Furnizorii de servicii de e-mail cele mai sigure (2020)

Au fost nenumărate scandaluri de confidențialitate în ultimii ani care au implicat furnizori mari de e-mail. Acest lucru a determinat mulți oameni să caute cele mai bune e-mailuri sigure care să le permită să comunice liber cu alții și, în același timp, să își protejeze confidențialitatea ca utilizator.


De ce ai nevoie de e-mailurile criptate

Ați putea întreba, este cu adevărat necesar pentru mine să-mi cript email-urile? Sau este foarte mult acest lucru despre nimic? Priviți ce s-a întâmplat în ultimii doi ani și judecați pentru voi.

criptate-mail-iconGmail a fost prins recent, oferind terților acces complet și complet la e-mailurile utilizatorului său. Aceasta înseamnă că dacă ai folosit Gmail în perioada în care acest scandal s-a desfășurat, e-mailurile pe care credeai că sunt private ar fi putut ajunge în mâinile persoanelor care doreau să le folosească din propriile motive. Dacă vă simțiți confortabil, atunci nu trebuie să criptați e-mailul.

Documentele declasificate au arătat că Yahoo, AOL, Google, Microsoft și Apple au permis tuturor agențiilor de supraveghere din SUA să poată monitorizează comunicarea în direct și stochează informații pe serverele lor.

Avem, prin urmare, Yahoo, AOL, Apple, Google și Microsoft, toți jucătorii mari din e-mail, partajarea voastră a informațiilor private cu reclame, marketeri și guvern. Acesta este motivul pentru care, dacă doriți să vă păstrați e-mailurile private, aveți nevoie de e-mailurile criptate. Nu uitați, atunci când utilizați furnizori de e-mailuri „gratuite”, este posibil să fiți ceea ce vindeți altora.

Din fericire, există o soluție simplă. Utilizați un furnizor securizat de e-mail. Să aruncăm o privire la câteva dintre opțiunile disponibile cu scopul de a vă ajuta să îl selectați pe cel potrivit pentru nevoile dvs..

1. ProtonMail – Cel mai cunoscut Furnizor de servicii de e-mail

logo protonmail

ProtonMail a fost fondată de Dr. Andy Yen. Înainte de a fonda această companie, a lucrat ca cercetător la CERN. ProtonMail se bazează pe ideea creării unui Internet care să protejeze confidențialitatea utilizatorului, începând mai întâi prin e-mail.

Inginerii și oamenii de știință care lucrează pentru această companie din Elveția au o viziune singulară protejarea libertăților civile ale persoanelor pe internet. Din acest motiv, au creat un serviciu de e-mail ușor de utilizat, care a încorporat criptare de e-mail de la capăt la capăt.

Angajamentul ProtonMail față de confidențialitate se vede imediat ce vă configurați contul. Nu vi se solicită informații personale. Trebuie doar să selectați un nume de utilizator și o parolă.

Acesta este un cont de e-mail gratuit, deci nu are o mulțime de funcționalități pe care le puteți obține cu alte servicii de e-mail.

inbox protonmail

Limita dvs. de atașare este de 25 MB. Atașarea de imagini este ușoară și rapidă. Pe măsură ce trimiteți sau primiți e-mailuri, ProtonMail stochează automat informațiile de contact în folderul dvs. de adrese. Puteți încărca contacte din alte programe. Cu toate acestea, nu există o modalitate directă de a conecta contactele la rețelele de socializare sau alte conturi de e-mail. Va trebui să creați un fișier.C.SV sau.VFC și apoi să le încărcați în contul dvs..

Dacă uitați parola și trebuie să vă resetați contul, puteți face acest lucru. Cu toate acestea, orice e-mail care a fost deja în căsuța de e-mail sau în folderele salvate înainte de a vă reseta parola, a dispărut. Există nu ai cum să le recuperezi vreodată.

Pro:

 • Trimiteți cu ușurință mesaje de e-mail criptate
 • Încarcă rapid atașamente de până la 25 MB
 • Liber

Contra:

 • Dacă uitați parola, va trebui să vă resetați contul. Orice e-mailuri stocate anterior sau primite vor fi blocate. Nu veți mai putea să le accesați.

2. Mailfence – criptare end-to-end + semnături digitale

mailfence-logo

Mailfence este o companie din Belgia care a fost lansată în 1999. Scopul lor este de a ajuta utilizatorii să-și revendice confidențialitatea securizată prin e-mail. Pentru a atinge acest obiectiv, au găsit certificate SSL care nu aveau nicio autoritate de certificare americană. Ei au dezvoltat o soluție de e-mail de criptare inter-operabilă de la capăt la capăt. Această soluție include semnături digitale.

Mailfence se străduiește să iasă în evidență de mulțime, oferind o suită de e-mail completă, inclusiv calendare Mailfence, documente Mailfence și Grupuri Mailfence. Mailfence funcționează cu alte servicii de e-mail compatibile Open PGP.

Mailfence se referă la sine ca o „adevărată soluție de e-mail de criptare end-to-end”, deoarece toate operațiunile de criptare se petrec în browser. Magazinul lor cheie integrat oferă utilizatorilor control deplin asupra managementului cheilor precum și opțiuni avansate.

cum funcționează e-mailurile

Mailfence se mândrește cu ea oferind reversibilitate deplină. Aceasta înseamnă că utilizatorii sunt capabili să părăsească platforma cu perechile de chei criptate, precum și cu datele criptate de la capăt la capăt.

Cu sediul în Belgia, serverele lor sunt situate într-o țară cu legi care protejează confidențialitatea. Deoarece Mailfence nu are o companie mamă străină, acestea nu sunt obligate să respecte solicitările de date de la autoritățile interne sau străine.

Mailfence are un plan gratuit care vine cu e-mailuri de 500 MB, documente de 500 MB, autentificare cu doi factori, criptare, precum și suport. Următorul nivel este un plan de aproximativ 2,50 USD în fiecare lună. Planul lor de afaceri permite utilizatorilor să-și dimensioneze planul în funcție de nevoile lor. Prețul pentru plan variază în funcție de ce adaugă utilizatorul.

tarifarea prin e-mailuri

Pro:

 • Securitate și confidențialitate excelente
 • Deschideți criptarea end-to-end PGP
 • Situat în Belgia
 • Semnături digitale
 • Terții nu au acces la datele dumneavoastră

Contra:

  • Temele personalizabile nu sunt furnizate
  • Nu are un sistem de gestionare alias adecvat

3. Hushmail – Cel mai vechi serviciu de e-mail securizat

Hushmail este proiectat să fie ca serviciul gratuit de e-mail pe care îl utilizați în prezent. Îl poți folosi pe smartphone, pe web sau pe un dispozitiv inteligent. Diferența este că au adăugat funcții suplimentare de securitate cu scopul de a vă păstra datele în siguranță.

Hush Communications a început în 1998. Un an mai târziu, Hushmail a fost introdus. Cu sediul în Vancouver, Canada, această companie se află în inima unei industrii tehnologice în creștere.

Filozofia din spatele lui Hushmail este că crearea de e-mailuri sigure nu trebuie să fie complicată și nici nu trebuie să fie intimidantă. Ideea lor a fost că, pentru a limita riscurile de securitate cibernetică, măsurile angajate trebuie să fie eficiente, să fie accesibile și oamenii trebuie să simtă că pot să le folosească de fapt.

Ben Cutler a ocupat funcția de director general al companiei din 2001, iar Brian Smith ocupă funcția de director tehnologic al companiei. Brian a fost una dintre forțele creative din spatele tehnologiei care alimentează Hushmail.

inboxuri hushmail

Hushmail crede că securitatea este cea mai importantă caracteristică pe care o poate avea un serviciu de e-mail. Partea gratuită a serviciului nu are multe dintre caracteristicile sau funcționalitățile pe care le oferă alți clienți de e-mail web-based.

Hushmail scanează e-mailurile primite și le verifică dacă există viruși. Vă oferă posibilitatea de a lista neagră a numelor de domeniu și adrese de e-mail individuale.

HushMail nu are reclame în căsuța de e-mail. Acesta oferă acces POP3, ceea ce înseamnă că e-mailul dvs. este accesibil de la servicii terțe. Aceasta înseamnă că puteți accesa Hushmail prin intermediul aplicației de e-mail a smartphone-ului. Hushmail oferă doar un compozitor de mesaje text simplu.

Dacă utilizați e-mailul în fiecare zi, este posibil să nu vă deranjați acest lucru, dar Hushmail necesită să vă conectați cel puțin o dată la trei săptămâni pentru a vă menține activul. Dacă nu, Hushmail vă va dezactiva contul automat. Acest lucru poate fi rapid enervant.

Pro:

 • Nu primiți anunțuri în căsuța de e-mail
 • Acces POP3
 • Versiune gratuită

Contra:

 • Dacă contul dvs. este inactiv timp de trei săptămâni, acesta va fi dezactivat
 • Fără verificator ortografic

Gânduri finale

Email-ul este o formă de comunicare de încredere. Este locul în care împărtășiți informații private cu cei în care aveți încredere. Acesta este motivul pentru care e-mailul este o țintă legitimă pentru hackeri. Conturile de e-mail gratuite criptează mesajele.

Mulți dintre ei fac o treabă bună în filtrarea spamului. Cu toate acestea, nu considerăm că clienții de e-mail gratuit pe internet sunt cel mai sigur mod de a comunica.

STARTTLS este o formă comună de criptare prin e-mail. Dacă atât expeditorul cât și destinatarul utilizează aplicații care acceptă acest tip de e-mailuri de criptare pot fi trimise.

Infrastructura cu cheie publică sau PKI este cheia pentru criptarea prin e-mail. Este ceea ce permite folosirea tehnologiilor precum semnături digitale și criptare. Pe lângă faptul că este folosit în e-mailuri, este în centrul comerțului electronic și va avea un rol mai mare în internetul lucrurilor.

Necesitatea de e-mail și alte forme de software de securitate cibernetică precum VPN, vor continua atât timp cât există persoane rău intenționate care folosesc lucruri precum ZeroAccess și alte forme de malware dăunător pentru a infecta sistemele de operare și vor provoca pagube victimelor nevinovate..

Nu uitați că, în timp ce e-mailul criptat oferă un nivel suplimentar de protecție datelor dvs. personale, traficul dvs. de internet nu este încă criptat. Vă sugerăm să examinați și să comparați cele mai bune VPN-uri pe care vi le puteți permite și să vă protejați pe dvs. și acasă de potențiali atacatori.

E-mailul este un vector de atac, dar și datele dvs. de navigare. Rămâneți mereu vigilenți la site-urile pe care le vizitați, obțineți un serviciu de e-mail criptat și obțineți un VPN bun NordVPN sau Surfshark. Viitorul vă va salva multă durere.

Întrebări frecvente

Î: Gmail este un e-mail sigur?

A: Gmail are peste un miliard de utilizatori din întreaga lume. Este unul dintre cei mai populari furnizori de servicii de e-mail de pe planetă. Înțeles, există o îngrijorare cu privire la securitate. Gmail vă permite să vă autentificați din orice locație și să folosiți orice dispozitiv doriți.

Acest lucru face posibilă conectarea în rețelele necriptate și expunerea datelor personale și a confidențialității. Gmail are setări implicite care oferă o securitate destul de robustă. Cu toate acestea, aflarea despre opțiunile de securitate avansate, inclusiv SMTP prin TLS (STARTTLS), vă va permite să faceți Gmail mai sigur.

Î: Pot să trimit un e-mail cu Gmail?

A: Da. Gmail acceptă S / MIME. Aceasta este disponibilă cu contul Gmail plătit. Nu este disponibil dacă utilizați un cont gratuit. S / MIME va funcționa numai dacă atât expeditorul cât și receptorul utilizează un serviciu care îl acceptă.

Gmail a indicat că sunt interesați să adauge criptarea end-to-end la toate serviciile de e-mail. Acest lucru nu s-a întâmplat încă și, deoarece promit acest lucru din 2014, nu ne mai respirăm.

Î: Cum pot proteja parola unui atașament Gmail?

A: Faceți clic pe Compune pentru a începe un nou e-mail. În partea dreaptă jos a ferestrei, faceți clic pe Activare Mod Confidențial. Acolo puteți seta o dată de expirare și o parolă.

Î: Poate fi hacked un e-mail?

A: Da. De exemplu, cercetătorii din Europa au descoperit defecte de securitate care permit hack-ul de e-mail dacă criptarea folosită este PGP și S / MIME.

Î: Cum știu dacă e-mailul meu a fost hacked?

A: Primul tău indiciu va fi, de obicei, că persoanele de contact vă informează că au primit e-mailuri ciudate de la dvs. Este posibil să le ceri informații sensibile, etc. Spuneți-le să vă trimită o fotografie. Dacă nu l-ați trimis, este probabil că ați fost hacked.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map