Online-turvallisuus 101: Kuinka pitää lapsesi turvassa verkossa

Viime vuosina Kanadan henkilöllisyysvarkaudet ja muut Internet-rikokset ovat lisääntyneet. Vastauksena tähän – henkilötietojen suojaa ja sähköisiä asiakirjoja koskeva laki (PIPEDA) on annettu.


henkilöllisyysvarkausUusien yksityisyyssääntöjen tarkoituksena on ilmoita kanadalaisille, kun tietoja on rikottu. Suuren osan uudesta päätöksestä on tarkoitus estää rikkomukset.

Tällä hetkellä kaikkien yritysten on kuitenkin lain mukaan ilmoitettava Kanadan yksityisyyskomissiolle, jos on olemassa todellinen vaara, että tietosuoja rikkoo yksilön tietoja.

Laki kehottaa yrityksiä löysästi toteuttamaan “asianmukaiset” toimenpiteet tietojen turvallisuuden varmistamiseksi. Se käyttää myös epätarkkoja termejä sanellukseen, kun yrityksen on ilmoitettava asiakkaille tietosuojavirheistä. Tämä saattaa koskea kanadalaisia, koska heidän tietojensa pitämisestä on tullut tärkein huolenaihe.

Tietosuojavaltuutetun Daniel Therrienin toimiston mukaan tietojen rikkomuksilla, kuten isoilla Equifax-hakkeroilla, on korotti punaisia ​​lippuja Kanadan kansalaisille mutta lait eivät ole osoittaneet tätä huolta.

Hän on pyytänyt 24 miljoonan dollarin vuosibudjetin lisäystä käytettäväksi rikkomusraporttien analysoinnissa ja tutkimisessa, mikä menisi pitkälle sellaisten 100 000 dollarin sakkojen sakkojen laskemiseen, jotka ovat rivillä yrityksille, jotka eivät käsittele tietojen rikkomuksia oikein.

Asiantuntijoiden mukaan nämä säädökset eivät mene riittävän pitkälle ja luottamus uuteen asetukseen on heikko.

Päivän ympäri tarkkailtavien tietokoneiden avulla hakkerit pystyivät silti suunnittelemaan ja toimittamaan haitallisia hyökkäyksiä. Tämä tosiasia tekee henkilöiden suojelemisesta, ja henkilökohtaiset tietokoneet tuntuvat melkein mahdottomilta. Sen ei kuitenkaan tarvitse olla mahdotonta.

Ensi silmäyksellä Internetin poistaminen kodista yksityisyytesi ja henkilöllisyytesi suojelemiseksi saattaa vaikuttaa ainoalta vaihtoehdolta. On kuitenkin tärkeää muistaa, että Internet on myös arvokas työkalu.

Saatavana on erilaisia ​​oppaita, joiden avulla voit pitää yksityisyyttäsi ja lapsiasi turvassa verkossa, mutta monet näistä oppaista ovat liian yleisiä tai liian poissa modernista tekniikasta ollakseen hyödyllisiä tietyissä tilanteissa..

Tämä kattava opas auttaa sinua suojaamaan yksityisyyttäsi samalla kun suojaa lapsia tarjoamalla laajan valikoiman turvallisuusvinkkejä ja tietoa sosiaalisesta mediasta ja chat-sovelluksista, kuten Facebook ja Snapchat.

Contents

Vaiheet lasten turvallisuuden ylläpitämisessä verkossa

Tämän oppaan tässä osassa saat yleisen käsityksen joistakin kohteista, joita voit tehdä lapsesi yksityisyyden suojaamiseksi, ja joihinkin asioihin, joita hän voi tehdä auttaakseen.

Vanhempainohjeet

pitäminen turvassa verkossaYrittäessäsi pitää yksityisyyttäsi turvassa, yksi lähtökohta on FBI-resurssisivu, josta löydät erilaisia ​​hyödyllisiä tietoja lapsesi suojelemisesta vaaroilta verkossa. Tämä verkkosivusto on täydellinen resurssi, koska sitä päivitetään jatkuvasti vastaamaan uuden tekniikan tarpeita.

Jokaisen uuden tieto- ja tietoliikenneteknologian edistymisen myötä pääsy uusiin tietolähteisiin ja kulttuurikokemukseen laajenee. Koska tämä pääsy kasvaa, samoin mahdollisuus petoeläimille saadaksesi pääsyn lapsesi ja lapsesi yksityisiin tietoihin.

Tämän tosiasian vuoksi sinun (etenkin vanhempien) on tärkeää ymmärtää verkkopalvelun erilaiset vaarat ja kuinka seurata tietoon liittyviä muutoksia, jotka voivat johtua verkkoongelmista.

Online petoeläimet

Online-saalistajilla voi olla erilaisia ​​tavoitteita. Jotkut petoeläimet ovat juuri tiedonsaannin jälkeen, mutta toiset haluavat lisää. On tärkeää tunnustaa, että pieni ryhmä ihmisiä surffaa Internetissä ainoana tarkoituksenaan saada ystäviä lapsen kanssa. Tämä ystävyys voisi olla alku lapsen hoitamiseen seksuaalista hyväksikäyttöä varten myöhemmin.

Seksuaalisella saalistajalla on upea kyky alentaa lasten varauksia hitaasti pienen ajanjakson ajan teeskentelemällä olevansa joku muu. Kuka tahansa voi luoda sosiaalisesta mediaprofiilista, joka eroaa todellisuudesta.

Jos lapsi on epävarma, sinun tulisi kerätä tietoja kyseisestä henkilöstä. Jos nuorten käyttäytyminen muuttuu, se voi olla merkki seksuaalisen petoeläimen hoitamisesta. Jotkut etsittävät varoitusmerkit sisältävät paljon aikaa verkossa tai pornografiaa lapsesi tietokoneella.

FBI on laatinut luettelot, jotka sisältävät yleisiä merkkejä, jos olet huolissasi lapsesi verkkokokemuksesta. Jos lapsesi osoittaa jotakin näistä merkeistä, sinun on oltava valmis puhua avoimesti online-petoeläinten uhista ja miten välttää niitä.

Sinun on keskusteltava lapsesi kanssa ja otettava yhteyttä paikalliseen poliisiin, jos löydät todisteita aikuisen ja lapsesi välisestä sopimattomasta yhteydestä. Tärkeä avain äärimmäisten kysymysten, kuten verkkokiusaamisen tai seksuaalisten saalistajien, välttämiseksi on avoin viestintä vanhemman ja lapsen välillä.

Vanhempien valistamiseen ja opastamiseen on saatavana erilaisia ​​lähteitä. Nämä sivustot sisältävät:

 • Kansallinen turvallisuusneuvosto – tarjoaa vinkkejä siitä, kuinka lapsesi tietävät kuinka pitää itsesi turvassa.
 • Federal Trade Commission – antaa vanhemmille tukea puhuessaan lasten kanssa Internetin turvallisuudesta.
 • Protectkids.com ja Internet Safety 101 – ovat erinomaisia ​​tietolähteitä seksuaalisista saalistajista ja ne neuvottelevat välttämään online-saalistajiin liittyviä vaaroja..

Verkko ja lapset

lasten kirjautumissivustoInternet on olennainen osa jokapäiväistä elämää, mikä tarkoittaa, että aikuisten ja lasten on oltava älykkäitä digitaalisia kansalaisia. Koska koulutus ja viihde ovat niin helposti saavutettavissa, on perustettu erityisiä työryhmiä auttamaan koulujen ja kampusten turvallisuutta. Nämä työryhmät yrittävät suojata lapsia kiusaamiselta ja väkivallalta koulussa.

Nämä asiat seuraavat joskus lastenkodia. Internetiä voidaan kuitenkin käyttää myös positiivisilla tavoilla. Esimerkiksi treffiväkivalta on aina ollut fyysinen aihe ja siitä on tullut merkittävä huolenaihe. Erilaiset tilastot osoittavat, että ilmiö on yleinen, mutta Internet voi auttaa ratkaisemaan tämän ongelman.

LoveIsRespect on organisaatio, jonka päätarkoitus on kouluttaa ja antaa ihmisille mahdollisuus estää väärinkäytökset tai lopettaa ne. He tekivät vuonna 2008 tutkimuksen, jonka mukaan 69 prosenttia 14-vuotiaista yhdynnässä käyneistä teini-ikäisistä sanoi kokenut jonkinlaista suhteiden väärinkäyttöä.

Tutkimus antoi myös tietoja, joissa yksi viidestä 13–14-vuotiasta teini-ikäisestä valtiosta tunsi ystäviä tai ikäisensä, joita poikaystävä tai tyttöystävä oli lyönyt vihassa. Se merkitsi myös, että vain 51% preteineistä pystyi tunnistamaan varoitusmerkkejä vaarallisesta suhteesta.

Käyttämällä resursseja, kuten LoveIsRespect, vanhempi voi käyttää Internetiä tietokuilun täyttämiseen. Sitä voidaan käyttää myös väkivallan ja muiden kriittisten muodostumisvuosien aikana esiin nousevien ongelmien ratkaisemiseen.

Nettikiusaaminen

NettikiusaaminenKiusaaminen on ollut pieni osa yhteiskuntaa monien vuosien ajan, mutta Internetin keksimisen myötä se on saanut aivan uuden muodon.

Verkkokiusaaminen voidaan määritellä käyttämällä erilaisia ​​tekniikoita (matkapuhelimet, tietokoneet tai mikä tahansa muu Internetiin kytketty laite) lähettämään, lähettämään tai tekstitietoja, jotka on luotu vahingoittamaan tai hämmentämään toista henkilöä. Verkkokiusaamista voi tapahtua jopa videopelikonsolia käytettäessä.

Verkkokiusaamiseen käytettävissä olevan tekniikan määrän vuoksi vanhemman on oltava erityisen valppaana havaitakseen vinkkejä tästä. Facebookia, Twitteriä, chat-huoneita, foorumeita ja muita sosiaalisen verkostoitumisen sivustoja voidaan käyttää hyökkäämään muihin. Verkkokiusaajat käyttävät mitä tahansa muotoa menestykseen vahingollisissa kommentteissaan ja toimissaan.

Näihin tapoihin voi kuulua huhujen leviäminen, henkilökohtaisten tietojen vuotaminen tai jopa esiintyminen. Verkkokiusaamisen yhteydessä se voidaan tehdä räikeästi tai varkain. Ilman kasvokkain vaihtoa monilla kiusaajilla on taipumus toimia rohkeammin verkossa kuin koulupihalla.

Vuonna 2010 tutkimuksen mukaan 43 prosentilla teini-ikäisistä on kokemusta verkkokiusaamisen uhrista. Joten vanhempien on myös välttämätöntä pitää avointa vuoropuhelua verkkokiusaamisesta lapsensa kanssa.

Tässä luetellaan joitain arvokkaita resursseja, joihin tässä asiassa viitata:

 • Verkkokiusaamisen tutkimuskeskus – sisältää tietoa verkkokiusaamisen ratkaisuista.
 • DoSomething.org– luettelee 11 tosiasiaa verkkokiusaamiseen liittyvistä ongelmista.
 • Kadonneiden ja hyväksikäytettyjen lasten kansallinen keskus – sisältää sivun, jossa selitetään, miten verkkokiusaaminen lopetetaan ja miten kertoa lapsesi kiusaamisesta verkossa.

Henkilökohtaisten tietojen suojaus

Jos lapsesi on alle 13-vuotias, sinulla on täysi hallinta verkossa kerättyjen henkilökohtaisten tietojen kanssa. Tämä laki antaa sinulle mahdollisuuden suostua kaikkiin lapsesi tietoja koskeviin tietoihin. Se myös vaatii verkkosivustoa pitämään kerätyt tiedot turvassa. Lue lisää siitä, kuinka Kanadan VPN-palvelut voivat auttaa suojaamaan tietojasi.

Lapsesi suojelemisessa verkossa saattaa olla syytä tutkia yksityisyyttä koskevia lakeja. Joitakin näistä laeista sovelletaan myös aikuisten yksityisyyden suojaamiseen. Useilla verkkosivustoilla on hyödyllisiä tietoja ja neuvoja siitä, kuinka arkaluontoiset tiedot voidaan pitää poissa luvattomilta käyttäjiltä.

Seuraavat verkkosivustot tarjoavat ihmisille tietoa ajan tasalle saamiseksi ja heidän henkilökohtaisten tietojensa suojaamiseksi:

 • Federal Trade Commission – tarjoaa sivun, joka sisältää tietoja yksityisyyttä koskevista kysymyksistä.
 • Lasten yksityisyyden suojaa koskeva online-laki – tarjoaa yhteenvedon vanhemmille lasten online-tietojen suojaamisen oikeudellisista näkökohdista.
 • DO-IT– antaa erilaisia ​​vinkkejä, joilla varmistetaan, että tietojasi ei löydy verkosta.

Lasten vinkit

 • Olisi parasta, jos kysyisit vanhemmiltasi aina ennen henkilökohtaisten tietojen antamista.
 • Älä koskaan anna sukunimeäsi tai kotiosoitettasi.
 • Toinen hyödyllinen vinkki on luoda järkevä näyttönimi.
 • Tämä näyttönimi ei saa sisältää henkilökohtaisia ​​tietoja, kuten syntymäaika tai nimi.
 • On elintärkeää kertoa vanhemmillesi, ennen kuin tapaat ystävän verkossa.
 • Muista, että kaikki eivät ole sitä mitä sanovat olevansa.

Vieraile seuraavissa sivustoissa saadaksesi lisätietoja turvallisuudesta online-tilassa:

 • New Yorkin julkinen kirjasto – tarjoaa erinomaisia ​​neuvoja tietojen löytämiseksi ja neuvoja lasten pitämiseksi turvassa verkossa.
 • Kansallinen lastensuojelukeskus – antaa Internet-turvallisuusneuvoja ja -resursseja kaiken ikäisille lapsille.
 • McGruff Safe Kids – luettelee kymmenen yleistä turvallisuussääntöä tietojen tarjoamisesta verkossa.

Vanhempien vinkit

ParentTipsVanhempien luottamuksen lisäämiseksi Family Online Safety Institute tarjoaa hyödyllisiä neuvoja hyvästä digitaalisesta vanhemmuudesta. Tämän luottamuksen avulla vanhempi voi tukea lapsiaan navigoimaan turvallisesti Internetissä.

Lapsesi iän mukaan aiheet ja aiheet vaihtelevat. Nykypäivän vanhemmuus vaatii kuitenkin, että sinulla on vahva käsitys tapahtumista verkossa. Tietojen on sisällettävä käyttöön otettavat eri sovellukset.

Sinusta voi tulla ylivoimainen vanhempi hyödyntämällä älykästä tekniikkaa. Sen avulla voit kehittää luottavamman ja yhteistyöhön perustuvan suhteen lapsen kanssa käymällä rehellistä vuoropuhelua siitä, kuinka hän käyttää Internetiä. Sinulla on oltava syvä ymmärrys ja tieto erilaisista verkkosivustoista, jotka houkuttelevat nykypäivän nuoria.

Alla on kaksi sivustoa, joita voit käyttää paremman ymmärryksen ja oppaan saamiseksi. On erittäin tärkeää muistaa, että Internet-turvallisuus voi olla kriittinen osa positiivista verkkokokemusta.

Sivustot, jotka auttavat sinua saavuttamaan nämä tavoitteet, ovat:

 • Family Online Safety Institute – on seitsemän vaihetta hyvään digitaaliseen vanhemmuuteen, joka tarjoaa vinkkejä turvalliselle verkkokäytölle.
 • Washingtonin osavaltion koulutusministeriö – tarjoaa PDF-tiedoston, joka sisältää erilaisia ​​turvallisuusvinkkejä vanhemmille ja lapsille.

Suositut sovellukset ja verkkosivustot

Kun olet tutustunut yllä oleviin verkkosivustoihin oppiaksesi pitämään lapsesi yleensä turvassa verkossa, seuraava osa antaa sinulle kuvan yleisimmin käytetyistä sovelluksista ja verkkosivustoista.

verkkosivusto vs. sovellus

Yksi suosituimmista sovelluksista on Snapchat. Lähes ⅓ Australian teini-ikäiset käyttävät tätä sovellusta päivittäin. Miljoonia valokuvia ja videoita vaihdetaan päivittäin.

Jokaisen videon, valokuvan ja näytön kaappauksen on tarkoitus poistaa automaattisesti muutamassa sekunnissa, kun käytät Snapchattia. Kuvien poistaminen tai näytön sieppaaminen on kuitenkin mahdollista toisella laitteella. Tämä prosessi jättää pysyvän tiedon siitä, mikä luulet väliaikaiseksi.

Toinen suosittu sovellus on Kik Messenger. Kik Messenger -sovelluksella voit lähettää viestejä antamatta puhelinnumeroasi. Tämä tekee tästä suositun sovelluksen ihmisten kanssa, jotka haluavat pysyä nimettöminä.

Jos luet tämän sovelluksen arvosteluita, huomaat nopeasti, että tämä sovellus on kuuluisa vastaanottamaan ja lähettämään eksplisiittisiä viestejä. Sille annetaan jopa 17+ -arvo, koska ”usein / voimakkaasti kypsät / ehdottavat teemat”. Tämä luokitus ei estä alle 17-vuotiaita lapsia lataamasta ja käyttämästä sovellusta.

Seuraava suosikkisovellusten luettelossa on Ask.fm, joka on sosiaalisen verkostoitumisen verkkosivusto, jossa on kysymys- ja vastausmuoto. Tämä sovellus on viime aikoina liitetty kiusaamiseen ja itsemurhiin. Vain yli 13-vuotiaat lapset ovat sallittuja, mutta sovelluksella ei ole käytössä olevaa järjestelmää toiminnan seuraamiseksi.

Tätä sovellusta voitaisiin pitää verkkokiusaamisen mekana. Nämä sovellukset ovat vain muutamia uusista online-vaaroista, joita lasten ja aikuisten on kohdattava. Saatua tietoa yleisimmin käytetyistä sovelluksista ja verkkosivustoista, voit oppia luomaan hyödyllisen vuoropuhelun turvallisuudesta sovelluksia käytettäessä.

Alla on lueteltu joitain erityisiä vaiheita, jotka sinä ja lapsesi voi tehdä tiettyjen sovellusten ja verkkosivustojen kanssa, jotta ne pysyisivät turvassa.

1. Snapchat

snapchat-matkapuhelimen logoTämä erittäin suosittu viestintäsovellus on lisännyt videokeskustelu- ja tekstiviestitoiminnot luomaan all-in-one-viestintäsivuston. Tämä sovellus on uskomattoman suosittu nuorten aikuisten ja teini-ikäisten keskuudessa.

Snapchat edellyttää, että käyttäjät ovat yli 13-vuotiaita tilin luomiseksi. Useimmat käyttäjät uskovat, että viestit itse häviävät muutamassa sekunnissa, mutta muut tietävät, että Internet on ikuisesti. Nämä “tuhotut” viestit voidaan nopeasti palauttaa rajoitetulla määrällä teknistä tietotaitoa.

Nämä viestit voidaan tallentaa myös kuvakaappauksella. Snapchat haluaa ihmisten uskovan, että suurin osa näistä viesteistä on vaarattomia, mutta sovelluksella on maine sukupuoleen. Sinun ei kuitenkaan tarvitse paniikkia.

Snapchatilla on erilaisia ​​asetuksia, joita voidaan muuttaa suojaamaan yksityisyyttä ja poistamaan sopimattomien viestien vastaanottaminen muukalaisilta.

Lapsesi suojeleminen Snapchatissa

Useimpien mielestä pääsy lapsitilille on hyödyllistä. Se ei kuitenkaan auta tässä sovelluksessa. Sinun on rohkaistava lasta olemaan lähettämättä tai vastaanottamatta viestejä ilman sinua läsnä.

Tämä tosiasia on tärkeä, koska viestit poistetaan avaamisen jälkeen. On myös hyvä idea keskustella sovelluksen toiminnasta, sovelluksen käytön riskeistä jne. Kannusta lapsiasi ajattelemaan ennen kuvan lähettämistä.

On elintärkeää, että lapsesi myös ymmärtää, että seksuaalisten valokuvien lähettäminen ei ole koskaan oikein. On mahdollista asettaa tietosuoja-asetus vain sallia viestejä ystäville ja perheenjäsenille. Voit tehdä tämän aloittamalla Snapchat-asetusvalikosta.

Napsauta sitten kohtaan, jossa lukee “Kuka voi lähettää minulle viestejä?”. Voit sitten valita ”Ystäväni”. Jos olet huolissasi siitä, että lapsesi käyttää sovellusta ilman sinua, voit ottaa yhteyttä Snapchatiin, ja hän poistaa alle 13-vuotiaiden tilit..

Tämä prosessi voidaan aloittaa osoitteessa https://support.snapchat.com/delete-account. Tilin poistamiseen tarvitaan käyttäjänimi ja salasana. Jos sinulla ei ole näitä tietoja, mene osoitteeseen

https://support.snapchat.com/en-US/a/delete-my-account1.

Jos alle 13-vuotias lapsi yrittää luoda Snapchat-tilin, hän saa sen sijaan pääsyn SnapKidziin. Jos lapsi valehtelee ikäistään, hän voi silti päästä sovellukseen.

SnapKidz antaa lasten ottaa kuvia, mutta ei lähettää niitä. Lapsien on myös mahdotonta lähettää tai vastaanottaa viestejä tai lisätä ystäviä SnapKidzissä.

2. Kik Messenger

Kik-messenger-logoYli 100 miljoonalla käyttäjällä Kik on nykyään yksi merkittävimmistä teini-ikäisten sovelluksista. Voit lähettää virtuaalitarroja, tutkimuksia, tekstiviestejä, valokuvia ja videoita tällä sovelluksella. Koska viestiin tarvitset vain jonkun Kik-käyttäjänimen, sinun ei tarvitse antaa puhelinnumeroasi.

Tämä tosiasia voi antaa henkilöille väärän turvallisuuskäsityksen. Se voi tuntua turvalliselta, koska lapsesi tarjoaa vain nimettömän online-käyttäjänimen, mutta ei. Kik on erittäin suosittu sukupuoleen, mikä antaa sille vähintään 17-arvosanan App Store -kaupassa.

Siitä huolimatta Kik antaa kukaan 13-vuotiaille luoda tilin. Lukemalla arvosteluja voit nähdä, että tämä sovellus ei sovellu lapsille. Jos lapsesi käyttää Kikkiä, hän voi pystyä vastaanottamaan viestejä mistä tahansa sovelluksen henkilöstä.

Suojaa lapsesi Kikillä

Vanhempana voit pitää lapsesi turvassa:

 • Kannusta heitä lähettämään viestejä vain tuntemattomille ihmisille offline-tilassa
 • Pyydetään heitä koskaan jakamaan henkilökohtaisia ​​/ yksityisiä tietoja muukalaisten tai vain online-ystävien kanssa
 • Näytetään lapselle kuinka käyttää uusia ihmisiä -ominaisuutta. Kik lähettää uusien ihmisten viestejä Uusi keskustelu -osaan, jossa lapsi voi estää lähettäjän ja jättää sen huomioimatta.
 • Pitämällä lapsen käyttäjänimi yksityisenä.

Kun haluat estää ihmisiä, siirry ensin asetuksiin. Siirry asetusalueella chat-asetuksiin tai yksityisyysasetuksiin. Etsi kohta, josta lukee ”estoluettelo”, ja valitse + -painike. Sitten sinun pitäisi löytää käyttäjä, jonka haluat estää, ja napsauttaa estä vahvistaaksesi.

Jos haluat pitää käyttäjänimen yksityisenä, kerro lapsellesi, että jaat sen vain offline-tilassa tuntemilleen ihmisille ja välttää käyttäjänimen lähettämistä muihin sovelluksiin tai sosiaalisen median sivustoihin..

3. Kysy.fm

ask-fm-logoMonet vanhemmat ovat tietoisia jättiläisistä sosiaalisen median sivustoista, kuten Facebookista, Instagramista ja Twitteristä. Ask.fm on kuitenkin toinen sosiaalisen verkostoitumisen sivusto, jonka suosio kasvaa nopeasti alle 18-vuotiaiden lasten kanssa.

Ask.fm on ainutlaatuinen sivusto, koska sen avulla käyttäjät voivat kysyä ja vastata kysymyksiin nimettömästi. Tämä sivusto oli äskettäin uutisissa, jotka liittyivät Floridan itsemurhatapaukseen. Ask.fm-sovelluksen avulla lapset kiusasivat nuorta tyttöä, kunnes hän teki itsemurhan.

Isossa-Britanniassa pääministeri David Cameron viittasi sovellukseen turhaan, koska hänen kotimaassaan oli samanlaisia ​​verkkokiusaamisia. BuzzFeed.com: n mukaan tähän sosiaalisen median sivustoon on linkitetty yhdeksän itsemurhaa ympäri maailmaa. Syy tähän tosiasiaan johtuu kyvystä esittää kysymyksiä nimettömästi ilman ketään tarkkailemasta sisältöä.

Ask.fm-verkkosivustolla on vastuuvapauslauseke, jonka mukaan yrityksellä ei ole mitään vastuuta sisällöstä, joka voi tuntua epämääräiseltä, säädytöntä tai huonosta mausta. “Tähän sovellukseen liittyvien riskien ja suosion vuoksi on elintärkeää tietää, onko lapsesi käyttää sitä ja kuinka suojata heitä.

Lapsesi suojeleminen Ask.fm-sivustolla

Voit hyödyntää tässä sovelluksessa olevia yksityisyysasetuksia lasten ja aikuisten suojelemiseksi. Jos häiritsevä henkilö vastaanottaa viestin, voit napsauttaa kysymyksen vieressä olevaa “estää” -painiketta estääksesi henkilön kykyä kysyä sinulle kysymyksiä.

Voit myös siirtyä asetuksiin ja napsauttaa yksityisyyttä. Kun olet napsauttanut yksityisyyttä, napsauta ‘Älä salli nimettömiä kysymyksiä’ estääksesi vieraita kykenemästä esittämään kysymyksiä. Kannusta lastasi olemaan jakamatta salasanoja ystävien tai muukalaisten kanssa.

Sovelluksen käytön aikana sinun tulisi yrittää pitää vuoropuhelu avoimena, jotta lapsi tulee luoksesi, jos sinulla on ongelmia. Jos sinulla on pääsy, voi olla hyödyllistä seurata lapsen käyttäytymistä ja vuorovaikutusta pitääkseen hänet vastuussa.

Lapsesi on myös ymmärrettävä, että mitä tahansa ja kaikkea Ask.fm: lle lähetettyä tietoa voidaan jakaa muilla sosiaalisen median sivustoilla. Joten jos lapsesi ei jaa sitä perheen kanssa, sitä ei pitäisi julkaista verkossa.

Viimeinkin on tärkeää puhua lapsellesi verkkokiusaamisesta, vuorovaikutuksesta muiden kanssa ja siitä, kuinka muut kommunikoivat lapsesi kanssa. Jos sinusta tai lapsestasi tuntuu, että häntä kiusataan verkossa, keskustele lapsesi kanssa ja ryhtykää sitten toimiin.

Kun muut käyttäjät rikkovat käyttöehtoja, voit aloittaa muodollisen valitusprosessin ottamalla yhteyttä Ota yhteyttä -alueelle tai lähettämällä sähköpostia osoitteeseen [email protected] Käyttöehdoilla kielletään monenlainen sisältö, joka sisältää loukkaavia, vihamielisiä, pornografisia tai uhkaavia esineitä.

Voit poistaa Ask.fm-tilin käytöstä kirjautumalla ensin sovellukseen. Napsauta seuraavaksi näytön oikeassa yläkulmassa olevia asetuksia. Sitten paina kohtaan, jossa sanotaan ‘poista tili käytöstä’. Sinun on vahvistettava tämä kirjoittamalla salasana uudelleen.

4. Badoo

badoo-logoMonet ihmiset eivät ole koskaan kuullut Badoosta. Kun mietit tätä lausumaa, voi olla kauhistuttavaa ymmärtää, kuinka paljon lapsi käyttää sitä, että vanhempi ei ehkä tiedä mitään. Totuus on todennäköisesti paljon.

App Store tarjoaa yli miljardia älypuhelinsovellusta. Suurin osa näistä käytettävissä olevista sovelluksista on vaarattomia ja jopa hyödyllisiä, mukaan lukien musiikkisovellukset ja julkisen liikenteen sovellukset. Pieni vähemmistö näistä sovelluksista kuitenkin yhdistää lapset mahdollisesti haitallisiin sosiaalisen median sivustoihin.

Badoo on yksi tällaisista sovelluksista. Ei aina ole tarkoituksenmukaista sanoa lapsellesi, että he eivät käytä tiettyjä sovelluksia, mutta tämä sivusto ei ole se, jonka lapsesi pitäisi olla lainkaan. Se on treffisivusto.

Se ei ole välttämättä haitallista, mutta sivusto on suunniteltu aikuisille ja sivua käyttävät pääasiassa aikuiset. Lapsia ei tule sallia, jos aikuiset yrittävät tutustua muihin aikuisiin. Jotkut ihmiset ajattelevat, että lapsen salliminen käyttää Badooa olisi samanlainen kuin lapsesi lähettäminen baariin tapaamaan uusia ystäviä.

Badoo näkyy sen rajoituksissa alle 18-vuotiaille, koska se on kohtauspaikka aikuisille. Päättäväinen ja älykäs lapsi voi kuitenkin ohittaa tämän rajoituksen tai ohittaa sen. Tätä silmällä pitäen on välttämätöntä, että tunnet sivuston voidaksesi pitää lapsesi turvassa.

Lapsesi suojeleminen Badoossa

Ensimmäinen askel yksityisyyden suojelemisessa Badoossa on ymmärtää, että sivusto on tarkoitettu aikuisille. Vaikka Badoo-sivuston käyttöehdoissa selvästi todetaan, että se on yli 18-vuotiaille, lapsi voi valehdella ikäänsä ja luoda silti tilin.

Sinun tulisi myös tietää, että muut voivat luoda vääriä tilejä pyytääkseen sopimattomia kuvia tai varastaakseen henkilökohtaisia ​​tietoja. Sinun tulisi myös ymmärtää, että kaikki Badoo-ohjelmassa jaetut tiedot voidaan jakaa julkisesti. Tämä tosiasia pätee moniin sivustoihin, joten lapsesi ei tulisi koskaan jakaa henkilökohtaisia ​​tietoja muukalaisten kanssa.

Jos haluat poistaa tilin, voit kirjautua sisään, siirtyä asetuksiin ja napsauttaa sitten Poista tili. Jos haluat poistaa sijaintipalvelut käytöstä Badoo-sovelluksessa, voit kirjautua sisään, siirtyä profiiliin, napsauttaa sanaa yksityisyys ja napsauttaa sitten Näytä etäisyys.

Badoo-käyttöehdoissa todetaan selvästi, että jos he tietävät alaikäisen luoneen tilin, he poistavat profiilitiedot Badoo-palvelusta. Tämän sopimuksen avulla voit lähettää viestin Badolle palautussivulla ja he poistavat alaikäisen tilin.

Tämä palauttesivu löytyy osoitteesta https://badoo.com/help/report-underage.phtml. Kaikki yllä olevat tiedot auttavat pitämään lapsesi turvassa, mutta Badoo on ehdottomasti aikuisille tarkoitettu verkkosivusto, eikä se sovellu alle 18-vuotiaille lapsille..

5. Facebook

fb-logoKaikista käytettävissä olevista sovelluksista voidaan väittää, että Facebook on eniten käytetty sovellus. Alla olevat tiedot eroavat edellä esitetyistä tiedoista, koska ne eivät koske pääasiassa lapsia.

Tätä tietoa tarvitaan kuitenkin, jos haluat pitää lapsesi turvassa. Nämä tiedot voivat olla hyödyllisiä jopa niille ihmisille, joilla ei ole lapsia, koska Facebookissa on monia vaaroja ja sinun on tiedettävä kuinka suojautua.

Yksi hieno asia Facebookissa on, että sen avulla voit suojautua monenlaisilta vaaroilta, kuten tietojen keruu ja identiteettivarkaudet. Sinun ja lapsesi suojaamiseksi sinun on kuitenkin muutettava oletusasetuksia.

Lapsesi suojeleminen Facebookissa

Ensimmäinen askel on tarkistaa perusasetukset. Kirjaudu sovellukseen ja napsauta oikeassa yläkulmassa olevaa avattavaa porkkanaa ja napsauta sitten asetukset. Täältä voit tarkistaa yksityisyys- ja suojausasetukset.

Jos haluat muuttaa tietosuoja-asetuksia, valitse ‘yksityisyys’ ja napsauta sitten Muokkaa-painiketta vieressä ‘kuka voi nähdä tulevat viestisi?’. Kun olet valinnut tämän osion, voit valita, mitkä ystävät näkevät viestisi. Voit jopa suojata aiempia tilapäivityksiä valitsemalla ‘rajaa, kuka voi nähdä aiempia viestejä’ ja napsauttamalla sitten ‘rajoita aiempia viestejä’.

Voit muuttaa suojausasetuksia valitsemalla suojaus ja napsauttamalla sitten Muokkaa-kohdan vieressä olevaa Lähetä hälytyksiä tunnistamattomista kirjautumisista -kohtaa. Tällä alueella voit valita kuinka Facebook ilmoittaa sinulle sääntöjenvastaisesta toiminnasta..

Jos sinulla on epäilyksiä siitä, että joku voi käyttää tiliä, voit valita Käytä kaksikerroksista todennusta. Kun olet valinnut tämän painikkeen, napsauta sinistä aloituspainiketta ja noudata näytön ohjeita..

Asetusalueelta löytyy useita muita turvallisuus- ja suojausvaihtoehtoja. Yksi hyödyllinen työkalu sijaitsee tilin omistajuutta ja hallintaa koskevan välilehden alla. Kun olet napsauttanut tätä aluetta, voit poistaa tilin käytöstä tai poistaa sen..

Jos haluat poistaa tilisi väliaikaisesti käytöstä, valitse Poista käytöstä. Jos aiot poistaa tilisi pysyvästi, valitse Poista tili.

Joitakin muita suosikkisovelluksia, joista vanhempana sinun on tiedettävä, ovat:

Kupla – Tämä sovellus on samanlainen kuin Tinder, mutta se vaatii naista tekemään ensimmäisen liikkeen. On sanottu, että lapset käyttävät Bumblea vääriä tilien luomiseen väärentämällä ikäänsä.

Live.me – Tämä suoratoistovideosovellus hyödyntää sijainninmääritystä videoiden jakamiseen. Tämän menettelyn avulla käyttäjät voivat löytää lähetyksen tarkan sijainnin. Voit myös ansaita kolikoita maksamaan lapsen valokuvista.

Laskin% – Se näyttää laskinsovellukselta, mutta se on salainen paikka piilottaa valokuvia, tiedostoja, videoita ja selaimen historiaa.

holla– Holla on itsensä julistama addiktoiva videokeskustelusovellus, joka antaa lapsille pääsyn ihmisiin ympäri maailmaa. Tämän sovelluksen arvioijat väittävät, että he ovat joutuneet kohtaamaan rotuesteitä, selkeää sisältöä ja muita haitallisia esineitä.

Kuiskaus – Tämän sosiaalisen median sovelluksen avulla lapsesi kannustetaan jakamaan salaisuuksia muukalaisten kanssa. Se myös antaa käyttäjän sijainnin muiden käyttöön.

Kuuma tai ei – Tämän sovelluksen ensisijainen tavoite on antaa ihmisten kytkeä toisiinsa. Ihmisiä rohkaistaan ​​arvioimaan toistensa profiilia, etsimään ihmisiä lähialueelta ja keskustelemaan muukalaisten kanssa.

Omegle – Tämä sovellus on ilmainen online-chat-verkkosivusto, joka rohkaisee lapsesi keskustelemaan nimettömästi muiden kanssa, mukaan lukien muukalaiset.

Keltainen – Tinder-tyylisessä ilmapiirissä keltainen oli suunniteltu sallimaan teini-ikäisten flirttailla toistensa kanssa.

Polta kirja – Burn Book on jostain teini-ikäisten menossa lähettämään nimettömiä huhuja. Nämä huhut julkaistaan ​​valokuvien, videoiden, äänen ja tekstien kautta.

Toiveluu – Tämä sovellus kannustaa lapsia vertaamaan muita lapsia toisiinsa. Sen avulla lapset voivat myös arvioida toisiaan asteikolla.

Instagram – Instagram on yleisimmin käytetty sovellus väärennetyn tilin luomiseen sisällön piilottamiseksi. Tekstiviestien lähettäminen Instagramin avulla on myös suosittua, koska viestit poistetaan heti lapsen poistuessa keskustelusta.

Maakohtaiset tiedot

Vaikka Internetiin pääsee ympäri maailmaa, jokainen maa, paikkakunta ja maakunta voi olla erittäin erilainen. Alla koottu on arvokasta tietoa joillekin kiinnostaville maille.

1. Kanada

Kanadan lippu pyöreäKanada on samanlainen kuin muut tässä luettelossa olevat maat, kun on kyse heidän lapsilleen kohdistuvista uhista.

Snapchat

Snapchat-sovellus voidaan nimetä lasten suosituimmaksi sovellukseksi tänään. 50% kaikista 16–19-vuotiaista ihmisistä ympäri maailmaa käyttää Snapchattia kuukausittain, kun taas vain 40% Kanadan teini-ikäisistä käyttää sitä. Nämä tilastot tekevät Snapchatista suositumman kuin Facebook Messenger ja WhatsApp.

Älypuhelimen käyttö

AVG toteutti kyselyn, jossa hän kehotti vanhempia eri maista, myös Kanadasta, vastaamaan älypuhelimien käyttöä koskeviin kysymyksiin lapsilla. Se löysi mielenkiintoisia tosiasioita. Monet lapset osaavat käyttää älypuhelinta ennen kuin he osaavat kirjoittaa. 89% 6–9-vuotiaista lapsista on aktiivisia verkossa.

Internet-yhteys

Kanadan MediaSmarts suoritti tutkimuksen, joka paljasti, että 99 prosentilla kouluikäisistä lapsista on online-yhteys koulun ulkopuolella. 40% näistä opiskelijoista nukkuu matkapuhelimiensa kanssa. 35% 9–16-vuotiaista käyttää älypuhelimia Internetin käyttämiseen, kun taas toiset käyttävät tabletteja ja kannettavia tietokoneita.

Profiilit verkossa

Ikäryhmässä 15-16 vuotta 90% opiskelijoista kertoo olevansa ainakin yksi sosiaalisen median profiili. Ikäryhmässä 11–12 40% sanoo. Tämä tosiasia on järkyttävää, kun otetaan huomioon 13 vuoden ikärajoitus useimmissa sosiaalisen verkostoitumisen sivustoissa.

vaaroista

Lähes puolet Kanadan teini-ikäisistä on nähnyt jonkinlaisen seksuaalisen kuvan viimeisen vuoden aikana. Lähes 35% kanadalaisista tytöistä ilmaisee kokeneensa jonkin tyyppistä haitallista tai vihamielistä sisältöä.

Vanhempien epäonnistuminen

Suurin virhe, jonka vanhemmat tekevät, on tietoturvaohjelmistojen asentaminen kannettaviin tietokoneisiin, mutta eivät pysty luomaan tietyn tyyppistä suojausta lastensa älypuhelimiin.

Resurssit-Kanada
 • Kanadan lastensuojelukeskus – erinomainen lähde oppia Internet-turvallisuudesta ja kuinka suojata lasta.
 • Kanadan hallitus – Tämän verkkosivuston avulla voit valita sopivan matkapuhelimen.
 • Kanadan kuninkaallinen poliisi – Vuoristoinen poliisi tarjoaa mielenkiintoisia faktoja verkkoturvasta ja verkkokiusaamisesta.
 • Globaalit uutiset – Tällä uutissivustolla on artikkeli Kanadan nuorista ja Internetistä.
 • LIFE – Tämä artikkeli kertoo tutkimuksesta, joka osoitti lasten oppivan käyttämään älypuhelimia ennen kirjoittamista.
 • Kanadan turvallisuusneuvosto – Tämä luettelo voi auttaa sinua luomaan online-turvallisuussääntöjä lapsillesi.

2. Australia

Australian lippu pyöreäAustralia on erittäin yhteydessä oleva maa, mikä vaikeuttaa lasten pitämistä turvassa verkossa.

Yleiskatsaus

Microsoft valitsi Australian paikkana, jolla lanseerataan uusi tabletti-sarja kaikissa muissa maissa ympäri maailmaa. Yksi ensisijainen syy valintaan oli se, että Australia käyttää jo enemmän tabletteja asukasta kohti kuin melkein mikään muu maa.

Toinen mielenkiintoinen tosiasia on, että arvioidaan, että yli 29% Australian kotitalouksista käyttää maailmanlaajuista verkkoa tabletin avulla. On myös ehdotettu, että australialaiset käyttävät Internetiä noin tunti pidempään päivässä kuin vastaavat yhdysvallat ja Yhdistynyt kuningaskunta.

Pöytätietokoneen käyttö Australiassa on jatkanut laskuaan, kun taas älypuhelimien kautta tapahtuva Internet-yhteys on lisääntynyt yli 20 prosenttia. Miksi antaa kaikki nämä tilastot? Ne osoittavat siirrettävyysnäkökohdan kuinka moni käyttäjä käyttää verkkoa.

Ei kauan sitten, tietokone sijaitsisi jossain kodin keskustassa. Eri perheenjäsenet jakaisivat tämän tietokoneen. Olisi myös helpompaa hallita kykyä rajoittaa pääsyä tai sisältöä lasten kanssa.

Nämä päivät ovat nyt melkein ohi. Australiassa ehdotetaan, että noin 35 prosentilla lapsista on matkapuhelin. Vielä 8-vuotiailla lapsilla on pääsy älypuhelimeen tai kannettava sitä päivittäin. Älypuhelimia omistavien lasten määrä on kaksinkertaistunut vuodesta 2007.

Siihen mennessä, kun nämä lapset ovat teini-ikäisiä, he ovat 94%: ssa 16–17-vuotiaista, joilla on matkapuhelimet.

opastus

Australiassa arvioidaan, että 85% vanhemmista asentaa tietoturvaohjelmiston lastensa kannettaviin tietokoneisiin. Kuitenkin vain 22% vanhemmista asentaa samanlaisia ​​ohjelmistoja lastensa älypuhelimiin. Verkkoturvallisuuden suhteen vanhempien on käytettävä älypuhelimiin samanlaista ajattelua kuin muihin Internet-laitteisiin.

Lapselle älypuhelimen antamisessa on otettava huomioon erilaiset tietoverkkoihin liittyvät vaikutukset. Erinomainen tavoite on luoda älypuhelimen käyttöä koskevia sääntöjä. Näihin sääntöihin olisi liitettävä koulutus tiettyjen sovellusten ja Internetin käytön vaaroista.

Resurssit-Australiassa
 • News.com.au– Tämä artikkeli on erinomainen tietolähde älypuhelimien käytöstä australialaisten lasten keskuudessa.
 • Australia-ensimmäinen tutkimus – The Worksin tekemä upea tutkimus, joka paljastaa sosiaalisen verkottumisen tapojen muutokset.
 • Ikä – Tämä kirjoitus selittää Ofcomin tekemän tutkimuksen tuloksia, joissa verrataan 16 maan viestejä Yhdistyneeseen kuningaskuntaan.
 • ESafety-komissaarin toimisto – Tällä verkkosivustolla on resursseja turvallisten ja positiivisten online-kokemusten varmistamiseksi.
 • Pysy älykkäästi verkossa – Tämä sivusto tarjoaa Australian kansalaisille linkkejä nykyisiin online-uhkiin ja neuvoja näiden uhkien ratkaisemiseksi.
 • Australia.gov.au– Hallitus tarjoaa laajan valikoiman resursseja lapsesi suojelemiseksi verkossa.

3. Yhdysvallat

meille lippu ympäriYhdysvallat on aivan yhtä yhteydessä kuin kaikki muut luettelossa olevat erittäin asutut alueet.

Internetin käyttö

Shared Hope International teki tutkimuksen, joka sisälsi 825 aikuisen ja 7-16-vuotiaiden lasten mielipiteet. Tutkimuksessa todettiin, että yksi kahdeksasta vanhemmasta antoi lapsilleen nuorena lapsensa käyttää Internetiä, kun taas vain yksi vanhemmista kymmenestä ei salli lastensa Internet-yhteyttä ennen kuin he olivat yli 10-vuotiaita..

Yli 71% näistä vanhemmista ilmoitti myös lopettavansa verkkokäytön valvonnan lapsen ollessa 14-vuotias. Yhdysvalloissa 72% verkossa alkanut kadonneista lapsista on keskittynyt alle 15-vuotiaisiin lapsiin..

Salainen käyttö

Monilla vanhemmilla on hyvät aikomukset ja osallistuminen, mutta Kidsafe-säätiö tarjoaa yksityiskohtia siitä, että 32% teini-ikäisistä pystyy edelleen piilottamaan tai poistamaan selaushistorian. Toinen 16% teini-ikäisistä on avannut sosiaalisen verkostoitumisen tai sähköpostiprofiileja ilman vanhempien tietoja.

Monta kertaa kun lapset avaavat nämä salaiset tilit, he valehtelevat iästään, joka houkuttelee vanhempia lapsia ja aikuisia.

Seksuaalinen huomio

Kadonneiden ja hyväksikäytettyjen lasten kansallisen keskuksen mukaan 15 prosenttia 10–17-vuotiaista on pyydetty seksuaalista sisältöä verkossa. Viranomaiset ovat poistaneet yli 90 000 seksuaalista saalistajaa eri sivustoilta.

Suurin osa näistä sivustoista on sosiaalisen median sivustoja. Tutkittaessa kuinka seksuaalirikolliset löysivät uhreille tarkan sijainnin. 26% löysi alueen hyödyntämällä henkilön sosiaalisen median viestejä. Sheriffin osasto Santa Clarassa, Kaliforniassa sanoo, että houkutusprosentti kasvaa 1000% kuukausittain.

Julkinen tieto

Yhdysvalloissa on havaittu, että vain 62% teini-ikäisistä asetti Facebook-profiilinsa yksityiseksi. Myöhäisillä 17 prosentilla teini-ikäisistä kaikki tiedot ovat julkisia. Tämän asetuksen avulla kaikki voivat nähdä kaikki viestit, yhteystiedot ja sijainnin.

Resurssit – Yhdysvallat
 • Langallinen turvallisuus – Tämä verkkosivusto on ensimmäinen turvallisuus-, ohje- ja koulutusryhmä.
 • NetSmartz– Tämä sivusto esittelee Clicky- ja Internet-lakimiehet, jotka pyytävät lastasi liittymään heihin hauskanpito- ja koulutuspeleihin.
 • Teini-enkelit – 13–18-vuotiaat, jotka on erityisesti koulutettu online-tietosuojaan, -turvallisuuteen ja -turvallisuuteen, vapaaehtoisesti ylläpitämään tätä sivustoa.
 • Walt Disney Company – Walt Disney on luonut tämän sivuston auttamaan vanhempia puhumaan lastensa kanssa verkkokäytöstä ja turvallisuudesta.

4. Irlanti

Irlannin lippu pyöreäIrlannissa lapset ovat hyvin yhteydessä toisiinsa, kuten edistyneimmissä talouksissa.

Sosiaalinen verkostoituminen

Kuten Kanadassa, Snapchatat käyttää 40% Irlannin teini-ikäisistä, mikä tekee siitä suositumman kuin Facebook ja WhatsApp Irlannissa. Kik Messenger on toinen suosittu sovellus Irlannissa. Tämän sovelluksen suosio johtuu todennäköisesti kyvystä lähettää viestejä nimettömästi.

Toinen Irlannissa suosittu kyseenalainen sovellus Ask.fm.-sivustossa. Tämän sovelluksen avulla käyttäjät voivat käyttää kysymys- ja vastausmuotoa, ja se on liitetty kiusaamiseen ja itsemurhiin eri maissa.

Lapset pääsevät Internetiin

Irlanti osallistui Euroopan komission tilaamaan tutkimukseen Net Children Go Mobile. Tämä tutkimus sisälsi yhteensä seitsemän eurooppalaista määränpäätä. Irlannissa tämän tutkimuksen mukaan 35% 9-16-vuotiaista käytti älypuhelimia, 29% käytti kannettavia tietokoneita ja 27% käytti tabletteja Internetin käyttämiseen..

Se havaitsi myös, että 60% Internetin käytöstä tapahtui kotona, mutta 46% näistä opiskelijoista käytti verkkoa yksin makuuhuoneesta ilman valvontaa. Nämä tilastot viittaavat siihen, että monet lapset käyttävät Internetiä ilman tavanomaista vanhempainvalvontaa.

Kuten Kanadassa, 90 prosentilla Irlannin 15–16-vuotiaista on sosiaalisen median profiili, ja 40 prosentilla 11–12-vuotiaista on myös.

Älypuhelimien käyttö

Älypuhelimiin liittyvien vaarojen ja kyvyttömyyden seurata jatkuvasti vuoksi saattaa olla suositeltavaa antaa alle 13-vuotiaille lapsille perustiedot matkapuhelimesta..

Resurssit – Irlanti
 • Net Children Go Mobile – Tämä sivusto on Euroopan komission tutkimuksen virallinen sivusto.
 • Hotline.ie– Tämän sivuston turvallisuusvinkkejä ja monia muita hyödyllisiä tietoja Internetistä.
 • Webwise.ie-Tämä sivusto tarjoaa ilmaista tietoa, neuvoja ja koulutusta Internet-turvallisuudesta.
 • Oikeus- ja tasa-arvoministeriö – Tällä verkkosivustolla asuu hallintotapa, joka syyttää tietoverkkorikollisuutta.

5. Uusi-Seelanti

uusi seelannin lippu kierrosVaikka Uusi-Seelanti on fyysisesti eristyksissä, alkuperäiskansojen yhdistyminen on edelleen yhtä suurta kuin muiden edistyneiden talouksien.

Sosiaalinen verkostoituminen

Uudessa-Seelannissa noin 50% 16–19-vuotiaista käyttää Snapchattia. Äskettäin Uuden-Seelannin liikennevirasto piti Snapchatia erittäin hyödyllisenä, kun he suunnittelivat huumeiden käyttäjiä huumausaineiden käytön ajamiseen liittyvistä vaaroista.

Tällä käyttöasteella on välttämätöntä avoin ja positiivinen keskustelu lasten kanssa sivustoista, kuten Snapchat, Kik Messenger, Ask.fm jne. Lapsesi on ymmärrettävä tämäntyyppisiin sivustoihin liittyvät vaarat.

Internet-yhteys

70% Uuden-Seelannin 6–9-vuotiaista lapsista on yhteydessä. Vuonna 2000 22% Uuden-Seelannin väestöstä oli verkossa. Määrä oli kasvanut 86 prosenttiin vuoteen 2012 mennessä. 80 prosentilla 15–16-vuotiaista ja 40 prosentilla 11–12-vuotiaista on sosiaalisen median profiili.

Älypuhelimien vaarat

Noin 35% 9–16-vuotiaista käyttää älypuhelinta Internetin käyttämiseen. Muut 65% käyttää enimmäkseen kannettavia tietokoneita ja tabletteja työpöydän sijasta. Voit käyttää samoja tietoja älypuhelimella kuin tabletti tai kannettava tietokone, mutta älypuhelimissa on paljon vähemmän tietoturvaohjelmistoja verrattuna kannettaviin tietokoneisiin.

Resurssit – Uusi-Seelanti
 • Tilastot Uusi-Seelanti – Tässä artikkelissa tarkastellaan tutkimusta Uuden-Seelannin Internetin käytöstä.
 • Uuden-Seelannin poliisi – Uuden-Seelannin poliisi tarjoaa vinkkejä lapsesi turvallisuuden varmistamiseksi verkossa.
 • Kiwi-perheet – Erinomainen artikkeli Internet-turvallisuudesta.
 • Internet-maailmantilastot – koottu luettelo tosiseikoista Uuden-Seelannin Internetin käytöstä.

Lapsiystävällinen tietojenkäsittely

lasten laskentavarastoJos haluat oppia maailmaa, olla vuorovaikutuksessa muiden kanssa ja pitää hauskaa, sinun tulisi kokeilla Internetiä. Internetistä on tullut tärkeä osa elämää työn ja tutkimuksen yhteydessä. Nämä tosiasiat saavat vanhemmat kannustamaan lapsiaan oppimaan käyttämään Internetiä.

Samoin kuin todellisessa maailmassa, Internet voi olla täynnä vaarallisia, turhaa ja epämiellyttäviä merkkejä ja tilanteita. Väkivaltaiset kuvat ja nimenomainen seksuaalinen sisältö ovat vain kahta esimerkkiä esineistä, joita lapsilla ei pitäisi olla pääsyä.

Voit suojata lapsesi suurimmaksi osaksi todelliselta maailmalta. Pelottava on kuitenkin se, että toisin kuin todellisessa maailmassa, Internet on vain muutaman napsautuksen päässä lapsestasi. Tämä tarkoittaa sitä, että vanhempien on muokattava huolellisesti kokemuksia, joita lapsilla on verkossa. On elintärkeää muistaa, että sinun on huolehdittava muutakin kuin sisällön suodattamisesta.

Lapsiystävällinen Internet-kokemus

Yrittäessäsi varmistaa, että lapsellasi on lapsiystävällinen Internet-kokemus, sinun tulee pyrkiä erilaisiin tavoitteisiin. Nämä tavoitteet voidaan jakaa positiivisiin ja negatiivisiin tavoitteisiin. Negatiiviset ovat keskellä esineitä, jotka estävät, sensuroivat tai suodattavat, ja positiiviset tavoitteet on keskitetty esineiden ympärille tukemaan, rohkaisemaan tai edistämään.

Joitakin kielteisiä tavoitteita ovat:

 • Sukupuolen, väkivallan ja muun epämiellyttävän sisällön sensurointi
 • Suojaa lasta aikuisilta saalistajilta
 • Suojaa lapsesi kiusaamiselta ikäisiltä
 • Sovelluksen sisäisten ostojen ja muiden tapojen kuluttaa rahaa online-tilassa
 • Pysäyttämällä lapsesi poistamasta tietoturvaa

Joitakin positiivisia tavoitteita ovat:

 • Koulutuksen ja oppimisen edistäminen
 • Terveiden online-ystävyyssuhteiden edistäminen ja tukeminen
 • Auttaa lapsiasi sujuvaksi ja mukavammaksi tekniikan avulla

Hyppää yli teknologian hangups

Tekniikan suhteen vanhempien on tiedetty sanoneen mielenkiintoisia asioita, kuten:

“Tiedän vähemmän tekniikasta kuin lapseni.”

“Seitsemänvuotias opetin minulle Internetin käytön.”

“Lapset ovat erittäin älykkäitä tietokoneiden suhteen, koska he ovat niissä koko ajan.”

Jos luet näiden sanomien rivien välillä, saatat huomata, että kysymys (pelko) on varjossa. Joskus puhutaan tästä pelosta, mutta toisinaan vanhempi pitää sen itselleen:

”Voinko suojata lapseni online-tilassa? Lapsi tietää enemmän kuin minä! Hän voi kiertää kaikki suodattimet, jotka olen asettanut Internetiin. Miksi edes vaivautua? Mitä voidaan tehdä?”

Tämä asenne voi olla tappio- ja hyödytön, mutta se voi olla myös vaarallinen. Hyvä asia on, että nämä ideat perustuvat virheellisiin oletuksiin.

Ovatko lapset todella fiksumpia tekniikan suhteen?

tekniikka hangupsVastaus tähän kysymykseen on ehkä. Jotkut lapset ovat loistavia, ja kun tämäntyyppiset lapset ovat kiinnostuneita tekniikasta tai tietokoneista, se voi olla poikkeus, jos lapsi on todella vanhempi älykkäämpi tekniikan suhteen. On kuitenkin totta, että suurin osa nykypäivän lapsista ei kasva tietokonetieteilijöiksi tai ohjelmoijiksi.

Tämä uskomus johtuu todennäköisesti siitä, että suurin osa lapsista käyttää sujuvammin tietokoneita ja tekniikkaa, mutta tämä tosiasia ei tarkoita sitä, että lapsella olisi ollut täydellinen käsitys siitä, kuinka nämä tietokoneet ja tekniikka toimivat.

Kun käytät jotain joka päivä, voi tuntua, että olet kyseisen tuotteen asiantuntija. Ajat autoa, avaat jääkaapin ja avaa etuoven todennäköisesti joka päivä.

Onko sinulla syvä käsitys auton, jääkaapin tai oven lukon toiminnasta? Jos jokin näistä esineistä rikkoi, voisitko korjata sen? Lapsellasi voi olla samat vastaukset näihin tekniikkaa ja tietokoneita koskeviin kysymyksiin.

Lyömätön tietoturva voi olla mahdollista

Toivottavasti nämä lausunnot saavat vanhemmat ymmärtämään, että vaikka lapsi olisi todella hieno tekniikan avulla, voit silti luoda turvallisen verkkoympäristön, jota lapsi ei voi ohittaa. On myös mahdollista tarjota turvallinen ympäristö poikkeuksellisen valoisalle ja tietävälle lapselle.

Päästä eroon vanhempien hangupsista

Monilla vanhemmilla on silti keskeytyksiä lastensa verkkoturvallisuuden kannalta, vaikka tekniikka on keksitty. Useat vanhemmat tuntevat edelleen toivottomuutensa ja haitallisen sisällön saatavuus saavuttaa lapsen riippumatta, mutta tämä väite on täysin väärä.

Sillä on väliä

Käyt läpi kaikki vaikeudet tarjota turvallinen verkkoympäristö, mutta lapsesi katselee edelleen likaisia ​​elokuvia ystäväkodissa, pelaa väkivaltaista videopeliä, puhuu muukalaisille jne. Se on silti sen arvoinen, ja sillä on merkitystä!

Yksi suurimmista syistä, miksi sillä on merkitystä, on asettamaasi esimerkki. Kerroit lapsellesi selvästi, mikä on ja mikä ei ole tarkoituksenmukaista.

Toinen syy on se, että haitallisen sisällön näkeminen tai vierailu toisinaan on täysin erilainen kuin vaarallisen materiaalin kutsuminen kotiisi päivittäin. Turvallisuus alkaa kotona. Tämän tyyppisten tietojen saatavuudesta voi tulla tapana tai jopa riippuvuus.

Kaikki osallistuvat epäterveelliseen käyttäytymiseen, esimerkiksi syömällä huonoja ruokia ja juomalla liikaa alkoholia. Tästä käytöksestä tulee vaarallista vasta, kun se normalisoidaan hyväksyttäväksi käytökseksi.

Voi olla melkein mahdotonta estää lapsesi harjoittamasta epäterveellistä käyttäytymistä. Voit kuitenkin välttää siitä, että siitä tulee säännöllinen osa lapsesi jokapäiväistä elämää.

Lapsiystävällisen tietokoneen käytön edistäminen

Muutamilla yksinkertaisilla toimilla voit edistää tietokoneen hyvää ja turvallista käyttöä ilman liikaa vaikeuksia.

Turvallinen laskentaympäristö

tietokonelasten tarinaEnsimmäinen askel on turvallisen tietokoneympäristön lisääminen. Yksi sovellus tai sisällön suodatusohjelma ei riitä. Sinun on poistettava lapselta järjestelmänvalvojan oikeudet, jos haluat estää lapsesi ohittamasta vanhempien valvontaa.

Kaikilla nykyisillä merkittävillä tietokonejärjestelmillä (Mac, Linux ja Windows) voit asettaa erillisen käyttäjän. Voit määrittää kaksi sisäänkirjautumista. Yksi on yksittäinen käyttäjä ja toinen on järjestelmänvalvojan tili. Järjestelmänvalvojan tili on suojattu salasanalla. Älä kirjoita salasanaa alas, koska lapsesi löytää sen.

Kun lapsesi käyttää henkilökohtaista käyttäjätiliä, hän ei voi asentaa uusia sovelluksia ilman lupaasi. Tämä menettely ei myöskään salli sovelluksia, jotka ohittavat lapsilukon ja mahdolliset sisällösuodattimet. Älypuhelimien sisältöä on myös mahdollista hallita.

Alla on linkkejä, joista löydät ohjeet erillisen lapsitilin perustamiseen:

 • Windows 10
 • chromebook
 • MAC-KÄYTTÖJÄRJESTELMÄN KYMMENES VERSIO
 • Linux
 • Älypuhelimet

Lapsen Internet-selailu

Seuraava osio sisältää joitain yksittäisiä selaimia, jotka on suunniteltu auttamaan lapsia. Tässä osassa on myös suosittuja selainten lisäosia. Lopuksi keskustellaan selaimista, jotka on suunniteltu erityislapsille.

Lapsiystävälliset selaimet

tietokoneopiskelijavektoriErityistä selainta, joka sisältää hauskoja sarjakuvamaisia ​​käyttöliittymiä, tulisi käyttää alle 8-vuotiaille lapsille. Tämä käyttöliittymä antaa pääsyn vain ikään sopivaan sisältöön.

Zoodles ja Kidoz ovat kaksi erityistä selainta, joista voi olla apua, mutta sinun on silti oltava varovainen. Joskus jotain on merkitty opettavaiseksi, mutta se ei ole hyvä lapsellesi. Jos lapsesi ei saa katsella sarjakuvia koko päivän, niin hänen ei pitäisi antaa pelata tietokoneella koko päivän.

Valvonta ja suodatus

Lasten vanhetessaan he siirtyvät todennäköisesti selaimiin, kuten Chrome tai Firefox. Suurin osa 12-vuotiaista ei halua selainta, joka näyttää sarjakuvalta. Tässä iässä nuoret ja nuoret tarvitsevat todellisen tietokonekokemuksen. On myös aika, jolloin he alkavat aktiivisesti etsiä asioita, joita parhaiten vältetään.

Sisällön suodatusohjelma on seuraava ikäryhmä. Joitakin yleisiä vaihtoehtoja ovat:

 • OpenDNS– Tätä sisällön suodatusohjelmaa useat yritykset käyttävät työntekijöiden sisällön suodattamiseen. Se on uskomattoman helppo asentaa mihin tahansa tietokoneeseen tai kannettavaan tietokoneeseen.
 • NetNanny– Tämä järjestelmä on luultavasti suosituin kotisuodatin. He ovat toimineet liiketoiminnassa vuodesta 1996 ja heillä on erinomaiset arvostelut.
 • X3Watch – Tätä suodatinta käytetään erityisesti pornon pitämiseen. Se luotiin alun perin tapa auttaa aikuisia voittamaan porno-riippuvuus.
 • K9– Tämä suodatin on yksi koulujen suosituimmista suodattimista. Se on ilmainen ohjelmisto, joka ei vain suodata, vaan tarjoaa myös lapsilukkoa.

Erityistarpeita

Suuri joukko lapsia on erityistarpeita, jotka rajoittavat heidän mahdollisuuksiaan harjoittaa tuottavaa kokemusta verkossa. Joitakin hyödyllisiä työkaluja, joiden avulla Internetistä voidaan tehdä houkuttelevampi paikka erityislapsille, ovat:

 • Open Dyslexic – Tämä Chromen laajennus muuttaa sivun sisällön dyslexiaa varten suunniteltuun kirjasimeen. Open Dyslexic on ilmainen käyttö henkilökohtaiseen, liike- tai koulutuskäyttöön.
 • Dyslite– Tämä laajennus on samanlainen Open Dyslexic, mutta tarjoaa laajemman valikoiman fontteja. Yhtiö veloittaa tämän laajennuksen käytöstä.
 • WebbIE– Tämä selain on luotu sokeille ja näkövammaisille. Se on suunniteltu toimimaan kohteiden, kuten näytönlukijoiden ja tekstistä puheeksi -ohjelmistojen, kanssa.

Tutkittuaan kaikki Internetin vaarat on viime kädessä muistettava, että Internet on kaiken kaikkiaan myönteinen asia lapsillesi. Se voi rikastuttaa lapsesi elämää muilla tavoilla. Sinun on kuitenkin tietenkin aina pidettävä ne turvassa. Toivottavasti tämä opas auttaa sinua tarjoamaan työkaluja lapsesi suojelemiseksi avaamalla viestintälinjoja.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me