Mikä on VPN (Virtual Private Network)?

Jos et ole huomannut, Internet ei ole turvallinen paikka. Ellei sinua ole oikein suojattu, kiusaaja kääntää sinut ylösalaisin, tyhjentää taskut ja jättää ilman taaksepäin-silmäystä.


Jos metafora ei ole täysin selvä, puhumme hakkeroinnista sekä henkilöllisyys- ja taloudellisten tietojen varkauksista. Se on selvästi huono uutinen. Hyvä uutinen on, että on olemassa tapa ladata verkkoturvallisuus, joka ei maksa käsivartta ja jalkaa.

Nyt puhumme VPN-palveluista. Jos et käytä yhtä online-tilassa, ei ole merkitystä sillä, milloin sinusta tulee seuraava uhri. Liian monet ihmiset välttävät VPN-verkkoja, koska se näyttää monimutkaiselta tekniikalta; mieluummin vannon Internetistä ikuisesti.

Rentoutua. Lukekaa vain seuraava artikkeli, niin saamme sinut nollasta asiantuntijalle kuinka valita, asentaa ja käyttää laadukasta VPN: ää. Kuulostaa hyvältä? Aloitetaan.

Mitä VPN voi tehdä minulle??

Ensimmäinen tapaus on kouluttaa sinua, rakas lukija, siitä, mitä VPN-palvelin voi tehdä sinulle. On monia etuja. Tässä on muutama:

 • Esitä IP-osoitteesi kaikille, jotka katsovat kuin olisit toisessa maassa, päästäksesi käyttämään tiettyjä streaming-palveluita (kuten yhdysvaltalainen Netflix tai Hulu), jotka on estetty maassasi.
 • Piilota käymäsi verkkosivustot ja kaikki yksityiset tiedot, kuten muiden käyttäjien salasanat tai luottokorttinumerot – erityisesti hakkerit.
 • Ohita erilaisia ​​julkisen hallinnon sisältölohkoja tai sensuuria (Hei, Kiina!)
 • Käytä ja lataa sisältöä laadukkaiden torrentisivustojen kautta.

Yleinen kysymys on, korvaako VPN jo olemassa olevan Internet-palveluntarjoajan (Internet Service Provider). Vastaus on ei. Vaikka jotkut VPN-verkot tarjoavat myös Internet-palveluita, sinun ei tarvitse vaihtaa nykyiseltä palveluntarjoajaltasi. Ajattele VPN: tä yksityisenä tunnelina, joka salaa tietosi ja piilottaa henkilöllisyytesi online-tilassa.

Internet-yhteyden muodostaminen VPN: llä

Vaikka Internet-palveluntarjoajasi tarjoaa sinulle perusominaisuuden käyttää Internetiä, kun käytät hyvää VPN-palvelua, sinut ohjataan heidän palvelimelleen eikä ISP: lle kuuluvaan. Internet-palveluntarjoaja ei voi enää nähdä tietojasi tai käymiäsi verkkosivustoja. Ainoa näkyvä asia on, että olet yhteydessä VPN-palvelimeen.

Sen sijaan, että käytät tavallista IP-osoitetta, joka paljastaa sijaintisi, kaikki, jotka yrittävät vakoilla online-tapojasi, näkevät vain VPN-palvelimeen liittyvän IP-osoitteen. Sinun ja Internetin välillä kulkevat tiedot ovat salattuja ja muistuttavat ahneutta kaikille, jotka haluavat käyttää niitä laittomaan tarkoitukseen..

Toivottavasti olet alkanut nähdä joitain vakavia etuja VPN: lle. Jos käytät usein julkisia Wi-Fi-yhteyspisteitä lentokentillä, kahviloissa tai ystävällisen naapuruston julkisessa kirjastossa, sitä voidaan pitää todisteena järjettömyydestä tehdä se ilman VPN-suojausta.

Nämä paikat ovat keskeisessä asemassa, koska yhteyksissä on harvoin minkäänlaisia ​​suojausominaisuuksia. Jopa avuton hakkeri voi todennäköisesti selvittää, kuinka tehdä elämästäsi kurja. Katso tuo kaveri tuossa nurkassa silmälasien ja mukavan vakosamettisakin kanssa, tuijottaen kiihkeästi kannettavaan tietokoneeseen?

Hän ei ole jokin professori, joka arvostaa opiskelijakokeita. Hän kaappaa pankkisi kirjautumistiedot! Parhaiten arvioidut VPN-palvelut ovat siirrettäviä, joten voit käyttää niitä mistä päin maailmaa tahansa.

Se ei ole kaikki ruusut ja auringonpaiste

Maailma voi olla kova rakastajatar. Sinänsä meidän pitäisi varoittaa sinua etukäteen, että VPN: n käyttöön liittyy muutamia haittoja. Altistuminen VPN: lle: Vaikka olet nyt turvassa ISP: n uteliailta silmiltä, valitsemasi VPN-myyjä näkee tietosi.

Kuitenkin, jos valitset luotettavan, korkealuokkaisen VPN: n, joka lupaa vahvan tietoturvan ja jolla on oma intressi tietosi suojaamiseen, olet todennäköisesti kunnossa. Vakoilu ei ole heidän liiketoimintamallinsa.

S-L-O-W-E-R-liitäntä: Yleensä VPN-yhteys on hitaampaa kuin tavallinen Internet-palveluntarjoajasi, koska ylimääräinen vaihe salataan tiedot molempiin suuntiin. Samaan aikaan yhteytesi on kuljettava fyysisesti pidempi etäisyys ylimääräisen vaiheen kattamiseksi VPN-palvelimelle, mikä tarkoittaa hitaampaa vastausta selaamisen aikana.

Jos saat VPN-palvelusi läheiseltä (yleisesti ottaen) palvelimelta, huomaat noin 10 prosentin nopeuden laskun. Internetin käyttö kaukainen palvelin voisi tehdä numeron huomattavasti suuremmaksi.

Onko VPN: n käyttö laillista??

Lyhyt vastaus – jos pelkäät lakia tai hallituksen raskasta käsiäsi kotiovellesi – on kyllä. VPN: n käyttö on täysin laillista.

On pidettävä mielessä, että useimmissa maissa kansalaisilla on oikeus yksityisyyteen. Mutta sitten sinulla on muutama huono näyttelijä – kutsutaan heitä Kiina ja Iran hauskanpitoa varten – jotka eivät edes teeskentele vapaata ja avointa yhteiskuntaa. He eivät todellakaan pidä ajatuksesta ilmaisesta, rajoittamattomasta pääsystä Internetiin ja tekevät parhaansa estääkseen VPN: n saatavuuden väestölle joko kotona tai ulkomailla..

Toistaiseksi jopa Kiinassa – joka ylpeilee maailman tunkeilevinta sensuuria koskevista pyrkimyksistä – VPN-lohkot ovat onnistuneet vain osittain, ja emme ole kuulleet ketään rangaistavan VPN: n käytön yksinkertaisesta toiminnasta. Se voi olla hyvä idea myös Vältä tietyissä Euroopan maissa sijaitsevia palvelimia (kuten Ranska ja Yhdistynyt kuningaskunta), jos yksityisyys on huolenaihe. Terroristitoiminta on johtanut siihen, että jotkut hallitukset ovat luoneet lakeja, jotka edellyttävät VPN: itä pitävän käyttäjän toiminnan lokin. Yksinkertainen ratkaisu on välttää näitä palvelimia.

Ensimmäiset asiat ensin

Kun online-nimettömyyden ja tietoturvan kysyntä kasvaa jatkuvasti, yhä useammat VPN-palvelut hengailevat vyöruusuansa. Kuten mikään muu, he eivät ole kaikki luoneet tasa-arvoisia. Kun etsit löytää paras VPN, tarkista foorumeista ja muista verkkolähteistä arvosteluja ja suosituksia. Ominaisuuksien vertailu saattaa olla kunnossa.

Seuraavia luetteloita on odotettavissa:

 • Hinta: Ballpark-lukuna uskottavimmat VPN: t maksavat alle 10 dollaria kuukaudessa.
 • Nopeus: Kuten mainittiin, salausprosessi hidastaa yhteyden muodostamista, mutta kysy muilta käyttäjiltä heidän kokemuksensa.
 • yksityisyys: Tämä on VPN-palvelun ensisijainen myyntikohta. Varmista, että yritys asettaa idean eteen ja keskelle.
 • turvallisuus: Kysy erityisistä vastatoimenpiteistä, joita käytetään hakkereiden lopettamiseen, NSA: lta ja muilta, jotka pyrkivät identiteettivarkauksiin tai tunnistamiseen.
 • Palvelimen sijainti: Palvelimet, jotka ovat hajallaan monilla maantieteellisillä alueilla, on hyvä asia. Mitä enemmän sen parempi.
 • Samanaikaiset yhteydet: Älä sovi palveluntarjoajan kanssa, joka sallii vain yhden laitteen kytkemisen tiliisi kerrallaan. Sinun pitäisi voida nauttia puhelimesta, kannettavasta tietokoneesta ja Xboxista samanaikaisesti.
 • Asiakas / tekninen tuki: VPN: n käyttö on edelleen suhteellisen uusi tekniikka tavalliselle selailijalle, joten hyvällä palveluntarjoajalla on asiantunteva tukihenkilöstö, joka vastaa puheluusi, chattiin tai sähköpostiin kohtuullisen ajan kuluessa..
 • Kokeile sitä ennen kuin ostat sen: Kuten legit web-isännöintipalvelut, VPN-palvelun tulisi tarjota ilmainen kokeilujakso ja rahat takaisin -takuu 15-30 päiväksi. Kaikkien suosituimpien VPN: ien tarjoama ominaisuusluettelo on tietysti liian pitkä, jotta se olisi sisällytettävä tähän, mutta saatat kiinnittää huomiota myös yhteensopivuuteen useiden laitteiden kanssa ja käyttöliittymään, joka ei hämää. Paras veto on siirtyä tietoturvaan liittyviin online-foorumeihin ja alkaa kysyä, mitkä VPN-palveluntarjoajat ovat parhaat.

Onko ilmainen VPN-palvelu hyvä idea?

Kun VPN-haku on alkanut, ei kauan ennen kuin törmännyt salamaisiin mainosteihin, jotka väittävät tarjoavan palvelua ilmaiseksi. Onko se sen arvoista? Jos nautit huippulaadukkaasta palvelusta, erittäin hitaista yhteyksistä ja jatkuvasta mainoksistasi, kirjaudu kaikin tavoin ilmaiseen palveluun.

Muista vain tämä liiketoiminta-aksiooma – jos et maksa tuotteesta, olet tuote. Tästä on vain muutama poikkeus (tutustu parhaiden ilmaisten VPN-luetteloomme). Esimerkiksi on olemassa yritys nimeltään CyberGhost, joka tarjoaa ilmaisen pääsyn rahoitettaville mainoksille, jotka sopivat satunnaisille Internetin käyttäjille, tai VPN Gate -nimisen asun, joka on vapaaehtoinen. Mutta edes nämä valinnat eivät voi pitää kynttilää hyvän maksetun palvelun suorittamiseen.

Sana nimettömyydestä

Sekä puhtaita että kyseenalaisia ​​motiiveja varten ihmiset saavat halun VPN: lle, joka etsii online-nimettömyyttä. Kaikissa käytännön tarkoituksissa se on mahdoton tavoite, koska palveluntarjoaja tietää aina tarkalleen missä olet. Seuraava paras nimi nimettömyydestä on raudanluettu yksityisyys, ja se on aika hyvä tavoite.

lokit: Ensimmäinen asia on tietää, että a VPN ei ole merkkien sylkemisen arvoinen, jos ne pitävät lokit. Olemme nähneet viimeaikaisia ​​esimerkkejä vahvojen hallitusten taktiikoista, joiden tarkoituksena on pakottaa matkapuhelinten tai Internet-palveluntarjoajien luovuttamaan asiakastietoja ja luota meihin. Jos yritys joutuu kohtaamaan vankila-ajan uhan, sinun tulee harkita, että sijaintisi ja katselutapasi eivät pysy pitkään yksityisinä.

Luottamus: Ei todellakaan ole päinvastaista, että joudut ottamaan VPN-palvelun sanan, että he eivät pidä lokkeja tai vakoilevat sinua. Onneksi ne, jotka eivät noudata tietosuojalupauksia, löytävät pian väärinkäytöksesi hajallaan ja laajasti Internetissä asiakkaidensa kautta, joita he ovat pettäneet. Tärkeintä on se ei ole mitään maata tässä maapallossa, että olet aina ja ikuisesti näkymätön verkossa jos käytät VPN: tä.

TOR: Jos jostain syystä olet epätoivoisesti pysynyt täysin tuntemattomana, voit muodostaa yhteyden VPN-verkkoon TOR: n kautta, joka tarjoaa ilmaisen Internet-yhteysohjelmiston. Jos avasit tilin TOR: n kautta, maksat kryptovaluutalla, kuten Bitcoin, ja käytit sitten VPN: täsi tällä tavalla, olet lähes yhtä lähellä täydellistä nimettömyyttä kuin saat tässä maailmassa. Vain muutama VPN-verkko tukee tätä menetelmää. Voit myös odottaa saavan kaksinkertaisen osuman yhteyden nopeudessa, joten sinulla on runsaasti virkistäviä juomia ja ehkä pullo hermoslääketabletteja, kun kirjaudut sisään, koska asiat liikkuvat hyvin hitaasti.

Ehkä sinun ei tarvitse VPN: tä

Jos nimesi ei ole Edward Snowden tai Julian Assange, ja haluat vain VPN: n kiertävän maasi geo-välimuistirajoituksia, jotka estävät sinua suoratoistamasta tiettyjä televisiosivustoja, harkitse SmartDNS: n käyttöä sen sijaan.

SmartDNS ei sisällä salausta, joten ylläpidät hyvää yhteysnopeutta. Se on myös halvempi kuin VPN, mutta antaa pääsyn välityspalvelimelle kiertää tiettyjä maantieteellisiä lohkoja.

Mobiili kysymys

Kun koko ihmiskunta jatkaa massamuuttoaan pienten matkapuhelinnäyttöjen maailmaan, kyky käyttää VPN-palvelua näissä laitteissa on tärkeä. Lyhyt vastaus on, kyllä, voit käyttää VPN: ää matkapuhelimellasi. Loppu tarina on, että sen saaminen pelaamaan mukavasti kaikkien paikkakohtaisten sovellusten kanssa voi olla matka hulluuteen. Oletko huomannut kuinka puhelimesi kysyy aina, pääseekö sinne sijaintiisi? Jos napsautat kyllä, olet vain vaaransi VPN: n. Kiertotie on, ettei koskaan pääse verkkosivustoille sovelluksen kautta, vaan käydään aina selaimen kautta. Suosittelemme Firefoxia, joka on avoimen lähdekoodin ja ylläpitää vaikuttavaa yksityisyyden pakkomielle.

Pohjaviiva

Vaikka suosittelemme, että asennat hyvän VPN-palvelun, kuten Surfshark tai NordVPN pian, ellei heti. Muista, että se ei ole pankkiholvi. Katso lisää VPN-raportistamme.

Sinun pitäisi sen sijaan pitää sitä työkaluna, joka lähes varmasti parantaa pyrkimyksiäsi pysyä yksityisinä ja nimettöminä verkossa, mutta niin on ei sellaista asiaa kuin 100 prosenttia tässä pelissä. Siksi olisi järkevää pitää tämä tidbit mielessä valittaessa mitä sivustoja haluat käydä ja millaiseen toimintaan osallistua siellä ollessasi.

Hanki mitä me sanomme?

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me