Amazon Ring reinventează starea de supraveghere

Companiile de Internet vă urmăresc deja fiecare mișcare online: Acum se asociază cu forțele de ordine pentru a aduce același nivel de supraveghere în lumea fizică. Amazon Ring, creatorul unei sonore populare echipate cu camere de luat vederi, a încheiat parteneriate secrete cu sute de departamente de poliție din Statele Unite. Aceste acorduri necesită adesea polițiștii să promoveze dispozitivele Amazon Ring în comunitățile lor și să le acorde departamentelor de poliție acces la materialele video înregistrate de utilizatorii locali ai Ring, fără a fi nevoie de un mandat.


Acest post examinează potențialul poliției și corporațiilor de a abuza de supravegherea Ring. A deschis calea către noi forme de supraveghere în masă, a transformat departamentele de poliție în echipe de vânzări Amazon și a consolidat în continuare așteptarea că veți fi întotdeauna sub o formă de monitorizare.

Acest articol face parte din acoperirea noastră continuă de confidențialitate și supraveghere. Puteți citi mai multe povești de acest fel în secțiunea de confidențialitate a blogului nostru.

Cum Ring a intrat în jocul de aplicare a legii

Ring este o companie inteligentă de securitate pentru locuințe pe care Amazon a achiziționat-o în februarie 2018 pentru aproximativ 800 de milioane de dolari. Principalul produs al companiei este soneria Ring Video. Utilizează un senzor de mișcare pentru a activa o cameră de înaltă definiție, care își transmite fluxul într-o aplicație mobilă de pe smartphone-ul proprietarului de casă. Clopotul inteligent are, de asemenea, un microfon pe care proprietarii de locuințe îl pot utiliza pentru a interacționa cu oricine din apropierea ușii. Ring vinde și alte tipuri de camere de securitate.

În 2018, Ring a lansat aplicația Neighbors. Permite milioanelor de utilizatori ai Ring să se alăture rețelelor sociale hiperlocale, unde pot raporta infracțiuni, informații despre resurse multumitoare despre evenimente suspecte și pot împărtăși imagini video surprinse de dispozitivele Ring cu vecinii lor. Pe lângă conectarea utilizatorilor Ring între ei, aplicația Vecini permite departamentelor de poliție locală pe rețeaua de socializare, unde pot accesa discuții publice și colecta videoclipuri partajate public. Polițiștii pot discuta și interacționa cu oricine din aplicația Vecini care se află în jurisdicția lor.

Amazon a muncit din greu pentru a câștiga peste departamentele de poliție oferind dispozitive gratuite și aruncând partide pentru ofițeri de poliție. În schimb, Ring invită departamentele de poliție să se asocieze cu Amazon pentru a avea acces la „Portalul de aplicare a legii”, care permite agenților să folosească o hartă interactivă pentru a solicita imagini video surprinse de dispozitivele Ring dintr-o anumită oră și zonă. Peste 700 de forțe de poliție din SUA au încheiat acest parteneriat.

Iată o hartă a tuturor parteneriatelor Ring cu departamentele de poliție locală. O puteți explora mai detaliat la Google Maps.

Ofițerii nu au nevoie de un mandat pentru a solicita aceste imagini. Au nevoie doar de permisiunea utilizatorului Ring înainte de a-l putea vedea.

Polițiștii pot face cereri în vrac pentru fiecare videoclip înregistrat de un dispozitiv Ring într-o anumită zonă într-un anumit interval de timp. Ring trimite un e-mail automat tuturor utilizatorilor Ring care au un dispozitiv în acea zonă. Utilizatorii Ring sunt liberi să refuze aceste cereri de aplicare a legii și se pot dezabona de la primirea cererilor similare în viitor. Cu toate acestea, Amazon a antrenat poliția cu privire la modul de a convinge oamenii să partajeze imagini.

Iată un e-mail solicitat de poliție, pe care Ring îl trimite utilizatorilor. Notă diferența dintre butonul „Partajează acum” și legătura „Vă rugăm să vă dezabonați”. De asemenea: „Dacă doriți… să vă asigurați cartierul în siguranță, aceasta este o oportunitate excelentă.” (Cine ar putea spune nu?) Https://t.co/db4w8nDzey pic.twitter.com/Rv8ffccR2R

– Drew Harwell (@drewharwell) 28 august 2019

„Doriți să cumpărați un inel?”

Iată că această poveste devine și mai incomodă. Amazon încurajează poliția să folosească rețelele de socializare, reuniunile primăriei și alte activități de informare pentru a împinge cetățenii să cumpere și să utilizeze Ring. Amazon deseori necesită în mod explicit promovarea activă a produselor Ring și a aplicației Vecine în acordurile sale de parteneriat.

În plus, departamentele de poliție care se asociază cu Amazon ar putea să nu vorbească public despre dispozitivele Ring sau aplicația Vecine fără să ofere Amazon posibilitatea de a revizui și revizui declarația. Acest control se extinde de la comunicate de presă până la modul în care ofițerii de poliție comentează postările cetățenilor pe social media. Într-un caz, Ring a interzis agenților să folosească cuvântul „supraveghere” atunci când vorbesc despre produsele sale.

Transformarea funcționarilor publici în vânzători Amazon și acordarea Amazon-ului de puterea de a-și scrie discursul pare o încălcare clară a încrederii publice și a unui abuz asupra banilor contribuabililor. Dar pentru a înrăutăți, toate aceste acorduri includ clauze de confidențialitate care împiedică publicul să afle mai multe despre cum interacționează departamentele de poliție și Amazon..

Crearea unei rețele de supraveghere

Una dintre cele mai mari probleme cu Ring este că, odată ce compania captează imaginea ta, aceasta nu va mai fi sub controlul tău. Este o problemă similară cu ceea ce se întâmplă de fiecare dată când postezi o poză cu tine pe Internet. Cu excepția lui Ring, se întâmplă fără consimțământul tău; tot ce trebuie să faci este să te plimbi lângă o casă.

Deoarece poliția nu are nevoie de un mandat, parteneriatele Ring sunt un vehicul ideal pentru poliție să adune cantități în masă de filme video. Forțele de poliție pot ține videoclipuri la nesfârșit, chiar dacă se pare că nu sunt legate de nicio anchetă. Odată ce colecționează aceste filme, departamentele de poliție o pot analiza cu ajutorul unui software de recunoaștere facială sau îl pot împărtăși cu oricine, inclusiv cu alte agenții de aplicare a legii, fără a furniza dovezi ale unei infracțiuni..

Poliția nu este singura care folosește videoclipuri de supraveghere. Amazon le folosește pentru a vinde Ring. În iunie 2019, Amazon a postat anunțuri pe Facebook în care se afișează fotografii fără reacții ale persoanelor pe care alți utilizatori le-au acuzat pentru infracțiuni.

este legal ca inelul / amazonul să folosească fețe de oameni, suspectați de către clienții lor că ar fi comis infracțiuni într-o reclamă? mai ales având în vedere că nu au consimțit sau au fost condamnați sau ceva. pare că nu este corect pic.twitter.com/a6SnOGT5dl

– jon hendren (@fart) 4 iunie 2019

Când indivizii au început să se întrebe dacă aceste anunțuri reprezintă o încălcare a vieții private, Buzzfeed a făcut câteva săpături și a descoperit că utilizatorii Ring „acordă Ring și licențiatilor săi un drept nelimitat, irevocabil, plătit și fără drepturi, perpetuu, la nivel mondial pentru a exploata Conținutul comun pentru orice scop. ” În esență, Amazon poate folosi imagini care au fost menite să fie folosite pentru a proteja cartierele pentru propriul său câștig financiar și să nu împărtășească ceea ce face cu persoanele fizice din videoclip.

Și doar în cazul în care împuternicirea statului cu o rețea vastă de supraveghere nu a fost suficientă, Electronic Frontier Foundation a constatat că aplicația Ring are pachet cu trackeri terți care împărtășesc informații de identificare personală cu companii de marketing. Aplicația împărtășește numele utilizatorilor Ring, adresele IP și datele senzorului, împreună cu alte informații sensibile.

Pe scurt, Ring a exploatat dorința noastră de siguranță (și frica de celălalt) de a construi o rețea de supraveghere a profitului la nivel național..

Pe Amazon, @ProfFerguson spune: „Dacă ai vrea să proiectezi o stare de supraveghere perfectă, ai avea filaje în fiecare casă, camere de luat vederi în fiecare ușă (și) o rețea de informatori care îți spun când se întâmplă ceva … Am creat Dystopia Prime b / c este atât de darnic convenabil ”

– Drew Harwell (@drewharwell) 28 august 2019

Îndepărtați răspândirea supravegherii

Amazon știe că Ring este un atac la confidențialitatea tuturor. Acest lucru este declarat în Anunțul de confidențialitate al Ring: „Captarea, înregistrarea sau partajarea de conținut video sau audio care implică alte persoane sau captarea informațiilor faciale ale altor persoane [sic] pot afecta drepturile lor de confidențialitate.”

Persoanelor care iau în considerare să cumpere Ring, vă sugerăm să consultați alte alternative cu circuit închis. Pentru utilizatorii actuali de apel, încercați să poziționați camera pentru a nu face față publică și a privi doar proprietatea dvs..

La Proton, credem că supravegherea constantă interzice oamenilor să aibă spațiul în care să se gândească și să se dezvolte. Este o formă subtilă și nedreaptă de control care subminează dreptul la confidențialitate necesar unei societăți democratice. Clopotele sonore sunt o comoditate deosebită, dar nu ne protejează drepturile de confidențialitate. Oamenii ar trebui să fie liberi să se plimbe prin cartierul lor, fără teamă ca acțiunile lor să fie înregistrate – și să fie potențial judecate greșit.

Acordurile secrete ale ringului cu departamentele de poliție și abordarea dragnet pentru supravegherea video subminează încrederea membrilor comunității atât în ​​poliție cât și în vecinii lor. Este exact tipul de supraveghere care ne opunem.

Nu vom opri lupta pentru confidențialitate și libertate, atât online, cât și off-line.

Toate cele bune,
Echipa ProtonVPN

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map