Què és un proveïdor de VPN? |


Aquesta és exactament la pregunta que volem respondre amb aquest article complet. Però primer, assegurem-nos de saber què és una VPN.

Què és una VPN?

Una VPN (xarxa privada virtual) és un servei que ofereix privadesa i seguretat en línia. Utilitza diverses tecnologies per permetre’t enviar i rebre dades de forma segura, ocultar la teva identitat en línia i desbloquejar contingut d’Internet restringit.

Què és un proveïdor de VPN?

Un proveïdor VPN és una empresa de tercers que ofereix serveis VPN. El proveïdor de VPN permet connectar-se als seus servidors VPN i utilitzar les seves aplicacions i tecnologies per aprofitar els estàndards de xifratge i l’anonimat en línia..

Per entendre millor què és un proveïdor de VPN, aquí teniu una explicació més detallada:

Les xarxes privades virtuals funcionen establint una relació client / servidor entre diversos dispositius on el client (tu) es connecta al servidor VPN i el servidor es connecta a Internet. El servidor gestiona totes les sol·licituds i les dades rebudes d’Internet. El client i el servidor es troben a cada extrem del túnel VPN, de manera que són les úniques entitats capaces de desxifrar el trànsit web xifrat.

Pel que fa als servidors VPN, els proveïdors de serveis són propietaris de servidors físics propis o lloguen servidors privats virtuals en centres de dades segurs de tot el món.

Com triar el proveïdor VPN adequat

Quan escolliu el servei VPN més adequat, heu de tenir en compte certs aspectes:

1. El nombre d’ubicacions de servidors VPN

Com més ofertes tingui ubicacions del servidor, més opcions disponibles per a desbloquejar llocs web geo-restringits. També és més probable que s’obtinguin millors velocitats d’Internet si es pot triar entre un nombre més elevat de servidors i si alguns servidors estan geogràficament a prop vostre (ja que com més proper estiguin el servidor de la vostra ubicació actual, millor serà la velocitat de connexió).

Tot i així, tingueu en compte que no necessiteu un gran nombre de servidors per connectar-vos (com més de 50 o 100), només servidors suficients per oferir-vos una varietat de contingut decent. A més, un nombre “domador” de servidors també significa que el preu és més assequible.

2. Els tipus de protocols i xifratge de VPN

Per protegir correctament la vostra privadesa en línia, el millor és mantenir-se amb un proveïdor VPN que ofereix uns estàndards de xifrat potents (com ara AES) i protocols VPN segurs i segurs, com OpenVPN. Per descomptat, serà millor si el proveïdor us ofereix accés a diversos protocols VPN també.

Un bon proveïdor de VPN també us hauria de permetre canviar lliurement de protocols VPN, de manera que tingueu més control sobre les vostres connexions.

3. La política de registre

Un proveïdor VPN hauria d’oferir una garantia per escrit que no guarda cap registre. Si bé tots els proveïdors de VPN es veuen obligats a conservar una petita quantitat de dades de clients, han de garantir que cap de les vostres activitats en línia es registra ni es registra.

Per què? Perquè qualsevol informació registrada pot ser explotada per ciberdelinqüents, les autoritats o fins i tot els anunciants.

4. Preus de la subscripció

Els proveïdors de VPN generalment ofereixen subscripcions que oscil·len entre 5 i 10 dòlars mensuals. No hauríeu de suposar que els proveïdors més cars siguin els millors, i que haureu de basar la vostra elecció en la qualitat del servei en lloc del cost.

Dit això, s’han d’evitar els proveïdors VPN gratuïts per diverses raons. No només ofereixen un servei restringit que sovint té càrrecs ocults, sinó que també se sap que aprofiten en secret les velocitats d’internet dels seus clients i que utilitzen un ordinador a ralentí com a node de sortida, permetent als usuaris desconeguts utilitzar la seva Internet sense el seu coneixement..

Trieu el proveïdor de VPN

5. Aplicacions del client VPN

La majoria de proveïdors de VPN ofereixen aplicacions VPN per a Windows, macOS, iOS i Android. Alguns també ofereixen aplicacions per a Amazon Fire TV, Android TV, Linux i altres dispositius.

En qualsevol cas, sempre heu de comprovar que el proveïdor de VPN que voleu utilitzar ofereix aplicacions compatibles per als vostres dispositius. En cas que els vostres dispositius no tinguin assistència VPN nativa (per exemple, una Xbox), comproveu si el proveïdor us pot ajudar a configurar la VPN en un router..

6. Velocitats de connexió

Per a la majoria dels usuaris, la velocitat és més important que tenir un gran nombre de servidors. No hi ha cap sentit poder accedir a contingut de tot el món si no el podeu transmetre a una velocitat raonable.

L’ideal seria triar un proveïdor de VPN amb servidors d’alta velocitat, amplada de banda il·limitada i servidors ubicats a prop / al vostre país (no tots, només uns quants).

7. Assistència P2P / Torrenting

Si teniu previst descarregar torrents, assegureu-vos que el proveïdor VPN ho permeti i que tingui servidors en països que no persegueixen ni restringeixen aquestes activitats, com Romania, Suïssa, Països Baixos o Espanya..

8. El nombre de connexions simultànies

Per treure el màxim partit a la vostra VPN, és probable que vulgueu connectar el vostre ordinador, telèfon i altres dispositius alhora. Assegureu-vos que el vostre proveïdor VPN ofereix almenys 3-5 connexions simultànies. En cas contrari, haureu de continuar l’inici de sessió i la sortida en diferents dispositius de manera repetida.

9. El país on es basa el proveïdor de VPN

Molts països disposen de polítiques de retenció de dades que permeten a les autoritats governamentals accedir a dades d’usuaris registrats. Assegureu-vos que el proveïdor de VPN que us interessa no estigui basat en un país d’aquest tipus. Per regla general, països com Gibraltar i Moldàvia són una aposta segura.

També val la pena consultar el historial general del país en matèria d’espionatge i vigilància, per assegurar-vos que cap agència governamental no pot sol·licitar cap informació vostra..

10. Els serveis i funcions

El millor és triar un proveïdor que ofereixi avantatges addicionals al costat del servei de VPN, com ara un DNS intel·ligent, un proxy, un Killswitch, una protecció de filtracions DNS i un Apps-Killer. Aquests són tots els serveis que val la pena tenir. Tanmateix, si només busqueu un servei bàsic a un preu baix, aquests no sempre són essencials per a la vostra decisió de compra.

11. L’assistència al client

L’ideal seria triar un proveïdor que ofereix atenció al client les 24 hores del dia. El xat en directe i la presència de les xarxes socials (sobretot a Twitter) també us faciliten la possibilitat de posar-vos en contacte amb el proveïdor si teniu problemes..

Les revisions també poden fer-vos una idea sobre el temps que triga l’equip d’assistència d’un proveïdor VPN a respondre als problemes i resoldre’ls.

Esteu buscant un proveïdor de VPN fiable? Us hem cobert!

Aquí, a CactusVPN, oferim un servei VPN de primera línia en el qual sempre podeu comptar. Oferim un ample de banda il·limitat, aplicacions VPN compatibles amb diverses plataformes, suport 24 hores al dia i un Killswitch que us assegureu que sempre esteu segurs en línia.

A més, independentment del que vulguis fer al web, tenim una solució:

  • Si no esteu interessant de protegir la vostra privadesa, us encantarà el xifratge AES de gamma alta de la nostra VPN i el fet que no emmagatzemem cap registre..
  • Si només voleu accedir al contingut geobloquejat i transmetre-lo, el nostre servei de DNS intel·ligent us pot ajudar a accedir a més de 300 llocs web geo-restringits a tot el món.
  • Si només us interessa compartir un fitxer, només podeu connectar-vos a un dels nostres nou servidors VPN d’alta velocitat amb suport P2P (entre 28 i més).
  • I si només teniu un pressupost reduït i només busqueu evitar els tallafocs de la feina i de l’escola, estareu contents de saber que oferim preus molt assequibles..

Oh, i també podeu gaudir de fins a 5 connexions simultànies amb el nostre servei en diversos dispositius.

Això no és tot: també oferim una prova gratuïta

Si CactusVPN no està completament convençut que pot satisfer totes les vostres necessitats, per què no has de fer un test del servei gratuït de franc primer? Oferim un assaig obert les 24 hores, no calen dades de la targeta de crèdit!

A més, un cop us convertiu en un usuari de CactusVPN, podreu seguir cobrant la nostra garantia de devolució de 30 dies, de manera que hi ha un 0 risc de participació.

Quin tipus de serveis de proveïdors de VPN són adequats per a mi?

Depèn realment de les vostres necessitats i intencions específiques. Tot i així, vam fer algunes recerques i vam trobar 4 categories de persones que poden beneficiar-se dels serveis VPN i el que qualsevol persona pertanyent a una d’aquestes categories ha de vigilar:

Estudiants / empleats

Usuari VPN d’estudiant / treballador

En aquest cas, és segur suposar que us interessa desbloquejar llocs web restringits i accedir a contingut bloquejat a la vostra escola o xarxa de l’empresa.

Si voleu reduir els costos, heu de triar una VPN amb subscripcions barates o amb descompte i centrar-vos en grans velocitats de connexió en lloc de nivells alts de seguretat. Tanmateix, si teniu previst fer alguna banca en línia a l’escola / feina o accedir a / torrentar fitxers escolars / laborals sensibles, haureu de plantejar la priorització del xifratge a velocitats.

Persones amb mentalitat de “Whistleblower”

Usuari VPN de Sectret Agent

Tant si teniu un denunciant real com si som algú que viuen en un país on la vigilància massiva és la norma, us heu de centrar en protocols de xifrat forts i en funcions i avantatges orientats a la privadesa, com ara un Killswitch o una política sense registre..

Pot ser que alguns proveïdors VPN orientats a la privadesa no siguin extremadament favorables al pressupost, però en aquest cas realment podeu posar un preu a la vostra privadesa?

Persones que descarreguen fitxers regularment

Usuari VPN de descàrrega

Independentment de si només voleu descarregar contingut lliurement disponible o si voleu posar-vos en mans dels torrents sense acabar amb problemes legals o tenir la vostra IP exposada a l’Eswarm, necessitareu un proveïdor de serveis VPN que ofereix connexions d’alta velocitat. , amplada de banda il·limitada i és compatible amb la baixada de torrent (encara que no estigui interessat en els torrents, és millor que no ho sentis).

Gent que només vol entreteniment

Usuari VPN de Watcher

Voleu veure les vostres pel·lícules i programes preferits a Netflix fora dels Estats Units? Tens interès a veure els darrers programes a BBC iPlayer? Necessitareu un proveïdor de VPN amb servidors d’aquests països i qualsevol altre país amb contingut geo-bloquejat al qual vulgueu accedir. Les aplicacions compatibles amb l’amplada de banda il·limitada i la multiplataforma també ajudaran.

A més d’això, també heu de considerar la subscripció a un proveïdor de VPN que ofereix un servei DNS intel·ligent, com a còpia de seguretat, si la VPN es bloqueja o no funciona.

A més, en aquest cas, els nivells alts de xifrat no haurien de ser realment un enfocament enorme, tret que realment consideri que és necessari.

Què és un proveïdor de VPN? La línia de fons

Un proveïdor de VPN és una empresa de tercers de la qual adquireix serveis VPN. El proveïdor us ofereix accés als servidors VPN mitjançant un client VPN que normalment es presenta en forma d’aplicacions compatibles amb diverses plataformes.

Quan escolliu un proveïdor VPN, és important que us assegureu que ofereixen un xifrat fort, una política sense registre, ubicacions del servidor rellevants, sense restriccions d’amplada de banda i suport decent – no només preus atractius..

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me