Care este diferența dintre serviciile VPN și Proxy? |


Ce este un proxy?

Proxy este un serviciu care vă permite să ascundeți adresa dvs. IP și să accesați site-uri web blocate geo-blocate sau cu firewall. Poate fi fie un computer, fie o aplicație care acționează ca un intermediar între dispozitivul dvs. și internet.

Cum funcționează un proxy?

Este destul de simplu – când utilizați un server proxy, solicitarea pe care o trimiteți la Internet (pentru a vă conecta la un site web, de exemplu) este interceptată de proxy. Apoi, unul dintre cele două lucruri se va întâmpla:

  1. Proxy-ul își va verifica memoria cache locală pentru a vedea dacă are deja conținutul solicitat. Dacă o face, va returna conținutul fără a trimite solicitarea dvs. către Internet.
  2. Proxy-ul îți va trimite solicitarea către web dacă nu are conținutul dorit în memoria cache locală. După ce primește datele, le va trimite înapoi pe dispozitiv.

Ce este un VPN?

O VPN (Rețea virtuală virtuală) este un serviciu pe care îl puteți utiliza pentru a accesa web-ul într-o manieră sigură. Îți ascunde adresa IP, criptează traficul și datele de pe Internet și te ajută să ocoliți geo-blocurile și firewall-urile..

Cum funcționează un VPN?

Practic, VPN acționează ca un intermediar între dvs. și ISP-ul dvs. Rulează clientul, te conectezi la un server VPN și traficul tău pe Internet este redirecționat prin intermediul acestuia. De asemenea, adresa dvs. IP este înlocuită cu adresa IP a serverului.

Toate cererile dvs. de conectare primele sunt criptate de clientul VPN, apoi sunt trimise către serverul VPN, serverul le decriptează, apoi le transmite pe web. Odată ce datele solicitate sunt primite de server, acestea le criptează și le trimit înapoi clientului VPN de pe dispozitiv. Odată ce conținutul este primit, clientul VPN îl va decripta pentru dvs..

Deci, care este diferența dintre serviciile VPN și Proxy?

Chiar dacă serviciile VPN și proxy par foarte similare, acestea funcționează diferit. Povestea scurtă, atât serviciile VPN, cât și serviciile proxy vă vor ascunde identitatea IP și online, într-o oarecare măsură, principala VPN și diferența de proxy fiind aceea că VPN vă va cripta toate datele..

Dar dacă doriți să aflați care este diferența reală, în profunzime, între serviciile proxy și VPN, ar trebui să vedeți cum se execută fiecare serviciu în următoarele categorii:

Securitate online

Cu VPN-urile, vă veți bucura de un nivel mai ridicat de securitate pe Internet, deoarece utilizează adesea criptarea puternică pentru a vă proteja datele personale și traficul online de cibernetici, cum ar fi standardul AES-256, care este criptare de grad militar. De asemenea, VPN-urile vor utiliza de asemenea protocoale VPN sigure, precum SoftEther și OpenVPN.

Securitate online

Proxy-urile nu utilizează adesea niciun tip de criptare, așa că rămâneți expus pe Internet. Unele servere proxy ar putea utiliza o criptare de tip SSL, dar acest tip de securitate nu este, din păcate, foarte fiabil.

Un mod în care proxii pot oferi o anumită securitate este prin blocarea accesului la site-uri web dăunătoare, astfel încât utilizatorii ca tine să nu se conecteze accidental la ele. În mod cert, există și șansa ca dacă accesați un site web infectat cu malware printr-un proxy, malware-ul să ajungă pe serverul proxy în loc de dispozitivul dvs., deși nu există nicio garanție că este adevărat..

Și da, un server proxy ascunde adresa dvs. IP la fel cum o face un server VPN. Cu toate acestea, principala diferență între serviciile proxy și VPN în acest caz este faptul că proprietarul serverului proxy vă poate vedea întotdeauna adresa IP reală când utilizați serviciul proxy. În mod normal, un furnizor VPN nu vă poate vedea adresa atunci când vă conectați la un server VPN, deoarece traficul serverului VPN client-VPN este criptat de la sfârșit. Chiar dacă un furnizor VPN ar trebui să vadă adresa dvs. IP reală, dacă este una decentă, nu va ține niciun registru în acest sens..

Confidențialitate internet

Un VPN vă poate oferi un nivel mai bun de confidențialitate online, deoarece tot traficul dvs. pe Internet este complet criptat. Asta înseamnă că nimeni nu va putea monitoriza ceea ce faci pe web – nu ISP-ul tău, nu o agenție de supraveghere guvernamentală și niciun hacker nu ar putea fi.

Cu un proxy, nu vă puteți bucura cu adevărat de confidențialitate online, deoarece traficul dvs. de internet nu este în mod normal criptat, ceea ce înseamnă că ISP-ul dvs. (și oricine altcineva pentru asta) poate vedea ce faceți online. Mai mult, dacă accesați ceva prin HTTP atunci când utilizați un proxy, proprietarul proxy vă va putea urmări și activitățile online.

Puteți reduce aceste riscuri folosind un proxy criptat, dar am menționat deja că criptarea SSL pe care o folosesc nu este extrem de fiabilă.

Viteze online

În mod normal, un server proxy nu are un impact direct asupra vitezei dvs. de Internet, deoarece nu utilizează în general criptare puternică (sau deloc criptare). Mai mult, un proxy ar putea încărca paginile web solicitate mai rapid dacă sunt memorate în cache local, deoarece nu au nevoie să îți trimită solicitările către Internet.

Viteza DNS inteligentă

Cu toate acestea, trebuie să știți că serverele proxy tind adesea să fie supraaglomerate. În consecință, există întotdeauna șansa că vei ajunge să te ocupi de viteze mai mici.

Un VPN, pe de altă parte, este probabil să încetinească viteza dvs. uneori datorită criptării sale. Distanța dintre dvs. și serverul VPN poate contribui și la acest efect de încetinire (totuși, se poate spune același lucru despre serverele proxy). Desigur, acest lucru nu este garantat să se întâmple 100% din timp, și nici nu ar putea fi prea observabil.

Totuși, dacă alegeți un furnizor VPN care oferă mai multe protocoale VPN, puteți folosi unul care tinde să ofere viteze mai bune (cum ar fi SoftEther, de exemplu).

De asemenea, un alt lucru demn de menționat este faptul că un VPN vă poate ajuta să scăpați de accelerarea lățimii de bandă, deoarece vă criptează traficul. Dacă nu vă familiarizați cu accelerarea lățimii de bandă, atunci când ISP vă limitează lățimea de bandă, deoarece utilizați „prea multe date”, ceva care vă poate scădea viteza online.

Caracteristici suplimentare

Spre deosebire de furnizorii VPN, serverele proxy nu oferă, de obicei, funcții suplimentare precum Killswitch, Apps.Killer și protecție împotriva scurgerii DNS. Aceste lucruri contribuie la nivelul de securitate și confidențialitate de care te bucuri, dar au și impact asupra utilizatorului.

Prețuri

Adesea, serverele proxy au tendința de a fi libere – mai ales proxy-urile publice. Cu toate acestea, proxies-urile gratuite tind adesea să fie administrate de voluntari, ceea ce înseamnă că serviciul poate fi deconectat la întâmplare. Mai mult, aproximativ 79% din serverele proxy gratuite nu folosesc nici măcar HTTPS, ceea ce înseamnă că datele dvs. sunt expuse online. Nu numai asta, dar unele proxies gratuite pot folosi chiar JavaScript pentru a injecta reclame în clientul pe care îl utilizați.

În ceea ce privește VPN-urile, în timp ce puteți găsi servicii gratuite, acestea nu merită deloc. Este mult mai bine (și mai sigur) să folosiți servicii VPN plătite. Spre deosebire de VPN-urile gratuite și proxy-urile gratuite, VPN-urile plătite oferă o mai bună fiabilitate, suport și securitate.

VPN vs. Proxy – care ar trebui să alegeți?

Judecând după ceea ce tocmai am discutat, s-ar părea că un VPN este cel mai bun pariu dacă doriți o experiență online excelentă. Desigur, în cele din urmă, decizia depinde de tine. Totuși, dacă doriți să vă asigurați că datele și traficul dvs. online sunt pe deplin securizate, doriți asistență fiabilă și doriți să vă asigurați că nimeni nu vă poate spiona activitățile online, o VPN este calea de urmat..

Pe de altă parte, dacă doriți doar să ocoliți geo-blocurile și să ascundeți adresa dvs. IP fără a se cripta în calea dvs. și nu sunteți îngrijorat de starea de confidențialitate a Internetului dvs., puteți încerca să utilizați un server proxy.

În căutarea unui serviciu VPN de înaltă calitate, care oferă și servere proxy?

CactusVPN este exact ceea ce aveți nevoie atunci. Oferim un serviciu VPN care este de asemenea asociat cu un serviciu proxy, deoarece serverele noastre VPN se dublează de fapt ca servere proxy.

Serviciul nostru VPN utilizează o criptare AES puternică pentru a vă asigura că datele și traficul dvs. sunt întotdeauna în siguranță. În afară de aceasta, ne asigurăm că protecția vieții private este protejată cu politica noastră fără log-uri și funcția noastră Killswitch, care te asigură că nu vei fi niciodată expus dacă conexiunea ta la serverul VPN se reduce..

Vorbind despre servere VPN, oferim peste 28 de servere de mare viteză la nivel mondial și toate serverele noastre sunt echipate cu lățime de bandă nelimitată. Mai mult, CactusVPN funcționează pe mai multe dispozitive și sisteme de operare folosind aplicațiile noastre prietenoase.

Vrei să folosești un proxy? Nici o problema!

În cazul în care v-ați interesat doar să folosiți servere proxy sau credeți că puteți prefera uneori să folosiți un proxy în loc de VPN, puteți utiliza serverele noastre VPN care se dublează ca servere proxy. Puteți utiliza acest serviciu suplimentar gratuit dacă sunteți utilizator CactusVPN.

Deblocați peste 300 de site-uri web cu câteva clicuri

Dacă aveți vreodată nevoie de acces fără probleme, fără restricții, la și mai mult conținut, avem un serviciu suplimentar pentru dvs. – DNS-ul nostru inteligent care vă permite să accesați peste 300 de site-uri web geore restricționate din țări precum SUA, Marea Britanie, Canada, Australia , Franța, Germania, Suedia, Elveția, Polonia.

Test-Drive Serviciile noastre gratuite

Oferim o probă gratuită de 24 de ore pentru serviciile noastre VPN și proxy, astfel încât aveți mult timp pentru a vedea dacă îndeplinesc toate nevoile dvs. Nu vă faceți griji – nu sunt necesare detalii despre cardul de credit.

În plus, după ce alegeți un plan de abonament, veți fi în continuare acoperit de garanția noastră de returnare de 30 de zile dacă serviciile nu funcționează ca publicitate..

Diferența dintre serviciile VPN și Proxy – linia de jos

Chiar dacă serviciile sunt destul de similare, diferența dintre serviciile VPN și proxy este destul de evidentă – o VPN vă va oferi securitate online suplimentară, alături de accesul fără restricții la site-urile web blocate cu geo și blocate cu firewall. Pentru a obține cea mai bună experiență, ar trebui să cauți un furnizor VPN ale cărui servere VPN se dublează și ca servere proxy, astfel încât să te bucuri de cele mai bune din ambele lumi.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map