Ce este tehnologia Smart DNS și cum funcționează Smart DNS? |


Ce este Smart DNS Tech?

Un Smart DNS este un serviciu online care vă ajută să ocoliți geo-restricțiile care vă împiedică să accesați conținutul online dorit, trucând site-urile web să creadă că sunteți dintr-o regiune geografică diferită – una în care conținutul respectiv este disponibil liber..

Dar înainte de a începe să vorbim despre serviciile Smart DNS, să ne asigurăm că nu există neînțelegeri cu privire la ce este DNS.

Ce este DNS (Domain Name System)?

Mai simplu spus, DNS este un protocol care permite traducerea numelor de site-uri în adrese IP și invers. DNS este ceea ce îți este ușor să te conectezi la un site web, doar tastând numele acestuia în bara URL a browserului, deoarece returnează adresa IP care este asociată cu site-ul respectiv.

Cum funcționează un DNS inteligent?

Practic, un Smart DNS face două lucruri atunci când îl utilizați:

 1. Înlocuiește adresa dvs. DNS atribuită ISP cu una nouă – o adresă care nu conține nicio informație care vă poate dezvălui geo-locația reală. Noua adresă DNS provine de la un server DNS care îți orientează traficul prin ea. Serverul poate fi localizat oriunde, deoarece furnizorul Smart DNS va folosi servere proxy situate în anumite țări pentru a vă ajuta să ocoliți geo-blocurile.
 2. Vă interceptează solicitările de conectare la site-ul web pe care doriți să îl accesați și înlocuiește orice informație din solicitările care vă pot scăpa geo-locația cu date noi care indică o locație în care conținutul pe care doriți să îl accesați nu este geo-blocat.

Ce este un furnizor de DNS inteligent?

Un furnizor Smart DNS este un serviciu online care vă permite să utilizați serviciile Smart DNS pentru a debloca site-urile web cu restricții geo-restricționate.

În ultimii ani, tot mai mulți furnizori Smart DNS au început să ofere servicii VPN. De asemenea, furnizorii VPN au început să ofere acces și la serviciile Smart DNS, astfel încât aceștia pot fi considerați și furnizori de servicii Smart DNS. De exemplu, noi aici, la CactusVPN, am început să facem asta de ceva timp.

6 semne Ați găsit un serviciu excelent DNS

Alegerea celui mai potrivit furnizor de DNS inteligente poate fi un pic dificilă, așa că vom face lucrurile mai ușoare pentru dvs., prezentând ce fel de lucruri ar trebui să căutați:

1. Aplicații compatibile pentru utilizator și compatibile cu mai multe platforme

Probabil veți dori să puteți viziona conținut geo-blocat oriunde v-ați afla – acasă, la școală, pe șosea, în timp ce luați o cafea în centrul orașului. De aceea, ar trebui să alegeți un furnizor Smart DNS care oferă aplicații pentru cele mai populare platforme (Windows, iOS, Android, macOS).

Obținerea accesului la tutoriale care vă arată cum să configurați clienții este, de asemenea, un plus, la fel și tutorialele care arată cum să configurați manual serviciul pe platformele pe care clienții nu ar funcționa.

2. Un număr mare de site-uri web pre-deblocate

Un DNS inteligent nu vă oferă exact acces la toate site-urile web dintr-o anumită regiune geografică. În schimb, deblochează site-urile unul câte unul. Majoritatea furnizorilor de DNS inteligenti fac publicitate listelor de site-uri pe care le-au deblocat deja, așa că este mai bine să alegeți unul care are o listă lungă (de preferință peste 100 de site-uri web).

3. Un număr decent de regiuni deblocate

Anumiți furnizori de servicii DNS inteligente vor debloca doar anumite regiuni, așa că trebuie să vă asigurați că alegeți un serviciu care deblochează regiunile de care sunteți interesat. De exemplu, dacă doriți să accesați Netflix SUA, nu veți merge obțineți oriunde alegând un Smart DNS care deblochează doar conținutul geore restricționat din Marea Britanie.

Este, de asemenea, o idee bună să alegeți un furnizor care deblochează mai mult de două sau trei regiuni, astfel încât să aveți mai multă varietate de conținut la dispoziție..

4. Caracteristici dinamice DNS

Un DNS dinamic este o necesitate dacă aveți un ISP care vă schimbă frecvent adresa IP. În caz contrar, va trebui să vă validați manual adresa IP de fiecare dată când aceasta este schimbată și doriți să utilizați serviciul Smart DNS.

5. Servicii suplimentare

La un moment dat, este posibil să doriți să utilizați un serviciu diferit de un Smart DNS pentru a accesa conținut blocat geo pe web. Acesta este motivul pentru care este mai bine să alegeți un furnizor care oferă deja acces la alte opțiuni (cum ar fi VPN-uri și servere proxy), astfel încât să nu fie nevoie să faceți mai multe cercetări și să cheltuiți mai mulți bani.

Oh, și dacă alegeți un furnizor Smart DNS care oferă și servicii VPN, asigurați-vă că au o politică fără log și că serverele lor oferă conexiuni de mare viteză și lățime de bandă nelimitată..

6. Perioada de încercare gratuită + Politica de rambursare

Un proces gratuit vine întotdeauna la îndemână, deoarece te asigură că cumperi fără niciun risc. În mod ideal, ar trebui să alegeți un furnizor care oferă cel puțin un proces de 24 de ore care nu are limitări, astfel încât să puteți vedea cu adevărat ce vă poate oferi serviciul.

O garanție de restituire a banilor (7 zile, 14 zile sau 30 de zile) este, de asemenea, un plus plăcut, deoarece veți avea o rețea de siguranță pentru a reveni în cazul în care ceva nu merge bine cu serviciul după ce ați devenit utilizator.

Serviciu gratuit de DNS inteligent față de furnizorii de servicii DNS plătite

Serviciile Smart DNS gratuite sună foarte atrăgătoare – mai ales că le folosești doar pentru a debloca site-urile web atunci când trebuie. Cu toate acestea, există mai multe probleme cu utilizarea opțiunilor Smart DNS gratuite. Pentru unul, există șansa ca Smart DNS să se adreseze serviciilor gratuite care vă oferă că nu va funcționa efectiv, ceea ce înseamnă că nu veți mai putea evita toate restricțiile geografice.

Mai mult decât atât, de obicei nu veți ști cine utilizează gratuit DNS inteligent. De ce este o problemă? Pentru că vă pot fura informațiile personale (cum ar fi datele cardului de credit sau adresa IP). Asta și, probabil, nu veți primi asistență de calitate – sau vreun suport pentru această problemă – dacă întâmpinați o problemă cu serviciul. De asemenea, există șansa să vă confereți spam și cu anunțuri

În plus, în cele din urmă, un furnizor de DNS inteligent plătit nu vă va restitui prea mulți bani. Cel mult, veți plăti doar câțiva dolari în fiecare lună (de obicei, în intervalul de 3- $ 8 + puteți obține reduceri uneori)

Oh, și din moment ce unii tind să se confunde, ar trebui să menționăm că adresele DNS gratuite (cum ar fi cele furnizate de Google sau OpenDNS) nu sunt serviciile inteligente DNS gratuite despre care vorbim.

DNS inteligent – Avantaje și dezavantaje

Pro-uri

 • Un DNS inteligent vă poate ajuta să ocoliți cu ușurință geo-restricțiile.
 • Serviciile inteligente DNS funcționează pe mai multe platforme și sunt destul de ușor de configurat manual pe dispozitive și sisteme de operare, fără suport nativ pentru clienții Smart DNS.
 • Un DNS inteligent nu utilizează criptarea, astfel încât să utilizați viteza ISP inițială pentru a accesa conținutul pe care îl deblocați..
 • Serviciile inteligente DNS sunt de obicei destul de rentabile.
 • Nu este necesar să vă conectați la diferite servere pentru a accesa conținut din regiuni geografice separate.

Contra

 • Dacă ISP-ul dvs. folosește un proxy DNS transparent, vă poate împiedica să utilizați servicii DNS inteligente.
 • Un DNS inteligent nu va debloca automat toate site-urile web dintr-o anumită regiune. În mod normal, acestea sunt deblocate unul câte unul.
 • Deoarece un DNS inteligent nu utilizează criptarea, confidențialitatea online și datele personale nu vor fi protejate pe Internet.
 • Un DNS inteligent nu vă va ascunde adresa IP reală, ceea ce înseamnă că alte persoane și platforme o pot vedea în continuare. Din această cauză, geo-locația dvs. va fi, de asemenea, vizibilă.

Care este diferența dintre serviciile DNS inteligente și serviciile VPN?

Avem deja un articol pe acest subiect, dar iată și o privire de ansamblu rapidă:

 • Un VPN ascunde adresa dvs. IP înlocuind-o cu adresa serverului VPN la care vă conectați pentru a vă ajuta să ocoliți geo-blocurile. Un DNS inteligent înlocuiește adresa dvs. DNS atribuită ISP și vă interceptează conexiunile la anumite site-uri web.
 • Spre deosebire de un Smart DNS, un serviciu VPN folosește criptarea pentru a vă asigura conexiunile și confidențialitatea online. În timp ce aceasta este o adăugare plăcută, înseamnă că viteza dvs. online ar putea avea un succes, în funcție de cât de puternice sunt criptarea și protocolul VPN.
 • Deoarece un VPN utilizează criptarea, vă poate proteja de supravegherea guvernului și a ISP. De asemenea, se asigură că ISP-ul dvs. nu vă accelerează lățimea de bandă, deoarece nu pot vedea ce faceți online. Un DNS inteligent nu poate face acest lucru.
 • Deoarece o VPN maschează adresa dvs. IP reală, vă ajută să vă ascundeți amprentele digitale și să evitați firewall-urile, lucru pe care un DNS inteligent nu îl poate face.

Cum să ocoliți problema proxy DNS transparentă

Utilizarea proxy-ului DNS transparent de către ISP-ul dvs. poate fi o problemă enervantă, deoarece practic vă va face să utilizați propriile servere DNS, chiar dacă de la furnizorul dvs. DNS vi s-a atribuit o nouă adresă DNS.

Ei bine, vestea bună este că poți evita această problemă. Vestea proastă este că soluția funcționează numai dacă aveți un router DD-WRT care are suport pentru tabletele IP. Dacă îndepliniți aceste cerințe, puteți configura Smart DNS pe router și puteți utiliza următoarele comenzi atunci când configurați firewall-ul routerului:

iptables -t nat -A PREROUTING -i br0 -p udp –dport 53 -j DNAT – până la 8.8.8.8:54

Ce fac ei? În esență, ei se asigură că solicitările DNS pe care dispozitivul dvs. le trimite portul de utilizare 54 în loc de portul 53 (portul care este folosit în mod normal pentru solicitările de căutare DNS).

Oh, iar adresa DNS folosită în acel exemplu (8.8.8.8) este adresa publică DNS oferită de Google. Dacă este posibil, ar trebui să o înlocuiți cu adresa DNS oferită de furnizorul dvs. Smart DNS.

Utilizarea inteligentă a DNS este legală?

Da, utilizarea unui serviciu Smart DNS este complet legală. Dacă nu sunteți pe deplin convins de asta, luați în considerare următoarele: chiar și Google oferă acces la o adresă DNS gratuită de utilizat.

Este legal DNS-ul legal?

Acum, este adevărat că ISP-ul dvs. ar putea interfera cu utilizarea dvs. de DNS inteligent dacă utilizează un proxy DNS transparent, dar acest lucru nu face ca serviciul să fie ilegal. Un DNS inteligent ar putea fi chiar legal în țările cu guverne opresive care interzic accesul la anumite conținuturi online.

Totuși, rețineți că dacă faceți orice este considerat ilegal în timp ce utilizați un Smart DNS, puteți intra cu ușurință în probleme legale.

Vă va scădea viteza online un DNS inteligent?

Nu, asta nu ar trebui să se întâmple în mod normal. Deoarece un Smart DNS nu utilizează niciun protocol de criptare sau VPN, nu există prea multe lucruri care pot interfera cu viteza dvs. online. De obicei, dacă întâmpinați încetinirea conexiunii, poate fi o problemă la sfârșitul dvs., mai ales dacă ISP-ul dvs. se angajează în reglarea lățimii de bandă.

Puteți utiliza un DNS inteligent pentru torrenting?

Dacă utilizați un DNS inteligent atunci când descărcați torentele, nu va face cu adevărat nimic pentru dvs. Deoarece Smart DNS nu vă maschează adresa IP și nu vă criptează traficul, adresa dvs. va fi în continuare vizibilă pentru alți membri ai Swarm-ului (numărul total de încărcători și descărcători de pe un torrent). În plus, ISP-ul dvs. va vedea că descărcați torentele, ceea ce poate fi o problemă dacă este o problemă juridică sensibilă în țara dvs..

Poți ocoli firewall-urile cu un DNS inteligent?

Nu, nu puteți face asta cu un DNS inteligent, deoarece serviciul nu vă ascunde adresa IP reală. Drept urmare, restricțiile de firewall impuse de administrator în rețea vor continua să vă aplice, chiar dacă utilizați un DNS inteligent.

În căutarea unui furnizor DNS inteligent de încredere, care să îți satisfacă toate nevoile?

CactusVPN este exact ceea ce aveți nevoie atunci. Oferim un serviciu inteligent DNS de înaltă calitate care vă poate ajuta să deblocați peste 300 de site-uri web geore restricționate.

Mai mult, oferim aplicații prietenoase pentru utilizatori care rulează pe cele mai populare platforme (Windows, macOS, iOS, Android, Android TV, Amazon Fire TV).

Dacă doriți mai multă varietate când vine vorba de servicii online, vă oferim și un serviciu VPN puternic. Dispune de criptare de grad militar, un Killswitch, protecție împotriva scurgerilor DNS și acces la 28+ servere de mare viteză care sunt echipate cu lățime de bandă nelimitată..

Și dacă sunteți interesat să utilizați un serviciu proxy, veți fi bucuroși să cunoașteți serverele noastre VPN duble ca servere proxy – și le puteți utiliza gratuit oricând doriți.

Dacă doriți să încercați gratuit serviciile noastre înainte de a ne angaja, ar trebui să știți că oferim o probă de 24 de ore pentru serviciul nostru VPN și o probă de 7 zile pentru serviciul nostru Smart DNS.

În plus, la noi, nu cumpărați fără niciun risc, deoarece oferim o garanție de returnare de 30 de zile dacă serviciul nu funcționează așa cum ar trebui să devină utilizator CactusVPN.

Concluzie – Ce este Smart DNS Tech?

Un Smart DNS este un serviciu pe care îl puteți utiliza pentru a accesa conținut geo-blocat din diverse regiuni geografice de pe Internet. Înlocuiește adresa dvs. DNS atribuită ISP pentru a vă asigura că anumite site-uri web nu pot vedea din ce zonă geografică sunteți (asta nu înseamnă că geo-locația dvs. este complet ascunsă pe web). Serviciul este destul de simplu de utilizat și de configurat, în plus, nu are criptare, astfel încât să vă puteți bucura de viteza dvs. ISP inițială și veți putea să vă bucurați de o mulțime de site-uri web deblocate în prealabil..

Serviciile DNS inteligente au și unele dezavantaje – și anume nu vă protejează datele online, pot fi blocate de ISP-ul dvs. dacă folosesc un proxy DNS transparent (există totuși o soluție pentru asta) și nu pot evita firewall-urile de când nu vă ascund adresa IP reală.

În general, este cel mai bine să alegeți un furnizor Smart DNS care oferă acces la un Smart DNS alături de alte opțiuni (cum ar fi un VPN și / sau un proxy), oferă acces la clienți compatibili cu mai multe platforme și are o listă lungă de site-uri web care nu au fost deblocate..

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map