Ce este software-ul client VPN (Cum funcționează un client VPN) |


Și chiar dacă nu utilizați VPN-uri și doriți doar să aflați despre ele, acesta este un bun punct de plecare ca oricare dintre acestea. Vom arunca chiar și o definiție VPN rapidă înainte de a începe și noi.

Ce este VPN?

O VPN (rețea virtuală virtuală) este un serviciu pe care îl puteți utiliza pentru a ocoli geo-blocurile și cenzura guvernamentală, ascunzând adresa dvs. IP reală pe Internet. De asemenea, un VPN vă poate cripta datele și traficul de pe Internet pentru a nu fi supravegheat și în siguranță de hackeri.

Ce este software-ul client client VPN?

Un client VPN este software-ul rețelei virtuale private care este instalat pe dispozitivul dvs. pentru a stabili o conexiune între acesta și serverul VPN și pentru a oferi acces la servicii VPN.

Majoritatea platformelor populare, cum ar fi Windows, macOS, iOS și Android, vin cu software client preinstalat VPN, dar puteți instala și clienți terți pentru a se bucura de o interfață de utilizator mai bună și de mai multe funcții..

Tipuri de clienți VPN

În general, există două tipuri de clienți VPN:

Clienți VPN autohtoni sau integrați

Acestea sunt clienți VPN preinstalate sau pre-configurate, care sunt disponibile în unele sisteme de operare, cum ar fi Windows, macOS, iOS, Android și Linux, precum Ubuntu.

Clienți VPN terți

Ele pot fi împărțite în două categorii:

 1. Clienți VPN care sunt dezvoltați de dezvoltatorii de protocoale VPN. Unele exemple includ clienții OpenVPN și SoftEther.
 2. Clienții VPN care sunt dezvoltați de furnizorii de servicii VPN. Aplicațiile VPN dezvoltate de furnizorii de VPN vin cu funcții suplimentare pe care clienții VPN de bază dezvoltați de dezvoltatorii de protocol nu le oferă de obicei, cum ar fi o aplicație. Killer, un Killswitch, posibilitatea de a grupa servere după țară, alegeți între protocoalele VPN, conectarea automată la pornire și multe altele.

De ce ai nevoie de software client VPN?

Este destul de simplu – pentru a stabili o conexiune VPN la un server VPN și, de asemenea, pentru a asigura că tunelul VPN criptat este configurat între dvs. și server, dispozitivul are nevoie de un client VPN, deoarece este responsabil de gestionarea tuturor celor.

Cum funcționează clienții VPN?

Înainte ca un client și un server VPN să poată comunica chiar, se autentifică reciproc prin pachete de date. Acest proces de autentificare reciprocă este crucial pentru că asigură faptul că clientul comunică cu serverul potrivit și invers.

După aceea, software-ul VPN criptează datele dvs. înainte de a le trimite pe serverul VPN. Odată ce serverul primește informațiile, acesta îl decriptează și îți transmite traficul către web. Când serverul VPN primește datele de Internet pe care le-ați solicitat (accesul site-ului, de exemplu), acesta îl criptează și îl trimite înapoi clientului VPN de pe dispozitivul dvs., care procedează apoi la decriptarea informațiilor pentru dvs..

Datorită procesului de criptare, ISP-ul dvs. (sau orice agenție guvernamentală de supraveghere sau hackeri, pentru asta) nu poate ține filele cu privire la solicitările dvs. de conexiune și traficul online pentru a vedea ce faceți pe web. Doar clientul VPN și serverul VPN pot cripta și decripta datele.

Ce platforme funcționează clienții VPN?

Atât clienții VPN integrați, cât și terții sunt disponibili pe cele mai populare sisteme de operare și dispozitive. Ca regulă generală, software-ul client VPN funcționează pe:

 • Windows (inclusiv Windows XP)
 • macOS X (este posibil ca clienții terți să nu funcționeze pe versiunea mai veche)
 • Linux (unele distribuții pot gestiona numai configurațiile VPN manuale)
 • iOS
 • Android
 • eReaders (cum ar fi Kindle Fire)
 • Amazon Fire TV (și probabil alte dispozitive care rulează sistemul de operare Fire)

Cu toate acestea, nu toate sistemele de operare și dispozitivele au suport nativ pentru clienții VPN. De exemplu, televizoarele inteligente care nu rulează un Android sau un sistem de operare Fire nu pot avea aplicații VPN instalate pe ele. Același lucru este valabil și pentru console de jocuri precum Xbox sau PlayStation sau pentru telefoanele mobile precum BlackBerry care rulează sistemul de operare BlackBerry 10.

În aceste situații, conexiunile VPN manuale pot fi încă stabilite pe unele dispozitive, profitând de suportul de protocol VPN și folosind fișierele de configurare oferite de furnizorii VPN.

Dacă nimic nu este posibil, însă, singura dvs. opțiune este să partajați conexiunea web a computerului sau laptopului cu dispozitivul în cauză (ceea ce poate fi destul de incomod) sau să configurați un VPN pe routerul dvs..

Opțiunea de router este de obicei cea mai bună, deoarece, dacă faceți acest lucru, orice dispozitiv care accesează web-ul prin intermediul routerului dvs. va utiliza o conexiune VPN – da, chiar și dispozitivele IoT precum termostate inteligente sau blocaje inteligente.

Cum să spui unui client VPN terți este de încredere

În general, iată care trebuie să fiți în atenție atunci când verificați furnizorii VPN și clienții lor:

 • Clientul VPN ar trebui să fie compatibil cu mai multe platforme, deoarece ar trebui să poți folosi serviciul VPN atât în ​​interiorul cât și în afara casei tale.
 • Clientul nu ar trebui să vă înregistreze niciunul dintre datele dvs. sau, cel puțin, ar trebui să înregistreze doar date diverse legate de conexiune care nu vă pot fi identificate și care sunt utilizate numai pentru depanare.
 • Clientul VPN nu ar trebui să elimine nicio informație pe site-ul dvs. Dacă doriți să vedeți cum puteți testa o conexiune VPN pentru a vă asigura că este sigură, iată un ghid util.
 • Clientul ar trebui să vă permită să alegeți ce protocol VPN doriți să utilizați când vă conectați la serverul VPN – cu excepția cazului în care dispozitivul / sistemul de operare pe care îl utilizați acceptă doar un singur tip de protocol VPN, desigur.

Aveți nevoie de un VPN cu un mare client?

Te-am acoperit – am lucrat zi și noapte pentru a ne asigura că clienții noștri VPN sunt extrem de prietenoși, intuitivi și, în general, fără probleme.

În plus, ne-am asigurat că funcționează pe cele mai populare platforme de pe piață:

 • ferestre
 • MacOS
 • iOS
 • Android
 • Android TV
 • Amazon Fire TV & Stick TV de foc

Aplicațiile noastre VPN sunt dotate cu funcții

Puteți alege între 6 protocoale VPN atunci când doriți să vă conectați la unul din cele 28+ servere de mare viteză și puteți, de asemenea, să vă conectați automat clientul la pornire.

Client CactusVPN

În afară de asta, ne-am echipat clientul VPN cu protecție DNS Leak, o aplicație. Killer și un Killswitch – tot ceea ce ai nevoie pentru a te asigura că confidențialitatea ta nu este niciodată expusă pe Internet, indiferent de circumstanțe. Nu mai vorbim de faptul că tot traficul dvs. web și datele sunt securizate prin puternica noastră criptare AES.

Oh, și nu vă faceți griji cu privire la înregistrarea de către clientul nostru a unor date sensibile. Noi punem în aplicare o politică strictă fără log-uri la compania noastră.

Beneficiați de acces fără restricții la tone de conținut

Clientul nostru are un serviciu DNS inteligent încorporat alături de serviciul nostru VPN. Dacă vreți vreodată să vă bucurați de mai multă varietate de conținut, puteți utiliza întotdeauna Smart DNS pentru a debloca peste 300 de site-uri web din țări precum Marea Britanie, SUA, Canada, Australia, Polonia, Elveția, Franța, Germania, Suedia.

Încercați CactusVPN – gratuit!

Nu trebuie să vă asumați imediat un angajament – puteți testa conduce serviciul nostru VPN gratuit timp de 24 de ore pentru a vedea dacă îndeplinește toate nevoile. Trebuie să vă bucurați de toate caracteristicile noastre și nu trebuie să ne furnizați detalii despre cardul de credit.

Și asta nu este totul. După ce deveniți utilizator CactusVPN, veți fi în continuare acoperit de garanția noastră de restituire de 30 de zile, dacă ceva nu funcționează așa cum este anunțat.

Linia de jos

Deci, ce este software-ul client VPN? Pur și simplu, este software integrat sau terț pe care îl instalați sau îl configurați pe dispozitivul / sistemul dvs. de operare. O folosiți pentru a vă conecta la un server VPN și a stabili o conexiune criptată folosind diverse protocoale VPN.

Când căutați un furnizor VPN cu un client decent, asigurați-vă că aplicația este compatibilă cu mai multe platforme, ușor de utilizat și încărcată cu diverse funcții (precum un Killswitch sau Apps. Killer) care vă protejează confidențialitatea online.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map