Ce este PFS (Perfect Forward Secret)? |


Ce este PFS?

PFS reprezintă Perfect Forward Secrecy și este, de asemenea, cunoscut doar ca Forward Secrecy (FS). Este un stil de criptare care se învârte în jurul unei chei private temporare (cheia folosită pentru a cripta datele criptate) care este produsă în comunicațiile client VPN și server VPN pentru fiecare sesiune..

Cum funcționează PFS?

Practic, criptarea PFS funcționează prin generarea unei chei de sesiune unice pentru fiecare sesiune de comunicare inițiată de un utilizator între un client și un server. Dacă, din orice motiv, o cheie a sesiunii este compromisă, datele din orice alte sesiuni de comunicare vor fi sigure. Odată folosită cheia privată generată, aceasta dispare, deci nu mai poate fi compromisă.

Mai mult, cheile de criptare PFS pot fi chiar reîmprospătate într-o singură sesiune de comunicare, limitând în continuare cantitatea de date care pot fi furate de un cibercriminal dacă cheia privată temporară este compromisă.

În comparație cu Perfect Forward Secret, criptarea obișnuită are doar clientul folosind aceeași cheie privată pentru toate sesiunile client-server. În esență, asta înseamnă că există o „cheie principală” care poate fi folosită pentru a decripta tot traficul. Dacă această cheie este compromisă, toate datele găsite în toate sesiunile de comunicare dintre client și server vor fi, de asemenea, compromise.

Cu secretul perfect perfect, nu există o astfel de „cheie principală”.

În general, criptarea PFS poate utiliza următoarele protocoale cheie de acord:

 • DHE-RSA
 • DHE-DSA
 • ECDHE-RSA
 • ECDHE-ECDSA
 • ECDH

Ce este PFS în tehnologia VPN?

Ce zici de PFS în comunicațiile VPN client-server? Cum funcționează?”

Ei bine, funcționează cam așa cum face criptarea PFS obișnuită. Principalul lucru demn de menționat este însă că atât clientul VPN, cât și serverul VPN trebuie să aibă interfețe PFS. În caz contrar, secretul perfect înainte nu va funcționa.

De asemenea, la nivel VPN, PFS are loc în faza de „strângere de mână” (când serverul și clientul sunt autentificate și chei de schimb) și procesul de tunelare (practic, conexiunea VPN).

Pe lângă aceasta, trebuie menționat, de asemenea, că PFS este utilizat în mod normal cu anumite protocoale VPN specifice, cum ar fi:

 • OpenVPN
 • SoftEther
 • L2TP / IPSec
 • IKEv2 / IPSec
 • SSTP
 • Wireguard

Rețineți că PFS nu este de obicei activat implicit. Așadar, dacă sunteți în căutarea unei VPN secrete perfecte, este mai bine să alegeți un furnizor care să clarifice serviciul lor utilizează criptarea PFS în mod implicit pentru anumite protocoale.

Cât de important este secretul perfect perfect?

Securitatea PFS este destul de valoroasă, deoarece adaugă un strat suplimentar de protecție, asigurându-vă că datele dvs. personale sunt și mai sigure pe Internet. Asta nu înseamnă că criptarea obișnuită nu vă poate proteja bine datele (cu condiția să se utilizeze cifre puternice și protocoale VPN), dar nu doare niciodată să luați măsuri suplimentare de securitate.

Algoritmi de criptare

În plus, luați în considerare acest lucru – faptul că o singură acțiune a cheii private este o „cheie principală” pentru tot traficul dvs. online este ceva care poate fi exploatat de fapt. Și aceasta nu este o speculație, deoarece ANS a folosit această slăbiciune pentru a strânge date valoroase înainte.

În afară de aceasta, există și vulnerabilitatea Heartbleed care trebuie luată în considerare. În esență, a fost o eroare găsită în OpenSSL (o implementare open-source a protocoalelor SSL și TLS) din 2012, care poate provoca o scurgere de date de până la 64 de kilobiți. Ei bine, Perfect Forward Secret este cea mai bună metodă de a vă proteja datele împotriva Heartbleed.

Având în vedere toate acestea, este clar că PFS vă asigură să vă bucurați de o conexiune VPN mult mai sigură. Mai mult decât atât, criptarea PFS este de asemenea posibil să facă ca cybercriminalii să fie mult mai puțin susceptibili să vizeze serverul sau clientul VPN pur și simplu pentru că tot efortul necesar pentru a face acest lucru nu va merita, deoarece vor avea acces doar la informații foarte limitate.

Există unele dezavantaje ale utilizării PFS în tehnologia VPN?

Ei bine, merită menționat faptul că Perfect Forward Secrecy ar putea necesita mai multă putere de procesare, ceea ce înseamnă că ar putea dura ceva mai mult până când se va stabili conexiunea VPN. Desigur, acest lucru nu este garantat să se întâmple tot timpul și, dacă dispozitivul dvs. are o putere de procesare mai mult decât suficientă, este posibil să nu observați niciodată întârzierea.

Cu toate acestea, în comparație cu avantajele extrem de sigure ale utilizării unui VPN PFS, este destul de evident că o eventuală întârziere a procesului de conectare VPN nu este atât de nefast pentru o eliminare.

Aveți nevoie de un VPN PFS pentru o navigare online mai sigură și mai bună?

Securitatea și confidențialitatea dvs. sunt întotdeauna pe primul loc pentru CactusVPN, motiv pentru care folosim în mod implicit Perfect Forward Secrecy în protocoalele OpenVPN și SoftEther VPN (care sunt protocoale de criptare extrem de sigure, apropo).

Mai mult, aderăm, de asemenea, la o politică strictă fără log-log, ceea ce înseamnă că nu trebuie să vă faceți griji pentru a păstra filele pe ceea ce faceți pe Internet.

Protocoalele PFS de securitate și VPN extra-sigure pe care le oferim merg foarte bine alături de criptarea VPN de top. Pentru început, utilizăm cifre foarte sigure precum AES-256 plus RSA-2048 criptare de strângere de mână.

În afară de aceasta, ar trebui să menționăm și faptul că serviciul nostru folosește protocolul de schimb de chei ECDH și o criptare de autentificare fiabilă (SHA-256, SHA-384 și SHA-512).

Testează-ți serviciul gratuit

Doriți să vă asigurați că serviciul nostru poate răspunde tuturor nevoilor dvs. înainte de a vă angaja? Nicio problemă – puteți încerca CactusVPN gratuit timp de 24 de ore înainte de a alege un plan de abonament.

Și chiar și după ce alegeți una, veți fi în continuare acoperit de garanția noastră de returnare de 30 de zile dacă ceva nu merge bine.

Linia de jos

Deci, ce este PFS? Ei bine, pentru a o spune cât mai simplu, este o caracteristică de criptare care asigură o nouă cheie privată unică (cheie de decriptare) este generată pentru fiecare sesiune de server VPN client-VPN inițiată de dvs., spre deosebire de a avea o singură cheie privată pentru toate sesiunile voastre.

În acest fel, datele dvs. personale și traficul online sunt mai bine securizate, deoarece nu există nicio modalitate în care un cibercriminal să poată accesa toate datele dvs. dacă ar reuși cumva să compromită o cheie privată. Cu PFS, aceștia vor fi capabili să decripteze doar un pic de informații, spre deosebire de întregul trafic, și, în mod normal, informațiile ar fi inutile pentru ei.

Majoritatea furnizorilor VPN oferă criptare PFS, dar cel mai bine este să aleagă un furnizor care să clarifice faptul că folosesc PFS în mod implicit în protocoalele lor VPN.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map