VPN-urile sunt legale și utilizează o VPN legală? |


Vom discuta care este situația în țările în care VPN-urile sunt ilegale și dacă VPN-urile sunt sau nu legale în țări precum SUA, Marea Britanie și Japonia (în cazul în care doriți să știți despre alte țări specifice, nu ezitați să ne mesajăm despre asta).

act de renunțare. Vă rugăm să înțelegeți că informațiile pe care le prezentăm în acest articol sunt rezultatul cercetărilor noastre. Nu suntem avocați, deci nu putem oferi o garanție că tot ceea ce este discutat pe acest subiect este 100% adevărat tot timpul. Pentru cele mai bune rezultate, vă recomandăm să consultați avocatul dvs. cu privire la legalitatea VPN în țara dvs. dacă sunteți preocupat de acest lucru.

VPN este ilegal sau este în regulă să îl folosești?

Răspunsul scurt la întrebare este „Da, utilizarea unui VPN este perfect legală.„Cu excepția cazului în care domiciliați într-o țară în care VPN-urile au fost scoase în afara legii (ceva despre care vom discuta mai jos), nu este nimic de care să vă faceți griji.

Cu toate acestea, rețineți că, în timp ce utilizarea VPN în majoritatea țărilor este legală, este ilegal să utilizați o VPN pentru a comite acte ilegale. Ceea ce constituie acte ilegale depinde de legile țării tale, dar de obicei include lucruri precum frauda, ​​furtul de identitate, urmărirea, pornografia infantilă și – uneori – partajarea fișierelor.

De ce unele țări scoate în vigoare VPN-urile?

Este destul de greu să răspunzi la această întrebare fără a face speculații, dar – în general – totul se rezumă la două scenarii:

  1. Oamenii folosesc tehnologia VPN pentru a se angaja în activități infracționale, iar guvernele încearcă să combată prin restricționarea accesului la serviciile VPN.
  2. Guvernele, agențiile de supraveghere și autoritățile se tem că oamenii pot avea acces gratuit la informații de pe site-urile web cenzurate – informații care contravin narațiunii lor. Așadar, interzic utilizarea VPN pentru a influența drepturile și libertatea online.

Țări în care VPN este ilegal

Stai, este ilegal să folosești un VPN în unele țări?“

Din păcate, este. Nu multe țări au întreprins acțiuni legale împotriva utilizării VPN, dar puținele sunt de menționat.

este vpn ilegal

Cu toate acestea, înainte de a ajunge la asta, trebuie să înțelegeți un lucru – unele țări ar putea adopta legi împotriva utilizării VPN, dar acest lucru nu împiedică oamenii din țările menționate să utilizeze VPN-uri.

O mulțime de timp, legile sunt destul de vagi și au lacune pe care utilizatorii online le pot folosi în avantajul lor. Desigur, în cazuri extreme, utilizarea VPN este strict ilegală și complet interzisă.

China

China este binecunoscută pentru poziția sa aspră împotriva libertății Internetului. Guvernul a amenințat că va interzice VPN-urile de mai multe ori și chiar a forțat Apple să elimine aplicațiile VPN din magazinul de aplicații chineze. Ce este mai mult, în februarie 2018, guvernul a anunțat că va începe să blocheze aplicațiile VPN ne aprobate în martie.

În ciuda acestui fapt, mulți internauți din China au reușit să folosească VPN-urile pe internet.

Deci, ce se întâmplă – VPN-urile sunt legale în China sau nu?

Ei bine, legalitatea VPN în China este o zonă foarte gri. Multe persoane le place să vorbească despre modul în care utilizarea unei VPN în China este complet ilegală, dar acesta nu este chiar adevărul. Ceea ce guvernul chinez consideră a fi ilegal este instituirea și administrarea propriei VPN private – care poate fi sancționată cu până la 5 ani de închisoare sau cu amenzi uriașe.

De asemenea, în general, este considerat ilegal să folosești un VPN de la un furnizor din China care nu este aprobat de guvern și pentru o întreprindere din țară să utilizeze VPN fără a primi autorizația guvernului.

Cu toate acestea, dacă utilizați doar o VPN care nu are sediul în China (cum ar fi CactusVPN), nu este chiar ilegală. De ce? Deoarece legile chineze nu se aplică companiilor offshore, deci nu trebuie să le respecte.

Desigur, trebuie să menționăm că există diferențe regionale în legile din China. De exemplu, în timp ce utilizarea unui VPN în majoritatea țărilor ar putea fi legală, s-ar putea să fie ilegal să se facă acest lucru în Chongqing, unde autoritățile locale au decis să pedepsească persoanele care ocolesc Marele Firewall din China (fie accesând rețele internaționale în mod privat, fie „Canale ilegale”), amendându-le până la 2.178 USD.

În general, dacă utilizați un VPN în China, scenariul cel mai rău în general înseamnă că s-ar putea să vi se ceară să eliminați aplicațiile VPN de pe dispozitiv dacă sunteți prinși de autorități sau dacă hotelul dvs. vă poate elibera de pe WiFi dacă vă conectați la un server VPN. Ar trebui totuși să aveți grijă dacă știți că vă aflați într-o regiune din China, unde utilizarea VPN poate fi amendată.

Rusia

Ca și China, Rusia are o abordare complicată a modului în care puteți utiliza VPN-urile. În 2017, guvernul a anunțat o nouă lege care a fost descrisă pe larg ca o interdicție a serviciilor VPN în Rusia. Realitatea a fost un pic diferită, însă, legea era menită să restricționeze serviciile proxy (cum ar fi VPN-urile) care îi ajută pe utilizatorii online să acceseze conținut Internet interzis, să nu interzică în totalitate utilizarea VPN-urilor..

Guvernul rus a avut de fapt ochii asupra furnizorilor de servicii VPN cu sediul în Rusia, nu utilizatorii VPN, la început. Autoritățile intenționau să „convingă” acești furnizori să aplice lista neagră a cenzurii online a guvernului – blocând în esență accesul la diverse site-uri web pentru utilizatorii lor.

Dacă furnizorii de VPN cu sediul în Rusia refuză să se conformeze, vor fi amendați până la 4.850 USD. De asemenea, dacă administrați propriul VPN și lăsați alte persoane să îl folosească, riscați să fiți amendați până la 480 USD. De asemenea, puteți fi amendați până la 80 USD dacă postați sau promovați informații sau legături pe Internet despre VPN-uri. Dacă sunteți funcționar și faceți asta în compania dvs., puteți primi amenzi de până la 800 USD.

Așadar, deși nu se vorbește în realitate despre a face timp de închisoare pentru a face lucruri legate de VPN, de vreme ce tu sau un furnizor VPN riscați amenzi, este sigur să luați în considerare toate acțiunile de mai sus ilegale în Rusia.

În total, puteți utiliza în continuare o VPN în Rusia, deoarece nu este ilegal să faceți acest lucru. Doar fii atent la ce spui despre VPN-urile online.

Desigur, dacă nu puteți accesa servicii VPN în țară, deoarece site-urile web sunt blocate și pot utiliza doar un furnizor VPN bazat pe Rusia care împărtășește datele dvs. cu guvernul, acest tip înfrânge scopul utilizării unei VPN.

Cu toate acestea, potrivit FlashRouters, interdicția VPN nu a fost aplicată cu adevărat.

Iran

Iranul este destul de cunoscut pentru cât de mult îi place să cenzureze Internetul și, de asemenea, a început să blocheze VPN-urile în 2013. Deși utilizarea VPN-urilor este ilegală din punct de vedere tehnic în țară, legile nu par să fie aplicate. Utilizatorii medii online folosesc în mod regulat VPN-urile pentru a ocoli cenzura guvernamentală și chiar politicienii iranieni fac același lucru.

Au existat afirmații pe Internet că puteți obține închisoare dacă sunteți prins folosind un VPN, dar nu am reușit să găsim surse credibile care să confirme că.

Emiratele Arabe Unite

Cenzura pe Internet este norma în Emiratele Arabe Unite, iar utilizarea VPN poate fi considerată ilegală, având în vedere legile țării. La urma urmei, Legea privind criminalitatea cibernetică a Emiratelor Unite prevede clar următoarele:

„O pedeapsă cu închisoarea temporară și o amendă de cel puțin 500.000 AED și nu mai mult de 2.000.000 AED, sau oricare dintre aceste două pedepse, se aplică oricui utilizează o adresă frauduloasă de protocol de rețea computerizată, folosind o adresă falsă sau o terță- adresa unei părți sau prin orice alte mijloace în scopul săvârșirii unei infracțiuni sau prevenirea descoperirii acesteia.

Orice persoană care eludează adresa de protocol a internetului folosind o adresă înșelătoare sau o adresă care aparține altora sau prin orice alte mijloace în scopul săvârșirii unei infracțiuni sau împiedicarea descoperirii acesteia va fi pedepsită cu închisoare și amendă nu mai mică de (AED 150.000) și care nu depășește (AED 500.000) sau prin oricare dintre aceste pedepse. “

Deci, puteți obține atât închisoare, cât și o amendă de până la jumătate de milion de dolari dacă sunteți prinși folosind un VPN. Desigur, legea prevede că adresa IP pe care o utilizați pentru a vă ascunde amprentele digitale trebuie să fie „frauduloasă” și că trebuie să utilizați un VPN în scopul săvârșirii unei „infracțiuni” sau a împiedicării descoperirii sale pentru sancțiuni de aplicat.

De asemenea, dacă VPN este utilizat în scopuri „legitime”, utilizarea acestuia nu constituie infracțiune.

Vezi care este problema? Formularea este foarte vagă și ușor de interpretat. Așadar, în timp ce utilizați un VPN s-ar putea să nu fie ilegal ilegal în Emiratele Arabe Unite, dacă autoritățile vă prind în acest sens și decid că este ilegal, atunci este. Vă rugăm să rețineți că apelurile VoIP, accesarea conținutului pronografic și site-urile anti-guvernamentale constituie infracțiuni în Emiratele Arabe Unite.

Oman

Din 2010, utilizarea VPN-urilor este ilegală în Oman pentru persoane fizice. Dacă sunteți prins folosind unul, riscați o amendă de până la 1.300 USD. Companiile pot utiliza VPN-uri, dar numai dacă au un permis. În caz contrar, vor primi amenzi în jur de 2.600 de dolari. Neplata amenzii poate duce la închisoare.

TRA (Autoritatea de reglementare în domeniul telecomunicațiilor din Oman) a folosit o definiție foarte largă pentru VPN-uri, ceea ce înseamnă că autoritățile pot abuza de lege și pun în judecată oricine doresc.

Linie de jos – puteți utiliza o VPN în Oman ca persoană fizică dacă serviciul VPN nu este interzis de țară, dar este foarte riscant să facă acest lucru. Din câte știm, nu au existat cazuri publicizate de utilizatori online Omani care să fie condamnați la închisoare sau să primească amenzi uriașe pentru utilizarea VPN-urilor.

Curcan

Turcia blochează serviciile VPN din 2016. Interdicția a fost aplicată în mare parte pentru a reduce accesul la site-urile de socializare și alte canale în care „propaganda” antiguvernamentală se poate răspândi cu ușurință.

În ciuda faptului că BTK (Autoritatea Turcă pentru Telecomunicații) a susținut că a blocat complet accesul la VPN-uri în 2018, mulți utilizatori online turci pot utiliza în continuare VPN-uri. Aflați cum guvernul vede VPN-urile, este sigur să spunem că sunt „ilegale”, dar nu am găsit nicio dovadă că puteți fi sancționat dacă sunteți prins folosind o VPN.

Irak

Țara a început să interzică VPN-urile în 2014. Guvernul a folosit pretextul combaterii ISIS și a manipulării lor online pentru a scoate în afara legii platformele de socializare, aplicațiile de chat și VPN-urile. Acest lucru afectează toți oamenii din Irak și este destul de sigur să spunem – având în vedere contextul – că dacă sunteți prins folosind o VPN, puteți fi urmărit penal de către autorități, deoarece acestea vă pot acuza ușor că sunteți „terorist”.

Turkmenistan

VPN-urile nu sunt legale în Turkmenistan, deoarece guvernul nu dorește ca oamenii să acceseze mass-media străine. Orice încercări de utilizare a proxy-urilor și VPN-urilor sunt blocate, iar utilizatorii de internet care sunt prinși folosind VPN-uri sunt presupuși intimidați de Ministerul Securității Naționale.

Bielorusia

Cenzura online este destul de comună în Belarus, iar țara chiar a interzis Tor în 2015. Guvernul a interzis și VPN-urile, deoarece a vizat toate „anonimizarea tehnologiilor Internet”.

În general, utilizarea VPN este ilegală în Belarus, dar utilizatorii online din țară găsesc în continuare modalități de a evita aceste restricții. Se presupune că, dacă ești prins folosind o VPN, s-ar putea să primești o amendă.

Coreea de Nord

Găsirea datelor exacte despre libertatea și drepturile internetului în Coreea de Nord este extrem de dificilă din cauza cenzurii grele a țării de aproape toate informațiile. Chiar și lucrătorilor și diplomaților din Coreea de peste mări le este interzis accesul pe internet de pe smartphone-urile lor.

Este sigur să spunem că utilizarea VPN-urilor în Coreea de Nord este ilegală, dar numai pentru nord-coreenii înșiși. Se presupune că, dacă ești turist, te bucuri de accesul la servicii web și VPN. Într-un fel, este logic să vedem cum Coreea de Nord face o mulțime de bani din turism.

Uganda

Guvernul ugandez a început să facă presiuni asupra telecomunicațiilor naționale pentru a bloca serviciile VPN începând cu iulie 2018. Se pare că acest lucru face că oamenii din Uganda folosesc VPN-uri pentru a ocoli impozitul pe media socială pe care trebuie să îl plătească pentru a accesa platformele de social media.

Nu toate serviciile VPN au fost blocate cu succes și nu există penalități efective în ceea ce privește utilizarea VPN – deocamdată, cel puțin. La urma urmei, directorul executiv al UCC (Uganda Communication Commision) a spus următoarele:

„Este o decizie guvernamentală, nu este o decizie a UCC. Oamenii ar trebui să plătească impozit. Este o lege, dacă guvernul spune să plătească impozit, ar trebui să plătești. “

Așadar, deși nu există legi exacte care să interzică utilizarea și funcționarea serviciilor VPN în Uganda, modul în care autoritățile tratează acest subiect ne duce să credem că ar putea începe acțiunile legale împotriva utilizatorilor VPN în viitor..

Egipt

În 2017, guvernul egiptean a început să forțeze ISP-urile naționale să blocheze serviciile VPN. Cu toate acestea, multe persoane din Egipt continuă să folosească serviciile VPN pentru a evita cenzura online în țară.

În ceea ce privește dacă utilizarea VPN-urilor este legală sau nu, este dificil de spus – mai ales că legea privind site-urile interzise este foarte vagă. În general, dacă accesați conținut online interzis în Egipt, riscați cel puțin un an de închisoare și o amendă. Cu toate acestea, legea nu prevede clar dacă accesarea de site-uri web interzise cu VPN este ilegală. Dar, având în vedere faptul că Egiptul blochează accesul la VPN-uri și că guvernul a făcut legea în mod intenționat ambiguu în această privință, este sigur să spună că autoritățile pot abuza de această lacună dacă doresc să pună în judecată utilizatorii VPN.

În căutarea unui serviciu VPN de încredere?

Indiferent unde vă aflați în lume, dacă aveți nevoie de un VPN pe care vă puteți baza, CactusVPN a primit spatele – oferim 28+ servere de mare viteză la nivel mondial, cu lățime de bandă nelimitată..

Mai mult, puteți alege să vă conectați la web folosind protocoale VPN de înaltă securitate (cum ar fi OpenVPN sau SoftEther). În plus, traficul online și datele dvs. nu vor fi supravegheate, datorită criptării AES de înaltă performanță.

Și nu vă faceți griji – nu păstrăm jurnalele cu privire la activitățile dvs. online.

Oferim și un serviciu inteligent DNS care vă poate ajuta să deblocați peste 300 de site-uri web geore restricționate din țări precum SUA, Marea Britanie, Germania, Polonia, Canada, Franța, Suedia, Elveția, Australia.

Oferă-le serviciilor noastre gratuit un Test-Drive

Doriți să vedeți dacă CactusVPN poate satisface toate nevoile dvs. și asigurați-vă că funcționează corect la sfârșitul dvs.? Apoi încercați testul nostru gratuit de 24 de ore – nu sunt necesare detalii despre cardul de credit.

Acest lucru nu este totul – odată ce alegeți un plan de abonament, veți fi în continuare acoperit de garanția noastră de returnare de 30 de zile, dacă ceva nu funcționează așa cum este anunțat.

VPN este legal în restul lumii?

VPN-urile sunt legale în majoritatea țărilor. Vom acoperi rapid țările despre care utilizatorii ne-au întrebat cel mai mult. În cazul în care doriți să știți despre cum o țară abordează legalitatea VPN, nu ezitați să ne trimiteți un mesaj despre asta.

este legal vpn

VPN-urile sunt legale în SUA?

Cu toate că SUA nu au cel mai bun istoric privind respectarea drepturilor și confidențialității Internetului, utilizarea unei VPN este complet legală în țară – atât timp cât nu o folosiți pentru a încălca legea, desigur.

VPN-urile sunt legale în Marea Britanie?

Da, utilizarea unui VPN în Marea Britanie este perfect legală. Cu toate acestea, rețineți că, dacă alegeți un furnizor VPN cu sediul în Marea Britanie, ei sunt nevoiți să respecte legea și să împărtășească datele dvs. cu autoritățile atunci când acestea o solicită.

VPN-urile sunt legale în UE?

Practic, depinde de fiecare stat membru și de abordarea legală a VPN-urilor. Cu toate acestea, UE în ansamblu a mers pe perioade mari pentru a proteja drepturile online (de la a lua o poziție mai aspră în ceea ce privește geo-blocarea și a proteja confidențialitatea utilizatorilor cu GDPR), așa că este destul de sigur să presupunem că utilizarea unei VPN în UE este legală – cu condiția să nu fie utilizat în scopuri ilegale, în mod natural.

VPN-urile sunt legale în Australia?

Chiar dacă Australia a adoptat legi care îi permit să cenzureze anumite site-uri web, utilizarea unei VPN este legală în Australia – da, chiar dacă doriți să o utilizați pentru a accesa site-urile blocate (atât timp cât nu vorbim de site-uri web care conțin conținut extrem de ilegal).

VPNS sunt legale în Canada?

În 2015, David Purdy de la Rogers Communications a cerut guvernului canadian să închidă VPN-urile. Din fericire, nu s-au întreprins (încă) acțiuni, astfel încât utilizarea VPN este legală în prezent în Canada.

VPN-urile sunt legale în Brazilia?

Chiar dacă judecătorii brazilieni au ordonat ISP-urilor braziliene să blocheze WhatsApp în 2016 timp de 72 de ore, utilizarea VPN este încă legală în țară.

VPN-urile sunt legale în Japonia?

Deși Japonia este foarte strictă în ceea ce privește schimbul de fișiere și are sancțiuni grave pentru aceasta, utilizarea VPN nu este considerată infracțiune în țară.

Utilizarea unui VPN legal? Linia de jos

În majoritatea țărilor, utilizarea VPN este complet legală atâta timp cât nu utilizați astfel de servicii pentru a desfășura activități ilegale (în funcție de legile naționale, care pot varia de la frauda cu cardul de credit la partajarea de fișiere).

Cu toate acestea, există țări în care utilizarea VPN este ilegală (Coreea de Nord, Oman, Emiratele Arabe Unite, Belarus etc.), dar unde utilizatorii online încă găsesc modalități de a utiliza VPN-urile pentru a ocoli cenzura guvernamentală (de obicei pe propriul risc).

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map