Què és l’ampliació de l’ample de banda? (Com aturar l’acceleració de dades?) |


Què preguntau l’amplada de banda? Això és el que volem explicar amb aquest article de 5 minuts.

Què és l’acceleració de l’ample de banda?

L’acceleració de l’ample de banda (també conegut com a acceleració de dades o un coll d’ampolla d’Internet) és el procés mitjançant el qual un ISP limita intencionadament l’ample de banda dels usuaris, alentint les velocitats de connexió i descàrrega. Això pot passar en qualsevol dispositiu que utilitzeu.

Els proveïdors ISP poden fer funcionar l’acceleració de l’ample de banda perquè poden supervisar el trànsit en línia dels usuaris, veient eficaçment el que fan a Internet, sobretot si utilitzen Deep Packet Inspection. Així doncs, l’acceleració de l’ample de banda no sol ser aleatòria, sinó que es planifica amb antelació.

Per què els ISP augmenten l’amplada de banda?

Principalment ho fan amb ànim de lucre. Per exemple, un ISP pot accelerar l’amplada de banda dels usuaris durant determinats moments del dia per disminuir la congestió de la xarxa i augmentar l’estabilitat del servei. Això sol passar en hores punta d’Internet, quan el servei no pot atendre una gran quantitat de persones.

No sempre ho fan per millorar els seus serveis, però també per reduir la quantitat de dades que han de processar, assegurant-se que no hauran de comprar equips més ràpids per gestionar més trànsit a Internet..

A més d’això, els proveïdors d’interès també poden augmentar l’ample de banda sempre que notin que utilitzeu una gran quantitat de dades per a determinades activitats en línia, com ara jocs, descàrrega de fitxers o contingut de streaming, per exemple..

Ho fan per intentar “convèncer-te” de comprar una subscripció més car o d’un pla de dades més gran i més car. Això succeeix especialment si l’ISP té una “política d’ús raonable” en el seu contracte que especifica que cada usuari té una quantitat de dades assignada mensualment..

Els proveïdors ISP també poden augmentar la seva amplada de banda si veuen que descarregueu fitxers P2P, però això sol passar en països on el torrenting és un tema sensible..

Les vostres dades del vostre ISP aconsegueixen la seva potencia?

L’acceleració de l’ample de banda no sempre és fàcil de detectar. Si sospiteu que el vostre ISP pot fer-ho, aquí hi ha algunes maneres de comprovar que:

  • Proveu d’utilitzar una eina com SpeedTest al llarg de cada dia, preferiblement durant un mes sencer. Si la velocitat d’Internet disminueix de manera sobtada prop del final del mes o durant hores específiques cada dia (és probable que siguin hores punta), és molt probable que el vostre ISP agiliti l’ample de banda..
  • Proveu la prova de velocitat FAST. Va ser creat per Netflix per ajudar els usuaris a esbrinar si els seus proveïdors d’interès poden agilitar l’amplada de banda. Compareu els resultats amb els resultats estàndard de SpeedTest i comproveu si la velocitat de Netflix és inferior. Si ho són, això és un signe que el vostre ISP és Netflix. Si ho fan, és força segur suposar que poden accelerar qualsevol altre servei de streaming que puguis fer servir “massa”.
  • També podeu provar el test de salut d’Internet, que comprova si s’amplia l’ample de banda en punts d’interconnexió. Si no els coneixeu, essencialment són les rutes que fa el trànsit en línia quan accedeix al web (per exemple, les xarxes ISP, per exemple). L’eina que vam enllaçar comprova si teniu cap problema en diferents punts d’interconnexió. Si els resultats d’una sola prova són baixos, és probable que tracteu l’acceleració de l’ample de banda.
  • Per últim, sempre podeu demanar el servei d’atenció al client del vostre ISP si s’aplica l’acceleració de l’ample de banda al vostre compte o no. No diem que obtindreu una resposta transparent tot el temps, però potser no tindran cap problema en dir-vos si el vostre contracte té una “política d’ús raonable”.

Com obviar l’acceleració de l’ample de banda ISP

Si esteu segurs que el vostre proveïdor d’identificació intel·ligent augmenta l’ample de banda, podríeu intentar parlar amb el servei d’atenció al client per veure si podrien deixar de fer-ho, tot i que no és una solució gaire realista. Podríeu planificar l’ús d’Internet a les hores punta, però és molt inconvenient.

Alternativament, podeu canviar els ISP, però és molt complicat, i no teniu cap garantia que el nou ISP no faci el mateix.

O simplement, podríeu fer les coses fàcils i xifrar el trànsit en línia. D’aquesta manera, serà menys com que el vostre ISP pogués augmentar la vostra amplada de banda perquè no podran veure el que feu a Internet. Com a molt, veuran moltes fiblades.

Tor (The Onion Router)

Tor és una xarxa d’anonimats que pretén xifrar i anonimitzar el trànsit en línia (fins a cert punt, per descomptat) rebotant-lo entre diferents relés.

Tot i que és una eina eficient, té un inconvenient important: el relé de sortida (el darrer relé pel qual circula el trànsit) generalment no utilitza el xifrat. Si bé és possible que el vostre ISP no pugui veure el trànsit d’aquesta manera, l’ISP de la persona que gestiona el relleu ho farà. Si decideixen agilitzar l’amplada de banda del relé, haureu de millorar la velocitat.

VPN (xarxa privada virtual)

Una VPN és un servei que us ajuda a protegir la vostra privadesa en línia i a protegir la vostra connexió a Internet. A diferència de Tor, una VPN xifra tota la vostra connexió: tot el que passa entre el vostre dispositiu i el servidor VPN no pot ser controlat pel vostre ISP..

A més, una VPN emmascara la vostra adreça IP i la substitueix per la pròpia IP del servidor VPN, cosa que fa més difícil que el vostre ISP associe els vostres hàbits en línia amb la vostra adreça IP..

Lluita contra l’acceleració de l’ample de banda amb CactusVPN!

Si necessiteu una VPN fiable al vostre costat, us hem cobert. CactusVPN ofereix un xifrat AES de gamma alta que pot protegir el vostre trànsit a Internet i les vostres dades de qualsevol interferència ISP. Ja no aconseguiran augmentar l’amplada de banda, ja que no sabran quins fitxers descarregueu ni quin contingut transmeteu.

A més, els nostres servidors d’alta velocitat es basen en una tecnologia IP compartida i apliquem una política estricta sense registres, cosa que significa que ni tan sols sabem què estàs passant a Internet quan utilitzeu CactusVPN.

I no us preocupeu: el nostre servei té un Killswitch integrat, de manera que el vostre trànsit no estarà exposat al vostre ISP, encara que tingueu problemes de connectivitat..

No dubteu a veure les nostres aplicacions de CactusVPN per veure quina és la millor per al vostre dispositiu. Si teniu dubtes, us complau saber que oferim un servei gratuït de 24 hores del servei + una garantia de devolució de 30 dies.

Conclusió

Tot i que de vegades pot ser comprensible per què els ISP es posen de manifest en les activitats en línia dels usuaris, és massa difícil passar per alt la falta de privadesa que és, sense oblidar que els ISPs ofereixen un regnat gratuït sobre la seva amplada de banda, i poden accelerar-los quan vulguin..

Afortunadament, una VPN pot ajudar-vos a fer que el vostre ISP mantingui les pestanyes al vostre trànsit i dades en línia. Si utilitzeu una VPN, el vostre ISP no podrà inspeccionar les dades que viatgen des del vostre ordinador, de manera que no podran accelerar-les.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me