Una VPN us protegeix dels virus? Què és un virus? |


Bé, aquí hi ha tot el que necessiteu saber sobre això:

Què és un virus informàtic i com funciona?

Un virus informàtic és un tipus de programari maliciós (programari maliciós) programat per canviar el funcionament d’un dispositiu. Els virus solen autoreplicar-se i es poden estendre d’ordinador a ordinador si l’usuari realitza determinades accions.

Els virus informàtics es solen difondre a través d’enllaços adjunts i enllaços maliciosos. Si interactueu amb ells d’aquesta manera, infectaran el vostre dispositiu. Tanmateix, normalment no seran actius de seguida. En lloc d’això, romandran inactius fins que obriu el programa o fitxer el virus que s’adjunti. Quan això passi, el virus començarà a infectar altres fitxers / programes del vostre sistema. Fins i tot es pot assumir l’adreça de correu electrònic i tractar de difondre’s als seus contactes.

Algunes de les coses que podria fer un virus informàtic inclouen:

 • Difusió a altres equips d’una xarxa.
 • Registrament dels vostres pulsacions.
 • Spam els seus contactes.
 • Danys i fitxers normals del sistema.
 • Recull informació de credencials d’inici de sessió i informació financera.
 • Doneu al pirata pirata accés al vostre dispositiu.

Quina és la diferència entre virus i programari maliciós?

Moltes persones solen barrejar-se virus informàtics i programari maliciós. Aquí hi ha la diferència: un virus informàtic és un tipus de programari maliciós que pot autoreplicar-se si un usuari realitza determinades accions. D’altra banda, el programari maliciós és un programari maliciós i inclou moltes altres categories nocives, a més de virus. Si voleu obtenir més informació sobre això, seguiu aquest enllaç.

Tipus de virus informàtics

1. Virus d’acció directa

Aquests tipus de virus informàtics eren molt populars entre els hackers fa molts anys, però ja no s’utilitzen amb tanta freqüència. És sobretot perquè no són tan “fiables”.

Com la majoria de virus, els virus d’acció directa només es van començar a executar quan l’usuari obriria un fitxer adjunt infectat o executaria un fitxer executable malintencionat. Tot i això, en el moment que es tanqués l’adjunt o el fitxer, el virus deixaria de funcionar.

2. Virus polimorfs

Els virus polimorfs poden ser molt perillosos perquè són difícils de detectar, fins i tot amb programes antivirus fiables. Tot es deu a la forma en què funcionen: aquests virus poden xifrar i canviar la seva codificació, cosa que és la majoria dels programes de seguretat que busquen per localitzar un virus..

Una vegada que aquest tipus de virus hagi infectat un dispositiu, començarà a duplicar-se. Tot i això, les seves versions duplicades poden ser alterades per tenir un rendiment diferent.

3. Segrestadors del navegador

Els pirates informàtics són utilitzats pels pirates informàtics per redirigir les víctimes cap a phishing i llocs web maliciosos. Bàsicament, el virus pren el control del vostre navegador. Cada vegada que escriviu una adreça específica, sereu dirigits a un lloc web de pesca.

Si bé els ciberdelinqüents sovint utilitzen segrestadors de navegadors, són fàcils de detectar i eliminar amb programari antivirus.

4. Virus de seqüència web

Els virus d’escriptura web ataquen la programació d’un lloc web, normalment la codificació que és responsable de mostrar enllaços, disposicions de pàgines, vídeos i imatges. El virus altera la codificació, fent que els elements visuals siguin maliciosos. Sempre que un usuari interactua amb ells, el seu dispositiu està infectat. Alguns virus poden fins i tot executar scripts de mineria de criptores, cosa que pot danyar la CPU del vostre dispositiu.

Aquest tipus de virus són gairebé sempre presents en un lloc web de phishing, però també poden ser infectats amb llocs web legítims. Els programes antivirus els detecten fàcilment, i podeu evitar que funcionin amb bloquejadors de scripts.

5. Virus FAT (taula d’assignació d’arxius)

Aquests virus s’adrecen principalment als usuaris de Microsoft, però també poden infectar altres sistemes operatius. FAT s’utilitza per emmagatzemar informació sobre la ubicació de tots els fitxers del disc dur.

Els virus FAT sovint s’amagaran entre els fitxers del sistema i infectaran tot el FAT un cop entri en contacte amb el fitxer maliciós. Els virus FAT suprimiran o sobreescriuen els fitxers FAT, de manera que el sistema no es podrà utilitzar i causarà greus pèrdues de dades.

6. Virus macro

Sovint s’utilitzen virus macro per infectar programari de processador de textos, com Microsoft Word. Com el seu nom indica, el virus està escrit en llenguatge macro: el llenguatge de programació estàndard utilitzat pels programes de processament de textos.

Els virus de la macro es configuren per incorporar codi maliciós al programa de processador de textos o en documents i fulls de càlcul. Un cop obert el programa o fitxer infectat, el virus començarà a funcionar.

Després que el virus acabi d’infectar altres fitxers associats amb el programari, pot començar a modificar el contingut dels documents o fer-se càrrec de les adreces de correu electrònic per enviar fitxers adjunts maliciosos a altres persones..

7. Virus multipartits

Aquests virus (també anomenats virus híbrids) són força frustrants per tractar-los perquè s’estenen pel sistema de diverses maneres. Com ho fan, depèn de com estiguin programats,

Generalment, un virus multipartit infectarà el sector d’arrencada de l’ordinador, el que significa que el virus s’iniciarà cada vegada que es posi en marxa el sistema operatiu. A més, el virus fins i tot es connectarà al disc dur.

8. Virus de l’infectador d’arxiu

Un tipus de virus força estàndard. Està programat per adjuntar-se als fitxers que obriu i utilitzar-ne els fitxers Word, com ara, per exemple. Durant un període de temps ràpid, el virus es farà càrrec del fitxer completament. A més, s’executarà cada vegada que obriu i utilitzeu el fitxer.

9. Virus residents

Els virus residents són molt perillosos, ja que es poden amagar dins de la memòria del dispositiu. Per això, pot infectar fàcilment qualsevol fitxer que s’executi en aquest sistema. Encara pitjor, la majoria dels virus residents són capaços de carregar el seu mòdul de replicació a la memòria. Bàsicament, és una manera fantàstica de dir que podran infectar altres fitxers sense que necessiteu que els publiqueu primer..

Els virus residents solen funcionar cada vegada que es posa en marxa el sistema operatiu. Alguns poden fins i tot connectar-se a programes antivirus / antimalware per infectar qualsevol fitxer que hi hagi escanejat.

10. Sobreescriure virus

Sobreescriure els virus pot ser extremadament frustrant. Bàsicament, el que fan és infectar un fitxer o un programari, suprimir tot el seu contingut i, després, sobreescriure dades a la memòria del sistema..

Moltes persones pensen que un virus de sobreescriptura no és tan perjudicial, però el virus pot destruir algunes de les codificacions originals de vegades, cosa que fa que el programa no pugui ser utilitzat. Per tant, pot fer molt de mal a un sistema operatiu.

Com es detecten virus informàtics

Si teniu instal·lat un programa antivirus, generalment us avisarà quan el vostre aparell estigui infectat. Tot i així, si no en teniu, o voleu obtenir més informació sobre això, aquí teniu els signes habituals que apunten a una infecció per virus informàtics:

 • Sorolls estranys del disc dur – A molts virus els agrada dirigir-se al disc dur de l’ordinador. Si actualment no utilitzeu l’ordinador, però està encès i sentiu una forta activitat del disc dur (sorolls continus i sons giratoris), probablement tractareu amb un virus informàtic.
 • Manca d’espai al disc dur – Els virus també poden malmetre el disc dur ocupant molt d’espai. Si de sobte se n’està quedant sense espai, és probable que un virus hagi instal·lat tones d’arxius maliciosos al dispositiu.
 • Activitat intensa de la CPU – Si la temperatura de la vostra CPU és molt més elevada de l’habitual i no l’utilitzeu per reproduir cap videojoc exigent, hi ha una possibilitat que tingueu problema amb un virus informàtic de criptografia..
 • Missatges emergents – Comenceu a veure anuncis i missatges emergents aleatoris al navegador i a l’escriptori. No interaccioneu amb els anuncis (i inclouen fer clic a “x” per tancar-los), ja que probablement infectaran més el vostre dispositiu amb més virus i programari maliciós..
 • Comportament del dispositiu amigable – Si el vostre equip comença a funcionar molt lentament, probablement sigui perquè un virus agafa la memòria del sistema.
 • Activitat de fitxer sospitós – Comenceu a notar que molts dels vostres fitxers s’han suprimit o traslladat a un directori diferent, mentre que els nous han ocupat el seu lloc.
 • Trànsit d’alta xarxa – Si observeu que hi ha molta activitat a la xarxa quan ni tan sols utilitzeu la web, hi ha una gran possibilitat que un virus inunda la vostra connexió a Internet amb descàrregues i càrregues..
 • Falles i errors – El vostre sistema comença de manera aleatòria amb congelacions, bloqueigs i missatges d’error que obren i tanquen aplicacions.
 • Problemes del navegador – El vostre navegador web comença a actuar estrany. Comença a redirigir-vos cap a llocs web ombrívols, mostra diferents pàgines d’inici i es mostren noves barres d’eines que tenen aspectes spammy.
 • Problemes de programari de seguretat – Sempre que intenteu executar o instal·lar un programa antivirus, no podreu fer-ho. Normalment rebeu missatges d’error estranys i no proporciona cap raó exacta per què no podeu fer-ho.
 • Adreces de correu electrònic segrestades – Els vostres amics, familiars i companys de treball comencen a dir-vos que reben fitxers adjunts estranys de la vostra adreça de correu electrònic. En aquest cas, és probable que un virus se n’hagi fet càrrec i intenteu estendre’s a altres ordinadors mitjançant enllaços i fitxers adjunts i enllaços maliciosos.

Tingueu en compte que la majoria d’aquests signes també poden apuntar a una infecció per malware.

Una VPN us protegeix dels virus?

En poques paraules, no. La veritat és que VPN i protecció contra virus no van de la mà.

Una VPN està dissenyada per protegir el vostre trànsit i dades en línia a Internet, però no pot protegir el vostre dispositiu contra infeccions per virus informàtics. El xifrat que utilitza simplement no està programat per fer-ho, sense oblidar que un servei VPN necessita una connexió a Internet activa per funcionar..

D’altra banda, un virus informàtic pot causar estralls al dispositiu encara que no estiguis desconnectat del web.

Hi ha molts proveïdors de programari antivirus / antimalware per triar, però les nostres recomanacions són Malwarebytes i ESET.

Per descomptat, encara haureu d’utilitzar una VPN sempre que accedeixi a Internet. El fet d’utilitzar-lo al costat del programari antivirus és una forma molt intel·ligent de mantenir-se segur a la xarxa.

Necessiteu una VPN fiable per utilitzar-la amb el vostre programari Antivirus?

CactusVPN és només el servei que necessites. Utilitzem el xifrat de gamma alta (com AES) i protocols segurs (com SoftEther i OpenVPN) per protegir tot el trànsit en línia sempre que estigueu a Internet. A més, no emmagatzemarem cap registre, de manera que la vostra privadesa estarà totalment segura amb nosaltres.

Tot el que heu de fer per gaudir de tot el que us registreu i descarregueu les nostres aplicacions fàcils d’utilitzar a la plataforma que trieu.

Ah, i també hauríem d’esmentar que podeu provar CactusVPN de forma gratuïta durant 24 hores si voleu. A més, també proporcionem una garantia de devolució de 30 dies, de manera que esteu comprant gairebé sense cap risc.

Com evitar que els virus informàtics infectin el vostre dispositiu

Aquí teniu una llista ràpida de totes les coses que podeu fer per reduir les possibilitats que el dispositiu caigui presa de virus informàtics:

 • En primer lloc, utilitzeu un dels programes antivirus que hem esmentat anteriorment. Alguns programes es poden anomenar programari antimalware, però és el mateix: un virus és un tipus de programari maliciós, al cap i a la fi.
 • Assegureu-vos que el sistema operatiu i el programari antivirus / antimalware estiguin sempre actualitzats. Fins i tot l’actualització més petita pot contenir alguns canvis de seguretat que mantindran els virus perjudicials.
 • Si el sistema operatiu té un tallafoc, deixeu-lo engegat. La seva configuració predeterminada pot no ser extremadament fiable, però no deixa de ser una capa addicional de seguretat.
 • No respongueu a cap missatge de correu electrònic o missatges de phishing. Us podrien redirigir a un lloc web maliciós o us podrien enganyar a la descàrrega d’adjunts infectats per virus. Si voleu obtenir més informació sobre phishing i com detectar atacs de pesca, seguiu aquest enllaç.
 • Programar exploracions periòdiques amb el seu programa antivirus, preferentment cada dia. A més, assegureu-vos d’escanejar qualsevol fitxer que descarregueu abans d’obrir-lo.
 • Instal·leu bloquejadors de scripts als vostres navegadors. Us recomanem que utilitzeu tant uMatrix com uBlock Origin. Acostumar-los potser triga una mica al principi, però evitarà que fins i tot els llocs web de phishing puguin publicar scripts i anuncis infectats amb virus quan hi accedeixis.
 • Habiliteu els complements de clic per reproduir també als vostres navegadors, ja que evitaran que els scripts Java i Flash s’executin tret que específicament els indiqueu que ho facin interactuant amb un vídeo o un anunci. A continuació, us detallem com habilitar-los a gairebé tots els navegadors.
 • Si teniu instal·lats programes antics i antics al vostre sistema que rarament no utilitzeu o que no utilitzeu, desinstal·leu-los. Els virus podrien aprofitar les vulnerabilitats de seguretat que ja no hi han quedat pegades.
 • No descarregueu fitxers incomplets. Un fitxer .bat o .exe de 23Kb que afirma ser un instal·lador per a un nou videojoc és probablement un virus disfressat..
 • Si detecteu cap programa o icona nova del vostre sistema que no els reconeixeu, escanegeu-los i suprimiu-los.

Com desfer-se dels virus informàtics

Si el sistema operatiu s’infecta amb un virus, la millor aposta és reiniciar-lo al mode segur. Però abans d’aconseguir-ho, assegureu-vos que teniu un disc dur extern, un CD / DVD o una targeta de memòria amb programari antivirus..

Un cop esteu al mode segur, desconnecteu-vos del web i comenceu a eliminar els fitxers temporals que trobareu. Moltes d’elles han estat afegides pel virus, i la supressió de fitxers temporals farà que el procés d’escaneig sigui més ràpid.

Quan hagueu acabat, haureu de posar en marxa el vostre programa antivirus i executar una exploració completa del vostre sistema. Si no està instal·lat, utilitzeu el CD / DVD, el disc dur extern o la memòria per instal·lar-lo. Després comproveu els navegadors per veure si heu d’editar la configuració de la pàgina d’inici. Si veieu barres d’eines o anuncis estranys, només cal tornar a instal·lar els navegadors. Si no és així, desinstal·leu-los, reinicieu el dispositiu i realitzeu la instal·lació al mode normal del sistema.

Tingueu en compte que és possible que aquests consells no funcionin al 100% del temps. Si no podeu realitzar cap d’aquests passos o si el vostre equip o sistema operatiu està malmès per un virus, heu de dirigir-lo a un tècnic especialitzat. Hauríeu de fer el mateix si heu de eliminar manualment un virus del registre del vostre sistema, sobretot si no teniu experiència amb això. L’eliminació del fitxer incorrecte pot danyar greument el vostre sistema operatiu.

També heu de trucar a les autoritats si les lleis del vostre país cobreixen ciberdelinqüència, sobretot si un pirata informàtic ha robat informació financera i personal amb un virus.

La línia de fons

Aleshores, què és un virus informàtic i com funciona??

Bé, és força senzill: és un tipus de programari maliciós que pot autoreplicar i infectar altres ordinadors d’una xarxa amb codi maliciós si l’usuari realitza determinades accions. Els pirates informàtics sovint utilitzen virus informàtics per inutilitzar els dispositius i per robar informació sensible de les persones.

La VPN es protegeix contra els virus, però? Segur que només utilitzeu una VPN al web?

Bé, realment no. Una VPN no està dissenyada per oferir protecció contra virus. Us protegirà de diverses amenaces en línia, però no pot protegir el vostre dispositiu contra virus i programari maliciós. Només un programa antivirus pot fer-ho.
És per això que haureu d’utilitzar una VPN al costat d’un programa antivirus / antimalware sempre que esteu a Internet.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map