VPN hardware vs. VPN software – Care este diferența? |


Ce este un VPN hardware?

VPN-urile hardware sunt dispozitive care furnizează funcții VPN (cum ar fi criptare / decriptare și autentificare) și au un procesor dedicat. În afară de asta, ei tind să ofere și funcționalități firewall hardware.

VPN-urile hardware sunt de sine stătătoare, ceea ce înseamnă că gestionează singure toate funcțiile VPN.

Un exemplu de VPN hardware ar fi VPN-ul pentru firewall-ul lui Zyxel.

Ce este un VPN software?

VPN-urile software sunt aplicații pe care le instalați și le rulați pe propriile dispozitive. În sfârșit, ei pot fi clienți nativi care vin preinstalat pe dispozitivul dvs. sau clienți VPN terți pe care îi primiți de la furnizorul VPN.

La sfârșitul furnizorului, VPN-ul software este atât clientul pe care îl dezvoltă, cât și ceea ce setează pe serverele VPN pe care le folosesc. Software-ul este responsabil de gestionarea conexiunilor dintre clientul VPN și server.

Serviciul nostru propriu, CactusVPN, este un bun exemplu de VPN software.

Pentru cine este un VPN hardware corect?

Având în vedere modul în care funcționează VPN-urile hardware și cât de costisitoare pot fi ele, acestea sunt cele mai potrivite pentru întreprinderile mari care trebuie să ofere un număr mare de angajați (peste 100 de) acces la conexiunile VPN.

De asemenea, VPN-urile hardware sunt o alegere bună numai dacă aveți un departament IT calificat și fiabil și o securitate adecvată a rețelei în loc..

VPN-urile software sunt destinate doar persoanelor fizice?

Ei bine, dacă ești doar un utilizator online care caută să-ți ascundă adresa IP și să cripteze traficul online, te descurci mult mai bine cu un VPN software decât unul hardware. Este mult mai ușor de utilizat, mai ușor de configurat și mai eficient din punct de vedere al costurilor.

Dar VPN-urile software funcționează bine și pentru afaceri – în special întreprinderile mici, uneori chiar și companiile mari, în funcție de costuri și de nevoile dvs. Până la urmă, acestea sunt un mod simplu și intuitiv de:

 • Evitați geo-blocurile care împiedică angajații să își facă treaba.
 • Asigurați-vă apelurile VoIP cu angajați, parteneri și clienți la distanță.
 • Oferiți angajaților de la distanță acces rapid și sigur la rețeaua de muncă.
 • Faceți tone de cercetare SEO.

VPN hardware vs. VPN software – care este mai bun?

Diferențele dintre VPN-urile hardware și software pot deveni un pic prea tehnice și complexe, așa că vom încerca să îl păstrăm cât mai simplu.

Rețineți că această secțiune va fi în special relevantă pentru companii, deși s-ar putea să găsiți informații bune dacă aveți în vedere să obțineți un VPN hardware pentru uz personal.

Iată ce face fiecare tip de VPN mai bun decât celălalt:

1. VPN-urile software au un preț mai bun

Dacă sperați să auziți că VPN-urile hardware sunt foarte accesibile și ieftine, vom avea vești proaste pentru dvs..

În mod normal, un VPN hardware vă va costa între 100 și 500 $ – uneori chiar și 1.000 $ sau mai mult.

Și dacă afacerea dvs. se extinde și începeți să angajați din ce în ce mai mulți oameni, va trebui, evident, să obțineți VPN-uri hardware suplimentare, potențial dublând sau triplând costul inițial..

Există câteva VPN-uri hardware pe care le puteți obține sub 100 USD, dar, evident, nu sunt la fel de puternice ca și cele mai scumpe. Ele pot fi o alegere bună pentru o rețea de domiciliu, cu toate acestea, ar fi mult mai convenabil și mai simplu să obțineți un VPN software și să îl configurați pe routerul de acasă în schimb.

VPN-urile software, pe de altă parte, pot costa până la 4 până la 7 $ pe lună.

„Dar nu trebuie să obțin mai multe conturi pentru angajații mei?”

Ei bine, depinde cu adevărat de câți angajați vorbim. Dacă aveți 20 de angajați, de exemplu, va trebui să obțineți doar patru conturi cu CactusVPN, deoarece permitem până la cinci conexiuni simultane pe abonament.

Dacă sunteți un freelancer, o întreprindere mică sau doar un utilizator online obișnuit, este destul de lipsit de idei – un VPN software este mult mai bun pentru portofelul dvs..

2. Accesul la distanță cu VPN-urile hardware este un pic mai complicat

Unul dintre motivele principale pentru care orice afacere și-ar dori un VPN hardware este să ofere angajaților acces la distanță la rețeaua companiei. După ce VPN-ul va fi pus în funcțiune, angajații vor avea acces rapid la distanță.

Subliniază „odată”.

Configurarea accesului la distanță printr-un VPN hardware nu este deloc simplă. Dacă nu aveți un personal IT care știe ce fac, nu numai că va dura mult timp pentru a configura totul, dar va apărea, de asemenea, erori de risc, ceea ce duce la conexiuni mai puțin sigure..

Cu VPN-urile software, veți avea un timp mai ușor pentru configurarea accesului la distanță pentru angajații dvs. Singura captura este să aveți nevoie să găsiți un furnizor care să ofere acces la adrese IP dedicate.

Întrucât adresele respective nu se schimbă și sunt folosite doar de angajații dvs., le puteți enumera în alb pe rețeaua dvs. pentru a le oferi acces. Apoi, pot accesa cu ușurință fișierele de lucru utilizând conexiuni criptate prin VPN.

3. Securitatea este decentă cu ambele opțiuni

Dacă vă uitați la securitatea VPN hardware, veți găsi mai ales afirmații vagi despre modul în care acestea sunt mult mai sigure decât VPN-urile software. Din păcate, nu există o mulțime de informații care detaliază exact de ce.

Cea mai bună presupunere a noastră este că VPN-urile hardware ar putea fi teoretic mai sigure, deoarece oferă conexiuni dedicate, în timp ce utilizarea VPN-ului software înseamnă de obicei partajarea unui server VPN cu zeci de alți utilizatori.

Există, de asemenea, afirmația că hackerii au mai multe șanse să atace VPN-urile software în locul omologilor lor hardware, dar nu există date care să sprijine acest lucru.

De fapt, dacă ar fi să verificați cele mai recente știri, ați vedea că cybercriminalii sunt mai preocupați de direcționarea VPN-urilor hardware în zilele noastre.

Totuși, VPN-urile hardware sunt în general foarte sigure. Au un firewall încorporat, oferă criptare SSL și pot suporta protocoale puternice. De asemenea, nu trebuie să vă faceți griji dacă furnizorul de VPN are sau nu o politică de logare, deoarece sunteți singurul care va executa totul.

Criptare VPN

Singura problemă cu aceștia este că securitatea lor poate avea un efect dacă echipa dvs. nu configurează VPN-ul corect. De asemenea, hackerii ar putea compromite VPN-urile hardware dacă reușesc să îți orienteze cu succes compania prin atacuri de phishing și vishing.

Cu toate acestea, puteți obține un nivel similar de securitate și cu VPN-urile software. Trebuie doar să alegeți un furnizor care să vă ia în serios confidențialitatea – în mod ideal, unul care oferă criptare de grad militar, acces la protocoale precum IKEv2, SoftEther, L2TP / IPSec și OpenVPN și are o politică clară fără log-log..

Mai mult, VPN-urile software pot include și alte funcții utile care vă protejează datele și confidențialitatea – cum ar fi protecția de scurgere DNS încorporată și un comutator Kill.

Cel mai bun dintre toate – nu trebuie să vă faceți griji pentru dvs. sau echipa dvs., care să facă greșeli care vă pot compromite securitatea.

4. VPN-urile hardware pot fi mai rapide, dar nu întotdeauna

Unul dintre cele mai atractive puncte de vânzare a VPN-urilor hardware este viteza mare a acestora. Se presupune că un VPN hardware ar fi mult mai rapid decât VPN-urile software, deoarece acestea nu efectuează procesele de criptare și tunelare în software, ceea ce poate pune un efort asupra procesorului dispozitivului..

În schimb, VPN-urile hardware au propriile lor procesoare dedicate, astfel încât nu trebuie să vă faceți griji pentru că conexiunile VPN încetinesc rețeaua sau dispozitivele prin eliminarea ciclurilor procesorului de la alte aplicații care au nevoie de ele.

Pare destul de bine, nu?

Ei bine, trebuie să iei în considerare un singur lucru – toate au fost cazul acum mulți ani.

Astăzi, nu atât.

De fapt, există acum dispozitive (chiar și telefoane mobile) care au hardware suficient de puternic încât să poată gestiona conexiunile VPN pe deasupra tuturor celorlalte procese pe care le rulează.

Dacă adăugați lățime de bandă puternică în mix, puteți obține viteze decente și cu un VPN software.

Viteza DNS inteligentă

Desigur, rețineți că, chiar și cu toate acestea, există totuși șanse să întâmpinați o oarecare pierdere de viteză cu un VPN software, în funcție de cât de departe sunteți de server, ce criptare utilizați și dacă aveți sau nu firewallul dvs. interferează cu conexiunile VPN (printre altele).

În total, dacă nu este necesar să ascundeți geo-locația angajaților dvs. sau să deblocați conținutul și serviciile online, iar viteza este foarte importantă pentru dvs., un VPN hardware ar putea funcționa mai bine. Deși, ar putea fi o idee bună să oferiți unui VPN software-ului înainte de a începe să cheltuiți mulți bani pe VPN-urile hardware.

5. VPN-urile hardware nu sunt la fel de prietenoase cu VPN-urile software

În ceea ce privește VPN-ul hardware față de VPN-ul software, nu ne putem nega că VPN-urile hardware necesită mult mai multe cunoștințe tehnice.

Practic, cu VPN-urile hardware, nu aveți într-adevăr o interfață de utilizator pe care vă puteți baza. Așadar, tu sau echipa dvs. IT va trebui să-l configurați manual pentru ca toți să-l folosească.

Dacă personalul dvs. IT nu are experiență reală cu VPN-urile hardware, acestea vor necesita instruire suplimentară. Și este posibil să se întâmple din moment ce VPN-urile hardware tind să aibă configurații și setări de gestionare diferite decât routerele și firewall-urile corporative.

Mai mult decât atât, prin configurarea unei VPN hardware, va trebui să configurați în mod corespunzător întreaga rețea pentru a o adapta. De asemenea, echipa dvs. de IT va trebui să o monitorizeze constant și să efectueze întreținerea pentru a vă asigura că totul funcționează bine.

Oh, și echipa va trebui să verifice periodic site-ul producătorului pentru actualizări. Dacă eliberează actualizări, echipa dvs. va trebui să le aplice manual, ceea ce poate fi dificil în funcție de complexitatea hardware-ului. De asemenea, poate provoca o întrerupere a serviciului la nivelul întregii companii.

Cu toate acestea, un VPN software este extrem de simplu. Trebuie doar să descărcați și să instalați clientul de la furnizorul VPN, să îl rulați și să alegeți un server VPN. Furnizorul VPN are grijă de restul.

Cam despre asta e. Chiar și actualizările sunt gestionate automat. De obicei, clientul vă va trimite o notificare care vă permite să știți că este timpul să vă actualizați la noua versiune.

Ce este mai mult, chiar dacă tu sau unul dintre angajații dumneavoastră încă nu știți cum să utilizați un VPN software, majoritatea furnizorilor oferă asistență 24/7 sau o bază de cunoștințe online pe care o puteți utiliza pentru a găsi rapid soluția de care aveți nevoie..

6. VPN-urile software oferă o scalabilitate mult mai bună

Dacă trebuie să vă extindeți afacerea cu un VPN software, trebuie doar să obțineți un cont suplimentar pentru noii dvs. angajați – este simplu și nu costă mulți bani. Și dacă primiți un abonament cu mai multe conexiuni simultane, puteți face scară mult mai rapid și mai ieftin.

Cu toate acestea, cu un VPN hardware, va trebui să obțineți suplimente hardware care să sprijine creșterea de care aveți nevoie (sesiuni suplimentare de VPN, de exemplu), sau va trebui să obțineți un model nou.

Făcând acest lucru din urmă înseamnă că va trebui să cheltuiți și mai mulți bani, iar banii cheltuiți anterior pe VPN-ul hardware pe care îl înlocuiți vor fi irosiți aproape dacă nu veți găsi o altă utilizare pentru asta.

Oh, și nu uitați personalul dvs. de IT va avea nevoie probabil de mai mult timp pentru a se adapta la noul VPN hardware – pentru a nu menționa că va trebui să regândească încă o dată mediul de rețea al companiei dacă noul VPN este prea diferit de cel vechi.

Aveți nevoie de o soluție VPN sigură și sigură pentru software?

Ne-am dat înapoi.

CactusVPN oferă criptare de top de linie cu acces la protocoale VPN foarte sigure. De asemenea, ne-am echipat serviciul cu un comutator Kill, și aplicații Killer și protecție împotriva scurgerii DNS.

Oh, și aplicăm o politică strictă fără jurnal, astfel încât confidențialitatea dvs. va fi întotdeauna în siguranță.

Și dacă aveți nevoie de un VPN pentru afacerea dvs., ar trebui să menționăm că CactusVPN este foarte scalabil. Puteți conecta de fapt până la cinci dispozitive simultan un singur plan de abonament. Asta și puteți instala serviciul nostru pe cele mai populare platforme.

În plus, dacă aveți nevoie de ajutor, suntem disponibili 24/7.

Suna bine?

Aplicația CactusVPN

Apoi mergeți mai departe și încercați serviciul nostru – oferim o probă gratuită de 24 de ore. Nu este nevoie să dați detalii despre cardul de credit și veți avea acces la toate funcțiile.

Mai mult, oferim, de asemenea, o garanție de restituire a banilor de 30 de zile dacă serviciul nu funcționează așa cum este anunțat.

VPN hardware vs. VPN software – linia de jos

VPN-urile hardware și software ating un obiectiv similar, dar există diferențe clare între ele:

 • Un VPN hardware este un dispozitiv dedicat, de sine stătător, cu un procesor dedicat, care gestionează funcțiile VPN.
 • Un VPN software este o aplicație nativă sau terță parte pe care o configurați sau o instalați pe dispozitivul dvs. pentru a rula conexiuni VPN – fie pe un server pe care îl dețineți, fie pe serverul unui furnizor VPN..

Având în vedere toate acestea – VPN hardware vs. VPN software, care este opțiunea mai bună?

Depinde într-adevăr de nevoile tale. Dacă conduceți o afacere mare, aveți o echipă IT calificată și doriți să vă asigurați că aveți conexiuni VPN dedicate, o VPN hardware este o opțiune bună.

Dar dacă doriți doar să criptați traficul web sau conexiunile la rețeaua de lucru, nu doriți să faceți față unui proces de configurare complex și consumat de timp și preferați să evitați să cheltuiți peste 100 sau 500 $ pe hardware, un VPN software este un alegere mult mai bună.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map