Ce este IPSec și cum funcționează? |


Ce este IPSec?

IPSec (Internet Protocol Security) este format dintr-o serie de protocoale de securitate diferite și concepute pentru a asigura pachetele de date trimise printr-o rețea IP să rămână nevăzute și inaccesibile de către terți. IPSec oferă niveluri ridicate de securitate pentru protocolul Internet. Criptarea este utilizată pentru a asigura confidențialitatea și pentru autentificare.

De ce este IPSec popular?

Datorită abordării sale în două dimensiuni, IPSec este una dintre cele mai sigure metode de criptare a datelor. De asemenea, are avantajul major al funcționării la nivel de rețea, în timp ce sisteme precum SSL funcționează la nivel de aplicație. Sistemele de securitate SSL necesită modificări pentru aplicații individuale, dar IPSec necesită doar modificarea sistemului de operare.

Cum funcționează IPSec?

Majoritatea altor protocoale de securitate funcționează la nivelul aplicației de comunicare în rețea. Un avantaj major al IPsec este că, deoarece funcționează mai degrabă la nivel de rețea decât la nivel de aplicație, este capabil să cripteze un întreg pachet IP. Face acest lucru cu două mecanisme:

Antet de autentificare (AH) – aceasta plasează o semnătură digitală pe fiecare pachet, protejând rețeaua și datele de interferențele oricărui terț. Un AH înseamnă că conținutul unui pachet de date nu poate fi modificat fără detectare și, de asemenea, permite verificarea identității între cele două capete ale unei conexiuni.

Încapsularea sarcinii de securitate (ESP) – în timp ce AH împiedică alterarea cu un pachet, ESP se asigură că informațiile din pachet sunt criptate și nu pot fi citite. Un antet, remorcă și blocul de autentificare ESP sunt utilizate pentru a cripta întreaga sarcină utilă a unui pachet.

Detalii tehnice

  • Compatibil cu Windows 7+, Windows Server 2008, routere Cisco, macOS și dispozitive iOS.
  • Acceptă versiuni compatibile pentru Linux și alte sisteme de operare.
  • Protocolul principal este Internet Key Exchange (IKE)
  • Utilizează Asociația Internet Security și Protocolul de gestionare a cheilor (ISAKMP), așa cum este definit în IETF RFC 2408 pentru a implementa negocierea serviciului VPN

Cum funcționează IPSec alături de protocoalele VPN?

IPSec este utilizat împreună cu alte protocoale VPN pentru a oferi un serviciu rapid și sigur. Există două opțiuni principale:

L2TP / IPSec

L2TP (Layer 2 Tunneling Protocol) este un protocol de tunelare programat în majoritatea sistemelor de operare și a dispozitivelor gata VPN. De unul singur, nu furnizează nicio criptare. Cu toate acestea, combinată cu IPSec, devine instrumentul ideal pentru un VPN. L2TP / IPSec oferă viteze mari și niveluri extrem de ridicate de securitate pentru pachetele de date. În general, utilizează cifre AES pentru criptare.

IKEv2 / IPSec

IKEv2 (Internet Key Exchange Version 2) a fost o dezvoltare comună de la Microsoft și Cisco și este suportată nativ de Windows 7+, iOS și Blackberry. Au fost dezvoltate și versiuni open source pentru Linux. Ca și L2TP, este un protocol de tunelare care este eficient pentru utilizarea ca VPN atunci când este asociat cu IPSec. Principalele sale puncte de vânzare sunt reactivitatea și flexibilitatea: IKEv2 se reconectează automat după o scurtă pierdere de semnal și, datorită protocolului MOBIKE, poate gestiona cu ușurință modificările din rețea.

Care sunt avantajele și dezavantajele IPSec?

Ca toate sistemele de securitate, IPSec are propriile seturi de argumente pro și contra. Iată câteva dintre ele:

avantaje

  • Deoarece IPSec funcționează pe stratul de rețea, modificările aduse sistemului de operare nu mai degrabă decât aplicațiilor individuale.
  • IPSec este complet invizibil în funcționarea sa, ceea ce îl face alegerea ideală pentru VPN-uri.
  • Utilizarea AH și ESP garantează cele mai înalte niveluri de securitate și confidențialitate.

Dezavantaje

  • IPSec este mai complicat decât protocoalele alternative de securitate și mai greu de configurat.
  • Cheile publice sigure sunt necesare pentru IPSec. Dacă cheia dvs. este compromisă sau aveți o gestionare deficitară a cheilor, puteți întâmpina probleme.
  • Pentru transmisia de pachete de dimensiuni mici, IPSec poate fi un mod ineficient de criptare a datelor.

Aveți nevoie de un VPN de încredere? CactusVPN v-a acoperit!

Serviciul nostru VPN este mai mult decât capabil să vă protejeze identitatea online. Folosim criptarea AES lider în industrie pentru a asigura toate datele dvs. și traficul de internet pentru a vă păstra experiența de navigare așa cum ar trebui să fie – sigur și privat.

Ba mai mult, serverele noastre de mare viteză folosesc tehnologia IP partajată, ceea ce înseamnă că nu există nicio șansă ca adresele IP ale serverelor noastre să poată fi identificate.

Și nu vă faceți griji – nu vă înregistrăm datele dvs. Avem o politică strictă fără jurnal. O, CactusVPN vine de asemenea echipat cu un Killswitch pentru a vă asigura că identitatea dvs. online nu este niciodată expusă – nici măcar atunci când întâmpinați probleme de conectare..

Aplicația CactusVPN

Încă nu ești convins? Nicio problemă – oferim o probă gratuită de 24 de ore, astfel încât puteți verifica dacă serviciul nostru VPN poate satisface toate nevoile dvs. înainte de a alege un abonament. Chiar și după ce alegeți un plan, veți fi în continuare acoperit de garanția noastră de returnare a banilor pentru 30 de zile.

Linia de jos

În ciuda complexității sale, IPSec devine rapid protocolul de alegere pentru VPN-uri. Prin încorporarea unui număr de funcții de securitate și criptare diferite, este capabil să garanteze cel mai înalt nivel de confidențialitate. Pe măsură ce trece timpul, IPSec pare din ce în ce mai sigur că va deveni standardul industriei pentru securitatea VPN.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me