Ce este Geo-Restriction Tech? (Cum îl poți ocoli?) |


Ce este Tehnologia de geo-restricție?

Geo-restricțiile (numite și geo-blocuri) sunt o metodă pe care furnizorii de conținut o folosesc pentru a restricționa accesul la serviciile și platformele lor pe o bază geografică. În esență, le permite să facă site-urile lor disponibile în anumite țări.

Un bun exemplu în acest sens este tubi – o platformă de transmisie TV gratuită. Dacă încercați să îl accesați în afara SUA, veți primi acces restricționat la conținutul său. Dacă încercați să îl accesați din UE în acest moment, veți primi un mesaj care vă spune că serviciul nu este disponibil în acea zonă.

Netflix SUA este un alt bun exemplu de geo-blocare în acțiune. În cazul lor, nu vă spun că serviciul nu este disponibil în țara dvs. În schimb, de obicei, vă redirecționează către o bibliotecă de conținut care funcționează în regiunea dvs..

Cum funcționează geo-restricțiile?

Este destul de simplu – geo-restricțiile sunt posibile, deoarece site-urile web vă pot vedea locația geografică când vă conectați la ele. Așadar, tot ce trebuie să facă un site web atunci când primește o solicitare de conectare de la dispozitivul dvs. este să verificați dacă este listat în lista albă sau neagră. Dacă este listată neagră, vă va redirecționa către o pagină rezervată regiunii dvs. (așa cum face Netflix atunci când vă redirecționează către biblioteca disponibilă în țara dvs.). În mod alternativ, site-ul web vă poate refuza cererea de conectare și vă poate transmite un mesaj care vă spune că serviciul nu este disponibil în țara dvs..

Cum vede un site web geo-locația ta? De obicei, primesc informațiile de la:

 • Adresa dvs. IP
 • Adresa WiFi și / sau Bluetooth
 • Locația conexiunii tale WiFi
 • GPS-ul dispozitivului dvs.
 • RFID-ul dvs. (identificare cu frecvență radio)
 • ID-ul celulei GSM (2G) sau CDMA (3G) al dispozitivului

6 Motive Geo-blocuri sunt utilizate

Iată o imagine de ansamblu a principalelor motive pentru care vă veți confrunta cu geo-restricții atunci când sunteți pe Internet:

1. Acorduri privind drepturile de autor

Furnizorii de conținut (cum ar fi Netflix, BBC iPlayer, Hulu, etc.) nu dețin drepturile asupra întregului conținut pe care îl afișează – au doar dreptul de a-l difuza. Deci, titularul original al dreptului de autor este cel care decide dacă conținutul poate fi difuzat sau nu în toată lumea. Dacă acest lucru nu este permis, platformele de conținut trebuie să respecte aceste reglementări, iar tehnologia de geore restricție îi ajută să facă acest lucru.

2. Drepturi de autorizare

Deținătorii de drepturi de autor și furnizorii de conținut trebuie să achiziționeze drepturi de licență într-o anumită țară dacă doresc să-și transmită conținutul acolo. Acest lucru poate fi destul de scump (mai ales când vă gândiți la alte taxe specifice fiecărei țări care ar putea intra în joc), așa că nu este greu de imaginat că achiziționarea de drepturi de licență în întreaga lume este în afara problemei..

3. Discriminarea prețurilor

Geo-restricțiile pot fi utilizate pentru a impune discriminarea prețurilor – actul de afișare a prețurilor diferite, în funcție de ce țară se conectează utilizatorul online. Retailerii online și companiile aeriene tind să facă acest lucru pentru a împărți mai bine lumea în mai multe segmente de piață și pentru a obține un profit mai mare.

4. Opriri

În SUA, geo-blocurile sunt adesea folosite la opriri – o practică „populară” în rândul companiilor de radiodifuziune, rețelelor naționale, ligilor sportive și asociațiilor. Practic, geo-restricțiile sunt utilizate pentru a vă asigura că un anumit eveniment sportiv nu este transmis într-o zonă în care:

 • Evenimentul în cauză are loc.
 • Drepturile de distribuție sunt deținute exclusiv de rețelele naționale.
 • Acest eveniment este deja difuzat la nivel local.

5. Motivele legale

Metodele de restricționare geografică pot fi adesea folosite de către un guvern din motive legale. De exemplu, guvernul britanic folosește geo-blocuri pentru a se asigura că conținutul lor TV este disponibil numai în Marea Britanie (cu unele excepții), deoarece este finanțat din banii contribuabilului..

6. Cerințe legale

Uneori, anumite întreprinderi trebuie să urmeze anumite legi internaționale și internaționale pentru a funcționa într-o țară sau regiune – iar aceste legi pot forța întreprinderile să folosească metode de restricție.

De exemplu, cazinourile online trebuie să utilizeze geo-restricții pentru a respecta legile jocurilor de noroc online – mai ales că nu au dreptul legal să ofere serviciile lor în țările care interzic jocurile de noroc online..

Este legală utilizarea Geo-Restriction Tech?

În general, da. În prezent, UE pare a fi singurul loc în care se întreprind de fapt acțiuni în justiție împotriva metodelor de georestrucție. Iată o prezentare rapidă a ceea ce se întâmplă:

 • În 2018, aparent, UE a interzis ceea ce ei numesc „geo-blocare nejustificată”. Deși sună bine, interdicția nu a obținut prea multe, deoarece exista o lacună legală care a declarat că interdicția nu se aplică dacă geo-blocarea era necesară pentru a asigura respectarea cerințelor legale. De asemenea, interdicția nu acoperea mijloace media cum ar fi jocuri video și cărți electronice.
 • Transmite rapid câteva luni, iar UE a adoptat reglementări privind portabilitatea media digitală. Practic, noile reglementări au declarat că furnizorii de conținut care oferă servicii plătite trebuie să furnizeze un tip de „roaming” în statele membre UE. Sky Go și NOW TV sunt exemple bune despre modul în care funcționează, deoarece permit utilizatorilor să urmărească conținut britanic în afara țării până la 30 de zile dacă sunt în statele membre ale UE.
 • Spre sfârșitul anului 2018, a intrat în vigoare un nou regulament UE, care a pus, în esență, capăt geo-blocării în comerț electronic.

Țările din afara UE din Europa ar putea să nu respecte această legislație, totuși, este posibil ca blocarea geo-blocării să nu fie considerată o problemă legală în acele locuri.

În regiuni precum America de Nord și Australia, geo-blocarea a fost considerată o practică normală ca o modalitate de a proteja drepturile de autor ale artiștilor, producătorilor de filme TV și a altor creatori de conținut. În ceea ce privește locuri precum Asia, Orientul Mijlociu, America de Sud și Africa, nu există legi clare care să prevadă dacă geo-blocarea este legală sau nu. De obicei, se practică și acolo.

4 modalități ușoare de a accesa conținut geo-restricționat

De obicei, cea mai bună și cea mai simplă modalitate de a ocoli metodele de restricție geografică este să ascundeți adresa dvs. IP sau geo-locația atunci când sunteți pe Internet. Cu toate că s-ar putea să pară dificil de realizat, într-adevăr nu este.

Accesarea conținutului geo-restricționat

De fapt, aveți patru opțiuni pe care le puteți încerca:

1. Servicii VPN

Un serviciu VPN vă ajută să ocoliți geo-blocurile prin înlocuirea adresei IP cu adresa serverului VPN la care vă conectați. Așadar, dacă vă conectați la un server VPN din SUA, puteți accesa site-uri web cu restricții geo-disponibile numai acolo

VPN-urile sunt destul de ușor de utilizat și nu pot fi cu adevărat blocate de ISP-uri (cum ar fi serviciile Smart DNS). În plus, având în vedere că o VPN utilizează criptarea, aceasta poate împiedica ISP-ul dvs. să vă accelereze și lățimea de bandă.

Totuși, trebuie să știți că criptarea unei VPN poate interfera cu viteza de conectare. Asta nu înseamnă că vitezele dvs. online vor scădea cu 100%, dar în funcție de cât de puternice sunt codul de criptare și protocolul VPN, este posibil să prezentați unele încetiniri.

Pro-uri

 • Conectarea la un server VPN este tot ce trebuie pentru a ascunde adresa dvs. IP.
 • Deoarece VPN-urile folosesc criptarea, acestea vă pot ajuta să preveniți accelerarea lățimii de bandă ISP.
 • Majoritatea serverelor VPN sunt echipate cu conexiuni de mare viteză și lățime de bandă nelimitată.
 • Nu există într-adevăr o modalitate pentru ISP-uri de a bloca VPN-urile.

Contra

 • În funcție de cât de puternice sunt criptarea VPN și protocolul dvs., viteza dvs. online ar putea avea un succes.

2. Servicii DNS inteligente

Un DNS inteligent este un serviciu pe care îl puteți utiliza pentru a ascunde adresa dvs. reală DNS care v-a fost atribuită de ISP. Deși nu este același lucru care vă ascunde adresa IP, adresa dvs. DNS conține și informații care vă dezvăluie geo-locația reală. Deci, înlocuirea acesteia cu o nouă adresă care conține date care indică un loc dintr-o țară în care conținutul este disponibil este un mod bun de a ocoli geo-blocurile.

Mai mult, un Smart DNS va intercepta, de asemenea, solicitările dvs. de conexiune la orice site web pe care doriți să îl accesați și va înlocui orice date găsite în ele care vă scurg locația geografică cu informații noi care sunt legate de o altă locație „cu listă albă”..

Un alt lucru minunat despre serviciile Smart DNS este lipsa de criptare, care vă permite să accesați conținut geore-restricționat în timp ce vă bucurați de viteza ISP inițială. De asemenea, majoritatea serviciilor Smart DNS oferă acces la o listă uriașă de site-uri web deblocate dinainte, la care puteți accesa instantaneu.

Pe de altă parte, o problemă este că ISP-ul dvs. ar putea bloca DNS-ul inteligent pe care îl utilizați cu un proxy transparent. Asta și uneori s-ar putea să nu găsiți site-ul dorit pe lista de site-uri web deblocate dinainte. De obicei, aceasta nu este o problemă uriașă, deoarece puteți solicita furnizorului să adauge site-ul pe care îl doriți pe listă.

Pro-uri

 • Un Smart DNS este ușor de utilizat și vă ajută să vă ascundeți geo-locația ascunzând adresa dvs. DNS.
 • Nu se utilizează nici o criptare, astfel încât să obțineți viteze de conectare originale.
 • Serviciile inteligente DNS oferă acces la tone de site-uri web preblocate. De asemenea, puteți solicita furnizorului să deblocheze site-uri web noi.
 • Un DNS inteligent poate fi configurat pe aproape orice dispozitiv conectat la Internet.

Contra

 • ISP-ul dvs. ar putea bloca DNS-ul inteligent cu un proxy transparent.
 • Lista de site-uri web deblocate în prealabil nu conține fiecare site web dintr-o regiune.

3. servere proxy

Un server proxy acționează ca un intermediar între dvs. și web. Îi trimiți solicitările de conectare și le transmite site-ului web corect în numele tău – dar face asta folosind propria sa adresă IP în loc de a ta. Deci, vă ajută să ocoliți geo-blocurile cu ușurință.

Ba mai mult, un server proxy poate utiliza memorie în cache local pentru a oferi răspunsuri mai rapide la solicitările dvs. Practic, dacă serverul are deja conținutul pe care îl solicitați în memoria cache locală, nu este necesar să vă trimiteți solicitarea către web, economisind timp.

De asemenea, unii proxy nu utilizează criptarea, astfel încât acestea nu vor interfera cu viteza dvs. online. Cu toate acestea, acest lucru nu este foarte mare atunci când considerați că multe servere proxy au limitări de lățime de bandă care vă împiedică să obțineți viteza ridicată dorită.

Alte probleme includ, de obicei, lipsa de asistență tehnică, faptul că unele servere (în special cele gratuite) tind să fie supraaglomerate și suferă foarte mult timp, iar proxy-urile care folosesc conexiuni HTTP vă dezvăluie adresa IP reală proprietarului proxy.

Pro-uri

 • Un proxy îți ascunde adresa IP și poate returna rezultatele mai rapid dacă sunt arhivate în memoria cache locală a serverului.
 • Serverele proxy care nu utilizează criptarea nu ar trebui să interfereze cu viteza dvs. online.
 • Multe servicii proxy pot fi utilizate direct din browserul dvs..

Contra

 • În ciuda lipsei de criptare, de cele mai multe ori nu veți obține viteze mari, deoarece serverele au limitări de lățime de bandă și sunt supraaglomerate.
 • Dacă utilizați un server proxy cu conexiuni HTTP, proprietarul vă poate vedea adresa IP reală.
 • Proxi-urile tind să sufere o mulțime de perioade de dezactivare și, de obicei, nu oferă sprijin, deoarece acestea sunt adesea libere de utilizare.

4. Tor (routerul cepei)

Tor este o rețea de anonimat gratuit, care îți ascunde adresa IP atunci când te afli pe Internet, permițându-ți efectiv să ocoliți geo-blocurile. Amprenta ta digitală este de asemenea ascunsă, deoarece traficul online este rebotat și criptat între mai multe relee Tor.

Totuși, serviciul are probleme. Pentru unul, releele sunt conduse de voluntari, astfel încât nu sunt garantate exact 100% de încredere. De exemplu, un ISP poate opri un releu dacă îl găsește (ceea ce se poate întâmpla cu relee de ieșire, unde traficul Tor nu mai este criptat).

Mai mult, numărul actual de relee Tor este în jur de 6.000 și 7.000, în timp ce numărul total de utilizatori Tor este de aproximativ două milioane. Asta înseamnă că releele sunt adesea supraaglomerate și este posibil să fiți nevoit să faceți față vitezei online lente.

În sfârșit, există și faptul că guvernele pot bloca Tor complet dacă doresc cu adevărat.

Pro-uri

 • Tor vă ajută să vă ascundeți adresa IP pentru a ocoli geo-blocurile.
 • Traficul Tor este redus între mai multe relee, ascunzându-vă traficul digital și criptându-l și el.
 • Numărul de relee Tor este sub-par comparativ cu numărul de utilizatori Tor, ceea ce duce la conexiuni cu viteză mică și instabilă.

Contra

 • Releele Tor pot fi blocate de ISP – mai ales relee de ieșire.
 • Tor poate fi blocat de guverne.

Care serviciu este cea mai convenabilă metodă de bypass de georestricție?

În general, toate serviciile au avantajele și dezavantajele lor, deși se pare că Tor este mai puțin eficient, deoarece poate fi blocat de ISP-ul sau de guvern + nu există relee suficiente pentru a susține numărul uriaș de utilizatori, astfel încât viteza este destul de proastă.

Deblocați conținut restricționat geo

VPN-urile, serviciile Smart DNS și proxy-urile sunt destul de legate, dar serviciile Smart DNS și VPN-urile sunt o alegere mai bună. În mod ideal, ar trebui să alegeți un furnizor VPN care să ofere acces la toate acele servicii simultan, astfel încât să puteți schimba liber între ele în funcție de ceea ce funcționează cel mai bine pentru dvs..

Aveți nevoie de un serviciu care să vă ajute să ocoliți toate metodele de georestrucție?

Avem doar ceea ce aveți nevoie – un serviciu VPN de înaltă calitate, care include și servere proxy gratuite și un serviciu DNS inteligent. În acest fel, puteți vedea care metodă funcționează cel mai bine pentru dvs. cu ușurință.

VPN-ul nostru oferă 28+ servere de mare viteză și toate sunt echipate cu lățime de bandă nelimitată. Serverele se dublează ca servere proxy și puteți utiliza serviciile noastre pe mai multe platforme cu aplicațiile noastre prietenoase.

Serviciul nostru Smart DNS vine cu o listă uriașă de site-uri web preblocate la care puteți avea acces instantaneu.

Nu vă faceți griji – nu trebuie să alegeți abonament imediat. Simțiți-vă liber să testați serviciul nostru gratuit timp de 24 de ore pentru a vă asigura că acesta răspunde tuturor nevoilor dvs..

Oh, și ar trebui să menționăm, de asemenea, că ne vom întoarce cu o garanție de returnare de 30 de zile odată ce deveniți și utilizator CactusVPN.

Concluzie

Tehnologiile de restricție geografică sunt utilizate de furnizorii de conținut pentru a dicta în ce țări sunt disponibile diverse conținuturi și servicii online. De exemplu, Pandora Radio funcționează numai în SUA și nu puteți accesa serviciul în afara țării.

Metodele de restricție geografică sunt utilizate în mod normal din motive legate de drepturi de autor, deoarece furnizorul de conținut nu are drepturi de licență pentru a transmite conținutul în toate țările și din motive legale. Geo-blocarea poate fi folosită și pentru a impune discriminarea prețurilor în încercarea de a obține mai mult profit.

În mod normal, geo-blocarea este considerată legală, cu excepția cazurilor în care reglementările recente au făcut-o mai puțin acceptabilă.
Cel mai bun mod de a ocoli geo-restricțiile este de a ascunde geo-locația dvs. pe web. Aceasta se poate realiza prin mascarea adresei IP (pe care o puteți face cu un proxy, VPN sau Tor) sau o adresă DNS (realizabilă cu un serviciu Smart DNS). În mod ideal, ar trebui să alegeți un furnizor care oferă acces la cele mai eficiente servicii (proxy, VPN, Smart DNS) într-un singur loc.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map