Ce tipuri de adrese IP oferă furnizorii VPN? |


Acesta este exact ceea ce ne propunem să răspundem cu acest articol aprofundat – ce tipuri de adrese IP oferă furnizorii VPN, în general, ce se diferențiază și care sunt cele mai bune pentru dvs. în funcție de interesele dvs. online.

Ce este un VPN?

O VPN (rețea virtuală virtuală) este un serviciu pe care îl puteți utiliza pentru a vă proteja datele online și traficul de Internet criptându-le. Este, de asemenea, un serviciu care vă poate asigura identitatea online și vă poate ajuta să ocoliți geo-blocurile ascunzând adresa dvs. IP reală.

Ce este o adresă IP?

IP reprezintă Internet Protocol și este un set de reguli care dictează modul în care dispozitivele conectate la Internet comunică între ele printr-o rețea. O adresă IP este un identificator unic alocat unui anumit dispozitiv conectat web pentru a-l face recunoscut online.

Ce se întâmplă cu adresa dvs. IP Când utilizați un VPN?

Practic, atunci când utilizați un VPN pentru a vă conecta la un server VPN, adresa dvs. IP reală este înlocuită cu propria adresă IP a serverului VPN. În consecință, orice site web cu care vă conectați sau oricine încearcă să caute adresa dvs. IP va vedea doar adresa serverului.

Cele 7 tipuri de adrese IP pe care le puteți obține de la furnizorii VPN

1. Adrese IP statice

Ce este o adresă IP statică?

O adresă IP statică este o adresă IP constantă de fiecare dată când vă conectați la Internet. Practic, atunci când utilizați un dispozitiv pentru a accesa web-ul, respectivul dispozitiv va primi o adresă IP statică de către furnizorul VPN. De fiecare dată când veți utiliza acel dispozitiv pentru a vă conecta la web ulterior, acesta va avea aceeași adresă IP atribuită acestuia.

Pro-uri

 • Unele site-uri web (în special platforme bazate pe abonamente – cum ar fi site-urile de jocuri) ar putea să vă solicite să utilizați o adresă IP statică, astfel încât să vă poată identifica ca utilizator recurent.
 • Dacă utilizați computerul ca server, ar putea fi posibil să obțineți viteze mai bune de descărcare și încărcare cu o adresă IP statică, deși nu este garantat.
 • Dacă doriți să accesați computerul de la distanță, va fi mai ușor să faceți acest lucru cu o adresă IP statică.

Contra

 • Aveți o adresă IP atribuită activității dvs. online când utilizați VPN. Devine mai ușor să conectați căutările online cu un anumit utilizator.
 • Adresele IP statice tind să fie mai scumpe decât omologii lor dinamici. Drept urmare, un furnizor VPN care utilizează adrese IP statice ar putea percepe mai mult pentru serviciile lor pentru a acoperi costurile.

2. Adrese IP dinamice

Ce este o adresă IP dinamică?

Un IP dinamic este o adresă care se schimbă constant ori de câte ori accesați online. Deci, dispozitivului pe care îl utilizați pentru a accesa web-ul prin VPN i se va atribui o adresă IP temporară diferită de fiecare dată când se conectează la Internet..

Pro-uri

 • Adresele IP dinamice oferă o protecție mai bună a confidențialității, deoarece activitățile dvs. online nu pot fi conectate la o anumită adresă IP.
 • Adresele IP dinamice sunt mai ieftine de obținut, astfel încât un furnizor VPN care oferă IP-uri dinamice va oferi, probabil, abonamente mai rentabile.
 • O adresă IP dinamică este utilă dacă doriți ca un site web sau o aplicație să vă înregistreze ca utilizator nou (atunci când jucați online, de exemplu).

Contra

 • Adresele IP dinamice nu sunt exclusiv pentru dvs., deoarece veți primi una nouă de fiecare dată când accesați online.
 • Conform unor utilizatori online, există șanse să întâmpinați probleme de conectivitate atunci când utilizați VoIP și jucați jocuri online. Cu toate acestea, nu este întotdeauna garantat să se întâmple.

3. Adrese IP partajate

Ce este o adresă IP partajată?

O adresă IP comună este o adresă IP care – așa cum îi spune și numele – este distribuită între utilizatorii VPN. Deci, IP-ul care este alocat dispozitivului dvs. atunci când accesați web-ul conectat la un VPN va fi alocat și altor utilizatori VPN în același timp.

Pro-uri

 • Adresele IP partajate oferă un grad ridicat de confidențialitate, deoarece sunt de obicei partajate de sute, dacă nu de mii de persoane în același timp. Așadar, este aproape imposibil să conectăm adresa IP cu activitățile online ale unui anumit utilizator.
 • La fel ca adresele IP dinamice, IP-urile partajate sunt de obicei mai ieftine pentru a fi obținute și întreținute, astfel încât furnizorii VPN care le oferă le pot oferi utilizatorilor servicii mai eficiente pentru buget.

Contra

 • Încetinirea conexiunii poate apărea dacă există prea multe persoane care utilizează același server IP. Cu toate acestea, merită menționat că acest lucru se întâmplă de obicei doar cu VPN-urile gratuite. VPN-urile plătite care își pot permite să ofere un serviciu mai bun, de obicei, vor reuși să evite această problemă folosind servere cu lățime de bandă nelimitată.
 • Dacă unii utilizatori care împărtășesc IP-ul cu dvs. îl folosesc pentru a comite acte online ilegale (precum furtul de identitate) sau pentru a trimite spam, adresa IP ar putea fi blocată de anumite site-uri web sau observată de autorități. Cu furnizorii de VPN de calitate, aceasta nu este chiar o problemă, deoarece acestea vor rezolva rapid problema pentru a vă asigura că experiența dvs. online nu va avea de suferit. De asemenea, dacă nu au o politică fără log-uri în vigoare, nu trebuie să vă faceți griji pentru ca autoritățile să pună mâna pe datele dvs..

4. Adrese IP dedicate

Ce este o adresă IP dedicată?

Un IP dedicat este rezervat unui singur utilizator VPN. Asta înseamnă că, de fiecare dată când accesați web-ul utilizând serviciul VPN, numai dispozitivului dvs. i se va atribui această adresă IP particulară și nimănui altcuiva.

Poate fi ușor să confundați adresele IP dedicate cu adresele IP statice, dar aici este diferența principală – un IP dedicat este rezervat pentru un singur utilizator VPN, în timp ce un IP static este rezervat pentru un singur server VPN (toți utilizatorii conectați la serverul respectiv împărtășește-l).

Pro-uri

 • Spre deosebire de adresele IP partajate, nu trebuie să vă faceți griji pentru alți utilizatori care distribuie același IP ca și cum îl obțineți blocat, interzis sau urmărit din cauza activităților online problematice.
 • Dacă sunteți singurul utilizator VPN care utilizează adresa IP, există șanse mici să vă bucurați de viteze mai bune, deoarece întreaga lățime de bandă vă este alocată. Cu toate acestea, acest beneficiu este mai evident dacă utilizați VPN-uri gratuite sau VPN-uri cu lățime de bandă limitată / plafonată.

Contra

 • În timp ce adresele IP dedicate pot fi sigure, confidențialitatea dvs. poate avea un succes. Chiar dacă adresa dvs. IP reală va fi ascunsă, acțiunile dvs. online vor fi în continuare legate de o singură adresă IP de recunoscut.
 • La fel ca adresele IP statice, IP-urile dedicate costă mai mult furnizorii de VPN, deci probabil că veți ajunge să plătiți mai mult pentru a utiliza acest tip de adresă IP.

5. Adrese IP rezidențiale

Ce este o adresă IP rezidențială?

Adresele IP rezidențiale sunt un tip de adrese IP dedicate care oferă și mai multă exclusivitate – în loc să provină din centre de date la nivel mondial, aceste adrese IP aparțin unor utilizatori online individuali care le „vând” sau „închiriază” altor utilizatori. De exemplu, cineva din New York ar putea vinde / închiria o adresă IP a routerului către cineva din Japonia.

Pro-uri

 • Adresele IP rezidențiale sunt mai puțin susceptibile să fie listate pe lista neagră de site-uri web (cum ar fi Netflix), deoarece, pentru ei, par ca adrese IP ISP obișnuite în loc de adrese de la centrele de date care aparțin VPN-urilor.

Contra

 • Adresele IP rezidențiale pot fi foarte scumpe. O mulțime de furnizori online le oferă pe bază de abonament / limită de date, cu costuri începând de la aproximativ 20 USD / lună și pot merge ușor până la 500 USD / lună sau mai mult. Așadar, voi – ca utilizator VPN – veți ajunge să plătiți mult mai mult pentru serviciul VPN și poate fi necesar să vă impuneți limitările de lățime de bandă.
 • Este dificil pentru furnizorii VPN să spună dacă adresa IP rezidențială pe care o primesc pentru utilizatorii lor este legitimă sau nu. Uneori, poate fi un IP Datacenter care se prezintă ca unul rezidențial, în timp ce – alte ori – adresa IP ar putea fi furată.
 • Dacă adresa dvs. IP rezidențială este cumva listată sau este pierdută (din cauza unei fisuri ISP), poate fi foarte dificil să o înlocuiți.

6. Adrese IPv4

Ce este o adresă IPv4?

IPv4 este de acum cea mai frecventă versiune a Protocolului Internet. O adresă IPv4 este utilizată pentru a identifica dispozitivele conectate la Internet pe web, iar acestea sunt atribuite dispozitivelor dvs. atunci când vă conectați la un server VPN IPv4. Adresele IPv4 folosesc un format zecimal și pe 32 de biți – iată un exemplu: x.x.x.x (unde „x” poate fi orice număr între 0 și 255).

Pro-uri

 • IPv4 oferă o sub-rețea mai ușoară și este compatibil cu mai multe dispozitive.
 • Cu IPv4, nu sunteți expus la eventuale scurgeri IPv6.
 • Adresele IPv4 sunt mult mai ușor de reținut (este important dacă trebuie să le scrieți sau să le utilizați pentru acces la distanță).

Contra

 • Numărul de adrese IPv4 începe să se epuizeze, deoarece numărul total este undeva în jur de 4,3 miliarde, iar numărul total de utilizatori de internet din lume a trecut deja nota de 4 miliarde.

7. Adresele IPv6

Ce este o adresă IPv6?

IPv6 este considerat succesorul IPv4. Adresa IPv6 este un identificator unic atribuit unui dispozitiv conectat web și folosește un format hexadecimal și 128 biți.

Adresele IPv6 pot fi afișate în 2 moduri:

 1. Formate pure – x: x: x: x: x: x: x: x, unde „x” poate fi o valoare hexadecimală între 0 și FFFF.
 2. Formate duale – x: x: x: x: x: x: y: y: y: y, unde „x” poate fi o valoare hexadecimală între 0 și FFFF, iar „y: y: y: y” reprezintă un IPv4 abordare.

Adresele IPv6 sunt atribuite automat dispozitivului (dispozitivelor) dvs. de fiecare dată când vă conectați la un server VPN care acceptă IPv6.

Pro-uri

 • Nu este nevoie să vă faceți griji cu privire la nevoia de a lupta pentru adresele IPv6, deoarece există aproximativ 340 de adezii de undecillion (practic, 340 de trilioane de trilioane de posibilități).
 • IPv6 dispune de securitate sporită decât IPv4, deoarece are încorporat pachetul Flow Inspection, autentificare și suport IPSec.

Contra

 • Majoritatea dispozitivelor conectate la Internet nu acceptă încă IPv6 și multe dispozitive IPv4 nu sunt compatibile cu IPV6. De fapt, doar aproximativ 25% din rețelele conectate online fac reclamă conectivității IPv6.
 • Dacă aveți o adresă IPv6, va trebui să o dezactivați atunci când utilizați o VPN pentru a evita expunerea la scurgeri de trafic IPv6 atunci când comunicați cu site-urile IPv4.
 • Deoarece adresele IPv6 și anteturile ocupă mai mult spațiu în pachetul de date, există o șansă (deși una mică) ca unii utilizatori să întâmpine probleme de conectare.
 • Deoarece trecerea de la IPv4 la IPv6 este destul de costisitoare, există șanse ca tu, ca utilizator VPN, să termini să plătești mai mult pentru serviciul VPN, deoarece este mai scump.

Furnizorii VPN nu oferă doar un singur tip de adresă IP

Prin aceasta, înseamnă că nu ar trebui să vă așteptați ca un furnizor VPN să vă ofere acces la o adresă IP dedicată sau la o adresă IP dinamică. De exemplu, dacă un furnizor VPN vă oferă o adresă IP statică, aceasta poate fi și o adresă partajată (deoarece o veți partaja cu toți utilizatorii de pe server). Un alt exemplu ar fi un furnizor VPN care oferă o adresă IP partajată rezidențial IPv6.

Unii furnizori VPN pot oferi chiar un tip specific de adresă IP ca o caracteristică plătită în plus față de serviciul VPN – cum ar fi o adresă IP dedicată plătită, de exemplu.

comparaţii

Adresele IP statice vs. dinamice

Adresele IP statice sunt mai potrivite atunci când aveți nevoie de site-uri web care să vă recunoască adresa IP – fie pentru că trebuie să ridicați un serviciu / joc video unde ați plecat, fie pentru că ați abandonat un coș de cumpărături și doriți ca articolele dvs. să fie încă salvate. De asemenea, sunt utile când trebuie să accesați rapid un dispozitiv la distanță.

Adresele IP dinamice, pe de altă parte, sunt o alegere mai bună dacă confidențialitatea vine în primul rând pentru dvs. și dacă – din orice motiv – doriți să fiți înregistrat ca utilizator nou de către un site web.

IP dedicate vs. Adrese IP partajate

Adresele IP partajate sunt mai recomandate dacă sunteți interesat să vă protejați mai bine confidențialitatea, asigurându-vă că adresa IP nu poate fi legată de ceea ce faceți pe Internet și, de asemenea, dacă doriți și câteva oferte rentabile.

Adresele IP dedicate funcționează mai bine dacă nu vă interesează costurile suplimentare și doriți o adresă IP exclusivă care să fie numai a dvs. (poate fi important dacă utilizați VPN-ul pentru muncă) și nu poate fi listată sau neblocată din cauza acțiunilor celorlalți utilizatori. O adresă IP rezidențială (un tip de adresă IP dedicată) ar trebui să fie luată în considerare numai dacă trebuie să fii absolut sigur că 110% nu va primi adresa neagră, iar banii nu sunt o problemă pentru tine..

Adrese IP IPv4 vs. IPv6

În acest moment, vă descurcați mai bine cu adresele IPv4. Este mai bine pentru confidențialitate, deoarece nu trebuie să vă faceți griji pentru scurgeri IPv6, nu există probleme de compatibilitate, iar serviciul VPN este, în general, mai eficient din punct de vedere al costurilor..

Deci, care este cea mai bună opțiune?

Nu există niciun răspuns real aici, totul depinde de preferințele dvs. Cu excepția adreselor IPv4 și IPv6. În acest caz, în prezent, cea mai bună opțiune dvs. este o adresă IPv4 pur și simplu deoarece implementarea IPv6 nu este suficient de mare și este suficient de acceptată.

În afară de asta, dacă sunteți foarte mare în ceea ce privește confidențialitatea, adresele IP dinamice și partajate funcționează cel mai bine, în timp ce IP-urile dedicate și statice sunt mai potrivite dacă aveți o reputație online pe care trebuie să o mențineți și dacă aveți nevoie de acces rapid și convenabil la dispozitivele de la distanță.

Nu uitați doar să nu găsiți un furnizor VPN care să ofere împreună toate aceste tipuri de adrese IP. Deci, tipul de IP pe care îl doriți ar trebui să fie un detaliu pe care îl luați în considerare în decizia dvs. atunci când alegeți un VPN.

Cu toate acestea, vă putem oferi o recomandare – nu căutați doar un singur tip de adresă IP. Alegeți în schimb un mix. O adresă IP statică partajată, de exemplu, este o alegere decentă, deoarece veți putea să vă bucurați de cele mai bune din ambele lumi (confidențialitatea și comoditatea site-urilor web bazate pe abonamente, care își amintesc adresa IP și nu vă semnalează ca utilizator nou, de exemplu).

Căutați o VPN cu adrese IP orientate către confidențialitate & Servicii?

Ne-am primit spatele – CactusVPN este genul de serviciu care știe să vă protejeze ȘI să vă respecte confidențialitatea. Pentru unul, folosim criptarea AES de înaltă calitate pentru a vă proteja datele personale și traficul online de încercările de monitorizare și hackeri. În plus, vă puteți proteja conexiunile cu protocolul OpenVPN foarte sigur ori de câte ori mergeți online.

În plus, aplicăm o politică strictă fără log în cadrul companiei noastre, ceea ce înseamnă că niciuna dintre datele dvs. nu va fi înregistrată de noi.

Oferim adrese IP statice partajate IPv4 pentru toți utilizatorii noștri

Am considerat că acesta este amestecul perfect – nu va trebui niciodată să vă faceți griji pentru ca cineva să poată asocia traficul dvs. online cu dvs. în mod special, deoarece este combinat cu traficul altor utilizatori CactusVPN..

În plus, nu va trebui să vă faceți griji pentru site-urile dvs. obișnuite care nu vă recunosc din cauza unei adrese IP diferite de fiecare dată când accesați online – totul fără a vă confidența!

Oh, și nu vă faceți griji cu privire la eventualele limitări de lățime de bandă, deoarece folosim adrese IP partajate – toate serverele noastre de mare viteză prezintă lățime de bandă nelimitată. În plus, adresele IP partajate ne ajută să oferim și prețuri mai bune.

Mai mult decât doar un serviciu VPN

Serviciul nostru VPN vine de asemenea la pachet cu un serviciu inteligent DNS pentru cei care doresc să se bucure de o varietate și mai multă conținut. Practic, cu DNS-ul nostru inteligent, va trebui să deblocați peste 300 de site-uri web geore restricționate din țări precum SUA, Marea Britanie, Canada, Australia, Germania, Polonia, Elveția, Suedia, Franța.

Încercați serviciul nostru gratuit gratuit

Simțiți-vă liber să oferiți serviciului nostru VPN un test-test rapid pentru a vedea dacă poate satisface toate nevoile dvs. înainte de a vă angaja. Nu trebuie să dați detalii despre cardul de credit.

Ba mai mult, odată ce vă înscrieți la CactusVPN, veți fi în continuare acoperit de garanția noastră de restituire de 30 de zile.

Concluzie

Furnizorii VPN oferă, în general, una sau două dintre adresele IP următoare:

 • Adrese IP statice
 • Adrese IP dinamice
 • Adrese IP dedicate
 • Adrese IP partajate
 • Adrese IP rezidențiale
 • Adrese IP IPv4
 • Adrese IP IPv6

Toate au pro și contra, dar principala abordare a acesteia este aceasta – adresele IP dinamice și partajate sunt mai orientate către confidențialitate și sunt mai ieftine de întreținut (astfel, serviciile VPN costă mai puțin pentru utilizatori), în timp ce adresele IP statice și dedicate sunt mai exclusiviste, costisitoare și oferă mai puțină protecție a confidențialității, dar sunt mai puțin susceptibile să fie listate negru pe baza acțiunilor altor utilizatori (totuși furnizorii de VPN de încredere pot gestiona și preveni această problemă) și pot fi semnalizați de site-urile de abonament pentru activități „suspecte”..

În general, o adresă IP „mixtă” (cum ar fi o adresă IP statică partajată) este cea mai bună modalitate de urmat, deoarece veți putea să vă bucurați de cele două tipuri de adrese diferite..

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me