Què és un servidor VPN i com funciona un servidor VPN? |


I per si també us preguntareu què és una VPN o voleu actualitzar ràpidament, us oferirem una definició breu i senzilla.

Què és VPN?

Una VPN (Xarxa privada virtual) és un servei que podeu utilitzar quan us connecteu a Internet. Assegura el vostre trànsit i dades en línia, us assegureu que gaudiu de la navegació privada i accés sense restriccions a qualsevol contingut en línia que desitgeu.

Per què és important un servidor VPN?

Normalment, quan voleu connectar-vos a un lloc web a Internet, tot el vostre trànsit i dades sortints i entrants passaran pel vostre ISP..

Com que tota la vostra informació és en un format senzill i llegible, el vostre ISP (i qualsevol altra persona per aquest tema (pirates informàtics, agències de vigilància o anunciants) poden veure el que feu a Internet.

Connexió no protegida a Internet

A més, ja que la vostra adreça IP real i la vostra ubicació geogràfica estan exposades a la web, pràcticament qualsevol pot utilitzar aquesta informació per esbrinar diverses coses sobre vosaltres, com ara el país i la ciutat on viviu i qui és el vostre ISP..

Bàsicament, sense un servidor VPN, com un ànec assegut a la xarxa, estàs exposat a incompliments greus de privadesa a banda dels riscos de robatori de dades i dades.

Què és un servidor VPN?

Un servidor VPN és un servidor físic o virtual que està configurat per allotjar i lliurar serveis VPN a usuaris de tot el món. El servidor és una combinació de maquinari VPN i programari VPN que permeten als clients VPN connectar-se a una xarxa privada segura. A diferència de la majoria de servidors, un servidor VPN sol tenir ports de comunicació més lògics i físics.

Com funciona un servidor VPN?

Tot el procés s’inicia amb l’execució d’un client VPN. Es connecta al servidor VPN i comença a enviar el trànsit a través del vostre ISP. Tanmateix, aquesta vegada, totes les vostres dades es xifren mitjançant els protocols VPN amb què està configurat el servidor, és a dir, el vostre ISP (o qualsevol altra persona) no el pot supervisar.

Un cop el servidor VPN rebi tota la informació xifrada, procedirà a desxifrar-la i la reenviarà al servidor web designat. Després, el servidor VPN xifrarà les dades que rep del dit servidor web i l’enviarà a través del vostre ISP. Un cop hagueu rebut aquestes dades al vostre dispositiu, el client VPN les desxifrarà per vosaltres.

Per tenir una millor idea de com funciona, imagineu-vos que hi ha un “túnel” establert entre el client VPN i el servidor VPN. Les dades que passen per aquest túnel són xifrades i, per tant, il·legibles a qualsevol que es trobi fora del túnel.

Com funciona un diagrama VPN

Una altra cosa que farà el vostre servidor VPN és ocultar la vostra adreça IP i reemplaçar-la per la seva pròpia adreça. El servidor ho fa per ajudar-vos a ocultar la vostra geolocalització a Internet, permetent-vos gaudir encara més de privadesa i alimitar les restriccions geo-restriccions i els tallafocs al mateix temps..

Què és el programari del servidor VPN?

El programari del servidor VPN és el que permet a un servidor oferir serveis VPN als usuaris. El programari desenvolupat pels servidors de protocols VPN està instal·lat al servidor. A més de només gestionar les comunicacions client / servidor i components de maquinari i de xarxa, el programari del servidor VPN configura servidors amb seguretat afegida que els permet xifrar i xifrar les sol·licituds de connexió i la informació entrant..

El programari del servidor VPN també utilitza protocols VPN per xifrar les dades i el trànsit dels usuaris. Generalment, més d’un protocol VPN s’utilitza per oferir als usuaris un major control sobre les seves connexions. Aquests són els protocols VPN més utilitzats:

 • OpenVPN
 • SSTP
 • PPTP
 • L2TP / IPSec
 • IKEv2
 • SoftEther

Com millora un servidor VPN la vostra experiència en línia?

En primer lloc, un servidor VPN xifra totes les dades i el trànsit que es dirigeixen al vostre dispositiu, assegurant essencialment que:

 • El vostre ISP no pot veure què feu en línia, és a dir, que no hi ha possibilitat d’accelerar el vostre ample de banda ni de compartir les dades amb les autoritats o els anunciants..
 • No caureu víctima de la vigilància en línia massiva, ja que la vostra privadesa és amenaçada per l’NSA o la CIA.
 • Les vostres dades privades no corren el risc de caure en mans equivocades. Essencialment, els ciberdelinqüents no podran explotar els punts febles de la xarxa (sí, fins i tot en xarxes WiFi sense seguretat) per robar les dades de la vostra targeta de crèdit, informació del compte bancari i credencials d’inici de sessió..

A més d’això, un servidor VPN amagarà la vostra adreça IP real, assegurant-se que cap agència de vigilància, pirates informàtics, anunciants o llocs web no la puguin veure i trobar informació associada (com el vostre país, ciutat o fins i tot ISP).

A més, tenir la vostra adreça IP oculta significa que podeu obviar les restriccions geo-restriccions que impedeixen gaudir del contingut en línia que desitgeu. El mateix passa amb les restriccions de tallafoc a la feina o també a l’escola.

Cerqueu un gran servidor VPN?

Aquí a CactusVPN us hem cobert; oferim un servei VPN d’alta gamma que us ofereix accés a més de 28 servidors d’alta velocitat d’arreu del món que ofereixen un ample de banda il·limitat i el doble com a servidors proxy també. A més, 8 dels nostres servidors també ofereixen suport P2P.

A més, els nostres servidors estan equipats amb 6 protocols VPN (inclòs el protocol OpenVPN de gran seguretat) i xifratge AES. A més d’això, els nostres servidors també utilitzen tecnologia IP compartida, garantint que les vostres activitats en línia no es poden vincular a vosaltres ni al vostre dispositiu..

A més de tot això, el nostre servei inclou altres extres, com ara un Killswitch, aplicacions compatibles de plataforma multiplata, fins a 5 connexions simultànies i un servei Smart DNS que us pot ajudar a desbloquejar més de 300 llocs web a tot el món (inclosos Netflix US).

Aplicació CactusVPN

Sentir-se indecis?

No hi ha cap problema, ho entenem. És per això que us animem a provar primer la prova gratuïta les 24 hores per comprovar si CactusVPN pot satisfer totes les vostres necessitats.

I no és l’única xarxa de seguretat que oferim. De fet, un cop us subscriviu al servei, restareu coberts per la nostra garantia de devolució de 30 dies.

Conclusió

La connexió a Internet sense un servidor VPN pot ser força arriscada: la vostra adreça IP està exposada (és a dir, hi ha molta informació personal exposada), el vostre ISP pot veure tot allò que feu en línia (i també ho poden fer altres persones, com ara pirates informàtics i agències de vigilància). ) i és possible que no pugueu accedir a tot el contingut que vulgueu (perquè les plataformes que utilitzen geo-blocs saben quina és la vostra IP).

Què demana un servidor VPN? Ja sigui un servidor físic o un VPS (servidor privat virtual) mitjançant el qual un proveïdor VPN us ofereix accés als seus serveis VPN. Qualsevol dada intercanviada entre vostè i el servidor està xifrada, de manera que ningú la pot supervisar i el servidor també amaga la teva adreça IP real.

En general, una connexió al web mitjançant un servidor VPN és molt més segura i privada.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map