Sfaturi despre cum să folosiți un computer public în siguranță | Serviciu VPN


Citiți aceste sfaturi despre navigarea sigură și cum să vă păstrați informațiile personale, personale sau financiare.

Cât de sigur este un computer public?

De cele mai multe ori, nu aveți informații prealabile cu privire la aspectele de securitate ale computerului pe care îl utilizați temporar, cât de sigură este conexiunea și dacă sunt înregistrate acțiunile dvs. online.

Utilizarea unui dispozitiv public poate fi destul de riscantă pentru navigarea dvs. în siguranță sau pentru informații private sensibile, precum securitatea datelor, securitatea parolelor sau detaliile bancare. Dacă nu luați unele măsuri de bază privind siguranța computerului, datele dvs. private pot fi în joc.

Ce riscuri de utilizare a computerelor publice există?

Iată câteva dintre cele mai frecvente riscuri atunci când utilizați un computer public:

  1. Cineva care are acces la activitatea dvs. pe internet, în special dacă utilizați un WiFi public
  2. Oamenii pot fi indiscreți și se uită la monitorul tău
  3. Programele malware și spyware-urile de pe calculatoarele publice
  4. Acces la istoricul de navigare
  5. Furtul informațiilor personale importante
  6. Parole și autentificarea furtului de credențe

Cu toate acestea, există modalități prin care îți poți acoperi piesele online dacă te afli în situația de a utiliza un computer public. Amintiți-vă, siguranța mai întâi.

Cum să utilizați un computer public în siguranță?

Rețineți că nu puteți face nimic pentru a face un computer public complet securizat. Cu toate acestea, există modalități prin care puteți reduce semnificativ riscurile de utilizare a computerelor publice.

Iată câteva sfaturi publice privind siguranța computerului pe care trebuie să le urmați.

Ștergeți Istoricul de navigare

După ce ați terminat de navigat, asigurați-vă întotdeauna că vă ștergeți cookie-urile, datele din formular, istoricul de navigare, fișierele temporare sau parolele salvate.

Nu salvați nicio parolă

Am menționat salvarea de parole înainte ca fiind extrem de periculoasă și acest lucru ar trebui să fie evident în mod automat atunci când utilizați un computer public. Înainte de logare, asigurați-vă că opțiunea „salvare parolă” nu este activată în mod implicit. De asemenea, fiți atenți la „Keyloggers”, deoarece aceste dispozitive minuscule pot să înregistreze fiecare cheie pe care o apăsați pe tastatură și să capturați totul de la parole, mesaje personale, detalii despre cardul de credit și cam tot ce tastați. Așadar, înainte de a începe să utilizați un computer public, ar trebui să vă asigurați întotdeauna că nu au fost atașate dispozitive de cheylogger.

Nu folosiți cardul dvs. de credit și detaliile bancare

Evitați întotdeauna acțiunile care pot dezvălui parole de cont valabile sau informații personale, cum ar fi numerele cardurilor de credit și detaliile tranzacțiilor financiare. Astfel de acțiuni pot fi extrem de nocive, deoarece informațiile pot fi furate și utilizate.

Nu salvați fișierele

Unele dintre fișierele pe care le-ați salva în mod normal pot conține informații private sau sensibile, de exemplu, un atașament de e-mail important. Cea mai bună metodă de a vă proteja datele este folosind o unitate flash pe care puteți salva fișiere, dacă este nevoie.

De asemenea, asigurați-vă că ștergeți fișierele temporare asociate utilizării altor programe decât browserele web. De obicei, aceste fișiere ar trebui să fie șterse automat atunci când închideți programul sau în timpul repornirii, dar acest lucru nu este întotdeauna cazul.

reboot

După utilizarea unui computer public, repornirea este ultimul pas pe care trebuie să îl faceți pentru a vă șterge piesele. Acest lucru va șterge fișierul de pagină și, de asemenea, va șterge totul din memoria fizică (RAM).

Ferește-te de snoops

Din moment ce te regăsești într-un loc public, ar trebui să fii mereu la curent cu străinii din jurul tău. Nu știi niciodată cine îți umple spatele umărului. De asemenea, nu uitați de camerele de securitate instalate în majoritatea locurilor publice, deoarece vă pot înregistra fiecare mișcare, inclusiv tastarea parolelor și afișarea ecranului.

Aveți nevoie de un serviciu VPN de încredere?

Te-am acoperit – CactusVPN oferă un VPN de înaltă performanță, care conține criptare de grad militar, suport 24/7, Kill Switch, 28+ servere de mare viteză cu lățime de bandă nelimitată și până la șase protocoale VPN din care să alegi. Ba mai mult, nu înregistrăm niciunul dintre datele dvs., iar serviciul nostru funcționează pe mai multe platforme.

Și dacă vreți să încercați vreodată alte modalități de deblocare a site-urilor web, vă oferim și un serviciu inteligent DNS care deblochează peste 300 de site-uri web. Asta și toate serverele noastre VPN se dublează ca servere proxy.

Și după ce ați devenit utilizator CactusVPN, vom rămâne înapoi cu o garanție de restituire a banilor pentru 30 de zile.

Linia de jos

În zilele noastre, ne întâlnim foarte rar în situația în care trebuie să folosim calculatoare publice, deoarece toată lumea are cel puțin un dispozitiv personal la îndemână. Cu toate acestea, în acele rare ocazii în care nu există nicio altă opțiune, trebuie să luați toate măsurile de siguranță posibile, pentru a vă păstra securitatea informațiilor personale. Dacă într-adevăr trebuie să folosiți parolele sau să descărcați fișiere, atunci ar trebui să urmați cu siguranță sfaturile de mai sus. Și nu uitați, schimbați parolele. Navigare sigura!

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me