Istoricul VPN și Viitorul Tehnologiei VPN |


Cu toate acestea, înainte de a începe să discutăm istoricul VPN, să aruncăm o privire rapidă despre ce este de fapt o VPN, astfel încât să existe neînțelegeri sau confuzii.

Ce este VPN?

VPN reprezintă rețeaua virtuală virtuală și este un serviciu care utilizează diferite protocoale de tunelare pentru a cripta conexiunile online și ascunde adresele IP ale utilizatorilor pentru a permite oamenilor să ocolească geo-blocurile și să se bucure de navigare sigură. Dacă doriți să aflați mai multe despre VPN-uri, nu ezitați să citiți ghidul nostru aprofundat.

Istoria tehnologiei și serviciilor VPN

Când a fost inventat VPN și cine a inventat tehnologia VPN?

Istoricul VPN începe din 1996, când un angajat Microsoft (majoritatea surselor spun Gurdeep Singh-Pall) a început să dezvolte Protocolul de tunelare peer to peer (PPTP). În 1999, specificația a fost publicată. De-a lungul timpului, VPN-urile și conceptul din spatele acestei tehnologii s-au schimbat drastic.

Marile corporații – Punctul de pornire al istoricului VPN

Tehnologia VPN a fost dezvoltată inițial doar de companii mari și organizații pentru propriile obiective și nu era destinată utilizatorilor online obișnuiți. Companiile aveau nevoie de o metodă sigură și privată pentru a face posibilă comunicarea și schimbul de fișiere între diferite birouri și pentru a permite angajaților să acceseze fișiere importante de la distanță, fără a exista riscul ca utilizatorii neautorizați să fure date sensibile.

Ei bine, de aici au intrat VPN-urile. Aceștia le-au oferit angajaților acces la o rețea de afaceri privată, permițându-le să vizualizeze datele companiei din orice parte a lumii ca și cum ar fi la birou.

Odată cu trecerea timpului, standardele mai puternice de criptare au început să fie implementate pentru a asigura în continuare comunicări de afaceri.

Rețele virtuale private pentru toți utilizatorii de Internet – Următorul pas

VPN-urile nu au rămas instrumente de afaceri exclusiv mult timp. Nu a durat mult timp ca oamenii să conștientizeze că chiar și utilizatorul dvs. online online ar putea beneficia de ceea ce oferă un VPN. Destul de curând, furnizori terți de VPN (precum CactusVPN) au apărut pe piață pentru a furniza această tehnologie consumatorilor.

Evoluția internetului a adus o nouă evoluție uimitoare, dar a expus și utilizatorii online la cenzurarea Internetului, amenințarea hackerilor, extragerea datelor și obținerea de spam prin anunțuri. Toate acestea au ajutat piața tânărului VPN să crească pe măsură ce tot mai mulți oameni și-au dat seama că folosind VPN-uri a fost unul dintre singurele lucruri pe care le-au putut face pentru a-și proteja confidențialitatea pe internet..

De ce furnizorii de servicii VPN devin atât de populari

 • Scandaluri de confidențialitate, precum Wikileaks și scurgerile lui Edward Snowden, au început să îi facă pe oameni din ce în ce mai conștienți de propriile lor drepturi de confidențialitate online și de felul în care agențiile guvernamentale, ISP-urile și corporațiile le abuzează.
 • Platforme precum Netflix, BBC iPlayer, NOW TV și Hulu au luat ființă, oferind utilizatorilor online acces la tone de conținut video la cerere, dar și geo-restricționându-l în același timp, pentru ca nu toată lumea să se poată bucura. Oamenii de pe tot globul au început să utilizeze servicii VPN pentru a debloca și accesa platforme de conținut ca acesta.
 • Unele țări și regiuni precum Rusia, China și Orientul Mijlociu au politici stricte de utilizare a internetului și, drept urmare, cenzurează mult conținut online. Serviciile VPN au ajutat utilizatorii online din astfel de țări și regiuni să ocolească restricțiile neloiale în ultimii ani.
 • Atacurile cibernetice și vulnerabilitățile WiFi i-au făcut pe utilizatorii de internet mai conștienți despre cât de risc sunt datele lor personale atunci când accesează web-ul pe rețele nesecurizate și nu iau măsuri suplimentare de securitate..

Aveți nevoie de un VPN de încredere? CactusVPN v-a acoperit!

Serviciul nostru VPN este mai mult decât capabil să vă protejeze identitatea online. Folosim criptarea AES lider în industrie pentru a asigura toate datele dvs. și traficul de internet pentru a vă păstra experiența de navigare așa cum ar trebui să fie – sigur și privat.

Ba mai mult, serverele noastre de mare viteză folosesc tehnologia IP partajată, ceea ce înseamnă că nu există nicio șansă ca adresele IP ale serverelor noastre să poată fi identificate.

Și nu vă faceți griji – nu vă înregistrăm datele dvs. Avem o politică strictă fără jurnal. O, CactusVPN vine de asemenea echipat cu un Killswitch pentru a vă asigura că identitatea dvs. online nu este niciodată expusă – nici măcar atunci când întâmpinați probleme de conectare..

Aplicația CactusVPN

Încă nu ești convins? Nicio problemă – oferim o probă gratuită de 24 de ore, astfel încât puteți verifica dacă serviciul nostru VPN poate satisface toate nevoile dvs. înainte de a alege un abonament. Chiar și după ce alegeți un plan, veți fi în continuare acoperit de garanția noastră de returnare a banilor pentru 30 de zile.

Viitorul serviciilor VPN

VPN-urile vor deveni tot mai frecvente în următorii ani. Conform calculelor noastre, ar fi în întregime posibil să vedem fiecare utilizator online folosind o VPN ori de câte ori navighează pe web în viitor – da, chiar și utilizatorii din țările mai puțin dezvoltate (având în vedere că o VPN poate costa în prezent oriunde între 5 și 10 USD) pe luna).

Viitorul VPN

Și nu doar speculăm. Conform cercetărilor, numărul de utilizatori VPN a crescut semnificativ în ultimii 2 ani. De fapt, a existat o creștere de 165% între 2016 și 2018. Și mai interesante, țările mai puțin dezvoltate sunt în prezent principalele piețe ale VPN-urilor în comparație cu țările din prima lume, precum SUA, Australia, Marea Britanie sau Germania..

Aceleași date arată că aproximativ 5% dintre utilizatorii de Internet utilizează un VPN în fiecare zi. Numărul total de utilizatori online în acest moment este de aproximativ 3,58 miliarde, astfel încât aproximativ 1,79 miliarde de persoane utilizează zilnic o VPN.

Sigur să spun că numărul va continua să crească în viitor, din ce în ce mai multe persoane descoperă cât de utile sunt VPN-urile și care sunt amenințările uriașe ale cenzurii guvernamentale și ale încălcării datelor.

În ceea ce privește viitorul tehnologiei VPN în sine, experții din industrie se așteaptă la noi evoluții precum:

 • Proiecte open source
 • Obfuscarea protocolului
 • Autentificare anonimă tokenizată
 • Un accent pe controlul accesului la rețea
 • Autentificare multi-factor
 • Automatizarea completă a clientului VPN

Cum vedeți viitorul VPN-urilor?

În timp ce cercetarea noastră a reușit să ne arate ce ar putea avea viitorul pentru noi în ceea ce privește VPN-urile, suntem interesați, de asemenea, să aflăm care sunt părerile dvs. pe acest subiect. Deci, nu ezitați să ne lăsați – și restul cititorilor noștri – să știm cum credeți că VPN-urile se vor schimba în viitorul apropiat sau îndepărtat.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map