Ce este navigarea anonimă (Cum să fii anonim online) |


Vestea bună este că ceva de genul acesta este realizabil, dar înainte de a începe să discutăm cum să fim anonimi online, trebuie să clarificăm un lucru – într-adevăr nu există așa ceva ca anonimatul online 100%. Cu siguranță, puteți lua măsuri de precauție pentru a vă proteja confidențialitatea și pentru a reduce semnificativ riscul ca datele dvs. cu caracter personal să fie scurse sau expuse, însă nici o abordare nu este complet nepricepută, având în vedere cât de extinsă, versatilă și predispusă la internet este Internetul.

Deci, atunci când vom folosi termeni precum „navigare anonimă” sau „navigare anonimă”, acesta este tipul de lucru la care ne vom referi.

Contents

De ce este importantă navigarea anonimă?

Credeți sau nu, este din ce în ce mai greu să vă bucurați de orice fel de confidențialitate pe internet. Ceea ce faceți online nu rămâne doar între dvs. și dispozitiv. Însă, pentru a obține mai multe detalii, iată câteva motive pentru care ai nevoie de navigare privată atât de mult:

1. Menține supravegherea guvernului în golf

Guvernele știu care este o sursă valoroasă de informații pe internet și o tratează în consecință – încercând să se dezvăluie de orice pot, desigur.

Și deși s-ar putea să credeți că supravegherea guvernului se întâmplă doar în SUA, realitatea este departe de aceasta. Deși SUA are zeci de proiecte de supraveghere în masă, nu este singura țară care a făcut acest lucru.

De asemenea, rețineți că majoritatea guvernelor necesită ISP-uri naționale să pună la dispoziția autorităților datele utilizatorilor și să le stocheze până la un anumit număr de ani.

Navigarea anonimă ar putea ajuta acest lucru, făcând mai greu pentru agențiile guvernamentale să țină filele cu privire la ceea ce faceți online și să vă monitorizeze traficul online. Totuși, merită menționat că nu te va proteja 100% de supraveghere. Atâta timp cât sunteți pe Internet, nu este posibil.

2. Îți protejează dreptul la exprimare liberă

Deși aproape toate țările din lume acordă cetățenilor lor dreptul la libertatea de exprimare, încep din ce în ce mai mult să arate ca un drept teoretic. În realitate, este destul de ușor să-ți iei discursul gratuit – fie că este vorba despre o platformă online care te cenzurează, fie de persoane care te intimidează pentru cyber pentru opiniile tale.

Uneori, chiar și sistemul juridic nu are spatele. În țări precum Arabia Saudită, de exemplu, unde autocenzura este norma. În caz contrar, riscați să vă confruntați cu probleme juridice serioase – de la a fi aruncat la închisoare până la a fi infundat în public.

Cum pot deveni anonim pe internet?

Ei bine, lucrul bun în ceea ce privește navigarea anonimă este că îți poate da voce pe Internet – chiar dacă nu ai unul. Întrucât oamenii nu vor ști cine sunteți, veți putea să vă vorbiți liber – indiferent dacă dezbateți probleme sociale, politice sau economice (doar pentru a numi câteva).

3. Împiedică motoarele de căutare să devină prea „prietenoase”

Fără a nega că motoarele de căutare au făcut ca Internetul să fie mult mai ușor de utilizat și convenabil, dar sunteți la curent cu costurile? Aceste rezultate complete automate pe care le obțineți atunci când introduceți o literă sau un cuvânt care par foarte familiar nu sunt doar o caracteristică plăcută – sunt algoritmi complexi care folosesc informații personale de la dvs. pentru a oferi rezultate mai personalizate.

Ce fel de informații, întrebați? Ei bine, motoarele de căutare precum Google, Yahoo! Și Bing colectează următoarele:

 • Site-urile web pe care le căutați și le accesați
 • Geo-locația ta
 • Vârsta și sexul dumneavoastră
 • Istoricul de navigare din orice aplicație / site web terță parte care se bazează pe serviciile unui motor de căutare
 • Orice comenzi vocale pe care le emite unui asistent vocal care le aparține (cum ar fi Google Assistant)
 • Conținut prin e-mail (în cazul motoarelor de căutare care oferă servicii de e-mail)
 • Informatie despre dispozitiv
 • Cum arătați (unele motoare de căutare folosesc recunoașterea facială în fotografiile lor)
 • Convingerile tale religioase și politice
 • Cât de sănătos ești
 • Oriunde ai fost
 • Cine sunt prietenii tăi

Și asta doar zgârie suprafața.

Mai mult, toate aceste date sunt integrate și pe lângă alte informații colectate prin serviciile proprii de motoarele de căutare (cum ar fi YouTube, care este deținut de Google).

În timp ce navigarea anonimă nu vă poate proteja împotriva oricărei încălcări de confidențialitate pe care le-am enumerat mai sus, vă poate ajuta să vă protejați mai bine datele personale pentru a vă bucura de mai multă confidențialitate și pentru a putea utiliza motoarele de căutare fără a înfricoșa „știu totul despre voi”..

4. Păstrează datele sensibile din mâinile agenților de publicitate

Ca și motoarele de căutare, agenții de publicitate știu prea mult despre tine. Cum, întrebi? Ei bine, puteți mulțumi motoarelor de căutare și platformele de socializare pentru asta (de-a lungul altor site-uri web mai mici). Împărtășesc datele dvs. cu agenții de publicitate terți pentru a face profit.

Și nu, nu este un mare secret sau ilegal – este foarte probabil menționat în Termenii și serviciile site-ului motorului de căutare sau al site-urilor de socializare. Hei, acestea sunt de obicei platforme gratuite de utilizat, deci nu este o surpriză imensă.

Dar nu sunt singurii vinovați. ISP-urile pot vinde uneori și datele utilizatorilor către agenții de publicitate terți. Din fericire, nu se întâmplă în toate țările. Deocamdată, numai oamenii din SUA trebuie să se ocupe de acest lucru (totuși, nu există nicio garanție că nu se întâmplă oferte ISD-publicitare din spatele scenei în alte țări).

Ce înseamnă toate acestea pentru tine? Pe lângă faptul că aveți confidențialitatea vândută cu un profit, înseamnă că veți începe să vedeți anunțuri din ce în ce mai personalizate pe web. De exemplu, dacă vă place o pagină Facebook despre sobe, nu vă mirați dacă veți începe să vedeți anunțuri cu sobă pe Facebook, Google și alte site-uri web.

Pentru unii oameni, acest lucru poate fi convenabil. Pentru majoritatea dintre noi, este doar înfiorător și intruziv.

Din fericire, navigarea privată vă poate ajuta în acest sens, limitând cantitatea de informații pe care agenții de publicitate o obțin despre dvs. De asemenea, este bine să verificați Setările de confidențialitate de pe majoritatea platformelor și motoarelor de căutare pe care le utilizați pentru a dezactiva anunțurile personalizate (sau orice este legat de anunțuri, într-adevăr).

5. Împiedică accelerarea lățimii de bandă ISP

ISP-urile pot încetini viteza conexiunii dvs. dacă consideră că utilizați „prea multe date” pentru a face ceva online – fie că este vorba de streaming, apeluri VoIP sau jocuri. Aceștia fac asta pentru a-și îmbunătăți serviciile (ceea ce este credibil), dar o fac și pentru a convinge utilizatorii ca tine să plătească pentru un plan de date mai mare și mai ieftin sau să obțină un abonament mai scump..

ISP-urile pot face asta pentru că pot monitoriza tot ceea ce faci pe Internet. Vestea bună este că poți lupta înapoi navigând pe web în mod anonim pentru a te asigura că ISP-ul tău nu poate ține filele pe site-urile pe care le accesezi sau pe ce fișiere descarci.

6. Îți păstrează datele în siguranță pe rețele nesecurizate

Utilizarea WiFi care nu necesită nicio parolă din mers este extrem de convenabilă, dar este foarte periculoasă. Datorită lipsei de criptare, oricine poate fi ascultat în legătură cu conexiunile și înțepenirea activităților online și a detaliilor personale (cum ar fi numerele cardului de credit și datele de autentificare).

Deși puteți evita acest lucru doar utilizând o rețea protejată cu parolă, în schimb, adevărul nefericit este că nici acest lucru nu este garantat să fie în siguranță. De ce? Din cauza vulnerabilității KRACK care poate compromite rețelele securizate WPA2.

Cea mai bună opțiune este să vă asigurați că vă bucurați de un anumit grad de anonimat atunci când vă conectați la o rețea WiFi – securizată sau nesigură. În acest fel, chiar dacă cineva ar monitoriza conexiunea dvs., nu va putea învăța nimic valabil și nici nu va fura informații sensibile.

7. Vă permite să accesați conținut restricționat

În timp ce Internetul oferă o gamă de conținut aproape vastă, nu vă puteți bucura de toate. De multe ori, geo-restricțiile vor intra în cale, împiedicându-vă să faceți asta. Pe scurt, acestea sunt o metodă de blocare a accesului la conținut pe baza locației dvs. geografice. În general, sunt folosiți de furnizorii de conținut din motive legale, de rețea și drepturi de autor.

Netflix este un exemplu destul de bun în acest sens. Deși serviciul este disponibil în cea mai mare parte la nivel mondial, biblioteca sa de conținut din SUA nu poate fi accesată de utilizatori online din afara Statelor Unite. Website-ul verifică adresa dvs. IP când vă conectați la ea și vă redirecționează către biblioteca „adecvată”.

cum să urmărești netflix din alte țări

Restricțiile geografice nu sunt singura dvs. preocupare, însă conținutul online poate fi restricționat prin utilizarea firewall-urilor. Acest lucru se întâmplă de obicei atunci când un guvern dorește să blocheze anumite site-uri web (cum ar fi China cum blochează Google, Facebook și Blogspot) sau când un loc de muncă / o instituție de învățare dorește să se asigure că angajații / studenții săi nu se „dezlipesc” navigând pe conținut online (cum ar fi YouTube sau Twitter).

În ambele situații, navigarea anonimă vă va permite să ocoliți restricțiile de firewall fără ca cineva să știe de cele mai multe ori.

8. Acest lucru face ca Torrenting să fie în siguranță

În funcție de țara în care locuiți, descărcarea de torrente poate fi un lucru fără probleme, pe care îl faceți pe Internet sau poate fi o activitate ilegală care vă poate duce la primirea de avize DMCA, obțineți amenzi de mii de dolari (dacă nu mai multe), și chiar aterizarea potențială în instanță sau închisoare.

Chiar dacă lăsăm aspectul legal deoparte, torrentingul nu este încă foarte sigur, deoarece toți ceilalți care descarcă / încarcă același torrent, așa cum vă puteți vedea adresa IP reală, adică orice date private asociate IP-ului dvs. sunt lăsate la dispoziție. de străini.

Din fericire, navigarea anonimă te ajută să depășești acest obstacol, asigurându-te că nimeni nu-ți cunoaște identitatea – atât pentru a te feri de potențiali hackeri și trolluri de drepturi de autor, cât și de a intra în probleme cu legea.

Ca o excludere clară: nu aprobăm încălcarea intenționată a drepturilor de autor sau pirateria online ilegală, dar înțelegem că unele persoane pot accesa numai fișiere de divertisment, de muncă sau de școală prin P2P.

Cum să fii anonim online – Bazele

În această secțiune, vom acoperi modalități mai ușoare și mai comune de a vă păstra anonimatul atunci când sunteți pe Internet. Nu înseamnă că nu sunt eficiente, desigur.

1. Utilizați o VPN (rețea privată virtuală)

Un VPN este un serviciu pe care îl puteți utiliza pentru a naviga pe anonim pe mascarea adresei IP reale și criptarea traficului online pentru a vă asigura că nimeni nu îl poate monitoriza. Datorită cât de ușor este să utilizați o VPN, aceasta este una dintre cele mai populare metode de navigare anonimă.

avantaje

 • Criptarea unei VPN poate împiedica infractorii cibernetici, agențiile de supraveghere guvernamentale și ISP-urile să păstreze filele cu privire la ceea ce faci online și să-ți fure date sensibile. Practic, dacă încearcă să-ți monitorizeze traficul, vor vedea doar gârburi – chiar și în rețelele nesecurizate.
 • VPN-urile vă facilitează accesul la conținut nerestricționat prin mascarea adresei IP și – prin urmare – a locației dvs. geografice. Nici geo-restricțiile sau firewall-urile nu vor putea să vă stea în cale.
 • VPN-urile se bazează în general pe tehnologia IP partajată (mai multe persoane care utilizează același IP pentru a se conecta la web) pentru a proteja anonimatul utilizatorului, asigurând în esență că nimeni nu poate urmări conexiunea cu un singur utilizator.
 • Un VPN este în mod normal foarte ușor de configurat, deoarece există o mulțime de furnizori terți care oferă clienților VPN care lucrează pe numeroase platforme.

Dezavantaje

 • Criptarea unui VPN și distanța dintre dvs. și server poate interveni uneori cu viteza de conectare, ceea ce înseamnă că puteți experimenta viteze mai lente, dar acest lucru nu se întâmplă tot timpul.
 • Clienții VPN nu funcționează pe dispozitivele care nu au suport nativ VPN, cum ar fi console de jocuri, de exemplu.
 • Serviciile VPN adecvate nu sunt gratuite, deși costurile sunt de obicei destul de mici. În timp ce ați putea utiliza VPN-uri gratuite, dezavantajele nu merită doar pentru că vă pun în pericol confidențialitatea, în loc să o protejați.

Aveți nevoie de un VPN de încredere?

Dacă doriți să vă bucurați de o navigare anonimă cu un VPN, CactusVPN a primit spatele. Oferim un serviciu VPN accesibil, care folosește criptarea AES de înaltă calitate pentru a vă asigura datele private și traficul online oricând sunteți pe internet. De asemenea, avem o politică strictă fără log, ceea ce înseamnă că nu stocăm informații sensibile despre utilizatorii noștri.

28+ serverele noastre de mare viteză folosesc toate tehnologia IP partajată și sunt echipate cu lățime de bandă nelimitată. Mai mult, aplicațiile noastre VPN sunt foarte ușor de utilizat.

În plus, dacă sunteți interesat să accesați conținut geo-blocat, vă place cu siguranță că VPN-ul nostru poate veni în pachet cu un serviciu inteligent DNS care vă poate ajuta să deblocați peste 300 de site-uri web geore restricționate din întreaga lume.

În cele din urmă, ar trebui să știți că puteți testa testul serviciului nostru VPN gratuit timp de 24 de ore dacă doriți să vedeți cât de bine funcționează înainte de a alege un abonament. Acest lucru nu este totul – odată ce deveniți utilizator CactusVPN, veți fi în continuare acoperit de garanția noastră de returnare de 30 de zile în cazul în care ceva nu merge bine (este foarte puțin probabil să se întâmple).

2. Utilizați un proxy

Proxy este un server care acționează ca un intermediar între o rețea locală mică și Internet. Mulți utilizatori online se bazează pe proxies pentru a-și ascunde adresele IP și pentru a accesa conținut geo-blocat. Cele mai multe servicii proxy sunt, în general, gratuite, dar există, de asemenea, proxies plătite.

avantaje

 • Utilizarea unui proxy pentru accesarea site-urilor web poate fi destul de rapidă datorită capacității de memorie în cache a serviciului (stocarea site-urilor pe care utilizatorii le vizitează ulterior, practic) ceea ce înseamnă că veți avea probabil timp redus.
 • Proxy-urile sunt ușor de utilizat și ascund adresele IP ale utilizatorilor pentru a-i ajuta să navigheze pe anonimat pe web.
 • În funcție de preferințele administratorului proxy, un server proxy poate fi setat să filtreze automat site-urile web dăunătoare.

Dezavantaje

 • În ciuda funcției de memorie în cache, dacă serverul proxy este supraaglomerat, s-ar putea să înregistrați viteze mai mici. Acest lucru tinde să se întâmple foarte mult cu procuri gratuite.
 • Majoritatea proxy-urilor vă ascund doar IP-ul – nu folosesc criptarea pentru a vă asigura traficul pe Internet, ceea ce înseamnă că nu vă puteți baza pe acestea pentru a vă proteja cu adevărat confidențialitatea, atât de mult dacă utilizați o rețea nesecurizată. În timp ce unii proxy ar putea utiliza criptarea SSL, nu este cea mai sigură acolo – fără să menționăm că NSA poate intercepta și sparge.
 • Lipsa de criptare deoparte, proxy-urile nu pot transmite într-adevăr anonimatul complet doar pentru că proprietarul serverului proxy va ști întotdeauna care este adresa dvs. IP reală dacă utilizați conexiuni HTTP.

3. Folosiți Tor (Routerul Onion)

Tor este în esență o rețea de anonimat care permite utilizatorilor să acceseze web-ul într-o manieră mai privată. Funcționează trecând date între mai multe relee (numite și „routere” sau „noduri”) ca mijloc de a ascunde traficul și locația online a unui utilizator..

avantaje

 • Orice site-uri web pe care le accesați cu Tor nu vă pot urmări adresa IP. În același timp, orice site-uri web pe care le vizitați nu pot fi identificate la adresa dvs. IP.
 • Este extrem de dificil pentru agențiile guvernamentale să închidă complet Tor, deoarece este o rețea distribuită în numeroase țări.
 • Tor este destul de simplu de configurat și funcționează pe mai multe platforme. De asemenea, este liber să folosești.
 • Deoarece traficul dvs. online este trimis la mai multe relee (ai căror operatori nu cunosc sursa traficului), pachetele web nu pot fi asociate cu un anumit utilizator online.

Dezavantaje

 • Deși numărul de relee al lui Tor pare destul de mare (peste 7.000), nu este suficient pentru a ține pasul cu numărul de utilizatori. Astfel, folosirea Tor înseamnă că trebuie să te ocupi adesea de conexiuni mai lente.
 • Este posibil ca un ISP să blocheze un releu Tor dacă îl detectează. Chiar și țările pot face acest lucru, China fiind un exemplu bun. Când se întâmplă acest lucru, este mai dificil pentru tine ca utilizator Tor să te conectezi la web.
 • În timp ce Tor este destul de sigur în general, totuși are punctele slabe. La un moment dat, clienții săi Mac și Linux au avut o vulnerabilitate care ar putea scurge IP-urile utilizatorilor. FBI a reușit, de asemenea, să pirateze numeroși utilizatori Tor (din motive întemeiate) folosind o vulnerabilitate Tor necunoscută public.
 • Nodurile sunt administrate de voluntari, ceea ce înseamnă că intimitatea dvs. este adesea la mila erorii umane.
 • Ultimul releu Traficul Tor trece prin înainte de a ajunge la destinație este cunoscut sub numele de releu de ieșire. Din păcate, releele de ieșire nu folosesc cu adevărat nici o criptare, deoarece sunt responsabile pentru decriptarea traficului. Acest lucru înseamnă că oricine rulează releul de ieșire poate monitoriza cu ușurință tot traficul care trece prin acesta.

4. Folosiți modul Incognito / Confidențialitate pe browserele dvs.

Cele mai populare browsere vin cu un modul Incognito / Confidențialitate. Ideea este să o utilizați dacă nu doriți să fie stocate date care au legătură cu sesiunea dvs. curentă. În teorie, asta înseamnă că nu sunt utilizate cache web, cookie-uri sau istoric web.

Cu toate acestea, rețineți că această caracteristică este cea mai bine utilizată alături de un instrument de confidențialitate precum VPN. Modurile de confidențialitate / incognito oferă un anumit grad de navigare anonimă, dar nu vă asigură conexiunea. De asemenea, confidențialitatea este doar la sfârșitul tău.

5. Ștergeți-vă cache-ul în mod regulat

Unul dintre motivele principale pentru care ar trebui să ștergeți memoria cache a browserului dvs. este să scăpați de toate cookie-urile care sunt plasate pe dispozitivul dvs. atunci când navigați online. Dacă nu vă familiarizați cu cookie-urile, acestea sunt fișiere text mici, care sunt plasate pe computer atunci când vizitați un site web (nu vă faceți griji – de multe ori vi se cere să vă dați consimțământul pentru asta).

Cookie-urile sunt utilizate pentru a stoca informații despre obiceiurile dvs. de navigare, astfel încât site-urile web vă pot oferi o experiență mai personalizată și mai convenabilă (cum ar fi să nu vă solicite să reintroduceți datele de autentificare sau să stocați coșurile de cumpărături pentru o perioadă chiar dacă abandonați cart).

Sterge istoricul de navigare

De obicei, aceasta nu este o preocupare uriașă. Cu toate acestea, faptul că cookie-urile pot fi folosite de agenții de publicitate pentru a urmări mișcările dvs. online poate fi destul de enervant – ca să nu mai vorbim de o încălcare a vieții private. În plus, potrivit Cookie Central (o resursă mare pe cookie-urile de pe Internet), terți fără scrupule pot utiliza cookie-uri într-un mod care să le permită „să-și construiască profiluri detaliate ale intereselor, obiceiurilor de cheltuieli și stilului de viață”.

Deși nu puteți scăpa de cookie-uri în întregime, puteți șterge cache-ul browserului web în mod regulat pentru a face mai dificil pentru site-urile să vă urmărească obiceiurile. Dacă doriți să fiți extrem de sârguincioși, vă puteți șterge memoria cache după fiecare sesiune web.

Pe lângă faptul că ajută cu cookie-urile, ștergerea memoriei cache ar putea îmbunătăți, de asemenea, viteze de încărcare și remedierea erorilor browserului.

6. Utilizați blocanții publicitari

Google afișează aproximativ 29 de miliarde de anunțuri pe zi pentru utilizatorii online. Și asta este doar Google – nu luăm în calcul platforme precum Facebook.

„Bine, aș putea să fiu spamat cu tone de anunțuri zilnic, dar aceasta nu este o problemă atât de mare.”

Este adevărat, acest lucru nu poate părea problematic, dar luați în considerare acest lucru – anunțurile online nu sunt simple căsuțe de text care sunt prezentate doar. De fapt, „ascultă” ceea ce faceți – practic vă monitorizează clicurile și acțiunile pentru a vă urmări pe Internet. De ce? Pentru a putea fi difuzate și mai multe anunțuri „personalizate”, desigur.

Și nu, acest lucru nu este considerat ilegal.

În plus, pe lângă invazia vieții private, unele anunțuri pot conține, de asemenea, malware, infectând cu ușurință dispozitivul dvs. dacă vă angajați cu acestea.

Acesta este motivul pentru care ar trebui să aveți întotdeauna un browser adblocker. Iată câteva recomandări:

 • Adblock plus
 • uBlock Origin
 • uMatrix

Recomandăm cu mare încredere uMatrix deoarece nu blochează doar reclame, ci și scripturi nedorite, iframe și alte solicitări de browser și aveți un control complet asupra tuturor.

Plugin-urile funcționează la majoritatea browserelor. Uneori, pot avea nume diferite, dar îndeplinesc același obiectiv.

Și în timp ce ne ocupăm de acest subiect, ar trebui să luați în considerare utilizarea acestor site-uri web pentru a renunța la primirea anunțurilor vizate:

 • Consumatorul NAI renunță la
 • Alegerile dvs. online
 • WebChoices

Utilizarea blocantelor de anunțuri cu acele site-uri web ar trebui să reducă semnificativ numărul de anunțuri la care sunteți expus.

7. Blocați Următoarele Activități Web

Urmărirea anunțurilor nu este singurul lucru de care trebuie să vă faceți griji. Site-urile web se concentrează pe urmărirea și altor lucruri:

 • Traficul dvs. online, astfel încât site-urile să știe cât timp petreceți pe o platformă, cu ce dispozitiv utilizați și cu ce pagini de site vă angajați.
 • Cum se raportează activitatea dvs. online la profilul dvs. de socializare. Pixelul Facebook este un exemplu bun în acest sens, deoarece ajută Facebook să înțeleagă comportamentul dvs. online, astfel încât să poată afișa lucruri mai „direcționate” în fluxul dvs. de știri (inclusiv în reclame).
 • Ce fel de media vă place. YouTube face acest lucru mult, astfel încât platforma să știe ce videoclipuri să recomande.
 • Care sunt locațiile dvs. actuale. Acest tip de informații este necesar pentru platformele care recomandă evenimente din apropiere sau oferă prognoze meteo, dar pot fi utilizate doar pentru urmărirea și analiza generală a datelor.

ascunderea

Din fericire, oprirea este destul de simplă – folosiți doar Ghostery. Funcționează pe aproape toate browserele și este foarte ușor de configurat.

8. Setați-vă conturile de social media la „Private”

Profilele dvs. de socializare pot scurge o mulțime de informații personale sensibile dacă sunt setate la public. Gândește-te – străinii pot învăța cu ușurință o mulțime de lucruri despre viața ta doar prin a vedea ceea ce postezi. Acesta este motivul pentru care este mai bine să faceți toate conturile private – iată câteva ghiduri utile, de fapt:

 • Facebook
 • Stare de nervozitate
 • Instagram
 • Snapchat
 • LinkedIn

De asemenea, fiți cu adevărat atenți la felul de informații pe care le partajați pe social media. Cel mai bine este dacă nu este nimic care să dezvăluie prea multe detalii despre viața personală (în special unde se află).

9. Dezactivați urmărirea locației

Aproape toate site-urile de socializare sau site-urile web majore precum Google urmăresc locația dispozitivului. În timp ce fac asta pentru a furniza servicii mai personalizate, nu se poate nega că se poate simți intruziv și îngrozitor. Acesta este motivul pentru care ar trebui să verificați întotdeauna setările contului pentru a vedea dacă este posibil să dezactivați Urmărirea / Partajarea locației.

Urmărirea locației

Doar ține minte că acest lucru nu este garantat să oprești platformele și corporațiile să te urmărească tot timpul. De exemplu, Google a clarificat recent că, chiar dacă dezactivați serviciile de Urmărire a locației pe contul dvs. Google, acestea ar putea continua să vă urmărească („poate” este cuvântul cheie). Totuși, este un pas în plus care merită făcut.

10. Examinați permisiunile pentru aplicații mobile

Aproape fiecare aplicație pe care o aveți pe dispozitivul dvs. mobil vă va cere să acordați permisiunea de a accesa cel puțin una dintre funcționalitățile telefonului. În timp ce asta are sens de cele mai multe ori, uneori poate deveni prea intruziv – cum ar fi atunci când aplicațiile solicită acces la locația dvs. în timp real, fotografii și contacte.

Vă recomandăm să verificați Setările de aplicații ale dispozitivului dvs. mobil și să revocați orice permisiuni care par să solicite prea multe informații personale. Unele aplicații ar trebui să poată funcționa chiar și fără aceste permisiuni.

Cum să fii anonim online – nivelul următor

În această secțiune, vă vom arăta cum să rămâneți anonim online, folosind metode care pot părea ceva mai complexe (cel puțin la început). În timp ce s-ar putea să necesite ceva timp și efort pentru a configura totul aici, cu siguranță poate merge mult până la protejarea confidențialității Internetului.

1. Folosiți Semnal pentru Comunicare Directă

Dacă nu vă familiarizați cu Semnal, este o aplicație de comunicare online care funcționează pe dispozitive iOS / Android și desktop. Principalul său punct de vedere este faptul că folosește criptarea sigură de la capăt la capăt pentru a vă proteja mesajele text și traficul VoIP pentru a vă asigura că ceea ce vorbiți cu altcineva rămâne privat.

În mod evident, este mult mai bine decât să folosiți Facebook Messenger sau Twitter pentru conversații private, deoarece mesajele dvs. nu sunt expuse în acest fel.

Ați putea argumenta că WhatsApp este și o opțiune bună, deoarece utilizează de fapt același tip de criptare ca Semnal. Cu toate acestea, problema cu WhatsApp este că păstrează metadate, probabil că împărtășește datele utilizatorului cu Facebook (care deține acum WhatsApp), iar modul în care implementează criptarea nu este atât de nepriceput.

Deci, te descurci mai bine cu Semnal. Poate adăugați un VPN în mix pentru a vă bucura și mai mult de confidențialitate.

2. Folosiți soluții de e-mail criptate

Nu aveți un e-mail în zilele noastre nu este o opțiune, dar utilizarea celor mai populare (Gmail, Yahoo! Mail sau Yandex.Mail) nu este o idee bună – decât dacă doriți ca furnizorii de servicii să aibă acces la întregul conținut de e-mail. , acesta este.

Tutanota este o alternativă destul de bună, deoarece vine cu o cutie poștală complet criptată. În afară de aceasta, compania nu logează informațiile personale și stochează doar adresele IP într-un format criptat, la care pot fi accesați doar utilizatorii înșiși. Singurul dezavantaj este că planul gratuit vine doar cu 1 GB de stocare.

ProtonMail este o altă opțiune decentă. Serviciul oferă conturi de e-mail criptate de la capăt la sfârșit, nu necesită nicio informație personală pentru a configura un cont, iar serverele companiei se află în Elveția, unde sunt protejate de legi favorabile de confidențialitate. Din nou, însă, contul gratuit are un spațiu de stocare mai limitat (500MB).

În general, utilizarea serviciilor de e-mail criptate este doar mai sigură. Cel mai rău scenariu, dacă într-adevăr trebuie să utilizați un serviciu de e-mail popular, asigurați-vă că este Gmail și că utilizați această extensie cu aceasta, deoarece criptează e-mailurile..

3. Utilizați software pentru mașină virtuală (VM)

Mai simplu spus, o mașină virtuală emulează un hard disk care rulează un sistem de operare în partea de sus a sistemului de operare actual. Suna complex, dar este destul de ușor de rulat de fapt – totul este realizat prin software și o pictogramă pe desktop.

Ce legătură are aceasta cu navigarea anonimă, întrebați? Ei bine, un VM vă oferă un nivel suplimentar de securitate atunci când navigați pe web, deoarece vă puteți conecta la Internet folosind VM. Orice fișiere pe care le accesați sau le descărcați prin VM rămân acolo – nu se afișează pe dispozitivul „gazdă”.

Astfel, este mai ușor să eviți să fii infectat cu fișiere rău intenționate sau malware care îți pot fura date sensibile. De asemenea, este foarte probabil să evitați urmărirea cookie-urilor (cel puțin într-o anumită măsură), deoarece acestea vor fi doar plasate pe mașina VM în loc de dispozitivul „gazdă”..

Software-ul VM este de obicei gratuit (VirtualBox și VMWare Player), dar există și opțiuni plătite (cum ar fi stația de lucru VMWare).

4. Utilizați FOSS în loc de software proprietar

Nu mai este un secret faptul că ANS a reușit să forțeze numeroase companii de tehnologie de pe tot globul să-și integreze în aer liber programele. Au reușit chiar să „convingă” RSA (compania responsabilă pentru cel mai des utilizat set de instrumente de criptare din lume) să includă defecte de securitate (pe care ANSA le poate fisura) în algoritmii lor.

Evident, software-ul proprietar nu mai este atât de sigur – mai ales având în vedere că NSA poate viza doar devizii dacă doresc. Acolo intră în joc FOSS (software open source gratuit) – software dezvoltat de persoane neconectate cu cod sursă pe care oricine îl poate examina.

Iată o listă de câteva exemple FOSS pentru a vă face o idee despre ce vă oferă.

Desigur, există întotdeauna șansa ca NSA să se infiltreze într-o comunitate FOSS, așa că este întotdeauna o idee bună să fii în gardă.

5. Încercați să efectuați plăți anonime

Deși nu veți putea efectua plăți anonime pentru bunuri fizice (în general), puteți face acest lucru cu plățile online. Una dintre cele mai obișnuite metode de a face acest lucru este utilizarea de carduri preplătite, dar te-ai putea baza și pe criptocurrency.

Acum, Bitcoin ar fi alegerea evidentă – nu din cauza cât de popular este, ci pentru că este una dintre criptocurrențele mai „stabile”. Mai întâi, ar trebui să creați un cont de e-mail anonim cu unul dintre serviciile menționate mai sus pentru a cumpăra Bitcoins, astfel încât tranzacțiile dvs. să nu vă poată fi identificate..

Plăți anonime

Ar trebui să încercați LocalBitcoins.com, deoarece este mai anonim (discutați cu un vânzător și aranjați o întâlnire) înainte de a merge cu platforme mari precum Coinbase sau Binance.

Cu toate acestea, rețineți că Bitcoins nu sunt în mod 100% anonim. După ce le cumpărați, mai trebuie să folosiți Bitcoin Mixers pentru a le „spăla” (este practic un proces care le schimbă cu Bitcoins de la mai mulți utilizatori). Desigur, Bitcoin Mixers nu sunt gratuite, iar comisioanele pot fi puțin abrupte.

În cazul în care doriți să aflați mai multe despre confidențialitatea Bitcoin (în special Bitcoin Mixers), nu ezitați să consultați ghidul ProPrivacy.

6. Luați în considerare evitarea Windows 10

Acest sfat poate părea un pic dur, având în vedere că Windows 10 este destul de popular în zilele noastre, dar realitatea este că sistemul de operare nu este nimic scurt dintr-un coșmar de confidențialitate. Pentru unul, există o mulțime de culegeri de date în fundal până la punctul în care o mulțime de informații personale (activitate inclusă) sunt partajate cu Microsoft și terți.

Sigur, puteți opri colecția de date, dar ghiciți ce? Chiar dacă o faceți, Windows 10 va trimite în continuare datele de telemetrie către Microsoft. Ba mai mult, când Microsoft a împins Anniversary Update în 2016, au eliminat opțiunea de a dezactiva Cortana, asistentul personal activat prin voce Windows 10 căruia îi place să strângă o mulțime de informații despre tine pentru a-ți oferi o experiență mai „personalizată”..

Și mai enervant, actualizările Windows 10 ale Microsoft au tendința de a reveni Windows 10 la setările din fabrică, ceea ce înseamnă că trebuie să reglați din nou setările de confidențialitate ale sistemului de operare.

Unele alternative evidente la Windows 10 includ Windows XP, 7 și 8 și Mac OS, deși distribuțiile Linux sunt alegeri mult mai bune. Dacă nu aveți nicio opțiune și trebuie să folosiți cu adevărat Windows 10, luați în considerare utilizarea W10Privacy (rețineți că nu este software open source).

Concluzie

În total, navigarea anonimă este un lucru la care ar trebui să te străduiești dacă dorești cu adevărat să îți protejezi confidențialitatea online și datele personale și să depășești restricțiile neloiale de conținut. Nu trebuie să urmați cu adevărat fiecare sfat oferit în acest articol, dar cel puțin ar trebui să vă respectați de cele pe care le-am menționat în secțiunea „Începător” – mai ales să vă ștergeți memoria cache, să folosiți blocaje de anunțuri, să utilizați un VPN, și păstrarea privată a conturilor de social media.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map