Toate modurile în care televizoarele inteligente vă pot spiona

Televizoarele inteligente sunt în esență televizoare care vă pot urmări. Creșterea popularității lor, împreună cu difuzoarele inteligente, înseamnă că corporațiile (și oricine poate hack aceste dispozitive) au o altă fereastră prin care îți pot vedea activitatea privată. Colecția de date care tipifică Internetul se revarsă în viața dvs. offline – și vă invadează casa.


Această extindere a supravegherii corporative pentru a cuprinde vizionarea TV subminează efortul de a crea un internet mai privat. Confidențialitatea dvs. este la fel de puternică decât cea mai slabă legătură, ceea ce înseamnă că eforturile dvs. de a păstra datele private de navigare ar putea fi anulate dacă corporațiile pot acumula date similare prin monitorizarea obiceiurilor dvs. de vizionare TV..

Am pregătit acest articol pentru a vă ajuta să înțelegeți modul în care televizoarele inteligente vă spionează și ce pași puteți face pentru a rămâne în privat.

Ce este un televizor inteligent?

Televizoarele inteligente sunt televizoare conectate la Internet care acceptă o serie de aplicații, de la Amazon Prime Video la YouTube. Multe televizoare inteligente au încorporat, de asemenea, recunoaștere vocală și camere video, astfel încât să puteți da comenzi vocale televiziunii dvs. sau să o utilizați pentru videochat.

Televizoarele inteligente monitorizează ceea ce vizionați, similar cu serviciile de streaming precum Hulu, Netflix și YouTube, dar fac un pas mai departe. De obicei, utilizează un sistem numit recunoaștere automată a conținutului (ACR), care surprinde o secțiune de pixeli pe ecranul dvs. la fiecare câteva secunde. Apoi trimite aceste „amprente digitale” de pixeli către o terță parte care acționează oarecum ca un Shazam pentru videoclip. Poate identifica rapid orice program vizionați, indiferent dacă este un DVD personal, o emisiune de televiziune live sau un videoclip YouTube. Pe lângă aceste informații, televizoarele inteligente adaugă data și ora la care ați urmărit acest program, canalul în care a fost emisiunea și dacă l-ați înregistrat. Aceste informații sunt apoi utilizate, la fel ca istoricul dvs. online, pentru a informa agenții de publicitate cu care anunțurile ar fi cele mai eficiente pentru a vă viza.

Probleme de confidențialitate

Obiceiurile dvs. de vizionare a televiziunii pot dezvălui aproape la fel de multe despre istoricul dvs. de navigare pe Internet. Agenții de publicitate îți pot determina preferințele politice, averea și locația din acest tip de date. FTC consideră că datele dvs. istorice vizionează televizorul care necesită consimțământul expres înainte de a putea fi colectate, plasându-le într-o categorie protejată din SUA, alături de datele personale de sănătate și financiare.

O altă problemă de confidențialitate apare cu modul în care televizoarele inteligente împărtășesc aceste date. Atunci când vând istoricul vizionării televizorului către agenții de publicitate și terți, îl conectează la adresa IP a rețelei dvs. WiFi. Cu aceste informații, agenții de publicitate pot conecta istoricul vizionării televizorului și istoricul de navigare, ceea ce înseamnă că acestea au ochii asupra dvs. în majoritatea timpului liber. Acest lucru înseamnă, de asemenea, că te pot urmări de la dispozitiv la dispozitiv, asigurându-te că vezi aceleași anunțuri de mai multe ori.

Planul de afaceri al televizoarelor inteligente reprezintă o extindere dramatică a supravegherii corporative, motiv pentru care mulți furnizori de televiziune inteligentă au încercat, din nou, din când în când să taie colțurile și să-și ofucă colecția de date.

Când corporațiile abuzează de datele inteligente ale televiziunii

Iată doar câteva dintre scandalurile de confidențialitate care implică televizoare inteligente.

Colectare de date ascunse

Vizio este o astfel de companie care nu și-a informat niciodată utilizatorii despre colectarea datelor și, prin urmare, nu le-a oferit niciodată posibilitatea de a alege. Între 2014 și 2017, a vândut televizoare inteligente (și actualizate modele de televiziune inteligente mai vechi) care au folosit automat ACR pentru a monitoriza ceea ce utilizatorii săi urmăreau fără să știe. În 2017, existau 11 milioane de televizoare inteligente Vizio care urmăreau toate istoriile de vizualizare ale clienților lor.

Vizio a fost prins în 2017, când procurorul general din New Jersey a depus o plângere la FTC, susținând că Vizio a ascuns detaliile culegerii de date utilizatorilor săi. În politica sa de confidențialitate nu s-a menționat nicio referire la colectarea datelor. Singurul loc în care Vizio a menționat că toate datele vor fi colectate a fost într-un supliment care a explicat funcția „Interactivitate inteligentă”. Chiar și aici, limba a fost vagă, precizând caracteristica „permite oferte și sugestii de programe”. În cele din urmă, Vizio s-a stabilit în afara instanței și a trebuit să plătească o amendă de 2,2 milioane de dolari.

Un microfon ascultă întotdeauna

Samsung a construit microfoane în anumite modele de televiziune inteligentă pentru a permite utilizatorilor să schimbe canalul sau să le pornească televizorul cu comenzi vocale. Dar aceste microfoane nu s-au oprit niciodată. De fapt, în 2015, The Daily Beast a descoperit că în profunzimea politicii de confidențialitate Samsung a fost expresia „Vă rugăm să fiți conștienți de faptul că, dacă cuvintele tale rostite includ informații personale sau de altă natură sensibilă, informațiile respective vor fi printre datele captate și transmise către un terț .“ Deci, practic, orice ai spus în raza unui televizor inteligent Samsung a fost colectat și transmis unui terț.

Samsung a emis ulterior o clarificare, afirmând că majoritatea televizoarelor necesită utilizatorilor să activeze microfonul cu telecomanda. Utilizatorii îngrijorați care au un televizor inteligent Samsung cu microfon încorporat pot dezactiva sistemul de recunoaștere vocală al televizorului (Hi TV).

Protecții tehnice slabe de confidențialitate

În 2013, Jason Huntley, consultant IT, a făcut mai multe descoperiri șocante despre televizoarele inteligente LG și despre modul în care colectau și transmiteau datele de vizualizare ale utilizatorilor lor. În primul rând, televizoarele inteligente ar transmite date utilizatorilor săi, chiar dacă utilizatorul ar fi renunțat la colectarea datelor prin oprirea funcției. În al doilea rând, televizorul inteligent va scana orice unitate USB introdusă în televizor și va înregistra toate numele fișierelor pe care le-a găsit. În al treilea rând, televizorul inteligent nu a criptat datele transmise. Trimiterea de date în textul clar înseamnă că oricine între televizorul inteligent și serverele LG ar fi putut accesa și citi ușor datele.

Publicitatea postată de Huntley a determinat LG să-și actualizeze software-ul, astfel încât utilizatorii să poată opta din această colecție de date, lucru care ar fi trebuit să fie deja o opțiune.

Partajează în secret date cu Facebook, Google și Netflix

Un raport din septembrie 2019 al Universității Northeastern și Imperial College London a constatat că aproape toți furnizorii de televiziune inteligentă majori și numeroase servicii de streaming, inclusiv FireTV și Roku ale Amazon, trimit informații personale private către Netflix fără a informa utilizatorii. Potrivit raportului, aproape toate televizoarele inteligente pe care le-au testat au trimis date către Netflix, „chiar dacă nu am configurat niciodată niciun televizor cu un cont Netflix. Acest lucru, cel puțin, expune informații la Netflix despre modelul [[] televizorului într-o anumită locație. ” Cercetătorii nu au oferit o ipoteză pentru motivul pentru care datele sunt trimise la Netflix.

Un raport similar al Princeton a descoperit că 89 la sută din canalele Amazon Fire TV și 69 la sută din canalele Roku conțineau trackere de la Facebook și Google care colectează informații despre istoricul și preferințele utilizatorilor. Datele partajate includ, de asemenea, informații care pot identifica și localiza în mod unic dispozitive specifice (cum ar fi ID-ul dvs. de publicitate, rețeaua WiFi și numărul de serie al dispozitivului dvs.). Această informație a fost, de asemenea, uneori transmisă în textul de text (necriptat).

Televizoare inteligente și securitate

Transmiterea de date sensibile în textul de text este doar o vulnerabilitate a securității multora pe care hackerii le pot exploata în televizoarele inteligente. În 2017, un document de la Wikileak a expus programul „Îngerul plângător”, în care CIA și MI5 au piratat în televizoarele inteligente Samsung și au folosit microfoanele încorporate pentru a spiona oamenii. Deși acesta este cel mai dramatic exemplu de hackeri care accesează televizoare inteligente, este departe de singurul.

De asemenea, în 2017, consultanții de securitate au descoperit peste 40 de vulnerabilități de o zi zero (până atunci necunoscute) în sistemul de operare inteligent de televiziune Samsung Tizen. De asemenea, Samsung a trimis (și apoi a șters) un tweet la începutul acestui an că utilizatorii săi de televiziune inteligentă ar trebui să ruleze scanări antivirus la fiecare câteva săptămâni..

În timp ce securitatea s-a îmbunătățit oarecum de la securitatea consultantului IT din Coreea de Sud Seung-Jin Lee a arătat numeroasele, multe moduri în care ar putea prelua un televizor inteligent, încă mai este mult de parcurs. Situația este atât de îngrozitoare, încât FBI a trimis un avertisment în săptămâna de Black Friday, informând clienții că televizoarele inteligente nu sunt sigure.

Ce puteți face pentru a vă proteja confidențialitatea

Parlamentarii americani fac eforturi pentru ca FTC să investigheze în continuare producătorii de televiziune inteligentă pentru încălcarea vieții private a utilizatorilor lor, dar până acum nu s-au întreprins prea puține acțiuni. GDPR protejează, de asemenea, datele utilizatorilor de televiziune inteligentă, dar aceștia nu trebuie să perceapă și amenzi împotriva unui producător de televiziune inteligent. Deocamdată, cea mai bună metodă de a vă proteja datele este să vă ocupați de problemele dvs. Dacă aveți un televizor inteligent sau aveți în vedere să cumpărați unul, iată câteva măsuri pe care le puteți face pentru a vă menține confidențialitatea și securitatea cibernetică.

 • Ajustați setările de confidențialitate: FTC necesită producători de televiziune inteligentă să vă ofere opțiunea de a opri această caracteristică. Acest lucru se poate realiza, de obicei, navigând în profunzime în setările televizorului dvs. inteligent. CNET are un ghid care acoperă cum se face acest lucru pentru majoritatea televizoarelor inteligente.
 • Nu vă conectați televizorul inteligent la Internet: Chiar dacă activați setările de confidențialitate de pe televizorul dvs. inteligent, acesta va partaja inevitabil unele date. De asemenea, va fi în continuare o țintă încântătoare pentru hackeri. Prin deconectarea televizorului de la Internet, îl transformi în mod efectiv într-un televizor „mut”. Dacă televizorul dvs. nu vă oferă opțiunea de a vă deconecta de la rețeaua WiFi, resetați-l la setările implicite din fabrică. Apoi, în timpul procesului de configurare, nu introduceți parola WiFi.
 • Cumpărați un televizor „mut”: Deși aceasta este cea mai simplă soluție, aceasta devine din ce în ce mai dificilă, deoarece televizoarele inteligente au constituit 70% din vânzările de televiziune în 2018. Pentru a cumpăra un televizor care nu are niciunul dintre instrumentele de colectare a datelor pe care le folosește un televizor inteligent înseamnă că va trebui să cumpărați un model TV mai vechi (cel mai probabil înainte de 2017).

Televizoarele inteligente pot face mai ușor să urmăriți Netflix pe un televizor cu ecran mare, dar reprezintă o altă cărămidă din edificiul capitalismului de supraveghere. Ar trebui să îi îngrijoreze pe toți cei pe care Amazon, Facebook și Google foamea insaciabilă pentru datele dvs. se răspândesc în alte companii. De asemenea, Samsung avansează în prezent cu planurile de a utiliza datele de vizionare a televizorului pentru a vă alimenta singuri reclame vizate, în efortul de a deveni Google al televiziunii. În curând, toate corporațiile se vor căuta să asigure cât mai multe date posibile.

Aceasta este lumea pe care ProtonMail și ProtonVPN încearcă să o prevină. Lucrăm la un model de afaceri cu abonament, astfel încât interesele noastre să se alinieze utilizatorilor noștri. Utilizatorii noștri au încredere în noi, deoarece le protejăm confidențialitatea. Dacă preferați să lucrați cu o companie care vă oferă controlul asupra datelor dvs., decât să le colectați, înscrieți-vă astăzi la ProtonVPN și ProtonMail..

Toate cele bune,
Echipa ProtonVPN

Urmăriți-ne pe rețelele de socializare pentru a fi la curent cu cele mai recente știri ale ProtonVPN:

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map