5G Kanadassa (kaikki mitä tiedämme toistaiseksi)

5G-tekniikka on viimeisin langattoman televiestinnän pitkälle linjalle hämmästyttäen meitä voimallaan ja ulottuvuudellaan. 5G-langattomilla laitteilla on paljon enemmän potentiaalia kuin 4G-kollegoillaan, ja on vain ajan kysymys, kunnes sekä Kanada että muu maailma yhdistyvät 5G: n digitaalisen sateenvarjon alla.


Mutta 5G-verkon kehittäminen ja integrointi Kanadassa on paljon laajempi asia kuin vain nopeammat latausajat. Liittotasavallan hallituksen ja langattomien palvelujen tarjoajien on otettava huomioon sekä poliittiset että taloudelliset näkökohdat ennen suunnitelman etenemistä. Lisäksi kysymys siitä, kuka toimittaa Kanadan 5G-verkolle tarvittavat laitteet, on itsessään osoittautunut vaikeammaksi kysymykseksi.

5g logo

Alta löydät tietueen 5G: n kehityksestä Kanadassa sekä selityksen mitä 5G-verkot ovat ja mitä ne voivat tuoda tavalliselle kuluttajalle. Muita mediaresursseja, tärkeimmät uutistiedot mukaan lukien, päivitetään vastaavasti. Mukana on myös kokoelma asiaankuuluvia tietoja 5G-verkoista.

Mikä on 5G?

Ymmärtääksesi miksi 5G: n saapuminen Kanadaan on niin tärkeää, sinun on ensin ymmärrettävä, mitä 5G on ja tarkoittaa.

5G tarkoittaa ”viides sukupolvi”. Itse asiassa jokainen edellisen lyhenteen versio tarkoittaa samanlaista termiä – 1G tarkoittaa, ”ensimmäinen sukupolvi” ja niin edelleen ja niin edelleen. 1G langaton tekniikka esiteltiin ensimmäisen kerran 1980-luvulla, ja ne käsittävät ensimmäiset langattomat puhelimet: suuret, suljetut, jotka televisiosta näit tai näyttelijöillä oli autoissa.

5 g: n kehitys

2G-tekniikka missä asiat todella alkoivat nousta. Nämä langattomat laitteet hallitsivat 1990-luvun alkupuolella ja näkivät ensimmäisten matkapuhelimien alkavan leviää nykyajan yhteiskunnan kautta. Sähköposti- ja tekstiviestit sekä luotiin että tuotiin matkapuhelimiin, mikä myös aiheutti hakulaitteiden yhtäkkiä huomattavasti vähemmän arvokkauden useimmille kansoille.

3G-langaton tekniikka aloitti 1990-luvun lopulla 2000-luvulle, tarjoamalla multimediayhteyksiä, sekä äänipuhelujen että muun tyyppisen datan nopeaa siirtoa ja maailmanlaajuisia verkkovierailuominaisuuksia. Tämä tarkoitti, että voit nyt käyttää langatonta matkapuhelintasi tai muita laitteitasi pääkaupunkiseudun ulkopuolella. Voit myös soittaa pidempiä puheluita ja saada tietoja syrjäisemmiltä alueilta.

4G seurasi Internetin siirtymistä nopeampaan ja halvempaan palveluun, joka levisi nopeasti ympäri maailmaa, jopa paikkoihin, joissa aiemmin ei ollut ollut paljon Internet-yhteyttä. 4G-tekniikan parannetut ominaisuudet ovat vastuussa videoiden suoratoiston, musiikin suoratoiston, jatkuvan sosiaalisen median käyttöoikeuksien leviämisestä ja monien suosittujen sovellusten leviämisestä, joista älypuhelimien käyttäjät eivät pysty tarpeeksi.

4G: stä on tullut niin yleistä kaikkialla nyky-yhteiskunnassa, että monet ihmiset eivät enää voi kuvitella selviävänsä ilman mukana tulevaa parannettua nopeutta ja luotettavuutta. Siksi monissa nykyaikaisissa älypuhelimissa on 4G-ominaisuudet, jotka on integroitu laitteistoon, ja useimmat tietoliikenteen tarjoajat tarjoavat myös 4G-nopeudet vakiona.

5G, kuten saatat arvata, on vielä nopeampi langattomien tietoliikennelaitteiden ja laitteistojen sukupolvi. Se mahdollistaa paljon nopeammat viestintä- ja suoratoistoominaisuudet ja suuremmilla nopeuksilla kuin mikään muu sukupolvi hyppäämällä.

Kuinka 5G parantaa asioita?

5G voi parantaa mobiililaitteensa käyttökokemusta kolmella pääalueella: viive, yhteydet ja kaistanleveys.

Viive

Tämä tiedetään myös silloin, kun yhden laitteen lähettäminen tietoon toiseen laitteeseen jaetun verkon kautta kuluu. Lyhyesti sanottuna viive on aika, joka kuluu tietopaketin lähettämisen ja vastaanottamisen välillä. Esimerkiksi 4G-laitteiden latenssi on noin 50 millisekuntia. Tämän perspektiiviin katsomiseksi jokainen silmälinkki, jonka teet tämän oppaan lukemisen aikana, kestää 100 tai 400 ms.

Internet-viivekartta

5G-tekniikka puolestaan ​​vähentää viiveen noin 1 ms: iin. että n vähintään 100 kertaa nopeammin kuin voit vilkkua. Se kirjaimellisesti sallii tiedon siirron silmänräpäyksessä!

Tämä on tärkeää, koska langaton tekniikka on tulossa monimutkaisemmaksi ja vaatii nopeampia reaktioaikoja, etenkin automatisoitujen järjestelmien osalta. Esimerkiksi automatisoidut autot vaativat 5G-tekniikkaa vain vähäisessä määrin, koska niiden on reagoitava paljon nopeammin kuin ihminen voisi.

liitettävyys

Langattomassa teknologiayhteydessä yhteydet ymmärretään parhaiten niiden laitteiden lukumääränä, jotka voivat kommunikoida keskenään. Tällä hetkellä maailmanlaajuisesti on noin 10 miljardia kytkettyä laitetta, ja monien asiantuntijoiden mielestä niitä on vielä enemmän. Vuoteen 2020 mennessä koko maailmassa on vähintään 50 miljardia laitetta.

Tämä ei tarkoita vain älypuhelimia. Langaton tekniikka ulottuu nyt perinteisesti manuaalisiin työkaluihin, kuten termostaatti; monet nykyaikaiset termostaatit on kytketty kodin Wi-Fi-verkkoon langattoman ohjauksen mahdollistamiseksi. Kaikkia yhteen kytkettyjä langattomia laitteita kutsutaan yhdessä esineiden interneiksi.

Tämä lisääntynyt liitettävyys on väistämätöntä, että 5G-parannukset tekevät sujuvammaksi ja tehokkaammaksi. Se lisää laitteita yhteyteen useampaan vastaavaan laitteeseen, mikä parantaa verkon rikkautta ja monimutkaisuutta välttämättä hajoamasta stressin alla.

kaistanleveys

Lopuksi kaistanleveys ymmärretään parhaiten suurimpana latausnopeutena, jota laite voi tarjota. Suurempi langattoman laitteen tarjoama kaistanleveys johtaa nopeampiin latauksiin ja parempiin resoluutiovideoihin ja -kuviin sekä parempiin suoratoistokokemuksiin (vaikka tämä liittyy myös latenssiin).verkon kaistanleveys

Esimerkiksi kolmiulotteisen ja 360 asteen videon suoratoisto on yleensä saatavana vain 5G-laitteille.

5G-liitettävyydellä on kuitenkin sovelluksia, jotka ovat laajempia sosiaalisen median kokemuksia. Se mahdollistaa edistyksen koulutuksessa, viestinnässä, edustamisessa ja hätätilanteissa. Ajattele kaistanleveyttä vesiletkun enimmäiskokoksi, jolloin veden nopeutta säädetään letkun halkaisijan mukaan. 5G-laitteissa on oletusarvoisesti huomattavasti laajemmat letkut.

5G ja Kanada?

Joten missä Kanada seisoo kilpailussa 5G-yhteydestä? Tällä hetkellä Kanada yrittää vapauttaa kattavan 5G-verkon seuraavan vuoden aikana. Konservatiivisemmilla arvioilla oletetaan, että 5G-verkko on verkossa seuraavien vuosien aikana. Tämä johtuu siitä, että 5G-yhteyksien käyttöönotto koko maassa riippuu monista tekijöistä – nimittäin yrityksistä, jotka voivat tarjota palvelun.

Telus Mobility on yritys, joka yrittää tuoda 5G Kanadaan vuonna 2020, vaikka ne alkavat alun perin Vancouverin alueella asuvilta kuluttajilta. Telus Mobility luottaa “Living Lab” -yritykseen, joka on kestävä televiestintäpalvelujen tarjoaja, joka saavutti nopeuden 30 Gt sekunnissa vuonna 2016. Sen tavoitteena on myös tarjota kestävä 5G-liitettävyys kestävästi keskittyneen tekniikan ja muiden aloitteiden avulla.

Telus Mobility -logo

Rogers Communications on toinen yritys, joka yrittää vapauttaa 5G Kanadassa. He ovat keskittyneet Vancouverissa sijaitsevaan Brittiläisen Kolumbian yliopistoon ja myös suunnattu julkaisu 20/20. TeraGo on käynnissä kiinteät kokeilut langattomaan 5G-liittymään Nokian kanssa vuonna 2020.

Kaikkein surullisimmin Huawei Technologies – Chines-teleyritys ja maailman suurin – on ollut merkittävä toimija Kanadan 5G-infrastruktuurin kehittämisessä. Kansainvälinen politiikka on kuitenkin estänyt tämän tapahtuvan niin sujuvasti kuin monet toivovat.

Monet muut operaattorit tekevät omia 5G-ennusteitaan, jotta asiakkaat tietävät milloin ne voi odottaa 5G-yhteyttä:

 • Bell-liikkuvuus – 2020
 • Fido – myöhään 2020
 • Koodoo Mobile – myöhään 2020
 • Virgin Mobile – myöhään 2020
 • Freedom Mobile – 2021
 • SaskTel-2021+
 • Videotron – 2021+

Lopulta, Kanadassa ei vielä ole 5G-liitäntää suurimmissa kaupungeissa eikä etenkään koko maassa. Mutta 5G: n pääsyn tarjoamiseen valtakunnan suurimmissa tekniikan keskuksissa tehdään suuria edistysaskelia. Jos nämä aloitteet osoittavat lupaavia, kanadalaiset kaikkialla alueella voivat odottaa 5G-pääsyn ja -laitteiden käyttöönottavan tulevina vuosina.

Viimeisimmät uutiset 5G: stä Kanadassa

Miksi Kanadan 5G-rakennuspäätökset ovat tärkeitä

5G on tärkeä kaikille riippumatta siitä, käytätkö 5G-yhteensopivaa laitetta heti, kun se on saatavilla. Mutta vaikka 5G-liitettävyys on olennainen osa tulevaa digitaalimaisemaa ja monia parannuksia talouden ja liike-elämän areenoilla, se tulee olemaan myös erittäin kallis siirtyminen. Monet Kanadan langattomat operaattorit investoivat 26 miljardia 5G-infrastruktuurin käyttöönottoon seuraavan kuuden vuoden aikana.

5 g matkapuhelin

Siksi Kanadan 5G-verkossa (joka on tällä hetkellä tulevaisuuden unelma kuin todellisuus) on todennäköisesti infrastruktuuri, jonka rakentaa pieni joukko globaaleja yrityksiä Kanadan erityisten palveluntarjoajien tai langattomien operaattoreiden sijasta. Näitä yrityksiä ovat Nokia, Ericcson ja Huawei.

Joitakin huolenaiheita on kuitenkin esitetty älykkyydestä, joka antaa kiinalaiselle yritykselle pääsyn länsimaisiin telejärjestelmiin. Jotkut ajattelevat, että ongelmien tai seurannan potentiaali on korkea.

Ottawasta, Toronto Rogers Centeristä tulee 5G: n testisivusto

5G-langattomien verkkojen ydinsovellusten testaaminen tapahtui myöhemmin vuonna 2018 Ottawassa. Testit tehtiin pitkäaikaisen verkkotoimittajan – Ericssonin kanssa. Testi ei ollut riittävän laaja sallia 5G: n käyttöönottoa vuonna 2019, mutta se tarjosi tärkeimmän käsityksen, jotta lisätestauksia voidaan suorittaa seuraavien vuosien aikana ja mahdollistaa 5G: n käyttöönotto rajoitetusti koko vuoden 2019.

Laajempi 5G-käyttöönotto alkaa todennäköisesti vuonna 2020, vaikka yksityiskohdat jäävät monille yrityksille, jotka tarjoavat tällaiseen siirtymiseen tarvittavan 5G-infrastruktuurin..

Ongelma 5G: n kanssa Kanadassa

Kiinan Huawei Technologies -yrityksen, joka on koko maailman suurin tietoliikennelaitteiden valmistaja ja yksi harvoista yrityksistä, joilla on 5G-verkon kehittämiseen tarvittavaa infrastruktuuria, ei pidä antaa toimittaa laitteita Kanadan 5G-verkkoon..

Huawei-logo ja älypuhelin

Tämä johtuu osittain siitä, että monet Kanadan liittolaisista ovat jo kieltäneet yrityksen toimittamasta laitteita omille 5G-verkoilleen. Tyypillisesti pelätään vakoilumahdollisuuksia joko taloudellisten tietojen tai Kanadan kansalaisia ​​koskevien yleisten tietojen suhteen. Itse asiassa monet yritykset, kuten Yhdysvallat, Japani ja Australia, ovat kaikki herättäneet huolensa Huawein kanssa ja todenneet, että kyseessä on kansallisen turvallisuuden riski.

Aika näyttää, onko Huawein arvo, joka piilee sen laajoissa infrastruktuurisissa kyvyissä ja resursseissa, tarpeeksi arvokkaita, jotta siitä tulee merkittävä toimija Kanadan 5G-verkon kehittämisessä vai etsitäänkö korvaajaa hallituksen valvonnan tai kansalaisten pahoinpitelyn takia.

Kanada Huawei 5G -sovelluksen käyttö voi haitata pääsyä Yhdysvaltain tiedusteluun

Yhdysvaltain kansallisen turvallisuuden neuvonantaja on kehottanut Kanadaa olemaan käyttämättä 5G-tekniikkaa, joka on johdettu Huawei-materiaaleista. Hän on sanonut, että tällainen toiminta vaarantaisi Yhdysvaltojen ja Kanadan nykyiset tiedustelujen jakamissopimukset, koska Yhdysvallat on huolissaan siitä, että kaikki tunkeutuminen Kanadan verkkoihin altistaisi väistämättä heidän omat verkkonsa Kiinan valvonnalle..

Kanadan pääministeri Justin Trudeau lykkäsi verkkolaitteiden käyttöä koskevaa päätöstä 21. lokakuuta asti. Tällä päätöksellä oli vaikutuksia verkon kehittämisen ulkopuolelle, koska se vaikutti Yhdysvaltojen ja Kanadan väliseen politiikkaan laajemmalla, kansainvälisellä tasolla..

Kanadan puolustusministeri ilmoitti, että heidän pitäisi viedä aikaa kaikkien mahdollisten uhkien tutkimiseen ja olla varovainen uuden 5G-tekniikan suojelemisessa ennen päätöksentekoa.

Kanada lykkää Huawei 5G -päätöstä äänestyksen jälkeen

Kanadan on ilmoitettu lykkäävän päätöstään siitä, toimittaako Kiinan Huawei Technologies 5G-verkon verkkolaitteet lokakuussa pidettävien liittovaltion vaalien jälkeen. Tämä johtuu yhä kiristyneemmistä suhteista Pekingiin.

Kiinan pääkonttori

Alun perin huolenaiheita olivat sekä Kanadan kansalaiset että Yhdysvallat ja monet muut Kanadan kansainväliset liittolaiset. Monet heidän kansainvälisistä liittolaisistaan ​​ovat jo kieltäneet Huawein omien verkkojensa pelossa Kiinan valvonnasta.

Pääministeri Justin Trudeau kertoi olevansa haluton etenemään päätöksen eteenpäin, kunnes kahden Kiinassa tällä hetkellä pidätetyn kanadalaisen kohtalo selkeytyy..

Tätä lykkäämistä pidetään ongelmana suurille teleyrityksille, koska ne eivät voi jatkaa 5G: n langattoman integraation suunnitelmiaan ennen kuin hallitus päättää kehityksestä.

Lisäoppaat

 • Parhaat VPN-palvelut
 • Turvallisimmat selaimet
 • Internet-turvallisuus lapsille
 • Online Privacy Guide

5G Kanadassa Resurssit

 • Huawei 5G -verkkoarkkitehtuurisuunnitelma korkean tason näkökulmasta
 • 5G – ETSI: n edut ja käyttö
 • Tulevaisuuden teknologinen kehitys ja ymmärtäminen 5G – GSMA Intelligence
 • Opas Ericssonin 5G-suojaukseen
 • 5G-määritelmä ja kehitys Kanadan hallituksen verkkosivustolta
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map