de cerca i plataformes de xarxes socials per això (juntament amb altres llocs web més petits). Comparteixen les vostres dades amb anunciants de tercers per obtenir un benefici.

I no, no és un gran secret o il·legal, sinó que es menciona molt a les Condicions del servei del motor de cerca o al lloc web de xarxes socials. Hola, normalment són plataformes de lliure ús, per la qual cosa no és una sorpresa enorme.

Però no són els únics culpables. Els proveïdors ISP de vegades poden vendre dades d’usuari a anunciants de tercers. Afortunadament, això no passa a tots els països. Ara per ara, només els Estats Units han de fer front (tot i això, no hi ha cap garantia que les ofertes d’anunciants ISP i tan ombrívols no es facin a altres països).

Què significa tot això per a vostè? A més de vendre la vostra privadesa amb fins de lucre, significa que començareu a veure anuncis cada vegada més personalitzats al web. Per exemple, si us agrada una pàgina de Facebook sobre estufes, no us sorprendrà si començareu a veure anuncis de cuina a Facebook, Google i altres llocs web..

Per a algunes persones, això pot ser convenient. Per a la majoria de nosaltres, és simplement esgarrifós i intrusiu.

Afortunadament, la navegació privada us pot ajudar limitant la quantitat d’informació que els anunciants us presenten. A més, és una bona idea consultar la configuració de privadesa a la majoria de plataformes i motors de cerca que feu servir per desactivar anuncis personalitzats (o qualsevol cosa relacionada amb anuncis, realment).

5. Evita l’acceleració de l’ample de banda ISP

Els ISP poden reduir la velocitat de la connexió si consideren que utilitzeu “massa dades” per fer alguna cosa en línia, ja sigui en streaming, trucades VoIP o jocs. Suposadament ho fan per millorar els seus serveis (que és creïble), però també ho estan fent per convèncer usuaris com tu per pagar un pla de dades més gran o més car o obtenir una subscripció més cara.

Els ISP poden fer-ho perquè poden supervisar tot allò que feu a Internet. La bona notícia és que podeu combatre navegant per la web de forma anònima per assegurar-vos que el vostre ISP no pot mantenir fitxes en els llocs web als quals accedeix ni en quins fitxers descarregueu.

6. Manté les vostres dades segures en xarxes no garantides

Utilitzar WiFi que no requereixi cap contrasenya durant el moviment és extremadament convenient, però també és molt perillós. A causa de la falta de xifratge, qualsevol persona pot escoltar les vostres connexions i adormir-vos en les vostres activitats i dades personals en línia (com ara números de targeta de crèdit i credencials d’inici de sessió).

Tot i que podríeu evitar-ho només utilitzant una xarxa protegida amb contrasenya, però la lamentable veritat és que tampoc no tindreu seguretat. Per què? A causa de la vulnerabilitat de KRACK que pot comprometre les xarxes segures amb WPA2.

La millor opció és només assegurar-vos que gaudiu d’un cert grau d’anonimat quan us connecteu a una xarxa WiFi, segura o no segura. D’aquesta manera, encara que algú controlés la seva connexió, no podrà aprendre res valuós ni robar informació sensible.

7. Permet accedir a contingut restringit

Si bé Internet ofereix una àmplia gamma de contingut, en realitat no es pot gaudir de tot. Moltes vegades, es produiran restriccions geogràfiques que impedeixin fer-ho. En definitiva, són un mètode per bloquejar l’accés al contingut en funció de la vostra ubicació geogràfica. Els proveïdors de contingut els solen utilitzar per motius legals, de xarxa i de drets d’autor.

Netflix és un exemple molt bo. Tot i que el servei està disponible majoritàriament a tot el món, la biblioteca de contingut dels EUA no pot accedir als usuaris en línia fora dels Estats Units. El lloc web comprova la vostra adreça IP quan us connecteu a ella i us redirigeix ​​a la biblioteca “adequada”.

com veure netflix d’altres països

Les restriccions geogràfiques no són només la vostra preocupació: el contingut en línia es pot restringir mitjançant l’ús de tallafocs. Això sol passar quan un govern vol bloquejar determinats llocs web (com la Xina bloqueja Google, Facebook i Blogspot), o quan un lloc de treball / institució d’aprenentatge vol assegurar-se que els seus empleats / estudiants no es “descabellin” tot navegant en contingut en línia (com a YouTube o Twitter).

En ambdues situacions, la navegació anònima us permetria obviar les restriccions de tallafoc sense que ningú sàpiga la majoria del temps.

8. Fa que el torrent sigui segur

Depenent del país on viviu, la descàrrega de torrents pot ser una cosa sense problemes que feu a Internet o pot ser una activitat il·legal que us pot portar a rebre avisos DMCA i rebre multes de dòlars (si no més), i fins i tot potencialment aterrar a judici o presó.

Tot i que deixem l’aspecte legal de banda, el torrenting encara no és molt segur, ja que tots els que descarreguen / pengeu el mateix torrent, ja que pràcticament poden veure la vostra adreça IP real, és a dir, queden les dades privades associades a la vostra IP. de desconeguts.

Afortunadament, la navegació anònima us ajuda a superar aquest obstacle per assegurar-vos que ningú coneix la vostra identitat, tant per protegir-vos dels possibles pirates informàtics com dels trolls de drets d’autor i de tenir problemes amb la llei..

Com a clara exempció de responsabilitat: no avalem la violació intencionada dels drets d’autor o la pirateria en línia il·legal, però entenem que algunes persones només poden accedir a fitxers d’entreteniment, treball o escola mitjançant P2P.

Com estar en línia anònim – Els fonaments bàsics

En aquesta secció, abordarem les maneres més fàcils i comunes de mantenir el vostre anonimat quan esteu a Internet. Això no vol dir que no són eficients, és clar.

1. Utilitzeu una VPN (xarxa privada virtual)

Una VPN és un servei que podeu utilitzar per navegar per internet de forma anònima emmascarant la vostra adreça IP real i xifrant el trànsit en línia per assegurar-vos que ningú no la pot supervisar. A causa del fàcil que és utilitzar una VPN, és un dels mètodes més populars de navegació anònima.

Avantatges

 • El xifrat d’una VPN pot evitar que els ciberdelinqüents, les agències de vigilància governamentals i els proveïdors d’interès mantenguin fitxes sobre el que feu en línia i us robin dades sensibles. Bàsicament, si intenten controlar el trànsit, veuran una mica de mira, fins i tot en xarxes no segures.
 • Les VPN us faciliten l’accés a contingut sense restriccions en mascant la vostra adreça IP i, en conseqüència, la vostra geo-ubicació. Ni les restriccions geogràfiques ni els tallafocs no podran impedir-se.
 • Les VPN generalment depenen de la tecnologia IP compartida (diverses persones que utilitzen la mateixa IP per connectar-se a la web) per protegir l’anonimat de l’usuari, assegurant essencialment que ningú pugui rastrejar la connexió amb un usuari..
 • Una VPN normalment és molt fàcil de configurar perquè hi ha molts proveïdors de tercers que ofereixen clients VPN que treballen a diverses plataformes..

Desavantatges

 • El xifratge d’una VPN i la distància entre vostè i el servidor de vegades poden interferir amb la velocitat de connexió, el que significa que potser experimenteu velocitats més lentes, tot i que això no passa tot el temps.
 • Els clients VPN no funcionen en dispositius que no tinguin suport VPN natiu, com les consoles de joc, per exemple.
 • Els serveis VPN adequats no són gratuïts, tot i que els costos solen ser bastant baixos. Tot i que podeu utilitzar VPNs gratuïtes, els inconvenients no valen la pena ja que només posen en perill la vostra privadesa en lloc de protegir-la.

Necessiteu una VPN fiable?

Si voleu gaudir de la navegació anònima amb una VPN, CactusVPN us ha retornat. Oferim un servei VPN assequible que utilitza xifratge AES de gamma alta per assegurar les vostres dades privades i el trànsit en línia sempre que sigueu a Internet. A més, tenim una política estricta sense registres, és a dir, no emmagatzemarem cap informació sensible sobre els nostres usuaris.

Els nostres més de 28 servidors d’alta velocitat utilitzen totes les tecnologies IP compartides i disposen d’un ample de banda il·limitat. A més, les nostres aplicacions VPN són molt fàcils d’utilitzar.

A més, si esteu interessats en accedir a contingut geobloquejat, sens dubte us agradarà que la nostra VPN pugui incloure un servei de DNS intel·ligent que us pugui ajudar a desbloquejar més de 300 llocs web geo-restringits de tot el món..

Per últim, heu de saber que podeu fer el test del nostre servei VPN de forma gratuïta durant 24 hores si voleu veure el seu funcionament abans de triar una subscripció. Això no és tot: un cop us convertiu en un usuari de CactusVPN, podreu seguir cobrant la nostra garantia de devolució de 30 dies en cas que alguna cosa vagi malament (és poc probable que passi).

2. Utilitzeu un servidor intermediari

Un proxy és un servidor que actua com a intermediari entre una petita xarxa local i Internet. Molts usuaris en línia es basen en proxies per ocultar les seves adreces IP i accedir a contingut geoblocat. La majoria de serveis de proxy solen ser gratuïts, però també hi ha representants de pagament.

Avantatges

 • L’ús d’un servidor intermediari per accedir a llocs web pot ser bastant ràpid a causa de la capacitat de caché del servei (emmagatzemar els usuaris que visiten llocs web per després, bàsicament), cosa que significa que probablement tindreu temps de càrrega reduïts.
 • Els proxies són fàcils d’utilitzar i amaguen les adreces IP dels usuaris per ajudar-los a navegar per la web de forma anònima.
 • Segons les preferències de l’administrador proxy, es pot configurar un servidor intermediari per filtrar automàticament els llocs web maliciosos.

Desavantatges

 • Malgrat la funció de memòria cau, si el servidor proxy està sobrecobert, és possible que tingueu una velocitat més lenta. Això sol passar amb representants gratuïts molt.
 • La majoria dels representants només amaguen la vostra IP: no utilitzen xifratge per assegurar el trànsit a Internet, és a dir, que no es pot confiar en ells per protegir la vostra privadesa, tant si utilitzeu una xarxa sense seguretat. Tot i que alguns proxies poden utilitzar el xifratge SSL, no és el més segur que hi ha fora, per no dir que l’NSA pot suposar interceptar-lo i trencar-lo.
 • La falta de xifratge a part, els representants no poden realitzar un anonimat complet només perquè el propietari del servidor intermediari sempre sabrà quina és la vostra adreça IP real si feu servir connexions HTTP..

3. Utilitzeu Tor (The Onion Router)

Tor és essencialment una xarxa d’anonimats que permet als usuaris accedir al web d’una manera més privada. Funciona passant dades entre diversos relés (també anomenats “encaminadors” o “nodes”) com un mitjà per ocultar el trànsit i la ubicació en línia d’un usuari..

Avantatges

 • Els llocs web als quals accedeixi amb Tor no poden fer el seguiment de la vostra adreça IP. Al mateix temps, cap lloc web que visiteu no es pot remuntar a la vostra adreça IP.
 • És molt difícil que les agències governamentals tanquin Tor completament perquè és una xarxa distribuïda per nombrosos països.
 • Tor és bastant simple de configurar i funciona en diverses plataformes. També és gratuït d’utilitzar.
 • Atès que el trànsit en línia s’envia a diversos relleus (els operadors dels quals desconeixen l’origen del trànsit), els paquets web no es poden associar a un usuari en línia específic.

Desavantatges

 • Tot i que el nombre de relleus de Tor sembla força elevat (més de 7.000), no és suficient per estar al dia del nombre d’usuaris. Per tant, l’ús de Tor significa haver de tractar sovint amb connexions més lentes.
 • És possible que un ISP bloquegi un relé Tor si la detecta. Fins i tot els països poden fer-ho, sent la Xina un bon exemple. Quan això succeeix, us serà més difícil connectar-vos al web com a usuari de Tor.
 • Si bé Tor és força segur en general, encara té els seus punts febles. En un moment donat, els seus clients Mac i Linux van tenir una vulnerabilitat que podria filtrar les IP de l’usuari. L’FBI també va aconseguir piratejar nombrosos usuaris Tor (per una bona raó) mitjançant una vulnerabilitat Tor que no es coneix públicament.
 • Els nodes són gestionats per voluntaris, cosa que significa que la vostra privadesa sol estar a mercè de l’error humà.
 • El darrer relé que el trànsit Tor transcorre abans d’arribar al destí es coneix com a relé de sortida. Malauradament, els relés de sortida no utilitzen realment cap xifrat ja que són els responsables de desxifrar el trànsit. Això significa que qualsevol persona que utilitzi el relé de sortida pot controlar fàcilment tot el trànsit que hi passa.

4. Utilitzeu el mode d’incògnit / privadesa als navegadors

La majoria de navegadors populars tenen un mode d’incògnit / privadesa. La idea és utilitzar-lo si no voleu que es guardin cap informació relacionada amb la sessió actual. En teoria, això significa que no s’utilitza cap memòria cau web, galetes ni historial web.

Tanmateix, tingueu en compte que aquesta funció s’utilitza millor al costat d’una eina de privadesa com una VPN. Els modes de privadesa / incògnit ofereixen un cert grau de navegació anònima, però no asseguren la vostra connexió. A més, la privadesa només està al vostre final.

5. Netegeu la memòria cau regularment

Una de les raons principals per a què esborreu la memòria cau del navegador és desfer-se de totes les cookies que es col·loquen al dispositiu quan navegueu en línia. Si no coneixeu les cookies, són fitxers de text petits que es col·loquen al vostre ordinador quan visiteu un lloc web (no us preocupeu; sovint se us demana que feu el consentiment per això).

Les cookies s’utilitzen per emmagatzemar informació sobre els vostres hàbits de navegació, de manera que els llocs web us poden oferir una experiència més personalitzada i còmoda (com no necessitar que reingresseu les vostres credencials d’inici de sessió o emmagatzemi els articles del vostre carret de la compra durant un temps, fins i tot si abandoneu la carretó).

Elimina les dades de navegació

Normalment, no és una preocupació enorme. No obstant això, el fet que els anunciants puguin utilitzar les cookies per fer el seguiment dels seus moviments en línia pot ser bastant molest, sense oblidar-nos d’una infracció de la seva privadesa. A més, segons Cookie Central (un gran recurs a les cookies d’Internet), tercers sense escrúpols poden utilitzar cookies de manera que els permeti “crear perfils detallats dels vostres interessos, hàbits de despesa i estil de vida”.

Tot i que no es pot desfer de les cookies completament, podeu netejar la memòria cau del navegador web regularment per facilitar el seguiment dels vostres hàbits en llocs web. Si voleu ser extremadament diligents, podeu netejar la memòria cau després de cada sessió web.

A més d’ajudar amb les cookies, esborrar la memòria cau també pot millorar la velocitat de càrrega i arreglar els errors del navegador.

6. Utilitzeu bloquejadors d’anuncis

Google suposadament mostra al voltant de 29 mil milions d’anuncis al dia als usuaris en línia. I això només és Google, no tenim en compte plataformes com Facebook.

“D’acord, així que em permeten fer spam amb tones d’anuncis cada dia, però no és un problema tan gran.”

És cert que això no pot semblar problemàtic, però tingueu en compte això: els anuncis en línia no són només quadres de text simples que només es mostren. En realitat “escolten” el que feu: bàsicament controlen els vostres clics i accions per seguir-vos a Internet. Per què? Perquè us puguin publicar anuncis encara més “personalitzats”, per descomptat.

I no, això no es considera il·legal.

A més, a més de la invasió de la vostra privadesa, alguns anuncis també poden contenir programari maliciós, infectant fàcilment el dispositiu si hi col·legueu.

És per això que sempre heu de tenir un adblocker al navegador. Aquí hi ha algunes recomanacions:

 • Adblock Plus
 • uBlock Origin
 • uMatrix

Recomanem molt uMatrix perquè no només bloqueja els anuncis, sinó també scripts no desitjats, iframes i altres sol·licituds del navegador, i teniu un control complet sobre tot.

Els connectors funcionen a la majoria de navegadors. De vegades, poden tenir diferents noms, però aconsegueixen el mateix objectiu.

I mentre estem en aquest tema, haureu de plantejar l’ús d’aquests llocs web per no poder rebre anuncis orientats:

 • Consum de NAI desactivat
 • Les vostres opcions en línia
 • WebChoices

L’ús de bloquejadors d’anuncis amb aquests llocs web hauria de reduir significativament el nombre d’anuncis a què esteu exposats.

7. Bloquejar els seguidors d’activitats web

El seguiment d’anuncis no és l’únic que us ha de preocupar. Els llocs web es centren en el seguiment d’altres coses també:

 • El trànsit en línia de manera que els llocs web sàpiguen quant de temps dediqueu a una plataforma, quin dispositiu utilitzeu i amb quines pàgines del lloc web interactueu.
 • Com es relaciona la vostra activitat en línia amb el vostre perfil de xarxes socials. El píxel de Facebook és un bon exemple d’això, ja que ajuda a Facebook a entendre el seu comportament en línia perquè pugui mostrar coses més “orientades” al vostre feed de notícies (inclosos anuncis).
 • Quin tipus de mitjans de comunicació gaudiu. YouTube ho fa molt perquè la plataforma sàpiga quins vídeos recomanar.
 • Quines són les vostres ubicacions actuals? Aquest tipus d’informació és necessària per a plataformes que recomanen esdeveniments propers o ofereixen prediccions meteorològiques, però només es pot utilitzar per al seguiment i l’anàlisi general de dades.

Amagat

Per sort, per aturar això és bastant senzill, només cal utilitzar Ghostery. Funciona a gairebé tots els navegadors i és molt fàcil de configurar.

8. Configureu els vostres comptes de Mitjans socials en “Privats”

Els perfils de xarxes socials poden filtrar molta informació personal sensible si estan publicats. Penseu-hi: els desconeguts poden aprendre fàcilment moltes coses sobre les vostres vides només veient el que publiqueu. És per això que el millor és fer que tots els vostres comptes siguin privats; aquí hi ha algunes guies útils:

 • Facebook
 • Twitter
 • Instagram
 • Snapchat
 • LinkedIn

A més, tingueu molta cura amb el tipus d’informació que compartiu a les xarxes socials. El millor si no és res que pugui revelar massa detalls sobre la vostra vida personal (especialment el vostre parador).

9. Desactiva el seguiment d’ubicacions

Gairebé tots els llocs web de xarxes socials o llocs web principals com Google fan el seguiment de la ubicació del dispositiu. Tot i que ho fan per oferir serveis més personalitzats, no es nega que pugui sentir-se intrusiu i francament esgarrifós. És per això que sempre heu de comprovar la configuració del compte per veure si és possible desactivar el seguiment o el compartiment d’ubicacions.

Seguiment d'ubicacions

Tingueu en compte que això no garanteix que les plataformes i empreses no us facin un seguiment constant. Per exemple, recentment, Google va aclarir que, fins i tot si desactiveu els serveis de seguiment d’ubicacions al vostre compte de Google, encara podreu seguir-lo (essent “la paraula clau). Tot i això, és un pas més que val la pena fer.

10. Reviseu els permisos d’aplicacions per a mòbils

Gairebé totes les aplicacions que teniu al dispositiu mòbil us demanaran que li permeteu accedir a almenys una de les funcions del vostre telèfon. Tot i que això té sentit la majoria de vegades, de vegades pot resultar massa intrusiu, com quan les aplicacions sol·liciten accés a la vostra ubicació, fotografies i contactes en temps real..

Us recomanem que comproveu la configuració d’aplicacions del vostre dispositiu mòbil i revocar qualsevol permís que sembli que demana massa informació personal. Algunes aplicacions encara podrien funcionar fins i tot sense aquests permisos.

Com estar en línia anònim: el següent nivell

En aquesta secció, us mostrarem com mantenir-se en l’anonimat en línia mitjançant mètodes que poden semblar una mica més complexos (almenys al principi). Tot i que cal requerir una mica de temps i esforç per configurar-ho tot, és possible recórrer un llarg camí cap a la protecció de la privadesa a Internet.

1. Utilitzeu el senyal per a la comunicació directa

Si no coneixeu el Senyal, és una aplicació de comunicació en línia que funciona en dispositius iOS / Android i a l’escriptori. El seu element més destacat és el fet que utilitza encriptació de punta a punta segura per protegir els vostres missatges de text i el trànsit de VoIP per assegurar-vos que el que parleu amb algú altre es manté privat.

Evidentment, és molt millor que utilitzar Facebook Messenger o Twitter per a converses privades, ja que els vostres missatges no s’exposen d’aquesta manera.

Podríeu argumentar que WhatsApp també és una bona opció perquè en realitat utilitza el mateix tipus de xifrat que Signal. Tanmateix, el problema amb WhatsApp és que conserva metadades, és probable que comparteixi dades d’usuaris amb Facebook (que ara és propietari de WhatsApp), i la manera com implementa el xifratge no és tan infalible..

Per tant, us milloreu millor amb Signal. Potser afegeix una VPN al mix per gaudir d’una privadesa encara més gran.

2. Utilitzeu solucions de correu electrònic xifrades

Avui en dia no disposar d’un correu electrònic realment no és una opció, però utilitzar els més populars (Gmail, Yahoo! Mail o Yandex.Mail) no és una bona idea, tret que vulgueu que els proveïdors de serveis tinguin accés a tots els vostres continguts de correu electrònic. , això és.

Tutanota és una alternativa molt bona perquè inclou una bústia completament xifrada. A més d’això, l’empresa no registra informació personal i només emmagatzema les adreces IP en un format xifrat al qual només poden accedir els usuaris mateixos. L’únic inconvenient és que el pla gratuït només inclou 1 GB d’emmagatzematge.

ProtonMail és una altra opció decent. El servei ofereix comptes de correu electrònic xifrats de punta a punta, no requereix cap informació personal per configurar un compte, i els servidors de l’empresa es troben a Suïssa on estan protegits per lleis de privadesa favorables. Un cop més, però, el compte gratuït té un espai d’emmagatzematge més limitat (500 MB).

En general, l’ús de serveis de correu electrònic xifrats només és més segur. Pitjor cas, si realment heu d’utilitzar un servei de correu electrònic popular, assegureu-vos que sigui Gmail i que utilitzeu aquesta extensió amb ella ja que xifra els vostres correus..

3. Utilitzeu programari de màquina virtual (VM)

En poques paraules, una màquina virtual emula un disc dur amb un sistema operatiu a sobre del sistema operatiu. Sembla complex, però realment és fàcil de funcionar, tot es fa mitjançant el programari i una icona de l’escriptori.

Què voleu tenir això a veure amb la navegació anònima? Doncs bé, una màquina virtual us proporciona una capa addicional de seguretat quan navegueu pel web ja que podeu connectar-vos a Internet mitjançant la màquina virtual. Els fitxers que accediu o descarregueu a través de la màquina virtual no es mostren al dispositiu “amfitrió”.

Així, és més fàcil evitar que estiguin infectats amb fitxers maliciosos o programari maliciós que us puguin robar dades sensibles. També és molt probable que pugueu evitar el seguiment de les galetes (fins a un cert punt, com a mínim), ja que s’acabaran de col·locar a la vostra màquina virtual en lloc del vostre dispositiu “host”..

El programari de VM sol ser gratuït (VirtualBox i VMWare Player), però també hi ha opcions de pagament (com ara VMWare Workstation)..

4. Utilitzeu FOSS en lloc de programari propietari

Ja no és un secret que l’ASN hagi aconseguit obligar a nombroses empreses tecnològiques a tot el món a integrar els seus programes a l’aire lliure. Fins i tot van aconseguir “convèncer” RSA (la companyia responsable del conjunt d’eines de xifratge més utilitzat al món) per incloure defectes de seguretat (que l’ANSA pot fallar) en els seus algorismes..

Softwarebviament, el programari propietari ja no és tan segur, sobretot, ja que l’ANS només pot orientar els desenvolupadors si ho vol. És allà on entra en joc FOSS (programari gratuït de codi obert): programari desenvolupat per persones no connectades amb codi font que qualsevol pot examinar..

A continuació, es mostra una llista d’alguns exemples FOSS per tenir una idea del que s’ofereix.

Per descomptat, sempre hi ha la possibilitat que l’ANS s’infiltri en una comunitat FOSS, així que sempre és una bona idea estar a la vostra disposició.

5. Proveu de fer pagaments anònims

Tot i que no podreu fer pagaments anònims per a béns físics (generalment), potser ho podreu fer amb els pagaments en línia. Un dels mètodes més habituals per fer-ho és utilitzar targetes prepagament, però també podeu confiar en criptocurrency.

Ara, Bitcoin seria l’elecció òbvia, no per la popularitat que és, sinó perquè és una de les criptocurrencies més “estables”. Primer hauríeu de fer un compte de correu electrònic anònim amb un dels serveis esmentats anteriorment per comprar bitcoins per tal que les vostres transaccions no es puguin fer enrere..

Pagaments anònims

Heu de provar LocalBitcoins.com ja que és més anònim (parleu amb un venedor i organitzeu una reunió) abans d’anar amb grans plataformes com Coinbase o Binance.

Tot i així, tingueu en compte que els bitcoins no són intrínsecament 100% anònims. Un cop comprats, encara heu d’utilitzar Bitcoin Mixers per “rentar-los” (bàsicament és un procés que els canvia amb Bitcoins de diversos altres usuaris). Per descomptat, els Bitcoin Mixers no són gratuïts i les tarifes poden ser una mica brusques.

En cas que vulgueu obtenir més informació sobre la privadesa de Bitcoin (especialment Bitcoin Mixers), no dubteu a consultar la guia de ProPrivacy.

6. Penseu en evitar Windows 10

Aquest consell pot semblar una mica difícil ja que Windows 10 és força popular avui dia, però la realitat és que el sistema operatiu no és res que sigui un malson de privadesa. Per un, hi ha una munió de recopilacions de dades en segon pla fins al punt que es comparteix molta informació de la vostra informació personal (activitat inclosa) amb Microsoft i tercers.

Segur, podeu desactivar la col·lecció de dades, però suposa què? Fins i tot, Windows 10 encara enviarà dades de telemetria a Microsoft. A més, quan Microsoft va impulsar la Actualització d’aniversari el 2016, van eliminar l’opció de desactivar Cortana, l’assistent personal activat per veu de Windows 10 que li agrada recopilar molta informació sobre tu per oferir-vos una experiència més “personalitzada”..

Encara més molest, les actualitzacions de Windows 10 de Microsoft tenen la tendència de tornar a configurar el Windows 10 a la configuració de fàbrica, cosa que significa que cal modificar una i altra vegada la configuració de privadesa del sistema operatiu..

Algunes alternatives òbvies a Windows 10 inclouen Windows XP, 7 i 8 i Mac OS, tot i que les distribucions de Linux són opcions molt millors. Si no teniu cap opció i realment heu d’utilitzar Windows 10, considereu l’ús de W10Privacy (tingueu en compte que no és un programari de codi obert).

Conclusió

En definitiva, la navegació anònima és quelcom que haureu d’esforçar si realment voleu protegir la vostra privadesa i dades personals en línia i superar les restriccions de contingut injustes. En realitat no heu de seguir tots els consells que us oferim en aquest article, però, si més no, heu d’adherir-vos als que hem esmentat a la secció “Principiants”, especialment esborrar la memòria cau, utilitzar bloquejadors d’anuncis, utilitzar una VPN, i mantenir privats els vostres comptes de mitjans socials.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map