VPN dublu și cum să configurați un lanț VPN |


Ce este conectivitatea VPN dublă?

Deși numele poate presupune că utilizați 2 VPN-uri în același timp, acesta nu este de obicei cazul – decât dacă configurați o dublă conexiune VPN cu doi furnizori VPN diferiți. În mod normal, o dublă conexiune VPN este atunci când utilizați două servere VPN în același timp.

Cum funcționează o dublă VPN?

Practic, în loc să vă asigurați doar traficul și datele online securizate o singură dată de un server VPN, acestea vor fi securizate de două ori de două servere VPN.

Mulți oameni par să creadă că o dublă conexiune VPN înseamnă că în loc de criptarea AES-256, de exemplu, acestea vor fi protejate de criptarea AES-512. Deși nu este complet corect, acest lucru nu este prea departe de adevăr.

În loc să fie dublat același nivel de criptare singur, la acesta se adaugă un alt nivel de criptare. În mod normal, traficul dvs. online ar ajunge pe web după trecerea prin serverul VPN.

Cu o dublă conexiune VPN, traficul dvs. trece printr-un server VPN, apoi este redirecționat prin alt server VPN și numai după aceea, solicitările dvs. de conexiune ajung pe Internet.

Pentru a vă face o idee mai bună despre modul în care funcționează o dublă VPN, iată o prezentare simplă a procesului de conectare:

VPN dublu

Deci, în general, traficul dvs. online este criptat, decriptat, re-criptat și decriptat încă o dată înainte de a ajunge pe web-ul mondial. Apoi, trece prin același proces înainte ca datele solicitate să ajungă pe dispozitivul dvs..

De asemenea, cu o dublă conexiune VPN, adresa dvs. IP reală este mascată de două ori în loc de o singură dată de când se ascunde în spatele a două adrese de server.

Puteți utiliza mai multe VPN-uri în același timp?

Da, nu sunteți restricționat la două conexiuni VPN simultane. Puteți avea mai multe conexiuni VPN în același timp. Cu toate acestea, atunci când nu se mai numește conexiune VPN dublă, ci înlănțare VPN, cascadă VPN sau VPN multihop (deoarece traficul saltează prin mai multe servere).

Lanț VPN

Deci, în loc să-ți treci traficul prin două servere VPN, poți să-l treci prin trei sau patru servere, de exemplu. Fiecare servere oferă un strat suplimentar de criptare și adaugă o altă adresă IP în mix, asigurându-vă în continuare identitatea online.

Avantajele conexiunilor VPN duble

Majoritatea beneficiilor pe care ar trebui să le cunoașteți implică obținerea unui grad mai mare de securitate și confidențialitate pe internet.

În general, aici sunt avantajele specifice ale utilizării unei conexiuni VPN duble:

  • Al doilea server VPN cu care vă conectați nu va ști care este adresa dvs. IP reală, deoarece va vedea doar adresa primului server VPN.
  • Traficul și datele dvs. online sunt criptate de două ori (sau mai multe dacă configurați un lanț VPN cu mai multe salturi).
  • Conexiunile dintre servere pot fi realizate pentru a alterna între TCP și UDP, oferindu-vă un nivel puțin mai bun de securitate online.
  • O dublă conexiune VPN reduce riscul de a fi expus la un atac de corelație a traficului (o corelație între traficul de intrare și cel de ieșire pe un server VPN). Deși, este important să menționăm că un astfel de atac este foarte puțin probabil să vi se întâmple ca utilizator VPN. Totuși, acesta este avantajul utilizării unei conexiuni VPN duble.

De asemenea, dacă decideți să configurați o conexiune VPN multihop, veți putea ascunde amprentele digitale în spatele mai multor locații geografice (deoarece utilizați mai mult de două servere VPN).

Dezavantajele conexiunilor VPN duble

„De ce trebuie să-mi fac griji dacă folosesc o dublă conexiune VPN sau un lanț VPN?”

Nu prea, să fiu sincer. Problema principală și unică cu setarea unei conexiuni VPN duble sau a unui lanț VPN multihop este scăderea vitezei de conectare. Până la urmă, vorbim despre conectarea dvs. prin două sau mai multe servere VPN și mai multe procese de criptare în același timp. Aceasta va influența viteza pe Internet.

Puteți preveni o oarecare pierdere de viteză utilizând doar servere VPN care vă sunt apropiate din punct de vedere geografic, dar procesele de criptare, decriptare și re-criptare vor încetini probabil viteza dvs. online.

Acum, există o mulțime de lucruri care afectează ce fel de viteză VPN veți obține, așa că dacă doriți să aflați mai multe despre asta, consultați acest ghid pe care l-am scris pe acest subiect. Dar ideea principală este că ar trebui să vă așteptați la o oarecare pierdere a performanței dacă folosiți o conexiune VPN dublu sau multihop.

Pentru a vă face o idee despre ce vorbim, dacă aveți o conexiune de 100 Mbps, o conexiune VPN în patru hopuri ar putea reduce viteza de descărcare la aproximativ 25 Mbps (cu condiția să aveți o conexiune la internet stabilă și un dispozitiv care nu este prea învechit, desigur).

În afară de aceasta, o conexiune VPN dublă sau în lanț este în mod normal mai scumpă decât una obișnuită. Fie că vorbim despre un furnizor VPN care oferă conexiuni VPN duble sau în lanț, sau doar folosind mai multe servere de la diverși furnizori, veți ajunge să plătiți mai mulți bani.

Cum să lanțăm VPN-uri

Există multe moduri în care puteți configura o conexiune VPN dublă sau VPN în lanț. Conform cercetărilor noastre, acestea sunt cele mai bune opțiuni:

1. VPN-uri Doublehop

Un VPN dublu-tip este de obicei o caracteristică oferită de unii furnizori de VPN. Practic, atunci când vă conectați la un anumit server VPN, conexiunea dvs. este imediat legată de un alt server și abia după aceea solicitările dvs. ajung la web.

Deci, de exemplu, un exemplu de conexiune VPN dublu-tip ar fi un furnizor care oferă o conexiune Canada-SUA. Când vă conectați la serverul VPN Canada, traficul dvs. este apoi trimis prin serverul SUA către Internet.

Rețineți că conexiunile sunt în general statice, ceea ce înseamnă că nu puteți alege ce servere VPN veți utiliza în conexiunea dvs. VPN dublă.

2. Conexiuni VPN auto-configurabile Multihop

Aceste conexiuni sunt practic în cascadă VPN, dar furnizorul VPN vă permite să le configurați în cadrul clientului VPN. În esență, puteți alege ce servere doriți să faceți parte din cascada VPN.

Numărul total de hamei depinde de ceea ce oferă furnizorul VPN, dar standardul este de până la patru salturi de server VPN.

Vă rugăm să rețineți că furnizorii VPN care oferă astfel de funcții au, de obicei, planuri de abonament mai avantajoase.

3. Configurare router + conexiuni client VPN

Un mod relativ ușor de a configura o conexiune VPN dublă este să configurați serviciul VPN pe routerul dvs., apoi să instalați clientul VPN pe unul dintre dispozitivele dvs. (cum ar fi telefonul mobil, de exemplu).

Setare router VPN în lanț

Astfel, de fiecare dată când vă conectați la Internet acasă prin dispozitivul menționat, veți utiliza o conexiune VPN dublă, deoarece traficul dvs. va trece mai întâi prin serverul VPN configurat pe routerul dvs., apoi prin al doilea server VPN la care vă conectați prin clientul.

4. Extensie browser + Conexiuni client VPN

Dacă furnizorul dvs. VPN oferă un proxy browser sigur alături de client, le puteți combina pe ambele într-o singură conexiune. Ideea este să vă conectați la un server VPN mai întâi prin intermediul clientului, apoi la altul prin extensia browserului.

Rețineți că, dacă faceți acest lucru, nu veți obține exact o conexiune VPN dublă, deoarece majoritatea extensiilor VPN sunt proxy (care sunt diferite de VPN), ceea ce înseamnă că veți primi în schimb o conexiune VPN + proxy. Cu toate acestea, am decis să adăugăm această metodă pe listă, deoarece este încă o modalitate bună de a vă ascunde geo-locația în spatele a două servere diferite în același timp.

Dacă intenționați să faceți acest lucru, vă recomandăm să respectați extensiile oficiale furnizate de furnizori VPN de încredere și plătite. Cu toate că există o mulțime de proxy-uri gratuite, independente ale browserului online, nu este în siguranță utilizarea acestora. Aceste tipuri de extensii au fost găsite anterior pentru a face lucruri precum vânzarea lățimii de bandă a utilizatorului sau scurgerea adreselor IP ale utilizatorului.

5. Mașină gazdă + Mașină virtuală

Ideea este destul de simplă, dar setarea totul poate fi un pic complexă dacă nu sunteți familiarizat cu conceptul de mașină virtuală.

Practic, utilizați un serviciu precum VirtualBox (gratuit) pentru a instala un sistem de operare virtual în sistemul dvs. de operare existent (cum ar fi Windows XP instalat practic în Windows 7).

După ce ați terminat procesul de instalare, configurați clientul VPN în mașina virtuală. În continuare, mai întâi rulați VPN pe mașina gazdă (sistemul dvs. de operare principal), apoi rulați al doilea client VPN în mașina virtuală.

Singurul dezavantaj al acestei metode este că aveți nevoie de un sistem relativ puternic care să poată gestiona procesele multiple de criptare și decriptare ale VPN-ului și mașina virtuală în sine.

Desigur, puteți configura o altă mașină virtuală în cadrul mașinii virtuale existente pentru a face conexiunea VPN dublă actuală într-o triplă conexiune VPN (și așa mai departe), dar acest lucru ar putea afecta mai mult resursele sistemului dvs..

6. Un lanț VPN cu furnizori diferiți

În acest caz, veți configura un lanț VPN cu mai mulți furnizori VPN, utilizând un server VPN de la fiecare. Numărul total de furnizori depinde dacă doriți doar un VPN dublu sau un VPN multihop cu până la patru salturi sau mai mult.

În ceea ce privește modul în care să lanțăm VPN-urile în acest fel, puteți folosi în mare măsură oricare dintre opțiunile menționate mai sus.

De exemplu, puteți configura un serviciu VPN de la un furnizor de pe routerul dvs., instalați un client VPN de la un furnizor diferit pe laptop și apoi rulați un alt client de la un alt furnizor VPN într-o mașină virtuală pe laptop.

Desigur, această metodă va fi destul de costisitoare, deoarece va trebui să plătiți pentru abonamente separate.

Aveți nevoie de un VPN puternic pentru a vă asigura conexiunile?

Dacă doriți să configurați un lanț VPN cu servere de la mai mulți furnizori, CactusVPN v-a acoperit cu servere de mare viteză la nivel mondial, care vin cu o lățime de bandă nelimitată..

Fiecare server este securizat cu criptare AES de înaltă calitate, deci puteți fi sigur că conexiunea dvs. va fi sigură și sunetă când trece prin serverul nostru. Mai mult, puteți alege, de asemenea, ce protocol VPN să utilizați (oferim protocoale de înaltă securitate precum SoftEther și OpenVPN) și nu stocăm niciun fel de jurnal.

Pe lângă toate acestea, oferim aplicații prietenoase pentru cele mai populare platforme.

Aplicația CactusVPN

Profitați de proba noastră gratuită

Dacă doriți să vă asigurați că serviciul nostru poate răspunde tuturor nevoilor dvs. înainte de a alege un plan de abonare, puteți testa conduce serviciul nostru VPN gratuit timp de 24 de ore – fără detalii despre cardul de credit.

Și asta nu este totul – odată ce deveniți utilizator CactusVPN, vom rămâne înapoi cu o garanție de returnare a banilor de 30 de zile dacă serviciul nu funcționează ca anunțat..

Concluzie

O conexiune VPN dublă este în esență atunci când utilizați două servere VPN în același timp. Traficul dvs. este criptat de două ori, iar locația dvs. geografică este ascunsă în spatele a două adrese IP. Mai multe conexiuni la server VPN în același timp sunt posibile (de exemplu, până la trei, patru sau mai multe), iar atunci când faceți asta, se numește cascadă VPN, conectivitate VPN multihop sau un lanț VPN.

Unii furnizori VPN oferă funcții integrate care vă permit să utilizați o dublă conexiune VPN sau să configurați un lanț VPN, dar ceva de genul acesta vine cu un preț mai mare. De asemenea, puteți configura o astfel de conexiune în alte moduri – cum ar fi utilizarea serverelor de la mai mulți furnizori VPN, folosind mașini virtuale sau configurarea unui VPN pe un router și un client VPN pe un dispozitiv.

Merită o conexiune VPN dublă sau un lanț VPN? Ei bine, acestea oferă un nivel mai mare de securitate și confidențialitate online, dar pot, de asemenea, să afecteze negativ viteza de conectare și să le încetinească destul de mult. În general, aceste tipuri de conexiuni VPN sunt mai potrivite pentru persoanele care necesită multă securitate pe Internet – cum ar fi jurnaliștii și denunțătorii, de exemplu.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me