Ce este un furnizor VPN? |


Aceasta este exact întrebarea la care ne propunem să răspundem cu acest articol cuprinzător. Dar mai întâi, să ne asigurăm că știți ce este un VPN.

Ce este un VPN?

O VPN (rețea virtuală virtuală) este un serviciu care oferă confidențialitate și securitate online. Utilizează diverse tehnologii pentru a vă permite să trimiteți și să primiți date în siguranță, să vă ascundeți identitatea online și să deblocați conținutul Internet restricționat.

Ce este un furnizor VPN?

Un furnizor VPN este o companie terță parte care oferă servicii VPN. Furnizorul VPN vă permite să vă conectați la serverele lor VPN și să utilizați aplicațiile și tehnologiile lor pentru a profita de standardele de criptare și anonimatul online.

Pentru a înțelege mai bine ce este un furnizor VPN, iată o explicație mai detaliată:

Rețelele private virtuale funcționează prin stabilirea unei relații client / server între mai multe dispozitive în care clientul (tu) se conectează la serverul VPN și serverul se conectează la Internet. Serverul gestionează toate solicitările de la dvs. și datele primite de pe Internet. Clientul și serverul sunt ambele la fiecare capăt al tunelului VPN, deci sunt singurele entități capabile să decripteze traficul web criptat.

În ceea ce privește serverele VPN, furnizorii de servicii fie dețin propriile servere fizice, fie închiriază servere private virtuale în centre de date sigure din întreaga lume.

Cum să alegeți furnizorul VPN potrivit

Atunci când alegeți cel mai potrivit serviciu VPN, trebuie să luați în considerare anumite aspecte:

1. Numărul de locații server VPN

Cu cât sunt mai multe locații de server oferite, cu atât mai multe opțiuni sunt disponibile în ceea ce privește deblocarea site-urilor web geore restricționate. De asemenea, este mai probabil să obțineți viteze mai bune de Internet dacă puteți alege dintre un număr mai mare de servere și dacă unele servere sunt apropiate geografic de dvs. (cu cât este mai aproape de server de locația dvs. actuală, cu atât viteza de conectare este mai bună).

Totuși, rețineți că nu aveți nevoie de un număr mare de servere la care să vă conectați (cum ar fi peste 50 sau 100) – doar suficiente servere pentru a vă oferi o varietate decentă de conținut. În plus, un număr de „servere” de tampare înseamnă, de asemenea, că prețurile sunt mai accesibile.

2. Tipurile de protocoale VPN și criptare

Pentru a vă asigura securitatea în mod corespunzător online, cel mai bine este să vă conectați la un furnizor VPN care oferă standarde puternice de criptare (cum ar fi AES) și protocoale VPN sigure și sigure precum OpenVPN. Desigur, este mai bine dacă furnizorul vă oferă acces și la mai multe protocoale VPN.

Un furnizor VPN bun ar trebui, de asemenea, să vă permită să comutați liber între protocoalele VPN, astfel încât să aveți mai mult control asupra conexiunilor.

3. Politica de logare

Un furnizor VPN ar trebui să ofere o garanție în scris că nu ține niciun registru. În timp ce toți furnizorii de VPN sunt obligați să păstreze o cantitate mică de date despre clienți, aceștia ar trebui să garanteze că niciuna din activitatea dvs. online nu este înregistrată sau înregistrată.

De ce? Deoarece orice date înregistrate pot fi exploatate de cibernetici, autorități sau chiar agenții de publicitate.

4. Prețurile abonamentului

Furnizorii VPN oferă, în general, abonamente cuprinse între 5 și 10 USD pe lună. Nu ar trebui să presupuneți că cei mai scumpi furnizori sunt cei mai buni și ar trebui să vă bazați alegerea pe calitatea serviciilor și nu pe costuri.

Acestea fiind spuse, furnizorii de VPN gratuite ar trebui evitați din mai multe motive. Nu numai că oferă un serviciu restrâns, care are adesea taxe ascunse, dar au fost, de asemenea, cunoscuți că profită în secret de viteza de internet a clienților lor și folosesc un computer inactiv ca un nod de ieșire, permițând utilizatorilor necunoscuți să folosească Internetul dvs. fără cunoștința dvs..

Alegeți Furnizorul VPN

5. Aplicații client VPN

Majoritatea furnizorilor de VPN oferă aplicații VPN pentru Windows, macOS, iOS și Android. Unele oferă și aplicații pentru Amazon Fire TV, Android TV, Linux și alte dispozitive.

În orice caz, trebuie să verificați întotdeauna dacă furnizorul VPN pe care doriți să-l utilizați oferă aplicații compatibile pentru dispozitivele dvs. În cazul în care dispozitivele dvs. nu au suport VPN nativ (de exemplu, Xbox, de exemplu), verificați dacă furnizorul vă poate ajuta să configurați VPN-ul pe un router.

6. viteze de conectare

Pentru majoritatea utilizatorilor, viteza este mai importantă decât un număr mare de servere. În niciun caz nu este în măsură să puteți accesa conținut din întreaga lume dacă nu îl puteți transmite în flux la o viteză rezonabilă.

În mod ideal, ar trebui să alegeți un furnizor VPN cu servere de mare viteză, lățime de bandă nelimitată și servere care sunt situate în apropierea / în țara dvs. (nu toate, doar câteva).

7. Asistență P2P / Torrenting

Dacă intenționați să descărcați torentele, asigurați-vă că furnizorul VPN permite acest lucru și are servere în țări care nu urmăresc sau restricționează astfel de activități – cum ar fi România, Elveția, Olanda sau Spania.

8. Numărul de conexiuni simultane

Pentru a profita la maximum de VPN-ul dvs., probabil că veți dori să vă conectați simultan computerul, telefonul și alte dispozitive. Asigurați-vă că furnizorul dvs. VPN oferă cel puțin 3-5 conexiuni simultane. În caz contrar, va trebui să continuați să vă conectați și ieșiți pe diferite dispozitive în mod repetat.

9. Țara în care se bazează Furnizorul VPN

Multe țări au politici de păstrare a datelor care permit autorităților guvernamentale să acceseze datele utilizatorilor înregistrați. Asigurați-vă că furnizorul de VPN de care vă interesează nu are sediul într-o astfel de țară. Ca regulă generală, țări precum Gibraltar și Moldova sunt un pariu sigur.

De asemenea, merită să verificați evidența generală a țării cu privire la spionaj și supraveghere, pentru a vă asigura că niciuna din informațiile dvs. nu poate fi solicitată de agențiile guvernamentale..

10. Serviciile și caracteristicile

Cel mai bine este să alegeți un furnizor care să ofere beneficii suplimentare alături de serviciul VPN – cum ar fi Smart DNS, Proxy, Killswitch, protecție DNS Leak și Apps-Killer. Acestea sunt toate serviciile care merită să le ai. Cu toate acestea, dacă căutați doar un serviciu de bază la un preț scăzut, acestea nu sunt întotdeauna esențiale pentru decizia dvs. de cumpărare.

11. Asistența pentru clienți

În mod ideal, ar trebui să alegeți un furnizor care oferă asistență 24/7. Chatul live și prezența pe social media (în special pe Twitter) facilitează, de asemenea, contactul cu furnizorul dacă întâmpinați probleme.

Recenziile vă pot oferi, de asemenea, o idee cu privire la cât timp durează echipa de suport a unui furnizor VPN pentru a răspunde la probleme și pentru a le rezolva.

Căutați un furnizor VPN de încredere? Te-am acoperit!

Noi aici, la CactusVPN, oferim un serviciu VPN de top pe care te poți baza întotdeauna. Oferim lățime de bandă nelimitată, aplicații VPN compatibile cu mai multe platforme, asistență 24/7 și un Killswitch care vă asigură că sunteți întotdeauna sigur online.

În plus, indiferent de ce doriți să faceți pe web, avem o soluție:

 • Dacă sunteți sigur că vă protejați confidențialitatea, veți iubi criptarea AES de înaltă calitate a VPN-ului nostru și faptul că nu stocăm niciun fel de jurnal..
 • Dacă doriți doar să accesați conținut geo-blocat și să îl transmiteți în flux, serviciul nostru inteligent DNS vă poate ajuta să accesați peste 300 de site-uri web geo-restricționate la nivel mondial.
 • În cazul în care sunteți interesat doar de partajarea de fișiere, vă puteți conecta doar la unul dintre cele 9 servere VPN de mare viteză cu suport P2P (din 28+).
 • Și dacă aveți doar un buget restrâns și căutați doar să ocoliți firewall-urile de lucru / școală, veți fi bucuroși să știm că oferim prețuri foarte accesibile.

Oh, și vă puteți bucura, de asemenea, de până la 5 conexiuni simultane cu serviciul nostru pe mai multe dispozitive.

Asta nu este totul – Oferim și o încercare gratuită

Dacă nu sunteți pe deplin convins CactusVPN poate răspunde tuturor nevoilor dvs., de ce nu testați-ne gratuit serviciul nostru mai întâi? Oferim un proces de 24 de ore – nu sunt necesare detalii despre cardul de credit!

Ba mai mult, odată ce ați devenit utilizator CactusVPN, veți fi în continuare acoperit de garanția noastră de restituire de 30 de zile, deci există 0 risc implicat.

Ce fel de servicii de furnizori VPN sunt potrivite pentru mine?

Depinde cu adevărat de nevoile și intențiile dvs. specifice. Totuși, am făcut unele cercetări și am venit cu 4 categorii de persoane care pot beneficia de servicii VPN, iar ceea ce oricine aparține uneia dintre aceste categorii ar trebui să fie atent pentru:

Studenți / angajați

Student / Worker VPN User

În acest caz, este sigur să presupunem că sunteți interesat să deblocați site-urile web restricționate și să accesați conținut blocat pe școala sau rețeaua companiei..

Dacă doriți să reduceți costurile, ar trebui să alegeți o VPN cu abonamente ieftine sau cu reduceri și să vă concentrați pe viteze mari de conectare în loc de niveluri ridicate de securitate. Cu toate acestea, dacă intenționați să efectuați anumite servicii bancare online la școală / muncă sau să accesați / torrenting fișiere de școală / muncă sensibile, ar trebui să luați în considerare prioritizarea criptării pe viteze.

Oameni cu un mental de „Whistleblower”

Sectret Agent VPN Utilizator

Indiferent dacă sunteți un informator real sau doar cineva care trăiește într-o țară în care supravegherea în masă este norma, ar trebui să vă concentrați pe protocoale de criptare puternice și funcții și beneficii orientate către confidențialitate, precum un Killswitch sau o politică fără log.

Unii furnizori de VPN-uri orientate către confidențialitate s-ar putea să nu fie extrem de favorabili bugetului, dar în acest caz puteți pune cu adevărat preț la confidențialitatea dvs.?

Oameni care descarcă fișiere în mod regulat

Utilizator VPN pentru descărcare

Indiferent dacă doriți doar să descărcați conținut care este disponibil gratuit sau doriți să vă puneți mâna pe torrenturi fără a ajunge la probleme legale sau cu IP-ul expus la Swarm, veți avea nevoie de un furnizor de servicii VPN care să ofere conexiuni de mare viteză , lățime de bandă nelimitată și acceptă descărcarea de torrent (chiar dacă nu sunteți interesat de torrenturi – mai bine în siguranță decât rău).

Oamenii care doresc doar divertisment

Utilizator VPN Watcher

Doriți să vizionați filmele și emisiile preferate pe Netflix în afara SUA? Vrei să vezi cele mai recente emisiuni pe BBC iPlayer? Veți avea nevoie de un furnizor VPN cu servere în aceste țări și de orice altă țară cu conținut geo-blocat la care doriți să accesați. Aplicațiile compatibile fără lățime de bandă și multiplă platformă ar ajuta și ele.

În afară de asta, ar trebui să luați în considerare și abonarea la un furnizor VPN care oferă și un serviciu inteligent DNS – ca o copie de rezervă dacă VPN-ul este blocat sau nu funcționează..

De asemenea, în acest caz, nivelurile ridicate de criptare nu ar trebui să fie într-adevăr un accent foarte mare – decât dacă simțiți că este necesar.

Ce este un furnizor VPN? Linia de jos

Un furnizor VPN este o companie terță parte din care achiziționați servicii VPN. Furnizorul vă oferă acces la serverele VPN prin intermediul unui client VPN, care în mod normal se prezintă sub formă de aplicații compatibile cu mai multe platforme.

Atunci când alegeți un furnizor VPN, este important să vă asigurați că oferă o criptare puternică, o politică fără log, locații de server relevante, fără restricții de lățime de bandă și asistență decentă – nu doar prețuri atractive.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map