Ce este un VPN? (Tot ce trebuie să știți) |


Ce este un VPN?

În termeni simpli, este un serviciu online care vă poate ascunde adresa IP pentru a vă masca locația geografică și vă poate cripta datele și traficul online pentru a le proteja de supravegherea guvernului, de interzicerea ISP și de infracțiuni informatice..

Dar ce înseamnă VPN?

Ei bine, acronimul descrie Rețeaua Privată Virtuală, ceea ce înseamnă că vă permite să configurați o rețea privată (care nu este fizică – de unde și partea „virtuală) pe una publică (Internet, în acest caz).

VPN-uri corporative vs. VPN-uri personale

Pentru a înțelege mai bine ce este un VPN, trebuie să înveți să diferențiezi VPN-urile corporative de cele personale.

Pe scurt, un VPN personal este un serviciu oferit de furnizorii VPN – companii terțe care oferă funcționalitate VPN oricărui tip de utilizator online. Scopul VPN-urilor personale este de a vă ajuta – utilizatorul mediu de Internet – să navigați pe web într-o manieră sigură și să evitați orice restricții pe care le întâlniți.

Pe de altă parte, o VPN corporativă (numită și VPN cu acces la distanță) este o conexiune VPN pe care întreprinderile mari o configurează în interior. VPN-urile corporative au în principal un scop, oferind angajaților, proprietarilor și părților interesate accesul la distanță la datele companiei.

Ce este un furnizor VPN?

Un furnizor VPN este o companie terță parte care își oferă conexiunile VPN care constau în aplicații, criptare, protocoale și servere ca serviciu. În mod normal, trebuie să obțineți un abonament, dar unii furnizori își pot oferi serviciile gratuit.

Dacă doriți să aflați mai multe despre furnizorii de VPN, urmați acest link.

Cum funcționează un VPN?

Pur și simplu pus, în momentul în care executați un client VPN și inițiați o conexiune la un server VPN, clientul va începe să cripteze tot traficul pe care îl trimiteți către server. După ce clientul stabilește o conexiune la server, adresa dvs. IP este înlocuită cu adresa serverului.

Cum funcționează o diagramă VPN

Ulterior, serverul decriptează toate datele pe care le primește de la dvs. și îți transmite solicitările de conectare la site-ul web pe care doriți să îl accesați. După ce serverul primește datele solicitate (ca o pagină web), acesta o criptează și le transmite clientului. Când clientul VPN de pe dispozitivul dvs. primește în sfârșit traficul, acesta îl decriptează pentru dvs..

Vrei să afli mai multe despre modul în care funcționează VPN-urile? Iată un ghid pe care l-am scris pe acest subiect.

Ce este un server VPN?

Un server VPN este un dispozitiv fizic sau virtual pe care furnizorii VPN îl utilizează pentru a furniza serviciile utilizatorilor. Ei reușesc să facă asta instalând software-ul VPN pe server. Unii furnizori au propriile lor servere fizice, dar majoritatea închirie servere de înaltă securitate de la centre de date fiabile. Serverele VPN fizice sunt ceva mai populare decât cele virtuale, dar sunt la fel de sigure atât timp cât sunt configurate corect.

În cazul în care doriți să aflați mai multe despre serverele VPN și modul în care funcționează, consultați acest articol.

Ce este un client VPN?

Un client VPN este un software pe care îl instalați pe dispozitivul dvs. și îl utilizați pentru a iniția conexiuni la un server VPN. Aceștia sunt responsabili pentru criptarea traficului pe care îl trimiteți pe server și pentru decriptarea tuturor datelor pe care le primiți de pe server. Majoritatea clienților VPN au, de asemenea, o funcționalitate adăugată – cum ar fi posibilitatea de a comuta între protocoalele VPN, de a alege diferite porturi și de a activa sau dezactiva funcții suplimentare (precum un comutator Kill)..

Este important să diferențiați între clienții VPN integrați și clienții terți. Primele sunt programe native care sunt pre-configurate pe sistemul de operare (cum ar fi clientul Windows 10 VPN). Acestea din urmă sunt aplicații pe care le primiți de la furnizori VPN terți.

De exemplu, iată cum arată aplicația CactusVPN:

Aplicația CactusVPN

Pentru a afla mai multe despre clienții VPN, urmați acest link.

Ce este un protocol VPN?

Protocoalele VPN sunt seturi de instrucțiuni și reguli pe care furnizorii VPN le folosesc pentru a se asigura că conexiunile pe care utilizatorii le bucură sunt stabile și sigure. Cât de puternic este un protocol va influența cât de sigură este conexiunea VPN.

Ce este tunelarea VPN și cum funcționează

Un tunel VPN este pur și simplu conexiunea criptată între dispozitivul dvs. și internetul pe care un serviciu VPN îl configurează. În ceea ce privește modul în care funcționează un tunel VPN, practic încapsulează traficul dvs. în pachete de date criptate. Asta înseamnă că „tunelul” este stratul de criptare VPN-urile adăugate la conexiunile dvs. De asemenea, VPN-urile folosesc protocoale de tunelare (cunoscute sub numele de protocoale VPN) pentru a configura și optimiza conexiunile.

Ce este criptarea VPN?

Criptarea VPN este modul în care serviciile VPN convertesc traficul și datele dvs. (care pot fi văzute de oricine) într-un format care nu poate fi citit. Odată criptate, numai un server VPN și un client pot decripta informațiile.

Deci, ce face un VPN, de fapt?

Acum că știți ce este un VPN, este timpul să aruncați o privire la ce poate face de fapt pentru voi.

Iată care sunt principalele beneficii de care vă puteți bucura în timp ce utilizați un VPN:

 1. Vei primi creșterea securității online. Așadar, nu va mai trebui să vă faceți griji cu privire la păstrarea filelor pentru ceea ce faceți și să vă fure datele.
 2. Veți reuși ocoliți orice restricții veți întâlni – atât firewall-uri, cât și geo-blocuri – din moment ce VPN vă va ascunde adresa IP.
 3. Cu un VPN, veți putea în mod semnificativ consolidați confidențialitatea pe Internet prin asigurarea ISP, a agențiilor de supraveghere guvernamentale și a agenților de publicitate nu vor reuși să vă monitorizeze obiceiurile online.

de ce oamenii folosesc vpn

În cazul în care doriți să aflați și mai multe informații despre avantajele utilizării VPN-urilor, consultați ghidul nostru aprofundat.

În ceea ce privește momentul pentru a utiliza un VPN, oricare dintre următoarele situații sunt adecvate:

 • Ori de câte ori nu puteți accesa site-uri web, deoarece acestea nu sunt disponibile în zona dvs..
 • Când guvernul dvs. decide să cenzureze conținut online specific.
 • Când lucrați și nu vă puteți conecta la anumite site-uri web, deoarece firewall-urile le blochează.
 • De fiecare dată când accesați web-ul pe o rețea WiFi publică nesigură.
 • Când călătoriți în străinătate și nu puteți viziona conținut din țara de origine.
 • Când descărcați torentele.
 • Ori de câte ori joci jocuri video online.
 • Ori de câte ori doriți să vă îmbunătățiți eforturile SEO.
 • De fiecare dată când doriți să evitați discriminarea prețurilor online.
 • Când doriți să vă ascundeți amprentele digitale într-o anumită măsură.

Iată ce VPN nu te va ajuta

Ca orice fel de serviciu, un VPN are limitele sale. Este important să știți despre ele, deoarece veți avea un timp mai ușor pentru a decide dacă acesta este serviciul potrivit pentru dvs. Așadar, iată ce nu ar trebui să aștepți ca un serviciu VPN să poată face pentru tine:

 • Protejează-te de lege – Nu spunem în niciun fel că ești un criminal sau ceva de genul acesta, dar trebuie să înțelegi că nu poți folosi VPN-uri pentru a face ceva ce ar putea fi ilegal în țara ta (cum ar fi să te angajezi în hărțuire online sau de intimidare, de exemplu ). De asemenea, rețineți că, în funcție de legile țării în care se află furnizorul VPN, autoritățile guvernamentale ar putea să forțeze legal furnizorul să partajeze datele utilizatorilor cu aceștia.
 • Păstrați-vă ferit de malware și viruși – VPN-urile pur și simplu nu sunt proiectate pentru a proteja dispozitivul și sistemul de operare împotriva infecțiilor cu malware și virus. Acesta este motivul pentru care ar trebui să utilizați întotdeauna o soluție fiabilă antivirus / antimalware alături de un serviciu VPN.
 • Faceți-vă online 100% anonim – Un VPN vă poate cripta o mulțime de date și trafic online, da, dar pur și simplu nu poate face să pară că sunteți „invizibil” pe web. Serviciul nu poate împiedica site-urile să introducă cookie-uri pe dispozitivul dvs., să afle ce tip de dispozitiv sau rezoluție desktop aveți sau să vedeți ce tip de GPU aveți sau ce sistem de operare utilizați.

Cât de securizat este un VPN?

Nu este o întrebare ușoară de răspuns. Adevăratul răspuns este „Depinde”.

Pe ce? Ei bine, pe ce fel de standarde de criptare sau protocoale VPN folosește furnizorul VPN, pentru unul. De exemplu, o VPN care oferă doar conexiuni PPTP nu este deloc sigură, deoarece traficul PPTP poate fi fisurat de către NSA.

În plus, cât de importante sunt datele despre utilizator pe care le înregistrează furnizorii VPN. La fel și țara în care au sediul. La urma urmei, dacă furnizorul are reședința într-o țară în care legal sunt obligați să partajeze datele utilizatorilor cu guvernul (cum ar fi Rusia), cu greu veți putea beneficia de orice nivel de confidențialitate pe Internet.

În general, cel mai bun mod de a vă spune că un VPN este în siguranță de utilizat este dacă furnizorul:

 • Utilizează criptare puternică (cum ar fi cifratele AES pe 128/256 biți).
 • Utilizează protocoale sigure – cum ar fi OpenVPN, SoftEther și IKEv2.
 • Înțelege clar că nu înregistrează datele utilizatorului.
 • Are sediul social într-o țară care are legi puternice centrate pe confidențialitate sau nu face parte din niciun acord de informații privind schimbul de date (cum ar fi Gibraltar, Elveția sau Moldova).
 • Oferă un Switch Kill, care asigură închiderea traficului dacă conexiunea VPN se reduce.

VPN-urile sunt legale?

În majoritatea țărilor din lume, utilizarea unui serviciu VPN este perfect legală. Puteți descărca și instala gratuit clienții VPN pe dispozitivele dvs. și le puteți utiliza pentru a vă asigura conexiunile și pentru a debloca conținutul de internet.

VPN-urile sunt legale?

Cu toate acestea, există câteva excepții. În următoarele țări, folosirea unui VPN este contra legii sau puteți utiliza doar un serviciu VPN aprobat de guvern:

 • China
 • Rusia
 • Oman
 • Emiratele Arabe Unite
 • Iran
 • Irak
 • Curcan
 • Bielorusia
 • Turkmenistan
 • Uganda
 • Coreea de Nord
 • Egipt

Desigur, doar pentru că utilizarea VPN este contrară legii sau reglementată în aceste țări nu înseamnă că utilizatorii online nu găsesc modalități de a eluda restricțiile guvernamentale și oricum folosesc VPN.

Pentru a afla mai multe despre acest subiect, vă rugăm să citiți acest articol.

Cum să obțineți un VPN

Obținerea unui VPN este destul de simplu. Tot ce trebuie să faceți este să găsiți un furnizor care vă place, să alegeți unul dintre planurile de abonare și să configurați un cont. După ce ați terminat, tot ce a mai rămas este să descărcați și să instalați aplicația VPN a furnizorului.

Cât costă un VPN?

Un serviciu VPN poate costa până la 4-5 $ 5 pe lună până la 12 – 13 $ pe lună. De obicei, cu cât sunt mai multe servere, funcții, servicii suplimentare și aplicații compatibile cu mai multe platforme pe care le oferă furnizorul, cu atât vor trebui să încarce pe lună pentru a acoperi costurile..

În general, puteți obține reduceri destul de decente dacă alegeți un abonament anual sau trimestrial – cum ar fi să plătiți doar 4 dolari pe lună în loc de 7 USD.

Cum să alegeți un VPN – Steaguri roșii pentru care să aveți grijă

Alegerea furnizorului de VPN adecvat depinde de preferințe. Totuși, iată câteva steaguri roșii care ar trebui să vă ajute să filtrați furnizorii răi:

 • Limite limitate, accesorizare a lățimii de bandă sau orice tip de limitare a lățimii de bandă și a vitezei.
 • Orice fel de înregistrare a datelor – mai ales dacă include jurnalele de utilizare.
 • Asistență limitată pentru clienți sau nicio metodă directă pentru a contacta echipele de asistență dacă ceva nu merge bine.
 • Lipsa de criptare corespunzătoare și accesul numai la protocoale slabe (PPTP, L2TP).
 • Prezența reclame la clienți.
 • Orice fel de limitare cu privire la câte servere te poți conecta sau la cât de des poți comuta servere.
 • Lipsa unei perioade de tutorial gratuite sau a oricărei garanții de returnare a banilor.

Aveți nevoie de un serviciu VPN de încredere?

Te-am acoperit – CactusVPN oferă un VPN de înaltă performanță, care conține criptare de grad militar, suport 24/7, Kill Switch, 28+ servere de mare viteză cu lățime de bandă nelimitată și până la șase protocoale VPN din care să alegi. Ba mai mult, nu înregistrăm niciunul dintre datele dvs., iar serviciul nostru funcționează pe mai multe platforme.

CactusVPN

Și dacă vreți să încercați vreodată alte modalități de deblocare a site-urilor web, vă oferim și un serviciu inteligent DNS care deblochează peste 300 de site-uri web. Asta și toate serverele noastre VPN se dublează ca servere proxy.

Încercați serviciul nostru gratuit gratuit

Este corect – oferim un proces gratuit de 24 de ore pentru serviciile noastre. Nu sunt necesare detalii despre cardul de credit și veți obține toate caracteristicile.

Și după ce ați devenit utilizator CactusVPN, vom rămâne înapoi cu o garanție de restituire a banilor pentru 30 de zile.

„Cum pot primi un VPN gratuit?”

Ei bine, tot ce trebuie să faci este să alegi un furnizor VPN gratuit. Cu toate acestea, trebuie să știți că VPN-urile gratuite sunt mult mai riscante decât VPN-urile plătite. Puteți fura lățimea de bandă, dispozitivul dvs. infectat cu malware și multe altele.

În general, cea mai bună modalitate de a obține o experiență VPN gratuită este să alegeți un furnizor care oferă o perioadă de încercare gratuită. În acest fel, puteți testa serviciul înainte de a efectua plăți.

„Pot învăța cum să îmi configurez propriul VPN?”

Da, poți dacă ai răbdare. În primul rând, va trebui să obțineți un server. Puteți închiria unul dedicat decent din centrele de date. În funcție de nevoile dvs., puteți plăti oriunde între 15 și 100 USD pe lună pentru asta. Ar trebui să alegeți un server virtual, deoarece acestea sunt în mod normal mai ieftine.

Funcții VPN

După aceea, puteți încerca să utilizați scripturile VPN cu sursa deschisă Algo pentru a instala dependențele de pe dispozitiv. Instrucțiunile de instalare pot fi găsite chiar aici. Este convenabil să utilizați Algo VPN, deoarece automatizează procesul de instalare VPN. În plus, dacă utilizați DigitalOcean, scripturile vor crea și configura chiar serverul pentru dvs., deoarece Algo VPN utilizează API-ul platformei.

În mod alternativ, puteți încerca să utilizați SoftEther VPN sau OpenVPN pentru a configura și configura conexiunile.

Totuși, trebuie să știți că configurarea propriului VPN are dezavantajele:

 • Configurarea VPN-ului dvs. poate fi destul de dificilă dacă nu sunteți foarte priceput din punct de vedere tehnic (chiar și cu VPN Algo ușor de utilizat). Și dacă încercați să configurați o conexiune OpenVPN sau SoftEther, lucrurile vor deveni și mai complexe.
 • Va trebui să faceți față limitărilor atunci când doriți să deblocați conținutul. La urma urmei, nu veți avea acces la zeci de servere din întreaga lume. Puteți închiria mai multe servere din diferite domenii, bineînțeles, dar poate ajunge rapid.

Deoarece veți fi principalul utilizator pe adresa IP a serverului dvs., nu veți primi aceleași avantaje centrate în confidențialitate Utilizatorii VPN cu adrese IP partajate.

Cum să utilizați un VPN

Utilizarea unui VPN este foarte simplă.

 1. În primul rând, trebuie să vă creați un cont cu un furnizor VPN sau să obțineți propriul dvs. server dedicat.
 2. După aceea, trebuie doar să descărcați și să instalați clientul VPN, să îl rulați și să vă conectați la un server VPN la alegere (sau la propriul dvs. server).
 3. Asta este – odată ce clientul stabilește o conexiune la server, este bine să mergi.

În funcție de furnizorul VPN, s-ar putea să puteți regla setările de conectare înainte de a vă conecta la un server VPN – cum ar fi să alegeți ce protocol VPN să utilizați, dacă doriți să utilizați protecția împotriva scurgerilor DNS și dacă doriți sau nu funcții precum un comutator Kill și Auto-reconectare activat. Acestea sunt doar câteva exemple – există alte funcții pe care le puteți regla atunci când utilizați un client VPN.

Ce platforme funcționează VPN-urile?

VPN-urile sunt destul de flexibile în ceea ce privește compatibilitatea multiplă platformă. Funcționează pe cele mai populare platforme, cum ar fi Windows, macOS, iOS și Android. Cu toate acestea, conexiunile VPN pot fi în mod normal configurate sau instalate pe alte platforme, cum ar fi:

 • Distribuții Linux (precum Ubuntu)
 • Android TV
 • Amazon Fire TV
 • Navigatoare (Firefox, Google Chrome)
 • Windows Phone
 • Cutie Boxee
 • Chromebook
 • FreeBSD
 • Solaris
 • e-Readers (cum ar fi Kindle Fire)
 • Mure
 • Sinologie NAS

Cu toate acestea, unele platforme nu oferă niciun suport nativ pentru VPN-uri. De exemplu, nu puteți configura direct o conexiune VPN pe o consolă PlayStation, unele tipuri de televizoare inteligente sau o casetă set-top. În aceste situații, trebuie să configurați o conexiune VPN pe routerul dvs. În acest fel, orice dispozitiv conectat web pe care îl aveți în casa dvs. va utiliza conexiunea VPN ori de câte ori va accesa Internetul prin routerul dvs..

Puteți obține un router VPN care nu este disponibil, dar acestea pot fi destul de scumpe. Cea mai bună opțiune este să obțineți un router aprins sau să faceți flash pe firmware-ul routerului și să configurați serviciul VPN pe acesta. Procesul poate fi un pic complex, dar dacă furnizorul dvs. oferă tutoriale pas cu pas, nu ar trebui să fie prea dificil.

„Cum știu dacă VPN-ul meu funcționează?”

Cel mai simplu mod de a testa dacă conexiunea dvs. VPN funcționează sau nu este să folosiți propriul nostru instrument de detectare IP. Accesați site-ul web când sunteți conectat la un server VPN și vedeți care este adresa IP care este afișată – cea reală sau adresa serverului.

Testează scurgerile IP

Pentru a fi și mai amănunțit, puteți încerca următoarele instrumente:

 • IPLEAK.NET – Testați dacă IP-ul dvs. este scurs atunci când utilizați un VPN.
 • DNSLeakTest – Vedeți dacă conexiunea VPN suferă sau nu scurgeri DNS.
 • Test de scurgere WebRTC – Asigurați-vă că conexiunea VPN nu este predispusă la scurgeri de WebRTC.

Pentru un ghid mai detaliat despre cum să vă asigurați că VPN-ul dvs. funcționează bine, urmați acest link.

„De ce conexiunea mea VPN este atât de lentă?”

Este important să înțelegem că o VPN vă poate încetini viteza online. Acest lucru se întâmplă mai ales din cauza criptării VPN – mai ales dacă este una foarte puternică. Cât de puternic este CPU-ul dvs., cât de departe sunteți de serverul pe care îl utilizați și de cât de rapid contribuie, de asemenea, viteza dvs. inițială la Internet la cât de mult o VPN vă poate încetini.

În cazul în care doriți să aflați mai multe despre acest subiect, consultați acest ghid.

Ar trebui să utilizați un VPN atunci când faceți un torrenting?

Am menționat deja că puteți utiliza un VPN la descărcarea torrenturilor, dar aici sunt principalele motive pentru care este bine să faceți acest lucru:

 • Vă poate feri de siguranța împotriva notificărilor DMCA și de la închiderea serviciului ISP.
 • Torrenting-ul cu un VPN vă protejează confidențialitatea de ceilalți utilizatori ai Swarm (numărul total de încărcători / descărcători pe un torrent), deoarece nu vă pot vedea adresa IP reală.
 • Este extrem de util când călătoriți. Hotelurile s-ar putea să vă dea afară din rețea dacă vă atrag clienții torrent sau descărcați torrenturi, astfel încât utilizarea unui VPN vă poate ajuta să rămâneți sub radar.

DISCLAIMER: Noi aici, la CactusVPN, nu încurajăm și nu susținem încălcarea ilegală a drepturilor de autor și torentarea. Dar suntem conștienți că mulți oameni din întreaga lume pot primi doar fișiere de divertisment, de școală și de muncă sau de software-ul de care au nevoie, prin torenting.

„Ce se vede ISP-ul meu când folosesc servicii VPN?”

Practic, atât timp cât utilizați un serviciu VPN care oferă o criptare puternică, ISP-ul dvs. nu va putea vedea ce faceți pe Internet. Nu vor ști ce site-uri web accesați, ce fișiere descărcați sau ce videoclipuri vizionați. Vor vedea pur și simplu pustie pură.

Suerveillance

Singurele lucruri pe care ISP-ul dvs. le-ar putea vedea sunt:

 • Faptul că sunteți conectat la un VPN. Datele lor nu le spun corect, dar pot ghici pe baza faptului că traficul dvs. este criptat.
 • Calendarul conexiunii VPN.
 • Adresa IP a serverului VPN la care v-ați conectat.
 • Cantitatea de date pe care le trimiteți și primiți, dar nu ce date.

Acesta este exact motivul pentru care mulți utilizează VPN-urile pentru a evita accelerația de bandă ISP.

De ce Netflix blochează serviciile VPN?

Netflix încearcă să blocheze serviciile VPN încă din 2016. Eforturile sale au fost într-o oarecare măsură reușite, deoarece platforma a reușit să enumere lista neagră a unor furnizori.

Totuși, de ce se concentrează atât de mult Netflix pe VPN-uri? Acest lucru se datorează mai ales faptului că platforma nu deține dreptul de autor asupra întregului conținut afișat. De asemenea, pentru a difuza emisiuni și filme în întreaga lume, Netflix și deținătorii de drepturi de autor ar trebui să cumpere drepturi de licență. Și asta poate fi extrem de scump, așa că nu este de mirare că Netflix și proprietarii conținutului pe care îl afișează nu doresc conținutul american disponibil pentru întreaga lume.

Așadar, blocarea VPN-urilor Netflix este practic încercarea companiei de a respecta toate ofertele de licențiere pe care le are cu studiouri și rețele de filme și emisiuni TV..

netflix de peste mări

Cum reușește Netflix să blocheze unele VPN-uri? Mai simplu spus, folosește metode avansate de detectare pentru a elimina utilizatorii VPN. Deoarece mulți furnizori oferă adrese IP partajate, platforma poate vedea dacă o mulțime de date și solicitări provin de la o anumită adresă. După ce serverele Netflix descoperă că o adresă IP aparține unui furnizor VPN, o listează negru.

Uneori, Netflix ar putea bloca adresele IP în vrac, deoarece unii furnizori VPN le cumpără în acest fel. Totuși, acest lucru poate fi adesea respins deoarece platforma poate sfârși prin blocarea adreselor IP individuale care aparțin utilizatorilor lor.

Desigur, asta nu înseamnă că toți furnizorii de VPN Netflix reușesc să blocheze rămânerea în acest fel. Mulți furnizori dezvoltă constant soluții de rezolvare, deci nu este ca și cum Netflix este inaccesibil în mod constant utilizatorilor VPN.

Dar dacă doriți cu adevărat să vă asigurați că veți avea acces neîntrerupt la Netflix, ar trebui să alegeți un furnizor care nu oferă doar servicii VPN, dar și servicii proxy și Smart DNS. În acest fel, aveți mai multe modalități de a debloca Netflix. Și dacă Netflix blochează brusc orice serviciu, veți avea un plan de rezervă (sau două).

Ce este suportul VPN dublu?

Suport VPN dublu înseamnă că furnizorul vă permite să utilizați două servere VPN în același timp. În esență, traficul și datele dvs. sunt securizate de două ori – o dată de primul server VPN, iar altă dată de al doilea server.

Unii utilizatori online preferă acest tip de conexiune VPN, deoarece oferă confidențialitate sporită (al doilea server nu va cunoaște adresa dvs. IP reală) și securitate îmbunătățită (cu fiecare conexiune, se adaugă un alt strat de criptare).

Cu toate acestea, VPN-urile duble sunt foarte impozabile pe viteza dvs. online și memoria sistemului. Este destul de ușor să terminați cu viteze de conectare lente dacă conexiunile nu sunt configurate corect și dacă lățimea de bandă și CPU nu le pot gestiona.

Doriți să aflați mai multe despre VPN-uri duble, VPN-uri multihop și lanțuri VPN? Consultați acest ghid.

Ce este un VPN? Linia de jos

Deci, ce este atunci un VPN?

Pentru a-l menține simplu, este un serviciu care vă ajută să vă ascundeți adresa IP și să vă asigurați traficul și datele online. Desigur, face mult mai mult decât atât, dar aceasta este ideea principală.

Am încercat să răspundem la toate întrebările relevante la care ne-am putea gândi în acest articol. Dar dacă există alte lucruri pe care doriți să le aflați despre VPN-uri, informați-ne în comentarii și vom încerca să răspundem cât mai repede.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map