Lista țărilor care au interzis VPN-urile

VPN-urile vă păstrează activitatea online și fără restricții. Unele țări cu guverne represive au scos în afara legii VPN-urile în încercarea de a menține controlul.

VPN-urile sunt instrumente puternice care pot sustrage toate eforturile, cu excepția celor mai sofisticate de reglementare a internetului și a informațiilor despre cenzură. De aceea, guvernele represive din întreaga lume au depus eforturi pentru a bloca sau interzice VPN-urile. O astfel de legislație este în general nepopulară și greu de aplicat, ceea ce îndepărtează majoritatea țărilor de interdicțiile directe.


Multe țări încearcă pur și simplu să blocheze accesul la furnizorii cunoscuți de servicii VPN. Deși acest lucru este dificil, se poate face dacă guvernele sunt dispuși să dedice resurse sarcinii. Când utilizați o VPN, traficul dvs. de internet este protejat deoarece este criptat și dirijat prin serverul VPN, ascunzând adresa dvs. IP, dar acest trafic poate fi oprit prin blocarea porturilor utilizate de protocoalele VPN precum PPTP sau L2TP sau blocarea directă adresele IP ale serviciilor VPN. Țările care nu sunt îngrijorate de impactul economic, precum Coreea de Nord, au blocat pur și simplu accesul la toate adresele IP de peste mări. Cele mai sofisticate instrumente, cum ar fi inspecția în profunzime a pachetelor, pot identifica de fapt protocoalele VPN în metadatele de pachete, permițând județelor precum China să găsească și să blocheze serverele VPN într-o manieră mai automatizată și orientată.

Alte țări care nu dispun de tehnologia de a bloca VPN-urile au adoptat o legislație care exclude serviciile VPN care nu sunt înregistrate la guvern. Cele mai represive țări au făcut ca toate VPN-urile să fie ilegale și au instituit pedepse severe, în speranța de a speria oamenii, în ciuda dificultăților de a detecta traficul VPN.

Stare incertă

Anumite țări, cum ar fi Coreea de Nord, Cuba, Egipt, Vietnam, Bahrain, Turkmenistan și Myanmar au legi foarte stricte de cenzură pe Internet, ceea ce înseamnă că utilizarea unei VPN în această țară poate avea riscuri, chiar dacă nu există o interdicție legală cunoscută. Alte țări, precum Siria și Libia, au întreprins acțiuni pentru blocarea și interzicerea traficului VPN, dar aceste guverne nu au controlul deplin asupra teritoriului și infrastructurii lor. În orice caz, guvernele din toate aceste țări pot fi considerate ostile pentru utilizarea VPN.

Țările care au interzis VPN-urile

Țările de mai jos au pus bariere tehnologice care blochează VPN-urile sau au adoptat legi care interziceau utilizarea VPN-urilor.

Bielorusia
Guvernul belarus a lucrat pentru a restricționa accesul cetățenilor săi la internetul extern de ani de zile. În 2015, a interzis atât serviciile Tor cât și VPN, deși se pare că belarusii au găsit modalități de a eluda barierele tehnologice și legale.

China
China a mers poate cel mai departe din orice țară pentru a interzice și bloca servicii precum VPN-urile și Tor. Orice VPN trebuie să fie autorizat de guvernul chinez. Cele care nu sunt închise vor fi închise dacă sunt în țară sau blocate dacă au sediul într-o țară străină. China este una dintre puținele țări din lume care deține controlul complet asupra tuturor furnizorilor locali de servicii de internet și utilizează inspecția profundă a pachetelor pentru a monitoriza traficul pe Internet și a intra în cibersfera chineză. În general, sunt capabili să identifice și să blocheze traficul VPN.

Iran
În 2013, Iranul a încercat să blocheze accesul la VPN-uri bazate în țări străine, permițând doar servicii VPN care sunt autorizate și înregistrate la guvernul iranian. Deși vânzarea sau promovarea VPN-urilor este o infracțiune, iar cetățenii pot fi pedepsiți pentru utilizarea unei VPN, utilizarea VPN în rândul cetățenilor și chiar funcționarii guvernamentali este încă foarte frecventă.

Irak
Încercând să se ocupe de prezența online a ISIS, guvernul irakian a ajuns la extreme, nu numai că a interzis serviciile VPN și social media, dar a instituit și blocaje de internet în toată țara. Chiar dacă țara nu mai este asediată de ISIS, restricțiile sale draconice de internet rămân în vigoare.

Oman
În 2010, Oman a adoptat o lege care interzicea persoanelor fizice să folosească servicii VPN. Oricine este prins care încalcă această lege este supus unei amenzi de 500 de milioane (aproximativ 1.300 USD). Companiile pot solicita un permis pentru a utiliza un VPN aprobat de guvern. Dacă se constată că o companie încalcă legea, aceasta se confruntă cu o amendă de 1.000 de miliarde.

Rusia
Rusia a întreprins acțiuni legale puternice pentru a controla libera exprimare și accesul la informații atât în ​​interiorul frontierelor sale, cât și online. Duma rusă a aprobat Legea Yarovaya în 2016, care impunea ca serviciile VPN să se înregistreze la guvern și să își înregistreze activitatea online a utilizatorilor. În 2017, Duma a adoptat o altă lege care impunea VPN-urilor aprobate pentru a bloca utilizatorii lor de accesarea anumitor site-uri web pe care guvernul rus le-a înscris pe lista neagră. Cele care nu au fost bătute cu interdicții. Deoarece ProtonVPN nu are prezență în Rusia și nici nu înregistrăm informații care să permită stabilirea dacă avem sau nu utilizatori în Rusia, nu putem și nu am respectat aceste legi.

Curcan
În 2016, regimul Erdogan a început să blocheze serviciile VPN și Tor. Acum, Turcia folosește tehnici de inspecție profundă a pachetelor, similare cu China, pentru a detecta și bloca traficul VPN și Tor. Statul de drept s-a defalcat în Turcia, iar utilizarea unei conexiuni VPN vă poate marca ca persoană de interes pentru aplicarea legii. Cu toate acestea, utilizarea VPN în Turcia este destul de răspândită. Site-ul Turkey Blocks monitorizează cenzura internetului în Turcia.

Uganda
Ca răspuns la impozitul implementat recent pe rețelele de socializare, utilizarea serviciilor VPN de către ugandani a crescut. Guvernul ugandez a răspuns solicitând ca furnizorii locali de servicii Internet să blocheze serviciile VPN. În prezent, nu există legislație împotriva VPN-urilor în Uganda, dar aceasta este o situație în evoluție.

Emiratele Arabe Unite
În 2016, Emiratele Arabe Unite și-au revizuit legile, făcând uz de un serviciu VPN pentru „săvârșirea unei infracțiuni sau împiedicarea descoperirii acesteia” pedepsită cu închisoare temporară și amendă de până la 2 milioane de dirham (aproximativ 540.000 USD). În timp ce există utilizări permise pentru VPN-uri, Emiratele Arabe Unite a interzis de asemenea apelurile VoIP și numeroase site-uri web, inclusiv unele canale TV franceze și Netflix. Este ilegal să folosești un VPN pentru a accesa oricare dintre aceste site-uri sau pentru a efectua un apel interzis.

Venezuela
La începutul acestui an, cel mai mare furnizor de servicii de internet din Venezuela a încercat să blocheze utilizarea serviciilor Tor și VPN, probabil pe ordinele guvernamentale..

Dacă există o comunitate între toate țările de pe această listă, guvernele lor doresc să controleze informațiile la care au acces cetățenii lor. Aceste guverne se tem că dacă ar trebui să concureze pe piața ideilor, ar pierde. În schimb, ei au apelat la echivalentul secolului XXI de a închide ziarele și a arde cărți.

Misiunea noastră este să oferim un Internet gratuit și sigur. Până la sosirea acelei zile, vom continua să oferim un serviciu VPN gratuit și nelimitat pentru a veni în sprijinul celor care nu au alte mijloace de acces la informațiile de care au nevoie..

Toate cele bune,
Echipa ProtonVPN

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map