VPN doble i com configurar una cadena VPN |


Què és la doble connectivitat VPN?

Tot i que el nom pot implicar que utilitzeu 2 VPN al mateix temps, no sol ser el cas, tret que configureu una connexió VPN doble amb dos proveïdors VPN diferents. Normalment, una connexió VPN doble és quan utilitzeu dos servidors VPN al mateix temps.

Com funciona una doble VPN?

Bàsicament, en lloc de només tenir el vostre trànsit i les vostres dades en línia segures un cop per un servidor VPN, es protegirà dues vegades per dos servidors VPN.

Moltes persones semblen pensar que una connexió VPN doble vol dir que, en lloc del xifratge AES-256, per exemple, es protegirien amb el xifratge AES-512. Tot i que no és del tot correcte, això no està massa lluny de la veritat.

En lloc de duplicar-se el mateix nivell de xifratge, se li afegeix un altre nivell de xifrat. Normalment, el trànsit en línia arriba al web després de passar pel servidor VPN.

Amb una connexió VPN doble, el trànsit passa per un servidor VPN i es redirecciona a un altre servidor VPN i només després les sol·licituds de connexió arriben a Internet.

Per tenir una millor idea de com funciona una doble VPN, aquí teniu una visió senzilla del procés de connexió:

VPN doble

Així, en general, el trànsit en línia es xifra, desxifra, xifra i xifra una vegada més abans que arribi a la xarxa mundial. A continuació, passa pel mateix procés abans que les dades que vau sol·licitar arribin al vostre dispositiu.

A més, amb una connexió VPN doble, la vostra adreça IP real es mascara dues vegades en lloc d’una vegada que s’amaga darrere de dues adreces del servidor..

Podeu utilitzar diverses VPN al mateix temps?

Sí, en realitat no esteu restringits a només dues connexions VPN simultànies. Podeu tenir diverses connexions VPN al mateix temps. Tanmateix, quan ho feu, ja no es diu connexió VPN doble, sinó encadenament VPN, cascada VPN o VPN multihop (ja que el trànsit salta a través de diversos servidors).

Encadenament VPN

Per tant, en lloc de fer que el trànsit passi per dos servidors VPN, podeu fer-ho passar per tres o quatre servidors, per exemple. Tots els servidors ofereixen una capa addicional de xifratge i afegeix una altra adreça IP a la barreja, garantint encara més la vostra identitat en línia.

Els avantatges de les connexions VPN dobles

La majoria dels avantatges que haureu de conèixer implica obtenir un grau més alt de seguretat i privacitat a Internet.

En general, aquí es mostren els avantatges específics d’utilitzar una connexió VPN doble:

  • El segon servidor VPN al qual us connecteu no sabrà quina és la vostra adreça IP real, ja que només veurà l’adreça del primer servidor VPN.
  • El vostre trànsit i les vostres dades en línia es xifren dues vegades (o més si configureu una cadena VPN amb molts salts).
  • Les connexions entre servidors es poden alternar entre TCP i UDP, oferint-vos un nivell lleugerament millor de seguretat en línia.
  • Una doble connexió VPN redueix el risc de ser exposat a un atac de correlació de trànsit (correlació entre el trànsit entrant i sortint en un servidor VPN). Tot i que, és important esmentar que un atac així és molt poc probable que us passi com a usuari de VPN. Tot i així, es tracta d’un avantatge d’utilitzar una connexió VPN doble.

A més, si decidiu configurar una connexió VPN multihop, podreu ocultar les vostres empremtes digitals darrere de diverses ubicacions geogràfiques (ja que utilitzeu més de dos servidors VPN).

Els desavantatges de les connexions VPN dobles

“Què he de preocupar-me si faig servir una connexió VPN doble o una cadena VPN?”

No gaire, per ser sincer. El principal i únic problema per establir una connexió VPN doble o una cadena VPN multihop és la disminució de les velocitats de connexió. Al capdavall, estem parlant de que la vostra connexió passi per dos o més servidors VPN i diversos processos de xifrat alhora. Això afectarà la velocitat a Internet.

Podeu evitar alguna pèrdua de velocitat només utilitzant servidors VPN que estiguin geogràficament propers, però els processos de xifrat, desxifrat i de xifratge encara poden alentir la velocitat en línia..

Ara, hi ha moltes coses que afecten el tipus de velocitat VPN que obtindreu, així que si voleu obtenir més informació sobre això, consulteu aquesta guia que vam escriure sobre el tema. Però la idea principal és que haureu d’esperar alguna pèrdua en el rendiment si teniu una connexió VPN doble o multihop.

Per fer-nos una idea de què parlem, si teniu una connexió de 100 Mbps, una connexió VPN de quatre salts pot reduir la velocitat de descàrrega fins a uns 25 Mbps (sempre que tinguis una connexió a Internet estable i un dispositiu que no sigui massa. desactualitzat, per descomptat).

A més d’això, una connexió VPN doble o en cadena és normalment més costosa que una regular. Tant si estem parlant d’un proveïdor VPN que ofereix connexions VPN de doble o de cadena integrades, com si només utilitzeu diversos servidors de diferents proveïdors, acabareu pagant més diners.

Com encadenar VPNs

Hi ha moltes maneres de configurar una connexió VPN doble o VPN en cadena. Segons la nostra investigació, aquestes són les millors opcions:

1. VPNs de doble ús

Alguns proveïdors de VPN normalment tenen una funció VPN de doble servei. Bàsicament, quan us connecteu a un servidor VPN específic, la vostra connexió es vincula immediatament a un altre servidor i només després les vostres peticions arriben al web.

Així, per exemple, un exemple de connexió VPN de doblet és un proveïdor que ofereix una connexió Canadà-EUA. Quan us connecteu al servidor VPN del Canadà, el vostre trànsit s’envia a través del servidor nord-americà a Internet.

Tingueu en compte que les connexions són generalment estàtiques, de manera que no podeu triar quins servidors VPN fareu servir a la vostra connexió VPN doble.

2. Connexions VPN multi-configurables de VPN

Aquestes connexions són bàsicament VPN en cascada, però el proveïdor de VPN permet configurar-les dins del client VPN. Essencialment, podeu triar quins servidors voleu formar part de la cascada VPN.

El nombre total de salts depèn del que ofereix el proveïdor VPN, però l’estàndard és de fins a quatre salts de servidor VPN.

Tingueu en compte que els proveïdors de VPN que ofereixen aquestes funcions solen tenir plans de subscripció més cars.

3. Configuració del router + Connexions client VPN

Una forma relativament fàcil de configurar una connexió VPN doble és configurar el servei VPN al vostre enrutador i, a continuació, instal·lar el client VPN en un dels vostres dispositius (com el vostre telèfon mòbil, per exemple).

Configuració de l'encaminador de VPNs en cadena

D’aquesta manera, cada vegada que us connecteu a Internet a casa mitjançant aquest dispositiu, fareu servir una connexió VPN doble ja que el trànsit primer passarà pel servidor VPN configurat al vostre enrutador i, a continuació, a través del segon servidor VPN al qual us connecteu a través. el client.

4. Extensió del navegador + Connexions de clients VPN

Si el proveïdor de VPN ofereix un proxy de navegador segur al costat del client, els podeu combinar tots dos en una connexió. La idea és connectar-se a un servidor VPN a través del client primer, i després a un altre mitjançant l’extensió del navegador.

Tingueu en compte que, si feu això, no obtindreu exactament una connexió VPN doble, ja que la majoria de les extensions VPN són proxies (diferents de les VPN), per la qual cosa, en lloc de rebre una connexió VPN + proxy. Tot i així, vam decidir afegir aquest mètode a la llista ja que és una bona manera d’ocultar la vostra geolocalització darrere de dos servidors diferents alhora..

Si voleu fer-ho, us recomanem adherir-vos a les extensions oficials proporcionades per proveïdors VPN fiables i de pagament. Tot i que hi ha molts programes de navegació independents en línia gratuïts, en realitat no és segur utilitzar-los. Abans s’ha trobat aquest tipus d’extensions que poden fer coses com vendre l’amplada de banda de l’usuari o filtrar adreces IP de l’usuari.

5. Màquina amfitriona + màquina virtual

La idea és bastant senzilla, però configurar-ho tot pot ser una mica complex si no coneixeu el concepte de màquina virtual.

Bàsicament, utilitzeu un servei com VirtualBox (gratuït) per instal·lar un sistema operatiu virtual al vostre sistema operatiu existent (com tenir Windows XP pràcticament instal·lat a Windows 7).

Un cop acabat el procés d’instal·lació, configureu el client VPN a la màquina virtual. A continuació, primer executeu la VPN a la màquina host (el vostre sistema operatiu principal) i, a continuació, executeu el segon client VPN a la màquina virtual.

L’únic inconvenient d’aquest mètode és que necessiteu un sistema relativament potent que pugui gestionar els múltiples processos de xifrat i desxifrat de la VPN i la màquina virtual.

Per descomptat, podeu configurar una altra màquina virtual dins de la màquina virtual existent per convertir la connexió VPN doble doble en una connexió VPN triple (etc.), però això pot afectar els recursos del vostre sistema..

6. Una cadena VPN amb diferents proveïdors

En aquest cas, hauríeu de configurar una cadena VPN amb més d’un proveïdor VPN mitjançant un servidor VPN de cadascun. El nombre total de proveïdors depèn de si només voleu una VPN doble o una VPN multihop amb fins a quatre salts o més.

Quant a com encadenar VPNs d’aquesta manera, podeu utilitzar gairebé qualsevol de les opcions esmentades anteriorment.

Per exemple, podeu configurar un servei VPN d’un proveïdor del vostre router, instal·lar un client VPN d’un proveïdor diferent a l’ordinador portàtil i, a continuació, executar un altre client d’un altre proveïdor VPN en una màquina virtual del vostre ordinador portàtil..

Per descomptat, aquest mètode serà bastant car ja que hauràs de pagar per subscripcions separades.

Necessiteu una VPN potent per protegir les vostres connexions?

Si voleu configurar una cadena VPN amb servidors de diversos proveïdors, CactusVPN us ha cobert amb servidors mundials d’alta velocitat que tenen un ample de banda il·limitat..

Tots els servidors estan protegits amb xifratge AES de gamma alta, de manera que us podeu assegurar que la vostra connexió serà segura i sonora quan passi pel nostre servidor. A més, també podeu triar quin protocol VPN utilitzar (oferim protocols de gran seguretat com SoftEther i OpenVPN) i no emmagatzemarem cap registre..

A més de tot això, oferim aplicacions fàcils d’utilitzar per a les plataformes més populars.

Aplicació CactusVPN

Aprofiteu la nostra prova gratuïta

Si voleu assegurar-vos que el nostre servei pugui satisfer totes les vostres necessitats abans de triar un pla de subscripció, podeu provar el nostre servei VPN de forma gratuïta durant 24 hores..

I això no és tot, un cop us vingueu fent usuari de CactusVPN, encara tindrem l’esquena amb una garantia de devolució de 30 dies si el servei no funciona com anunciat..

Conclusió

Una connexió VPN doble és bàsicament quan utilitzeu dos servidors VPN al mateix temps. El trànsit s’encripta dues vegades i la vostra ubicació geogràfica s’amaga darrere de dues adreces IP. També són possibles diverses connexions al servidor VPN al mateix temps (com a màxim tres, quatre o més), i quan ho feu, es diu cascading VPN, connectivitat VPN multihop o cadena VPN.

Alguns proveïdors de VPN ofereixen funcions integrades que us permeten utilitzar una connexió VPN doble o configurar una cadena VPN, però alguna cosa així ve amb un preu més gran. També podeu configurar aquesta connexió d’altres maneres, com utilitzar servidors de diversos proveïdors VPN, utilitzar màquines virtuals o configurar una VPN en un encaminador i un client VPN en un dispositiu..

Val la pena una connexió VPN doble o una cadena VPN? Doncs ofereixen un nivell més gran de seguretat i privacitat en línia, però també poden afectar les vostres velocitats de connexió negativament i alentir-les una mica. En general, aquest tipus de connexions VPN són més adequades per a persones que requereixen molta seguretat a Internet, com ara periodistes i denunciants, per exemple..

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me