Transmitere port VPN (tot ceea ce trebuie să știți) |


Ce este un port?

Un port este un număr specific atribuit unui protocol, care este un set de comenzi și reguli care guvernează modul în care datele sunt trimise și primite pe web. Un exemplu în acest sens este portul 443 care este atribuit tuturor datelor care sunt transferate prin HTTPS.

Un număr de port funcționează ca un canal wireless și previne potențialele conflicte între diferite protocoale. Numerele de port sunt de asemenea esențiale pentru securitatea rețelei, deoarece blocarea unui port va bloca și un anumit protocol într-o rețea.

Ce este transportul portului?

Port forwarding (denumită și port map port) este o metodă de redirecționare a porturilor computerului între rețeaua locală și dispozitivele la distanță. Această tehnică este de obicei utilă pentru accesarea dispozitivelor și serviciilor conectate la Internet de la distanță.

Redirecționarea porturilor, în general, trebuie utilizată alături de un router, deoarece routerul menționat probabil utilizează NAT (Network Address Translation) – un proces care traduce adresele IP individuale ale dispozitivelor dintr-o rețea locală într-o singură adresă IP, permițând în esență dispozitivele conectate la router care au propriile lor adrese de rețea (cum ar fi un laptop sau o consolă de jocuri) pentru a se conecta la Internet cu IP-ul atribuit de ISP-ul dvs..

În acest context, redirecționarea porturilor – care este un proces din culise – interceptează datele și traficul care se îndreaptă către un IP specific (în acest caz, adresele IP obținute prin NAT) și îl redirecționează către un IP diferit ( dispozitiv pe care doriți să îl accesați de la distanță, de exemplu).

Cum funcționează expedierea portului?

Atunci când o cerere trebuie trimisă pe web, sunt create pachete de date care conțin informații despre cererea menționată și sunt trimise pe internet. Printre diverse date, aceste pachete conțin informații despre destinația computerului sau dispozitivului.

În mod normal, antetul pachetului de date este analizat de un router de rețea. După aceea, pachetul este trimis la destinația care este prezentă în antet.

Cu transmiterea porturilor, însă, aplicația de interceptare (de exemplu, un client VPN) verifică antetul pachetului de date, vede destinația și rescrie datele găsite în antet. Apoi, pachetul de date este trimis la destinația recent alocată. În cazul unei VPN, noua destinație este de obicei unul dintre serverele utilizate de furnizorul VPN.

De ce unii furnizori VPN oferă transmiterea porturilor VPN?

Mulți furnizori VPN folosesc un firewall NAT pentru a-și proteja utilizatorii împotriva conexiunilor primite care ar putea fi dăunătoare. Deși acest lucru este util, poate provoca uneori probleme blocând conexiunile primite pe care utilizatorii le doresc de fapt.

De exemplu, un firewall NAT poate interfera cu torrenting. Cum? Ei bine, totul are legătură cu actul de „însămânțare” – acceptarea conexiunilor primite de la alți utilizatori care doresc să descarce un fișier pe propriul client torrent. Semănatul este de asemenea cunoscut ca contribuind la încărcarea unui torrent și este necesar ca toată lumea să poată descărca un torrent în primul rând..

Un firewall NAT poate împiedica alți utilizatori P2P să inițieze conexiuni nesolicitate cu clientul dvs., oprindu-vă astfel să nu semnați.

Dacă un furnizor VPN oferă redirecționarea portului, totuși, clientul rescrie conexiunile de intrare, asigurându-se că pot ocoli firewall-ul NAT..

Este necesară redirecționarea portului VPN pentru torrenting?

Nu chiar. Lipsa de redirecționare a porturilor nu va afecta, în mod normal, viteza de descărcare. Viteza de încărcare poate avea uneori o lovitură, dar este posibil să fii în continuare în stare să semene în anumite situații. În cazul în care nu vă pasă să contribuiți la rata de încărcare și doriți doar să descărcați un fișier, redirecționarea portului VPN nu va fi necesară.

Singurul mod de redirecționare a porturilor ar fi obligatoriu pentru torrenting este dacă fiecare utilizator din Swarm (toți utilizatorii care descarcă și încarcă un torrent) se afla în spatele unui firewall NAT.

Este expedierea portului în siguranță?

Încercarea de a configura manual routerul pentru a oferi redirecționarea porturilor poate fi un pic problematică. De ce? Deoarece este posibil ca comunicațiile dvs. online să nu fie atât de sigure pe cât credeți.

Ce este programul malware?

Transmiterea porturilor de pe routerul dvs. vă poate expune la diverse vulnerabilități care pot fi exploatate de cibernetici și malware dacă nu luați măsuri de securitate adecvate – mai ales dacă lăsați un port deschis pentru acces de la distanță..

Pe de altă parte, redirecționarea portului VPN este destul de sigură, deoarece redirecționarea portului se face din partea furnizorului VPN, nu a voastră. În plus, conexiunea dvs. rămâne securizată prin criptarea VPN.

Cu toate acestea, trebuie să menționăm un lucru – în 2015, s-a descoperit că furnizorii de VPN care au oferit o redirecționare a porturilor VPN au fost efectiv afectați de o vulnerabilitate (numită „Port Fail”) care ar putea dezvălui adrese IP reale ale utilizatorilor VPN. Din fericire, vulnerabilitatea este ușor de prevenit, deși nu există nicio garanție că toți furnizorii de VPN care oferă port forwarding au luat măsurile necesare în ultimii ani..

Desigur, dacă utilizați un furnizor VPN care nu oferă o redirecționare a portului VPN, nu trebuie să vă faceți griji în privința unui eșec al portului care poate să vă scurgă adresa IP pe web.

Aveți nevoie de un serviciu VPN securizat?

Dacă sunteți în căutarea unei modalități de a vă proteja datele personale și traficul online pe web, vă oferim acoperire. CactusVPN oferă criptare AES de înaltă calitate, până la 6 protocoale VPN din care să aleagă, lățime de bandă nelimitată și abonamente eficiente din punct de vedere al costurilor.

În plus, 9 dintre cele 25+ servere de mare viteză oferă suport pentru torenting și oferim o probă gratuită de 24 de ore și o garanție de returnare a banilor pentru 30 de zile.

Linie de jos – Ce este redirecționarea portului VPN?

Redirecționarea porturilor VPN este o modalitate pentru furnizorii de VPN cu firewall-uri NAT de a intercepta conexiunile nevătioase pe care utilizatorii VPN le-ar putea dori (cum ar fi conexiunile torrenting), care altfel ar fi filtrate de firewall și să modifice destinația găsită în antetul pachetului de date pentru a ajuta acei conexiunile ocolesc firewall-ul NAT.

Cu toate acestea, trebuie să știți că redirecționarea portului VPN nu este obligatorie pentru P2P. Este necesar doar dacă doriți să vă asigurați că veți avea o viteză mare de însămânțare sau dacă fiecare persoană care descarcă / semănește un torrent se află în spatele unui firewall NAT (ceea ce nu este un scenariu foarte probabil).

De asemenea, este greu de spus dacă un furnizor care oferă redirecționarea portului VPN a luat măsuri de securitate împotriva unui atac de eșec al portului sau nu (o vulnerabilitate care vă poate scăpa adresa IP reală când sunteți conectat la un VPN).

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map