Quina diferència hi ha entre VPN i serveis de proxy? |


Què és un servidor intermediari?

Un proxy és un servei que us permet ocultar la vostra adreça IP i accedir a llocs web geo-bloquejats o amb tallafocs. Pot ser un ordinador o una aplicació que actuï com a intermediari entre el dispositiu i Internet.

Com funciona un servidor intermediari?

És força senzill: quan utilitzeu un servidor intermediari, el servidor intermediari intercepta la sol·licitud que envieu a Internet (per connectar-vos a un lloc web, per exemple). Aleshores, passarà una de les dues coses:

  1. El proxy comprovarà la seva memòria cau local per veure si ja té el contingut que heu sol·licitat emmagatzemat. Si ho fa, retornarà el contingut sense reenviar la vostra sol·licitud a Internet.
  2. El proxy reenviarà la vostra sol·licitud al web si no té el contingut que desitgeu a la memòria cau local. Un cop rebin les dades, les tornaran a enviar al vostre dispositiu.

Què és una VPN?

Una VPN (Xarxa privada virtual) és un servei que podeu utilitzar per accedir al web de forma segura. Amaga la vostra adreça IP, xifra el vostre trànsit i dades d’Internet i us ajuda a eludir geoblocs i tallafocs.

Com funciona una VPN?

Bàsicament, la VPN actua com a intermediari entre vostè i el vostre ISP. Executeu el client, us connecteu a un servidor VPN i el vostre trànsit a Internet es redirigeix ​​a través d’ell. La vostra adreça IP també es substitueix per l’adreça IP del servidor.

Totes les vostres sol·licituds de connexió primer són xifrades pel client VPN, després s’envien al servidor VPN, el servidor les desxifra i després les reenvia al web. Una vegada que el servidor rep les dades sol·licitades, la xifra i la torna a enviar al client VPN del dispositiu. Un cop rebut el contingut, el client VPN el desxifrarà per vosaltres.

Quina és la diferència entre VPN i serveis de proxy?

Tot i que els serveis de VPN i proxy semblen molt similars, funcionen de manera diferent. Una història breu, tant els serveis VPN com el proxy amagaran la vostra identitat IP i en línia fins a cert punt, amb la diferència principal de VPN i proxy que la VPN xifrarà totes les vostres dades.

Però si voleu esbrinar quina és la diferència real i profunda entre els serveis de proxy i VPN, heu de veure com funciona cada servei en les categories següents:

Seguretat en línia

Amb les VPN, podeu gaudir d’un nivell més alt de seguretat d’Internet perquè sovint utilitzen un xifrat potent per protegir les vostres dades personals i el trànsit en línia de ciberdelinqüents, com l’estàndard AES-256, que és el xifratge de qualitat militar. Les VPN també solen utilitzar protocols VPN segurs, com SoftEther i OpenVPN.

Seguretat en línia

Els proxies sovint no utilitzen cap tipus de xifrat, de manera que es deixa exposat a Internet. Alguns servidors proxy poden utilitzar un xifratge del tipus SSL, però aquest tipus de seguretat per desgràcia no és gaire fiable.

Una de les maneres que els proxies poden oferir una certa seguretat és bloquejant l’accés a llocs web maliciosos de manera que usuaris com tu no s’hi connectin accidentalment. Suposadament, també hi ha la possibilitat que si s’accedeix a un lloc web infectat amb programari maliciós a través d’un proxy, el programari maliciós acabi al servidor intermediari en lloc del dispositiu, tot i que no hi ha garantia que sigui cert..

I sí, un servidor intermediari amaga la vostra adreça IP tal i com ho fa un servidor VPN. Tanmateix, la principal diferència entre els serveis de proxy i VPN en aquest cas és que el propietari del servidor intermediari sempre pot veure la vostra adreça IP real quan utilitzeu el servei de proxy. Un proveïdor VPN normalment no pot veure la vostra adreça quan es connecta a un servidor VPN ja que el trànsit del servidor VPN client-VPN està xifrat de punta a punta. Tot i que un proveïdor VPN hagués de veure la vostra adreça IP real, si és que sigui decent, no conservarà cap registre al respecte..

Privacitat a Internet

Una VPN pot oferir-vos un millor nivell de privadesa en línia, ja que tot el vostre trànsit a Internet està completament xifrat. Això vol dir que ningú no podrà supervisar el que feu a la web, ni el vostre ISP, ni una agència de vigilància del govern ni cap hacker..

Amb un servidor intermediari, realment no podreu gaudir de molta privacitat en línia, ja que el vostre trànsit a Internet normalment no està xifrat, per la qual cosa el vostre ISP (i qualsevol altra persona per aquest tema) pot veure què feu en línia. A més, si accediu a qualsevol cosa mitjançant HTTP quan utilitzeu un servidor intermediari, el propietari del servidor intermediari també podrà fer el seguiment de les vostres activitats en línia..

Podeu reduir aquests riscos mitjançant un proxy xifrat, però ja hem esmentat que el xifratge SSL que utilitzen no és extremadament fiable.

Velocitats en línia

Un servidor intermediari normalment no té un impacte directe sobre la velocitat d’Internet, ja que no sol utilitzar xifratge fort (ni cap xifratge). A més, un proxy pot potencialment carregar pàgines web sol·licitades més ràpidament si es troben en memòria cau local ja que no és necessari que reenvieu les vostres sol·licituds a Internet.

Velocitat DNS intel·ligent

Tanmateix, heu de saber que els servidors de proxy solen estar sobrecoberts. Com a resultat, sempre hi ha la possibilitat que acabis tractant amb velocitats més lentes.

D’una altra banda, una VPN és probable que alenteixi les seves velocitats una mica a causa del seu xifrat. La distància entre tu i el servidor VPN també pot contribuir a aquest efecte de retard (també es pot dir dels servidors proxy). Per descomptat, això no té la possibilitat de passar el 100% del temps i, fins i tot, no es pot notar massa.

Tot i així, si escolliu un proveïdor de VPN que ofereix diversos protocols VPN, potser podreu utilitzar un que tendeix a oferir millors velocitats (per exemple, SoftEther).

A més, una altra cosa que cal destacar és que una VPN pot ajudar-vos a desfer-vos de l’amplitud de l’ample de banda ja que xifra el trànsit. Si no coneixeu l’acceleració de l’ample de banda, és quan el vostre ISP limita l’ample de banda perquè utilitzeu “massa dades”, cosa que pot disminuir la velocitat en línia..

Característiques addicionals

A diferència dels proveïdors VPN, els servidors de proxy no solen oferir funcions addicionals com un Killswitch, un Apps.Killer i una protecció contra filtracions DNS. Aquest tipus de coses contribueixen al nivell de seguretat i privacitat que gaudiu, però també afecten l’experiència de l’usuari.

Preu

Els servidors de proxy solen utilitzar-se lliurement, especialment els proxies públics. Tot i això, els representants gratuïts solen ser gestionats per voluntaris, cosa que significa que el servei pot sortir de línia a l’atzar. A més, al voltant del 79% dels servidors proxy gratuïts ni tan sols utilitzen HTTPS, és a dir, les vostres dades estan exposades en línia. No només això, sinó que alguns proxies gratuïts fins i tot poden utilitzar JavaScript per injectar anuncis al client que utilitzeu.

Pel que fa a les VPN, si bé podeu trobar serveis gratuïts, no val la pena en absolut. És molt millor (i més segur) utilitzar serveis VPN de pagament. A diferència de les VPN gratuïtes i els proxies gratuïts, les VPN de pagament ofereixen una millor fiabilitat, suport i seguretat.

VPN vs proxy: quin heu de triar?

A jutjar pel que acabem de comentar, sembla que una VPN és la vostra millor aposta si voleu una experiència excel·lent en línia. Per descomptat, la decisió depèn de tu. Tot i així, si voleu assegurar-vos que les dades i el trànsit en línia estiguin completament segurs, voleu assistència fiable i voleu assegurar-vos que ningú pot espiar les vostres activitats en línia, una VPN és el camí a seguir.

D’altra banda, si només voleu obviar els blocs geogràfics i ocultar la vostra adreça IP sense que hi hagi xifratge i no us preocupa l’estat de la vostra privadesa a Internet, podríeu provar d’utilitzar un servidor intermediari..

Cerqueu un servei VPN de gamma alta que també ofereixi servidors intermediaris?

CactusVPN és el que necessites llavors. Oferim un servei de VPN que també es combina amb un servei de proxy ja que els nostres servidors VPN realment es doblen com servidors de proxy.

El nostre servei VPN utilitza un xifrat AES potent per assegurar-se que les vostres dades i el trànsit sempre són segurs. A més d’això, també garantim que la vostra privadesa estigui protegida amb la nostra política sense registres i la nostra funció Killswitch, que ens assegura que no sereu mai exposats si la vostra connexió amb el servidor VPN disminueix..

Parlant de servidors VPN, oferim més de 28 servidors d’alta velocitat a tot el món i tots els nostres servidors estan equipats amb una amplada de banda il·limitada. A més, CactusVPN funciona en diversos dispositius i sistemes operatius mitjançant les nostres aplicacions fàcils d’utilitzar.

Voleu utilitzar un servidor intermediari? Cap problema!

En cas que només us interessés utilitzar servidors proxy o penseu que de vegades preferiu utilitzar un proxy en lloc d’una VPN, podeu utilitzar els nostres servidors VPN que es doblen com servidors proxy. Podeu utilitzar aquest servei addicional gratuïtament si sou usuaris de CactusVPN.

Desbloqueu més de 300 llocs web amb pocs clics

Si mai necessiteu un accés suau i sense restriccions a un contingut encara més gran, tenim a la vostra disposició un servei addicional: el nostre DNS intel·ligent que us permet accedir a més de 300 llocs web georerestringits de països com els Estats Units, el Regne Unit, el Canadà, Austràlia , França, Alemanya, Suècia, Suïssa, Polònia.

Test-Drive els nostres serveis de forma gratuïta

Oferim un assaig gratuït de 24 hores per als nostres serveis VPN i proxy, de manera que teniu molt de temps per veure si cobren totes les vostres necessitats. No us preocupeu: no calen dades de la targeta de crèdit.

A més, un cop escolliu un pla de subscripció, restareu garantits de devolució de 30 dies si els serveis no funcionen com anunciats.

La diferència entre VPN i serveis de proxy: la línia de fons

Tot i que els serveis són bastant semblants, la diferència entre VPN i serveis de proxy és força evident: una VPN us oferirà seguretat en línia addicional a més d’accés sense restriccions a llocs web geo-bloquejats i amb tallafocs restringits. Per obtenir la millor experiència, heu de buscar un proveïdor de VPN que els servidors VPN doblin també com servidors de proxy, de manera que pugueu gaudir del millor dels dos mons.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map