Ce este SoftEther? (Ghid complet) |


Dar ce este SoftEther, de fapt? Și ce o face atât de specială în comparație cu alte protocoale?

Ei bine, iată tot ce trebuie să știți:

Ce este SoftEther?

SoftEther este un software VPN open-source gratuit care a fost dezvoltat ca parte a cercetării tezei de master la Universitatea din Tsukuba. SoftEther a fost complet lansat în 2014, ceea ce îl face unul dintre cele mai noi protocoale din jur.

Când vorbim despre SoftEther, este important să facem distincția între protocolul SoftEther și serverul VPN SoftEther:

 • Protocolul VPN SoftEther – Protocolul este utilizat pentru comunicații sigure client-server. Este relativ rapid și sigur.
 • Serverul VPN SoftEther – Software-ul serverului acceptă utilizarea mai multor protocoale VPN, cum ar fi SoftEther, OpenVPN, IPSec, L2TP / IPSec și SSTP.

Cum funcționează Protocolul VPN SoftEther?

Protocolul VPN SoftEther este responsabil pentru securizarea comunicațiilor între clientul VPN și serverul VPN. În principiu, stabilește un tunel criptat între cei doi, asigurându-se că orice informație care trece prin tunelul respectiv nu poate fi monitorizată de nimeni.

Detalii tehnice generale despre SoftEther

 • SoftEther acceptă atât comunicații client-server, cât și site-to-site (prin Bridge SoftEther).
 • SoftEther are suport pentru funcția de înregistrare a pachetelor Deep-inspect.
 • Protocolul utilizează tunel SSL-VPN prin HTTPS pentru a ocoli firewall-urile.
 • SoftEther nu necesită nicio adresă IP statică sau fixă, deoarece are încorporate funcții dinamice-DNS și NAT-traversare.
 • SoftEther acceptă criptarea puternică precum AES-256 și RSA-4096.
 • Capacitatea protocolului SoftEther VPN este măsurată la viteză mare de aproximativ 1 Gbps.
 • SoftEther poate sprijini și clienții OpenVPN vechi, datorită funcției sale de clonare OpenVPN.
 • Toate setările pot fi configurate prin intermediul GUI.
 • SoftEther acceptă autentificarea certificatelor RSA și IPv4 / IPv6 cu stivuire dublă.

Cum se utilizează SoftEther

Protocolul VPN SoftEther este destul de simplu de utilizat, dar, deoarece este o soluție bazată pe software, va trebui să instalați mai întâi clientul SoftEther VPN pe dispozitiv. Acesta este de obicei cazul chiar dacă aveți deja un abonament la serviciu VPN.

Vom analiza cum să folosiți SoftEther pe Windows, dar procesul de configurare este destul de similar și în alte platforme.

Iată, așadar, principalele lucruri pe care trebuie să le știi despre utilizarea SoftEther:

În primul rând, instalați clientul

Pentru a obține clientul VPN SoftEther, accesați pagina Descărcări de pe site-ul SoftEther. După ce instalatorul este descărcat, pur și simplu executați-l și urmați instrucțiunile de pe ecran.

Atunci când vi se cere să alegeți între „SoftEther VPN Client” și „SoftEther VPN Client Manager (Doar Instrumente de administrare)”, alegeți prima opțiune. Ar trebui să știți, de asemenea, că numele complet al „SoftEther VPN Client” este „SoftEther VPN Client Manager”.

Puteți alege un director de instalare diferit atunci când vi se solicită acest lucru sau pur și simplu mergeți cu unul implicit. După instalarea programului, puteți lansa SoftEther VPN Client Manager.

În continuare, configurați conexiunea

Pentru a face acest lucru, trebuie doar să faceți clic pe „Adăugare conexiune VPN” în Managerul de client VPN SoftEther. Veți observa că vi se va cere dacă doriți să fie configurat un adaptor de rețea virtuală. Adaptorul este necesar pentru conexiunea VPN, așa că faceți clic pe „Da” pentru a continua procesul.

După ce adaptorul este în poziție, faceți din nou clic pe „Adăugare conexiune VPN”. În acest moment, veți fi întâmpinat de un tabel de proprietăți pe care trebuie să le completați cu informațiile furnizate de furnizorul dvs. VPN:

 • Nume gazdă – Adresa IP a serverului la care doriți să vă conectați.
 • Numarul portului – Portul pe care îl veți folosi. Pentru SoftEther, este în mod normal 443, dar furnizorul dvs. VPN vă poate oferi și alte opțiuni.
 • Nume Hub virtual – Este de obicei numele de serviciu al furnizorului VPN, dar câmpul nu este întotdeauna obligatoriu.
 • Auth Type – Tipul de autentificare utilizat pentru conexiune. Furnizorul dvs. va recomanda în mod normal ce opțiune să alegeți.
 • Nume de utilizator – Numele de utilizator pe care îl utilizați pentru contul VPN.
 • Parola – Parola pe care o utilizați pentru contul VPN.

În ceea ce privește câmpul „Setare nume”, acesta este practic numele pentru conexiunea VPN. Simțiți-vă liber să introduceți orice doriți. De asemenea, atunci când vine vorba de opțiunea „Tip proxy”, este mai bine să mergeți doar cu setarea implicită – Conexiune directă TCP / IP (Fără proxy). În ceea ce privește „Setări avansate”, este destul de mult de discutat și este mai ușor dacă doar verificați informațiile de pe site-ul oficial SoftEther cu privire la aceste opțiuni.

După ce totul este făcut, trebuie doar să faceți clic pe „OK”, iar noua conexiune VPN va fi adăugată în lista SoftEther VPN Client Manager. Pentru a rula, faceți clic dreapta pe conexiune și alegeți „Conectați-vă”. Când doriți să vă deconectați, faceți același lucru și faceți clic pe „Deconectați”.

Funcții suplimentare pe care le puteți utiliza

SoftEther VPN Client Manager are destul de multe funcții pe care le puteți utiliza pentru a regla experiența dvs.:

 • Mod simplu / Mod normal – SoftEther VPN Client Manager funcționează în mod normal în mod implicit, dar puteți comuta la Modul simplu dacă sunteți nou la toate sau doriți să fie simplificată și mai mult interfața.
 • Funcția ferestrei translucide – Această opțiune vă permite să alegeți nivelul de transparență pe care îl doriți pe ferestrele clientului VPN. Rețineți însă că nivelul de transparență nu poate fi stabilit sub 20%.
 • Funcția de întreținere a conexiunii la internet – Aceasta este o funcție utilă dacă doriți ca clientul SoftEther să mențină o conexiune VPN similară cu conexiunea SoftEther VPN Server.
 • Funcție Ghid vocal – Un instrument extrem de mic, care poate explica procesul prin ghid vocal sau poate citi un mesaj. Pentru a-l activa, selectați „Ghidul vocal normal” când deschideți „Voice” în managerul de clienți.

Testarea debitului de conectare

SoftEther are un instrument de testare a vitezei de trafic de rețea pe care îl puteți utiliza pentru a monitoriza cât de bine merge conexiunea VPN. Pentru a-l utiliza în Managerul de clienți VPN SoftEther, faceți clic pe meniul „Instrument” din client și apoi selectați „Instrumentul de testare a vitezei de trafic în rețea”.

În cazul în care doriți mai multe informații despre cum puteți testa o conexiune VPN, nu ezitați să consultați ghidul nostru cu privire la acest subiect. Și dacă doriți să aflați mai multe despre instrumentul de testare a vitezei SoftEther (configurații și precauții suplimentare), urmați acest link.

Alte informații utile

În cazul în care doriți mai multe informații detaliate despre clientul VPN SoftEther și cum funcționează conexiunea, consultați acest link. De asemenea, există un manual disponibil dacă doriți să aflați și mai multe despre protocolul VPN SoftEther.

SoftEther VPN este sigur de utilizat?

Răspuns scurt – da, cu siguranță.

Softul de criptare și securitate este foarte de încredere și este un protocol excelent de utilizat oricând trebuie să vă asigurați datele și traficul online.

Iată doar câteva lucruri care fac din SoftEther un protocol VPN sigur:

 • Protocolul este programat astfel încât să poată preveni atacurile Man-in-the-Middle.
 • Procesele de criptare, decriptare și autentificare a VPN SoftEther se bazează pe OpenSSL – o cunoscută bibliotecă software open-source.
 • SoftEther oferă suport pentru o mulțime de cifre de criptare precum AES, RC4, DES, Triple-DES, SHA și MDS.
 • SoftEther oferă numeroase opțiuni pentru autentificarea utilizatorului ca strat suplimentar de securitate.
 • Protocolul VPN SoftEther oferă utilizatorilor acces la opțiunile de filtrare a pachetelor și politici de securitate pentru a păstra pachetele dăunătoare.

Totuși, ar trebui să vă anunțăm că – la începutul anului 2018 – a existat un audit de securitate de 80 de ore al SoftEther care a susținut că protocolul suferă de 11 vulnerabilități de securitate. Cu toate acestea, informațiile nu sunt foarte aprofundate și clare cu privire la problemele de securitate pe care le-ar putea confrunta utilizatorii și este destul de sigur să presupunem că aceste probleme au fost remediate. Iată link-ul dacă doriți să aruncați o privire.

Protocolul VPN SoftEther este rapid?

Da, SoftEther oferă viteze online rapide. Potrivit oamenilor din spatele protocolului, acesta a fost programat cu performanță ridicată și cu un randament în minte. Conform acestor rezultate, SoftEther este mai rapid decât OpenVPN și PPTP și este capabil să producă până la 900 Mbps.

Se pare că vitezele mari ale SoftEther au fost de asemenea realizate, deoarece dezvoltatorii s-au concentrat pe reducerea numărului de copii de memorie pentru fiecare ciclu de procesare a pachetelor VPN (deoarece un număr mare poate scădea viteze).

De asemenea, SoftEther folosește un mecanism de tunelare în streaming pentru a evita tratarea problemei „MTU (Maximum Transmission Unit)”, despre care puteți citi mai multe despre pagina pe care am conectat-o ​​mai sus.

SoftEther VPN Avantaje și dezavantaje

avantaje

 • Conexiunile SoftEther sunt extrem de sigure.
 • SoftEther funcționează pe mai multe platforme și este destul de ușor de configurat.
 • În ciuda nivelului ridicat de securitate SoftEther, protocolul este surprinzător de rapid.
 • SoftEther este open-source (ceea ce îl face foarte de încredere) și este liber să fie folosit și el.
 • Deoarece SoftEther utilizează portul 443, acesta nu poate fi blocat cu ușurință cu un firewall.

Dezavantaje

 • Nu mulți furnizori VPN oferă acces la acest protocol.
 • Chiar dacă a apărut în 2014, este încă considerat un protocol relativ nou.
 • SoftEther nu este acceptat nativ pe sisteme de operare și dispozitive. De asemenea, poate fi necesar să instalați software suplimentar chiar și atunci când utilizați protocolul de la un furnizor VPN.

Ce este un VPN softEther?

Un VPN SoftEther este un serviciu oferit de furnizori VPN terți. Practic, este un serviciu VPN care folosește protocolul SoftEther. Cu unii furnizori, trebuie să instalați software suplimentar de la SoftEther, în timp ce alți furnizori integrează protocolul în clienții lor, ceea ce înseamnă că nu trebuie să faceți altceva.

Nu există mulți furnizori VPN care oferă acces la protocolul VPN SoftEther în acest moment. În cazul în care vă interesează un astfel de furnizor, trebuie să menționăm că SoftEther este disponibil pe serverele noastre VPN – alături de multe alte protocoale.

În căutarea unui VPN SoftEther pentru a vă securiza conexiunile?

Ne-am dat înapoi – CactusVPN oferă acces facil și sigur la conexiunile SoftEther. Și trebuie să te bucuri de cea mai mare confidențialitate și securitate, deoarece nu vă înregistrăm niciunul dintre datele dvs., iar conexiunile noastre utilizează cifre de grad militar.

În plus, nu vă limitați doar la SoftEther. Deși este un protocol VPN excelent, ne dăm seama că poate doriți să încercați și alte opțiuni. De aceea, oferim acces și la: OpenVPN (atât TCP, cât și UDP), SSTP, L2TP / IPSec, IKEv2 / IPSec, PPTP

Veți fi fericit să știți că aplicațiile noastre VPN sunt foarte ușor de configurat și funcționează pe mai multe platforme: Windows, macOS, iOS, Android, Android TV și Amazon Fire TV.

Test-Drive CactusVPN fără costuri

Nu trebuie să alegeți abonament imediat. Puteți încerca mai întâi serviciile noastre VPN gratuit timp de 24 de ore pentru a vedea dacă acestea răspund tuturor nevoilor dumneavoastră. Nu vă faceți griji – nu trebuie să dați informații despre cardul de credit.

Și aici este cea mai bună parte – odată ce ai devenit utilizator CactusVPN, totuși te vom asigura cu garanția de restituire a banilor pentru 30 de zile, dacă există probleme.

Protocolul VPN SoftEther în comparație cu alte protocoale VPN

Doriți să știți cum se compară SoftEther cu celelalte protocoale VPN disponibile pentru utilizatorii online? Iată o imagine de ansamblu asupra a tot ceea ce trebuie să știți:

SoftEther vs. OpenVPN

SoftEther este adesea comparat cu OpenVPN când vine vorba de securitate – și din motive întemeiate. Protocolul este capabil să ofere utilizatorilor același nivel de criptare și protecție a datelor pe care OpenVPN le poate oferi (securitate de 256 biți, cifrare AES, OpenSSL, SSL 3.0). Ba mai mult, OpenVPN este open-source la fel ca SoftEther, ceea ce face ca amândoi să fie de încredere. Singurul mod în care OpenVPN este mai bun în această privință este faptul că este mai vechi decât SoftEther, deci are „mai multă experiență sub centura”, ca să spunem.

Când vine vorba de viteză, SoftEther are totuși mâna superioară. Potrivit oamenilor din spatele SoftEther, protocolul este de 13 ori mai rapid decât OpenVPN. SoftEther are o capacitate de până la 900 Mbps, în timp ce randamentul OpenVPN acoperă aproximativ 100 Mbps sau mai puțin. Mai mult, SoftEther oferă funcții care nu se regăsesc în OpenVPN, precum:

 • Filtrarea pachetelor
 • Funcția virtuală DHCP
 • Multi-chiriași susțin
 • Funcționalitate de traversare NAT
 • Configurați scrierea de mână a fișierelor
 • Suport pentru carduri inteligente și jetoane USB

De asemenea, merită menționat faptul că, deși SoftEther și OpenVPN permit utilizatorilor să ruleze propriile lor servere, numai serverul VPE SoftEther are suport pentru mai multe protocoale precum SoftEther, SSTP, L2TP / IPSec, IPSec și OpenVPN în sine. Serverul OpenVPN, pe de altă parte, poate rula doar protocolul personalizat OpenVPN.

În ceea ce privește compatibilitatea multiplelor platforme, atât SoftEther cât și OpenVPN pot fi configurate pe aceleași platforme în general. Cu toate acestea, SoftEther vă va solicita adesea să instalați software suplimentar – chiar și atunci când îl utilizați pe serverele unui furnizor VPN. Dar SoftEther este, de asemenea, relativ mai ușor de configurat decât OpenVPN. Și în timp ce suntem pe această temă, nu mulți furnizori VPN oferă protocolul VPN SoftEther (probabil datorită cât de „tânăr” este), în timp ce puteți găsi cu ușurință tone de furnizori care oferă acces la conexiunile OpenVPN..

În general, ambele protocoale VPN sunt foarte decente, dar dacă doriți să vă bucurați de toată securitatea pe care OpenVPN trebuie să o ofere (și mai multe) pe lângă viteze rapide, vă recomandăm să alegeți SoftEther. În cazul în care doriți să aflați mai multe despre protocolul OpenVPN, urmați acest link.

SoftEther vs. PPTP

În ceea ce privește securitatea, SoftEther este câștigătorul clar. Nu numai că are suport pentru criptarea de 256 biți și cifre multiple, dar criptarea (MPPE) a PPTP nu este deloc de încredere, deoarece este vulnerabilă la multe exploatări.

Mai mult, PPTP poate fi blocat cu un firewall (în special un firewall NAT). SoftEther, pe de altă parte, folosește portul 443 (portul de trafic HTTPS), ceea ce face aproape imposibil de blocat. De asemenea, SoftEther poate transporta orice fel de pachete, în timp ce PPTP este restricționat doar la pachete IPv4. Și există și problema că PPTP este sursă închisă și aparent a fost crăpat de ANS.

Acum, unul dintre principalele lucruri care fac PPTP atât de popular în ciuda defectelor sale de securitate este cât de rapid este protocolul. Ei bine, destul de surprinzător, SoftEther este de fapt mai rapid decât PPTP (de patru ori mai rapid, ca să fie exact), chiar dacă oferă niveluri atât de puternice de criptare.

Aproape mult singurul mod prin care PPTP este mai bun decât SoftEther este când vine vorba de procesul de configurare și disponibilitatea multiplelor platforme. Asta nu înseamnă că SoftEther nu funcționează pe mai multe platforme ca PPTP, dar protocolul nu este încorporat în ele în mod nativ. De exemplu, puteți configura cu ușurință o conexiune PPTP pe Windows 7 cu doar câteva clicuri, în timp ce configurarea conexiunii SoftEther necesită ceva mai multă muncă.

Cu toate acestea, ar trebui să știți că PPTP nu mai poate fi suportat nativ de sisteme de operare și dispozitive mai noi în viitor. macOS și iOS au renunțat deja la suportul nativ pentru PPTP de la macOS Sierra și iOS 10 (probabil din cauza lipsei sale de securitate) și ceva de genul acesta se poate întâmpla și cu alte platforme.

Vrei să afli mai multe despre PPTP? Vezi articolul nostru aprofundat despre el.

SoftEther vs. L2TP / IPSec

Pentru început, ambele protocoale oferă suport pentru criptarea de 256 biți și cifrele puternice, dar securitatea SoftEther este mult mai bună, deoarece folosește SSL 3.0 și este open-source, ceea ce îl face un protocol mai de încredere. Ar trebui să știți, de asemenea, că Edward Snowden a susținut anterior că L2TP / IPSec a fost slăbit intenționat de NSA, dar nu există dovezi clare care să arate cât de legitime sunt aceste afirmații.

În ceea ce privește stabilitatea, SoftEther este mai bun pentru că poate utiliza portul 443. Deoarece L2TP este asociat cu IPSec, acesta poate fi blocat dacă portul 500 și protocoalele IP 50 și 51 sunt blocate. De asemenea, L2TP poate întâmpina probleme NAT dacă L2TP Passthrough nu este activat pe router.

Protocolul VPN SoftEther oferă, de asemenea, viteze de conectare mai bune, deoarece L2TP / IPSec tinde să dureze mai mult pentru a negocia un tunel VPN – ca să nu mai vorbim de funcția de încapsulare dublă poate reduce și viteze.

În ceea ce privește disponibilitatea, totuși, L2TP / IPSec este o alegere mai bună, deoarece este construită în mod nativ în mai multe platforme. Deci, este foarte ușor să configurați o conexiune. De asemenea, există mai mulți furnizori VPN care oferă conexiuni L2TP / IPSec decât furnizorii care oferă conexiuni SoftEther.

Și la fel ca protocoalele despre care am discutat mai sus, serverul VPN SoftEther oferă și suport pentru L2TP / IPSec.

În cazul în care doriți să citiți mai multe despre L2TP / IPSec, urmați acest link.

SoftEther vs. IPSec

Majoritatea furnizorilor de VPN împerechează IPSec cu L2TP și IKEv2, dar este posibil să găsiți în continuare unele servicii care oferă acces la IPSec de unul singur. În general, este un protocol VPN destul de sigur, deși dacă nu este configurat și configurat corect, protecția pe care o oferă ar putea fi defectă.

În ceea ce privește stabilitatea, IPSec este mult mai ușor de blocat cu un firewall decât SoftEther, din cauza utilizării porturilor limitate și ușor de blocat. SoftEther este, de asemenea, mai rapid decât IPSec, iar serverul VPN SoftEther acceptă de fapt protocolul IPSec.

IPSec funcționează pe numeroase platforme – cam la fel funcționează SoftEther. Cu toate acestea, IPSec este mai convenabil de configurat, deoarece în mod normal nu este nevoie să descărcați software suplimentar.

În cele din urmă, SoftEther acceptă mai multe pachete decât IPSec, care este restricționat în mod normal la pachetele IPv4. Ca un exemplu rapid, SoftEther poate transmite IPv6, PPPoE, STP, VLAN și RIP.

În total, IPSec este un protocol decent, dar SoftEther este pur și simplu o alegere mult mai bună. Dacă doriți să aflați mai multe despre IPSec, iată articolul nostru despre acesta.

SoftEther vs. SSTP

SSTP oferă cam același nivel de securitate ca și SoftEther. Singurul motiv pentru care nu este mai bun decât SoftEther în acest sens este pentru că nu este open-source și pentru că este deținută exclusiv de Microsoft – o companie despre care a fost cunoscut că predă accesul NSA la mesajele criptate și colaborează atât cu NSA cât și cu FBI. Dacă cumva asta nu te deranjează, este sigur să spui că SSTP este la fel de sigur de utilizat ca SoftEther.

Cu toate acestea, trebuie să știți că, în timp ce SSTP poate utiliza portul 443, acesta folosește doar protocolul de transmisie TCP. Din această cauză, protocolul poate fi sensibil la problema „TCP Meltdown”, care poate provoca probleme de conectare. De asemenea, SSTP nu oferă suport pentru proxy-uri web autentificate. Din păcate, dacă folosește proxy-uri web neautentificate, există șansa ca un administrator de rețea să poată antrena anteturile SSTP și să renunțe la conexiune dacă doresc.

În ceea ce privește vitezele, este sigur să presupunem că SoftEther este mult mai rapid decât SSTP. De ce? Deoarece viteza online SSTP este adesea comparată cu viteza de conectare oferită de OpenVPN și am văzut deja că SoftEther este mai rapid decât OpenVPN.

Protocolul VPN SoftEther oferă, de asemenea, o mai bună compatibilitate între platformă, întrucât SSTP este disponibil doar nativ pe Windows (Vista și versiuni superioare). Pe lângă asta, protocolul poate fi configurat și pe routere, Linux și Android. SoftEther, pe de altă parte, funcționează pe toate acele platforme (inclusiv Windows XP și Windows 98), și multe alte sisteme de operare și dispozitive:

 • MacOS
 • iOS
 • Solaris
 • FreeBSD

Și cum s-a întâmplat în cazul majorității protocoalelor VPN discutate până acum, serverul VPN SoftEther poate rula SSTP în timp ce serverul SSTP nu poate rula protocolul SoftEther.

În cazul în care doriți să aflați mai multe despre SSTP, iată un ghid pe care l-am scris pe acest subiect.

SoftEther vs. IKEv2 / IPSec

Atât SoftEther, cât și IKEv2 / IPSec sunt într-adevăr sigure și oferă viteze decente, dar există șansa că SoftEther ar putea fi mai rapid doar din cauza modului în care este programat. Cu toate acestea, IKEv2 / IPSec este mai ușor de blocat, deoarece folosește doar portul UDP 500. IKEv2 / IPSec este în mod normal cu sursă închisă (fiind dezvoltat de Microsoft împreună cu Cisco), dar există implementări open source ale IKEv2.

În ceea ce privește stabilitatea, totuși, IKEv2 / IPSec ar putea merge mai bine decât SoftEther pe dispozitivele mobile. De ce? Deoarece protocolul a fost construit pentru a rezista la schimbările rețelei, ceea ce înseamnă că puteți trece cu ușurință de la o rețea WiFi la planul dvs. de date din mers, fără a fi nevoie să vă faceți griji pentru că conexiunea VPN se va reduce. Deși SoftEther este cu siguranță fiabilă, iar funcțiile sale rapide de conectare automată sunt întotdeauna un plus, nu poate concura cu adevărat cu funcția IKEv2..

Și când vine vorba de disponibilitate, ambele protocoale sunt destul de legate. Totuși, IKEv2 / IPSec ar putea avea un avantaj, deoarece funcționează și pe dispozitivele BlackBerry, ceea ce îl face o alegere mai bună pentru utilizatorii de telefonie mobilă.

Până la urmă, recomandăm utilizarea IKEv2 / IPSec doar dacă vă preocupă SoftEther să renunțe la conexiunea când schimbați rețele. Dacă doriți să aflați mai multe despre IKEv2 / IPSec, urmați acest link.

SoftEther vs. Wireguard

Ca și SoftEther, Wireguard este un protocol open-source. Se presupune că este la fel de sigur ca SoftEther și are o dezvoltare foarte ușoară, ceea ce înseamnă că poate atinge viteze online decente.

De fapt, potrivit reperelor de pe site-ul Wireguard, protocolul este semnificativ mai rapid decât OpenVPN. Wireguard ar putea fi mai rapid decât SoftEther, văzând cum randamentul său se ridică la aproximativ 1000 Mbps, în timp ce randamentul SoftEther se ridică la aproximativ 900 Mbps.

Totuși, deocamdată, Wireguard este doar în faza sa experimentală. În esență, este o lucrare în desfășurare, deci nu este un bun înlocuitor pentru SoftEther chiar acum, deoarece nu este stabil. În plus, funcționează doar pe Linux. În viitor, Wireguard ar putea depăși SoftEther sau – cine știe – protocolul ar putea primi suport pe serverul VPN SoftEther.

Doriți să aflați mai multe despre Wireguard? Nu ezitați să consultați ghidul protocolului.

Deci, este SoftEther cea mai bună opțiune?

Deoarece lucrurile stau pentru moment, am spune că da. SoftEther este foarte sigur, funcționează pe tone de platforme și oferă viteze mari online și stabilitate deosebită. Fie că doriți să accesați conținut blocat geo, să vă asigurați datele online pe WiFi public sau să protejați confidențialitatea Internetului de supravegherea online, SoftEther este o alegere excelentă.

Ce este SoftEther? Ideea principala

SoftEther este un software VPN open-source de utilizare liberă, care oferă atât un protocol VPN sigur, cât și un server VPN versatil care poate rula mai multe protocoale (SoftEther, OpenVPN, L2TP / IPSec, IPSec și SSTP). Deși este relativ nou, protocolul VPN SoftEther este destul de popular, deoarece oferă o criptare puternică, oferind în același timp viteze rapide. De asemenea, este foarte multiplă platformă.

SoftEther este atât de bine programat, de fapt, încât este o alegere mai bună decât majoritatea protocoalelor VPN. Singurul care se apropie în prezent de acesta este OpenVPN, dar este mult mai lent decât SoftEther. Din păcate, găsirea unui furnizor VPN care oferă conexiuni SoftEther este un pic dificilă. În cazul în care căutați unul, nu ezitați să consultați serviciul nostru.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map